Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba kizlar araniza yeni katildim dun aksam.ama daha bugun yazmak kismet oldu.dun aldik sonucu azospermi ve ameliyatla sperm buluncak yaziyo esimin raporunda.biz herseyi zeynep kamilde yaptirdik ama bu ameliyat nedir orada yapiyolarmi bilen varmi.birde ben esimin test sonuclarindan bisey anlamadim. Doktor once varikosel dedi ameliyat belki dedi simdide azospermi yazmis ama testlerin altinda da oligospermi yaziyo.kafam kazan gibi oldu

Merhaba kizlar araniza yeni katildim dun aksam.ama daha bugun yazmak kismet oldu.dun aldik sonucu azospermi ve ameliyatla sperm buluncak yaziyo esimin raporunda.biz herseyi zeynep kamilde yaptirdik ama bu ameliyat nedir orada yapiyolarmi bilen varmi.birde ben esimin test sonuclarindan bisey anlamadim. Doktor once varikosel dedi ameliyat belki dedi simdide azospermi yazmis ama testlerin altinda da oligospermi yaziyo.kafam kazan gibi oldu

canım oligospermi yazmışlarsa az da olsa sperm var demektir. Bence iyi bir tüp bebek merkezinde yaptırma fırsatınız varsa sperm testi tekrardan yaptırın belki de azospermi değildir. Tedavi için fırsatın olur spermleri dondurursun daha sonra kullanırsın en yakın zamanda testi yineleyin varsa dondurun daha sonra Allah korusun çıkmazsa en azından elinizde saklı kalan spermlerden bile faydalanabilirsin
Allah kolaylıklar versin

canım kusura bakma aslında tesbihleri okuyorum ama nete girip yazamadım
fzl01 in eşi için, alev için ve lamyay kardeşimiz için tesbihleri okudum Allah niyetlerini kabul etsin inşallah.

canım Allah razı olsun ama haber çıkmayınca senin yerine Pıtırcık okudu... Bu sefer de sayılar tutmuyor, rabbim halis niyetimiz hürmetine kabul eder inşallah...

Herkese Merhaba ;
Nasılsınız canlar?

evet zaman akıp geçti 22/11/2013 ameliyat tarihimizi bekliyoruz gene biz.

ameliyat düşüncesine alıştım galiba daha sakinim.

Hepinizin gönlünüzdekiler ömürünüzde olsun inşh....

Herkese Merhaba ;
Nasılsınız canlar?

evet zaman akıp geçti 22/11/2013 ameliyat tarihimizi bekliyoruz gene biz.

ameliyat düşüncesine alıştım galiba daha sakinim.

Hepinizin gönlünüzdekiler ömürünüzde olsun inşh....

sağol canım iyiyiz sen nasılsın? ameliyat tarihi belli olmuş inş. bu ameliyat sizin için hayırlara vesile olur.
en yakın zamanda bizlere hamileyim haberlerin gelir inşallah:34:

ARUNA İÇİN 70 BİN LEM YELİD

NİYETİ: arkadaşımızın eşinin bir an önce bu dertten kurtulması ve hayırlı salih saliha evlatlara sahip olmak.Salı günü kontrolleri var.inş hayırlı haberler verir ..

19 kasım Salı dan------------------------- 21 kasım Perşembe saat 22.00 ye kadar

Nurusima81 ……………………………………= 2300
Durudenizderya ………………………………...=2260 ……=okudu
Ucubirarada ……………………………………. =2182
flz01 in eşi ………………………………………=2182
Alev99 …………………………………………..=2182
Lamyay ………………………………………….=2182
Nilda015 ………………………………………….=2182
Aruna ……………………………………………………=2162
Balım1905 ………………………………………=2182
Bengusuu ………………………………………..=2182
Doğadandeva ……………………………………=2182
Ecrin23 ………………………………………….=2182
Ecrin_bebek ……………………………………..=2182
Eda09 ……………………………………………=2182
Ervae ………………………………………….…=2182
Ese44 ……………………………………………=2182
Esma …………………………………………….=2182
Esmerimyarim …………………………………..=2182
Flz01 ………………………………………….…=2182
gulerim ………………………………………….=2182
huzuryolu ……………………………………….=2182
İlkbahar_ilkbahar ……………………………….=2182
Mavimenekşe ……………………………………=2182
Papatyainci ………………………………………=2182
Papatyayarim ……………………………………=2182
Pıtırcık_43 ………………………………………=2104
Sewwgi ………………………………………….=2182
Sonsuz__ ………………………………………..=2182
Umut99 ………………………………………….=2182
Yase2 ……………………………………………=2260 …….=okudu
Yeşil34 ………………………………………….=2182
Dermannnn ……………………………………….=2182

LEM YELİD LİSTEDEN KİME OKUNACAKSA O KİŞİ:

Önce 7 adet “EuzubillahimineşşeytanirracimBismillahirrahmanirr a him Kulhüvallâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüvenehad” okuyacak

sonra 7 adet : ” Lailahe illallahü vahdehû la şerike lehû ehaden sa-medel lem yelid velem yûledvelem yekül lehû küfü-ven ehad” okuyacak . sonra "LEM YELİD" denilerek başlanacak.

Not: isteyen zemzem suyu veya temiz suya lem yelidi bitince üfürebilir ve eşiyle bu sudan içebilir.
Suya okunup içilse daha iyiymiş .öyle duymuştum…

aruna için lem yelidleri okudum Rabbim niyetini kabul etsin

sağol canım iyiyiz sen nasılsın? ameliyat tarihi belli olmuş inş. bu ameliyat sizin için hayırlara vesile olur.
en yakın zamanda bizlere hamileyim haberlerin gelir inşallah:34:

iyiyim bende çok şükür.

evet belli oldu tarihimiz.amin canım benim inşh....
sorunsuz geçsinde inşh.
çok sağol...

canım oligospermi yazmışlarsa az da olsa sperm var demektir. Bence iyi bir tüp bebek merkezinde yaptırma fırsatınız varsa sperm testi tekrardan yaptırın belki de azospermi değildir. Tedavi için fırsatın olur spermleri dondurursun daha sonra kullanırsın en yakın zamanda testi yineleyin varsa dondurun daha sonra Allah korusun çıkmazsa en azından elinizde saklı kalan spermlerden bile faydalanabilirsin
Allah kolaylıklar versin

Ay insallah canim dedigin gibidir azospermi okuyunca cok korktum ama sonra tahlillerdede oligospermi okudum hicbisey anlamadim .amin canim insallah hepimiz hayirlisiyla muradimiza ereriz.15 gun onceki testte oligospermi diyo bakalim beklemedyim heyetten ciksin raporda.

kızlar celalettin hocayla görüştük iğnemiz yarın bitiyor cuma günü kontrole çağırdı lütfen dualarını eksik etmeyin

Aruna yuce rabbin esine sifa versin.yuvana hayirli saglikki evlatlar nasip etsin.

Pitircik lemyelidi okudum.

Slm can dostlar nasillsiniz??
Varmi gelismeler?
Sizleri özlüyorum...:16::16::16::16:
Saglicakla kalin....:54::54::54::54:

slm cnm ben şimdi çok iyiyim:52::52::52:
bugünlerde kontrole giden arkadaşlar var
onlardan gelecek güzel haberlerle neşemiz artar ve yeniden umutlarımız yeşerir inşlh:64::64:64:
seni ve kurabiyelerini takip ediyorum.....:1::1::52::52::52::16::16::16:

Merhabalar arkadaslar
Esim Celalettin hocaya kontrole gitti dun ,test falan yaptirmis,sperm testinin sonucunu yolladi,birsey cikmamis yine
Telefonda az once aradim cok konusamadik musait degildi esim,ama girtlaktan falan bahsetti,volumu mu ne birseyler dedi,esimin 800mus,2000 lere gelene kadar igne tedavisine devam demis ersel bey sanirim,durumun iyi demis
Bende tam anlamadi tam ayrintili ogrenince size yazarim insaallah test soyle yolluyorum
Birde bizim onceki burda yada baska yerlerdeki testlerde germ hucre yazmiyordu, o tama olarak ne demek oluyor,lokosit ve germ hucre yaziyor testte..

​SPERMİOGRAM RAPORU
Materyalin Alınma Yeri​: Laboratuar
Abstinens Süresi​: 3 GÜN
Liquifaksiyon Süresi​: 15 dk.
Viskozite​: Normal
Volüm​: 1.9 cc
pH​: 8.2
Fruktoz​: 240 mg/dl​( Normali : 200 - 600)
Direkt Mikroskopi hpf (400x) sahasında:
Sperm : -​Round Cell : 15-20 EPİTEL ( 1-2 ) *Eritrosit : (- )Aglütinasyon ve tipi: (-)​
Sperm Sayımı​: - /cc
Round Cell Sayımı​: 1 500 000 /cc
Round Cell Ayrımı( Peroksidaz Boyama)
Lökosit Sayımı​: 360 000 /cc​​Lökosit Oranı​​​: % 24
İmmatür Germ Hücre Sayımı​: 1 140 000 cc​​İmmatür Germ Hücre Oranı​: % 76
İmmatür Germ Hücrelerinin Total Germ Hücrelerine Oranı​ ​: % 100

Motilite Sınıflama ( Forward Progression Kriterlerine Göre) :
Liquifaksiyondan Sonra​1.saat​2. saat​
4. Derecede Motilite​:​-​-​-
3. Derecede Motilite​:​-​-​-
2. Derecede Motilite​:​-​-​-
1. Derecede Motilite​:​-​-​ ​-
0. Derecede Motilite​:​-​-​-​

Motilite Oranı ( 3 ve 4 derecede olanların toplamı)​: -

(I)Morfolojik Değerlendirme​:​( X) WHO Kritrerleri ​( ) Strict Kriterleri

Normal Sperm Oranı​: % -
Anormal Sperm Oranı​​: % -

Baş Anormallikleri:​Ara Parça Anormallikleri:​Kuyruk Anormallikleri​
1) Küçük başlı​: % -​1) Ara parçasız form​: % - ​1) Çift kuyruk​: % -
2) Büyük başlı​: % -​2)Vakuollü form​: % -​2) Uzun Kuyruk​: % -
3) Yuvarlak başlı​: % -​3) Kısa kuyruk​: % -
4) Sivri başlı( taperet)​: % -​ ​ ​ ​4) Kıvrık kuyruk​: % -
5) Çift başlı​: % -​5) Kuyruksuz form​: % -
6) Stoplazmik vakuollü F.​: % -​ ​6) Vakuollü form​: % -
7) Akrozom anormalliği​: % -​ ​7) Katlanmış kuyruk​: %
8) Amorf başlı​: % -

(II)Morfolojik Değerlendirme​:​( ) WHO Kriterleri​( X ) Strict Kriterleri

Anormal Sperm Oranı​: % -​Normal Sperm Oranı​: % -

NOT: Semenin direkt incelemesinde spermatazoa görülmemiş olup, santrifüj edilen semen pellet incelemesindede spermatazoa gorulmemistir.

Back
X