Arkadaşlar 3 yıllık evliyiz ilk zamanlar hiç çocuk düşünmüyorduk ddaha sonra yaklaşık 8 ay korunduk. son 8-9 aydırda çocuk istiyorduk fakat yaklaşık 2 ay önce eşimin azosperm oldugunu sperm testinde gördük ve dünya başımıza yıkıldı. Haliyle tahmin edebileceğiniz gibi eşiminde morali sıfır oldu aynı sperm sonucu gibi. buda beni çok üzüyor kendimimi teselli edeyim onumu yetişemiyorum artık.
Neyse biraz araştırdıktan sonra umut tüp bebek merkezine emre beye gittik. kan testi istedi tekrardan testestoron fsh,lh baktı testestoron düşük çıktı 3,3 ile 8 arasında olmalıymış bizimki 2,77 çıktı ama çok düşük değil dedi.
oradada sperm testi yaptık yine 0 çıktı. moraller yine dipte
emre bey tese dedi.
Hiç bir ilaç veya kür tedavisi uygulamadan direk tese dedi.
Yaklaşık 100 sayfa okudum forumu bazı kürlerden bhsedilmiş. Şimdi emre bey bize hiç ilaç veya kür tedavisi vermedi fakat bazı arkadaşların doktoru ilk kür veriyor. bu durum biraz kafamı karıştırdı canımı sıktı. Çünkü emre beyin metini çok duymuştuk.
Durumu bizim gibi olan veya benzer durumda olan arkadaşlar neler kullandınız neler bu iş için iyi sonuç veriyor lütfen bir iki kelam yazın.
Hepinizden ALLAH razı olsun.
canım bizde evleneli yaklaşık 2 yıl oldu bir sene önce öğrendik durumumuzu bir kaç üroloji doktoruna gittik ve tüp bebek merkezlerine yönlendirdiler aynen bizdede fsh ve lh yüksek testeron düşüktü doktorlar ilaç tedavisinin falan fayda veremeyeceğini hemen tese yaptırıp tüp bebek denememizi söylediler ama tesede çıkıp çıkamyacağına garanti vermediler bizde hemen tes yaptırmak istemedik zaten eşimi doktora götürmek için herp zor ikna ettim her seferinde kavga döğüş gittik diyebilirim sonra bu topikte celalettin beyi duydum ve yine yalvar yakar ona gitmeye ikna ettim geçen hafta gittik doktor bizim durumda olanların tıbben tedavisinin zor olduğunu söyledi çünkü testilerden kaynaklanan bir durum olduğu için biraz tadavi şansı azmış ama kendi bi kaç hastası çocuk sahibi olmuş bize umut verici konuştu ve ilk olarak eylüle kadar bitkisel tedavi verdi daha sonra tahlillere göre tekrar değerlendirme yapacak istanbulda iseniz celalettin beye bi gidin derim biz taa nevşehirden kalktık gittik herşeyi denemeden tese olmak istemiyoruz ama yinede sen bilirsin allah yardımcınız olsun..