Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım merhaba,
Seni anlıyorum.Bu işler aceleye gelmez, eşini yorarsın ve üzersin canım.Biz de seninle aynı kaderi paylaşıyoruz, bize de çevreden acaip baskı var ne yapalım yani.
Direk tüp bebek yapıp bu işi bitirmek istiyorum demişsin,.önceki yazılarını da okudum.Sperm yok demişsin. Sperm yoksa tüp bebek yapamazsınız.Bak canım ben sana süreci tekrar anlatayım.
1-) Tüp bebek yapılması için muhakkak kaliteli sperm bulunmuş olması gerekir.
Ama anladığım kadarıyla maalesef eşinizde sperm çıkışı yok.
2-) Sperm bulunması için şu anda iki tane yöntem var.
- 1. yöntem, Mikro tese veya tese ameliyatı ile sperm arama işlemi (İnmemiş testisi bulunan erkeklerin vücut sağlığının olumsuz etkilenmemesi için doktorlar inmemiş testi ameliyatı yaptıktan en az 6 ay sonra tese ameliyatı yaparlar.): Mikro tese ameliyatı ile sperm çıkması kesin değildir.Sperm çıkmaya da bilir. Burada yaşadıklarını yazan arkadaşlarımızın çoğu mikrotese veya tese ameliyatını doğru bulmamaktadır. Çünkü bu ameliyat sonucunda eşlerimizin testislerine zarar verebilmektedir.Bu da ilerleyen dönemlerde sperm üretebilme ihtimali olan testislerin olumsuz etkilenmesi ve zarar görmesi anlamına gelmektedir.
- 2. yöntem ise Celalettin Hoca'nın uyguladığı yöntem : Tedavi ederek, doğal yollardan sperm çıkışını sağlamaya çalışmaktadır.Bu hastanın durumuna göre farklılık göstermekle birlikte 2 yıla kadar süre uzayabilmektedir. Hoca önce testleri yaptırıyor, hastanın durumunu ortaya koyuyor. Akabinde tedavi başlıyor. Germ hücresi yoksa.Önce germ hücre üretimi sağlanıyor.Akabinde kök hücre üretimi sağlanıyor.Son olarak da sperm üretimi gerçekleşiyor.Yani üç aşamadan oluşuyor.1-Germ hücre 2-Kök hücre 3-Sperm Üretimi
3-)Kaliteli Sperm bulunduktan sonra tüp bebek aşamasına geçilir.ve sonra mutlu son...
İnmemiş testisler eşlerimizin sağlığı açısından da çok önemlidir.Testislerin muhakkak ama muhakkak yerine indirilmesi veya hasar gördüyse doktorun kararına bağlı olarak vücuttan alınması gerekir. Yerinde olmayan testislerin yerinde olan testislere göre yaklaşık 10 kat daha fazla testis kanseri riski bulunmaktadır(Tabi ki şu anda bulunduğu yerde önemli kasıklarda mı? karın boşluğunda mı? ).
Canım lütfen panik yapma , bak biz buradan bütün arkadaşlar sana yardımcı olacağız. Yukarıda yazdıklarımı dikkate almanı rica ederim. Çünkü senin başında olduğun yolun oldukça ilerisindeyiz ve buralara gelene kadar doğru süreci bulmak için çok zaman ve çok para kaybettik ve çoooook yorulduk.
Canım, tüp bebek merkezine gitmeden bir an önce eşini Celalettin hoca'ya gönderirsen, o sizin neler yapmanız gerektiğini benim yukarıda belirttiğim süreçlerin benzerini ve gitmeniz gereken doğru tedavi merkezlerini anlatacaktır.Biz hiç bu kadar hastalarına yardımcı olan bir doktor görmedik.
Canım , senin yaşadıklarını yaşadığım için sana yardımcı olmak istiyorum.Beni yanlış anlama lütfen.
canım hoş gelmişsin.şu spermler neden böyle yapıyor.bundada bir hayır vardır inşallah.dilerim istanbulu gördükten sonra spermler hemen çıkar ve bir bakmışsıninşallah.
hayırlısı olsun inşallah 2 ay sonra spermleri görürsünüz
hormon sonuçlarınız nasıl çıktı yazar mısın?
hg canımmmm.
hücrelerin artması oldukça düzel.
bizim spermler biraz saklambaç oynuyor bizimle
inş birdaha ki kontrolde söbeleyeceksin.
inanıyorum ben.
lökositler bırakmıyor değilmi yakamızı.....
inş kullandıklarınız şifa olur tatlım da bir dahakine sayılamayacak kadar spermleriniz çıkar.
durmak yok yola devam
cnm inşlhhh güzel sonuçlar alırsınızzztedaviden sonra yarin ilk kez kan tahlili yaptiracagiz![]()
![]()
esim daha simdiden yoruldum ignelerden diyor hakkimiza hayirli ins.
canım ben durudenizderya'nın lem yelidlerini okudum miniklerinie ve ona Allahım sağlıklı ömürler nasip etsinDURUDENİZDERYA İÇİN 70 BİN LEM YELİD
NİYETİ: arkadaşımız ikiz bebişlerine hamile.inş sağsalim bebişleri tam zamanında arkadaşımızın kucağına doğarlar.
07 kasım Perşembe den ----------- 9 kasım cumartesi saat 22.00 a kadar
Nurusima81 = 2260
Durudenizderya ...=2000
Ucubirarada . =2260
Alev99 ..=2260
Aruna .=2260
Balım1905 =2260
Bengusuu ..=2260
Doğadandeva =2260
Ecrin23 .=2260
Ecrin_bebek ..=2260
Eda09 =2260
Ervae . =2260
Ese44 =2260
Esma .=2260
Esmerimyarim ..=2260
Flz01 . =2260
flz01 in eşi =2260
gulerim .=2260
huzuryolu .=2260
İlkbahar_ilkbahar .=2260
Lamyay .=2260
Mavimenekşe =2260
Nilda015 =2260
Papatyainci =2260
Papatyayarim =2260
Pıtırcık_43 =2460
Sewwgi .=2260
Sonsuz__ ..=2260
Umut99 .=2260
Yase2 =2260
Yeşil34 .=2260
LEM YELİD LİSTEDEN KİME OKUNACAKSA O KİŞİ:
Önce 7 adet EuzubillahimineşşeytanirracimBismillahirrahmanirr a him Kulhüvallâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüvenehad okuyacak
sonra 7 adet : Lailahe illallahü vahdehû la şerike lehû ehaden sa-medel lem yelid velem yûledvelem yekül lehû küfü-ven ehad okuyacak . sonra "LEM YELİD" denilerek başlanacak.
Not: isteyen zemzem suyu veya temiz suya lem yelidi bitince üfürebilir ve eşiyle bu sudan içebilir.
Suya okunup içilse daha iyiymiş .öyle duymuştum
canım arkadaşım sen elinden geldiğince rahat olmaya çalış bizim dualarımız hep seninle Rabbim seni ve meleklerini korusunminiklerim için dualarıyla destek veren kardeşlerimden Allah razı olsun.sizinde karınlarınz kıpır kıpır miniklerinizle dolsun.biz hala hast.bugün doktorumuzla uzun uzun konuştuk.çok riskli dönemdesin doguma kadar buradasın dedi.hem kanamam oluyor,hem agrım ol
uyor.suyumda göllenmiş heran gelebilirmiş.32 haftaya gelirsen çok iyi dedi.Allahın taktiri soguk kanlı olmaya calışıyorum.dualarınz bize güç veriyor.yine yazmaya çalısırm telden.hepinizi öpüyorum.
PITIRÇIK ŞİMDİ MUSAİT SAYILIRM YANIMDADA ANNEM KALIRM BEN ŞIMDİ MİNİKLER İÇİN LEM YELİTİ OKUYACAGM.SONRADA SIRADAKİNE GECECEM OKUYAMADIGM YERDE ANNEM OKUYACAK.ODA OKUYAMAZSA O ZAMAN EŞİN OKUR.ALLAH RAZI OLSUN LİSTEYİ TAMAMLAYACAZ İNŞ.HEP YATAKTAYM KOLAY BİTİRİRM.APDESLİ OKUNACAK DEMİ.CEVAP YAZAMAZSAM SİZ TAMAMLARSINZ.TEŞEKKÜR ALLAH KABUL ETSİN.ÖPÜYORUM.
miniklerim için dualarıyla destek veren kardeşlerimden Allah razı olsun.sizinde karınlarınz kıpır kıpır miniklerinizle dolsun.biz hala hast.bugün doktorumuzla uzun uzun konuştuk.çok riskli dönemdesin doguma kadar buradasın dedi.hem kanamam oluyor,hem agrım ol
uyor.suyumda göllenmiş heran gelebilirmiş.32 haftaya gelirsen çok iyi dedi.Allahın taktiri soguk kanlı olmaya calışıyorum.dualarınz bize güç veriyor.yine yazmaya çalısırm telden.hepinizi öpüyorum.
PITIRÇIK ŞİMDİ MUSAİT SAYILIRM YANIMDADA ANNEM KALIRM BEN ŞIMDİ MİNİKLER İÇİN LEM YELİTİ OKUYACAGM.SONRADA SIRADAKİNE GECECEM OKUYAMADIGM YERDE ANNEM OKUYACAK.ODA OKUYAMAZSA O ZAMAN EŞİN OKUR.ALLAH RAZI OLSUN LİSTEYİ TAMAMLAYACAZ İNŞ.HEP YATAKTAYM KOLAY BİTİRİRM.APDESLİ OKUNACAK DEMİ.CEVAP YAZAMAZSAM SİZ TAMAMLARSINZ.TEŞEKKÜR ALLAH KABUL ETSİN.ÖPÜYORUM.
senden haber bekliyordum bende durumun hakkında.
canım içini rahat tut.
RAbbim verdi sana onları .inş RAbbim koruyacaktır sabileri. sana ve eşine bağışlayacaktır.
sen duaları düşünme ...
artık kızıyourum sana haaa
şu anda düşünmen gereken iki can var.
listeyi düşünme sen melek arkadaşım benim...
bu akşam senin listeni yayınlayacağım.
senin yerine de eşim okur bundan sonra...
tamam dediğin gibi olsun beni zorlamamış olursun böylece.
için rahat olsun tatlım...
nete girersen duanı kendin oku tatlım.
okuyabilirsen kendin içinde lem yelidi sen oku.
diğer arkadaşların listelerinde eşimi katarım listeye...
canım dualarım seninle...
RAbbim zamanında sağ salim bebişlerini kucağına almanı nasip etsin.
Rabbim öyle bir sevince boğsun ki göz yaşların sevinçten olsun...
hayırlı haberlerini dualarla bekliyorum...
canım ne kusuru .estağfirullah....
saol tatlım.
iyi şükür şimdi.
ilaçlarla sancı kesildi bakalım.
sorma dün yazını okudum 3 defa özelinden yazı yazdım..
ama topik zorladı beni
bir türlü gönderemedim.
uzun uzun da yazmıştım....
biraz içimi dökesim vardı sana ....
neyse dökerim yine müsait bir zamanda tatlım.
bu arada herşeyin hayırlısı olsun canım . spermleriniz iyi durumda ilerliyor sanırsam .
RAbbim ol derse olur inş.
normal yolla müjde yapar size meleğiniz inş...
inanamyacaksın ama ben bu hissettim.senin yüreğin güzel yardımsever arkadaşım benim.
anne için sevindim inşh daha iyi olur.
özelden tlf numaramı yazıcam sana canım topik bizi zorlamasın :)
Teşekkür ederim canım, insanlara faydalı olmak gerekiyor.Biz bu yola başladığımızda kimseden hiç bir şey öğrenemedik.Şimdi ise bildiklerimizi dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz.Sizin de ekleyeceğiniz var sa ekleyin...İnşaallah en kısa sürede bizler için Herşeygüzelolcak... :)
Fazla takip edemedim bugunlerde sizi insallah iyisinizdir hepiniz
Durudeniz derya rabbim yardimcin olsun canim benim
Senin ikizler pekbi sabirsiz cikti ya dikkat et kendine okunca uzuldum
Allah sag saglim kucagina almayi nasip etsin
Arkadaslar kendimden haber veriyim size
Biz tup bebege baslamaya karar verdik bilmiyorum aclelemi ediyoruz ama deneyecez burda
Sali gunu randevumuz vardi arlikta dogum konturol hapina basliyorum
Esim iki defa sperm testi verdi birinde 5 tup dondurmuslar birini cozdurmusler sonra 2 tane sperm cikmis
Diyerinde 7 tup donmus birni gine cozdurmusler 5 tane bulunmus
Yani toplam 10 tup donduruldu
Biz hala inanamiyoruz bu gunlere geldigimize
Allah zamani gelince nasip ediyormus
Insallah anne baba olmayida nasip eder
Uzulmeyin hepimiz anne baba olacaz insallah
Opuyorum hepinizide
Cnm ne guzel bi karar vermissiniz yaaFazla takip edemedim bugunlerde sizi insallah iyisinizdir hepiniz
Durudeniz derya rabbim yardimcin olsun canim benim
Senin ikizler pekbi sabirsiz cikti ya dikkat et kendine okunca uzuldum
Allah sag saglim kucagina almayi nasip etsin
Arkadaslar kendimden haber veriyim size
Biz tup bebege baslamaya karar verdik bilmiyorum aclelemi ediyoruz ama deneyecez burda
Sali gunu randevumuz vardi arlikta dogum konturol hapina basliyorum
Esim iki defa sperm testi verdi birinde 5 tup dondurmuslar birini cozdurmusler sonra 2 tane sperm cikmis
Diyerinde 7 tup donmus birni gine cozdurmusler 5 tane bulunmus
Yani toplam 10 tup donduruldu
Biz hala inanamiyoruz bu gunlere geldigimize
Allah zamani gelince nasip ediyormus
Insallah anne baba olmayida nasip eder
Uzulmeyin hepimiz anne baba olacaz insallah
Opuyorum hepinizide
biz önümüzdeki bikaç hafta içinde cellaetin beye gideceğiz, bizi de ersel hocaya yönlendirmişti leydig ve sertoli diye kutu içinde tozlar ve kyfrekx ve safireks diye haplar vardı , haplar bitti şimdi tozlardayı onlar da bitmek üzere.senin eşindeki sıkıntı neydi canım, biz de hiç sperm yok sertoll cell only.sanırım ist.a gidersek yeni bir spermiogram yapılır ve sonra bitkisele devam edilir diye düşünüyorum.allah hepimizin yardımcısı olsun
slm canım ne güzel bi haberle gelmişsin inşallah hamile haberini de verirsin,tedaviye başlamakla bence acele etmiyorsun canım keşke bizlerde de çıkış olsada bizde başlayabilsek herşeyin bi vakti zamanı var rabbim daha iyisini bilir,tedavi sürecin kolay olur inşallah allaha emanet olun...
Cnm ne guzel bi karar vermissiniz yaahadi bakalim tedavide 3 arkadas etti ne guzel inslh hamis haberinide yazarsin aralikta dogum kontrol hapi niye alican onu anlamadim:26:tup bebek asamasi baslicakmi aralik ayinda cok sordum ama merak ettkim cnm
![]()