• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kardeşlerim ben 4 yıllık evliyim ve sonucunda çocugumuz olmadığı için doktora gittik ve sorun eşimde çıkdı 2 milyon sperm var diğer değerlerde çok düşün.Bunun akabinde arastırdık internetten kürler öğrendik keçi boynuzu kürü ve zeytin yağlı incir kürü 5 ay kadar kullandık 2 gün önce tekrar sperm testi yapdırdık ama sonuç aynı değişen bişiy yok eşimde ALLAHA şükür varikoselde yok sorun neden kaynaklanıyo bilemiyoruz doktorlarda bişiy dmeiyo ALLAH rızası için biri bir yol göstersin bişiy desin çok zor durumdayız şimdiden herkesdden ALLAH razı olsun :(

canım çok geçmiş olsun.. rabbim şifa versın .. sen burrdaki şanslı ınsanlardansın . hiç üzülme en azından sperm var.. burdaki insanların bır çogu 1 tane sperme muhtaçç..:) normal yolla değilde direk tüp bebek deneyebilirsin..hersy ALLAHTAN SEPEPSİZ İNFERLİTE BİLE VAR..ol der oluverıır .. bir akrabam sizin gıbı değerler dusuk cıktı bır doktor tedavı yapmak ıstedı oda oldukca masrfalıydı maddı yonden kaldıramayacaklard. baska bır doktra gıttıler o doktor dırek tup bebege yonlendındı.. suan cocukları var.. doktarın adıda numan bayazıd olması lazım.. rabbım senınde gonlune gore versın

Arkadaşlar Merhaba,

Yaklaşık 1 yıldır hamile kalamamam üzerine eşim birden spermiogram yaptıracağım dedi ve, apar topar hiç muayene filan olmadan, özel bir hastaneye giderek, ilgili testi yaptırdık. Test sonucunda yazan ' Azoospermi ' yorumunu görünce Dünya başımıza yıkıldı sanki... Yaklaşık iki aydır ne yapmamız gerektiğini bilemez haldeyiz.. Allah bu durumda olan herkese acil şifa ve sabırlar versin...

Nasıl başlasak? Nerden başlasak? Önce ne yapsak? Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum..

canım çok geçmiş olsun.. rabbim şifa versın .. sen burrdaki şanslı ınsanlardansın . hiç üzülme en azından sperm var.. burdaki insanların bır çogu 1 tane sperme muhtaçç..:) normal yolla değilde direk tüp bebek deneyebilirsin..hersy ALLAHTAN SEPEPSİZ İNFERLİTE BİLE VAR..ol der oluverıır .. bir akrabam sizin gıbı değerler dusuk cıktı bır doktor tedavı yapmak ıstedı oda oldukca masrfalıydı maddı yonden kaldıramayacaklard. baska bır doktra gıttıler o doktor dırek tup bebege yonlendındı.. suan cocukları var.. doktarın adıda numan bayazıd olması lazım.. rabbım senınde gonlune gore versın

ALLAH razı olsun kardeşim ALLAH çaresiz dert vermez elbet bir yolu vardır spermleri artırmak için ama nasıl ne yapmamız gerek bilemiyoruz.Bilen aynı sorunu yaşıyan arkadaşalrdan rica ediyorum bizleride bilgilendirsinler ALLAH aşkı için

canım benim nasılsın inşallah iyisindir

papatyainci

pembe85

ecrin_bebek

dualarını okudum allah kabul etsin amin

hayırları versin şerleri def eylesin mutluluklarımızı daim eylesin amin :16::16::16:

ALLAH razı olsun kardeşim ALLAH çaresiz dert vermez elbet bir yolu vardır spermleri artırmak için ama nasıl ne yapmamız gerek bilemiyoruz.Bilen aynı sorunu yaşıyan arkadaşalrdan rica ediyorum bizleride bilgilendirsinler ALLAH aşkı için

meraba kızlar yazını gorunce yazmak ıstedım ıb saracoglunun kecı boynuzu kurunu denemenızı tavsıye edıyorum ınanın cok ıse yarıyo sıpermler cok arttırıyo

Arkadaşlar Merhaba,

Yaklaşık 1 yıldır hamile kalamamam üzerine eşim birden spermiogram yaptıracağım dedi ve, apar topar hiç muayene filan olmadan, özel bir hastaneye giderek, ilgili testi yaptırdık. Test sonucunda yazan ' Azoospermi ' yorumunu görünce Dünya başımıza yıkıldı sanki... Yaklaşık iki aydır ne yapmamız gerektiğini bilemez haldeyiz.. Allah bu durumda olan herkese acil şifa ve sabırlar versin...

Nasıl başlasak? Nerden başlasak? Önce ne yapsak? Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum..

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun, inşallah tedavi yolculuğunuz mümkün olduğunca kısa olur. en yakın zamanda kavuşursunuz meleğinize. benim naçizane tavsiyem öncelikle azsperm nedenini bulmanız. genetik mi, hormonal mi, testis kaynaklımı, çocukken geçirilmiş hastalık mı.

iyi akşamlar herkese....

ve bizde resmi olarak tedaviye başlıyoruz...

ilaçlar bugun kargoyla geldi çok şükür...eşim ilaçları görünce acayip oldu yaa..

gözü korktu tabi bir koli ilaç...

ya bide bu celalettin hoca gerçekten halden anlıyor ilaçları eczane geciktirdi baya bizde neden diye sorunca dediki meğer hoca

sadece 1 -2 günlük ilaç yazmış geri kalan ilaçları 1 hafta sonra yazmış meğer devlet bu ilaçları ilk alanların ücretlerinin hepsini

ödemiyormuş ikinci alısında ödüyormuş çok para gitmesin diye doktor böyle yapmış... böyle incelik gösteren başka bir doktorla

karşılaşmadım ben daha.... :)

iğneleri göbekten kendisi vuran arkadaşlar vardı galiba nasıl yapılıyor söylermisiniz

menegon ve preglyn , rulid antibiyotik, tedradoks diye ilaçlar vermiş ama menegonu şimdi kullanmayın dedi bu şekilde mı sizlerde

kullanıyordunuz??? heyecan başladı artık 2- 3 ay nasıl geçecek bilmiyorum :(

canım hayırlı olsun güzel haber duyarız inşh.:16:

iyi akşamlar herkese....

ve bizde resmi olarak tedaviye başlıyoruz...

ilaçlar bugun kargoyla geldi çok şükür...eşim ilaçları görünce acayip oldu yaa..

gözü korktu tabi bir koli ilaç...

ya bide bu celalettin hoca gerçekten halden anlıyor ilaçları eczane geciktirdi baya bizde neden diye sorunca dediki meğer hoca

sadece 1 -2 günlük ilaç yazmış geri kalan ilaçları 1 hafta sonra yazmış meğer devlet bu ilaçları ilk alanların ücretlerinin hepsini

ödemiyormuş ikinci alısında ödüyormuş çok para gitmesin diye doktor böyle yapmış... böyle incelik gösteren başka bir doktorla

karşılaşmadım ben daha.... :)

iğneleri göbekten kendisi vuran arkadaşlar vardı galiba nasıl yapılıyor söylermisiniz

menegon ve preglyn , rulid antibiyotik, tedradoks diye ilaçlar vermiş ama menegonu şimdi kullanmayın dedi bu şekilde mı sizlerde

kullanıyordunuz??? heyecan başladı artık 2- 3 ay nasıl geçecek bilmiyorum :(

dünyanın en güzel gönüllü anne adayları merhabalar rabbim emeklerimizin karşılığını versin inş.tedavilerinizde maddi manevi yardımcınız olsun.biz azoyu yendik derken yeni yeni sorunlar yaşıyoruz bunda da vardır bir hayır inş. bu günleride atlatırız hep korkuyla günleri sayıyorum lavaboya gitmekten korkar oldum.kırmızı renkten nefret eder oldum .Allahım kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın bu çok zor bir imtihanmış hamile kalmakla herşey bitmiyormuş.inş. Rabbim sizlere sorunsuz gebelikler ve kolay doğumlar nasip etsin.eşlerinizde bol bol tohumlar çıkar inş.moralinizi hiç bozmayın hayatınızın tadını çıkarın ben evden dışarıya çıkamıyorum hep yatıyorum oda farklı sorunlara sebep oluyor ......
cemremmmm canım eşinde çıkışlar tekrar başlamış hareketsizde olsa bu güzel bir gelişme inş.herşey yoluna girecek göreceksin.Allah emeklerinizin karşılığını verecek inş.
hepinizden hayırlı haberler bekliyorum Allaha emanet olun .dualrınızda beni unutmadığınızı biliyorum.hissediyorum.

Güçlü anne:nazar::nazar::nazar:
uzun zamandır giremedim ama aklımdasınız tabiki dualarımda da...
Allahım hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
bizlerede tattırsın bu güzelliği..öpüoyrum :16:

mrb kızlar.. ne kadar çok aynı durumdan muzdarıp arkadaşimiz varmıs..malesef bir muzdarıp daha katıldı aranıza.. gerçi kım ister bunları yaşamayı.:43: kafayı yememe az kaldı.. neyse hıkayeme gelınce 2,5 senedir evliyım.. ilk sene çocuk ıstemedık beraber çalısıp hem borclarımızı oderız hemde ev ıcın bıraz peşinat bırktırız dedık . ben altı aydan sonra çocuk ıstemeye basladım.. bır kadın dogumcuya gıttım esımle beraber.. hormon tahlılı ve esımden sperm testı ıstedi.. hormonlarım ve yumurtalıklarda bır sorun cıkmadı .. esıme gelınce zar zor yalvar yakar aylarca sperm tahlılı vermesını bekledım.. yanasmıyordu bır turlu.. velhasıl kelam bir devlet hastanesınde sperm tahlılı verdı..eşime sonucları soruyorum doktor vermedı dıyor.. internetten buldum tc nosu ile sonuc koskacman butun degerler sıfırr ama neden benımle paylasmadı onu anlayamadım ...unv hastanesıne gıtmemızı ıstedıler.. çapaya gıttık çapa arastırma olunca aynı anda 4 doktor arastıryor.. tekrar sperm testı kan testı horman testı.. ıyaptılar sperm testı yıne sıfır sadece 20000 yuvarlak hucre gorunuyor onun harıcınde butun degerler sıfırr..canlı bırsyler yok .. :(:( :14: 3 aylık arastırma surecınden sonra. esımın hormanael degerlerı normalmiş ne kadar doğru bılmıyorum. genetık te bır sorun yok .. tekk sorun 15-16 yasında ıken arkadası elınde tabanca ile oyanraken yanlıslıkla esımı ısabet etmıs.. ve kursun ıcerde kalmıs.. kursun testıs kanalının yanında oldugu ıcın butun spermlerı zayıflatmıs .. dolayısıylar butun spermler ölu gelıyor.. şimdi çapada heyetın toplanıp onay vermesı gerekıyormıs.. tesa amelıyatı ıcın..doktorlar bız sızı arıyacagız dedı.. hakkımızda en hayırlısı neyse rabbım onu nasıp etsın.. güçlü olmak çok zor bu süreçte..rabbım burda olan butun hanımların gönullerınde ne murad varsa hayırlısyla nasip etsin.. dua ilee

Çok geçmiş olsun canım umarım doktorlardan hayırlı haberler alırsınız..
bir mucize yazısınıda sen yazarsın buraya:16:

merhaba kızlar aranıza yeni katıldım benim eşimde azospermi...
2 yıllık evliliğimizde hiç yüzümüz gülmedi...ilk başta vajinismus olduğumu öğrendik ilk bir yıl ilişkiye giremedik 8 ay psikiyatriste gittik...o zor süreci sırf çocuğumuz olacak hevesiyle atlattık...ilişki sırasında sırf kendimi bebeğimiz için diyerek motive ettim...daha sonrasında ise çocuk için doktora gittiğimizde spermiyogramda hiç sperm bulunamadı dediler sizin çocuğunuz olmaz boş yere uğraşmayın dediler dünya başımıza yıkıldı...pes etmedik doktor doktor hastane hastane dolaştık. şuan kaan aydos'un hastasıyız geçen nisan ayında hem micro tese hemde varikosel ameliyatı oldu eşim sonuç yine hüsran oldu. şimdi ilaç tedavisi uyguluyor. en son görmeye gittiğimizde doktorumuz bize nisan mayıs gibi kök hücreye geçeriz dedi. hiç mi umut yok niye öyle dedi bilmiyorum. biz 2. tese ameliyatını olmayı beklerken direk son çareye yöneldi. tese ameliyatlarıyla bizi oyalamak mı istemiyor yoksa tesede sonuç alamayacağını mı gördü anlamadım. eşime şuan çakşır otu kökü macunu yediriyorum ısırgan otu çayı içiriyorum birde zeytinyağının içine incir koyuyorum geceden onu yediriyorum ilaçlarını aksatmıyoruz ama çokta umutsuzuz...o sevgiyi o mutluluğu hiç yaşayamayacakmışız gibi geliyor.artık eş dost akraba şurda bi türbe varmış giden hamile kalıyomuş demeye başladı :'( biliyorum daha yolun başındayız ama ümitleri şimdiden tükettik biz

canım çok geçmiş olsun .başka bir doktorada gitmektede fayda var sanki.
inşh güzel sonuçlar alırsınızç:16:

herkese selamlarrrr kızla nasılsınız dün girip yazamadım dün eşim arif beyde sperm testti verdi celallettin hocaya gitti kendi ordan babamı da alıp eve geldi bende akşam okula başladım saat 4 den 8 e kadar eve geldim babam geldi yemek çay derken yazamadım
dün eşim test verdi ve sonuç 3 tane hareketsiz sperm bulundu gene :nazar: :26:ama bu sefer hareketli değilmiş sonra hormon testti verdi onlarda iimiiş lh düşük çıktı celallettin bey pregly 5000 den 2500 e düşürdü ve ersel beyden bitki bekliyoruz bu arada ermişten celalettin hoca g 5 al kullan demiş şimdilik böle g 5 macunu yarın gelicek ersel beyde bakalım ne zaman göndercek ne gönderecekse.
inşlhh bu çıkanlar artık hareketli olur şimdi eşim kasım başına kadar bu g 5 e gelecek olan erselden onları kullanacak bakalım kasımda neler olacak benden böyle yazaym haber vereyim dedim
sık giremem babam bende olunca olmuyo ama genede akşamları görüşürüz kızlarrrrrr:54:

canım inşh hareketlenecek onlar :16: merak etme sen.:34:

sevgılı arkadaşlar merhaba esım azosperm hastasıyıdı ve Allah yüzümüze baktı kı tesede cok sayıda sağlıklı hücre bulundu ve ben Allah ızın verdı eylül 16.uzun protokol tup bebek tedavısıne başladık sımdılık her sey yolunda 28 eylülde adet oldum normalde okuduğum kadarıyla adetın 2.veya 3.gunu dıger ıgnelere gecılıyor fakat benım tedavım bayrama denk geldıgı ıcın maalesef dıger ıgnelre gecemıoruz lucrınle baskılamaya devam bayram sonrası 21 ekımde asıl donem başlayacak lütfen dua edın dualrınızı bekliyorum kısının kışı adına yaptığı dua her zaman makbuldür ALLAH HEPImızın yardımcısı olsun dılerım tum arkadaşlar bır gun bu heyecanı yasasınlar

canım merhaba ;

dilerim sürecinde güzellikler geçer bebeşin sana tutunur sağlıklı güzel hamilelik geçirirsin.
bizlerede hamiş halinle dua edersin :)

7 ekim de kontrlmz var dualarnzı beklıyorm.bizim azo sebebi esimin 6 yasnda görmüş olduğu kanser sebebiyle kemoterapi ve radyoterapi,3 aydır iğne kullanıyor bakalım allahın izniyle neler oldu? umarm iyi snçlar alırız ins...dualarnzda bulunmak dileğiyle...

canım pazartesi umarım güzel haberlerle gelirsin ve tabiki dualarımızdasın :16:

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun, inşallah tedavi yolculuğunuz mümkün olduğunca kısa olur. en yakın zamanda kavuşursunuz meleğinize. benim naçizane tavsiyem öncelikle azsperm nedenini bulmanız. genetik mi, hormonal mi, testis kaynaklımı, çocukken geçirilmiş hastalık mı.

İyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum canım..Muhtemelen çocukken geçirdiği iki inmemiş testis ameliyatı sebebiyle oluğunu düşünüyoruz..Bakalım bir doktor belirleyip muayeneye olarak başlamak istiyoruz.. İnşallah hayırlı birine denk geliriz..

Esim test vermisti ne yazikki sperm cikmadi yine.....koca sifir...6aydir bir umutla tedavi oluyoruz belki bizdede cikar umuduyla ama yine cikmadi...
Hormonlar soyle Fsh1.86
Lh 0.17
Testestoron 6.39
Bakalim celalettin hocaya sonuclari yazicaz o ne diyecek bakalim
Insallah birdahaki sefere sperm cikti demek banada nasip olur:14::14::14::14:

inşh canım bir sonrakine çıkar üzülme ben geç gördüğüm için geç yazıyorum kusura bakma...

inşh çıkacaktır :16:

kendİmden bahsedeyim biraz ;)
ben ramazan bayramı dönüşünden sonra... rahimde sorun varmı yokmu diye merak ettim ve hiç çekdirmemiş olduğum rahim filmini çekdirmeye karar verdim 2 hafta önce anestesisiz 400e çekdirdim ağrım oldumu oldu ama 2 saniyelikdi çekilmicek ağrı değildi neyse rahim filminde iki tüpümde tıkalı çıkdı gerisinde sorun yok polip miyom tarzı sorun yok yani..
dr la görüştüm ne desin tüpler tıkalı,tıkalı olunca sıvı birikimi olur ve rahme dökülür rahme dökülen sıvı birikimide embriyonun tutunmamasına sebep olur dedi yani %50 lik şansınız %35e düşebilir bu durumda dedi...
bu durumda napabilceğimizi sorunca tekrar laporoskopi dedi ben yaparsam 1000 lira dedi:34: bende gittim ünverstede yaptırdım beleşe ;)) rahim filmini çekildikten 5 gün sonra üniverstede laparoskopiyle historoskopi oldum tekraradan bu benim 2. ameliyatım artık ameliyata yatmakda kolay gelir oldu bana ama artık pes dedim...çünki tüplerim ameliyattta açık çıktı yani boşu boşuna ameliyat olmuşum :1::1: şuan dikişlerim geçsin diye bekliyorum artık, bana kalsa kalan tek embriyomuda hemen denicemde heralde 2 ay ara vermek gerekiyormuş ameliyattan sonra..
tek umudum gibi görüyorum kalan tek embriyomuzu inş. bu sefer bu sınavı geçerim:24::24::24:
internette araştırmalarıma göre rahim filminde yanılmalar %15 gibi görülebiliyormuş benimkiside %15 liklerdendi sanırım...
girip yazmasamda dışardan takipdeyim :34: kendinize iyi bakın:16::16::16:
Allah sperm çıkışları göstersin inş. hepinize.... inş. bütün kader arkadaşlarım çok uğraşmadan kavuşursunuz bebeklerinize ben çok uğraşdığıma inanıyorum ama henüz kavuşamadım bunada şükür en azından deneme şansım oldu...iyi geceler...

canım çok geçmiş olsun gerçekten çok uğraşmışızsın ve hala devam örnek alınman lazım.
ayrıca boşuna ameliyatta hay ALLAHım yaa kötü olmuş.
herşeyde bir hayır vardır deyip yolumuza bakıcaz galiba ki sen zaten öyle yapıyorsun.
inşh bu sefer güzel sonuçlarında sende buraya mucizenin detaylı olarak yazarsın bizde sular seller gibi okuruz darısı başımıza deriz.:16:

inşh güzel haberlerini bekliyoruz.

İyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum canım..Muhtemelen çocukken geçirdiği iki inmemiş testis ameliyatı sebebiyle oluğunu düşünüyoruz..Bakalım bir doktor belirleyip muayeneye olarak başlamak istiyoruz.. İnşallah hayırlı birine denk geliriz..

canım celalettın hocaya gıdınj derım ben o gereklı butun tahlılerı yapıor zaten burda coğu arkadasımız celalettın beye gıdıoruz ve ımkansız denılecek arkadaslarımızda bıle hucre cıkısları basladı..

Arkadaslar yazmistim esim spermiogram testi verdi diye bundan 3hafta once
Biz pazartesi aksami ogrendik sonucu esim telefonda konustu inanamamis cikan sonuca
Dr de inanamamis ne kullandin sen diyormus
Ben o zaman sizinle paylasmak istedim kac gundur icim iceme sigmiyor
Sonuca inanamadik esime dr mektup olarak yollyacagim size demis esimde mektubu bekleyelim oyle paylas dedi bende bekledim
Mektubu alip yuzune bakip inanmak istedik inanamadik
Bugun mektup geldi
6 yillik evliyim 3,5 ay onceye kadar testlerde hic sperm gormedik benim esim 2 defa tese oldu
Haziranda celalettin hacaya gittigimizde ogrendik cikis oldugunu o zaman 4 5 tane sperm bulunmustu
Arkadaslar simdi ise 10.000 sperm blunmus diyor dr
Co sevindik vucudum tim tim titriyor su an
Darisi size olsun canlarimmm
Artik allahim hepimize mutluluktan aglamayi nasip etsin herkesin yuzu gulsun

vayyy beee yaşasın ben yeni görüyorum kusura bakma herkes kutlamış ben yeniden üzerinden geçtim bguün herşeyin :1:

gözünüz aydın çok sevdin yaa...

hadi bakalım yeni GÜÇLÜ ANNE VE KAHRAMAN BİR BABA aramıza gelecek demek.:nazar:

Darısı hepimizin başına ....:nazar:

merhaba arkadaşlar...eşim 3 hafta önce varikosel amliyat oldu ...doktor arimidex diye bir ilaç yazdı hormon yenileme ilacıymış..3 ay kulanmamız gerekiyor muş..aranızda kulanan va mı..

çok geçmiş olsun canım.ilacı malesef bilmiyorum.bilen arkadaşlarım varsa yardımcı olsun inşh.
dilerim tez zamanda sayılar düzelir bebeiş gelir.:16:

Back
X