Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhabalar arkadaslar
Esim Celalettin hocaya kontrole gitti dun ,test falan yaptirmis,sperm testinin sonucunu yolladi,birsey cikmamis yine
Telefonda az once aradim cok konusamadik musait degildi esim,ama girtlaktan falan bahsetti,volumu mu ne birseyler dedi,esimin 800mus,2000 lere gelene kadar igne tedavisine devam demis ersel bey sanirim,durumun iyi demis
Bende tam anlamadi tam ayrintili ogrenince size yazarim insaallah test soyle yolluyorum
Birde bizim onceki burda yada baska yerlerdeki testlerde germ hucre yazmiyordu, o tama olarak ne demek oluyor,lokosit ve germ hucre yaziyor testte..

​SPERMİOGRAM RAPORU
Materyalin Alınma Yeri​: Laboratuar
Abstinens Süresi​: 3 GÜN
Liquifaksiyon Süresi​: 15 dk.
Viskozite​: Normal
Volüm​: 1.9 cc
pH​: 8.2
Fruktoz​: 240 mg/dl​( Normali : 200 - 600)
Direkt Mikroskopi hpf (400x) sahasında:
Sperm : -​Round Cell : 15-20 EPİTEL ( 1-2 ) *Eritrosit : (- )Aglütinasyon ve tipi: (-)​
Sperm Sayımı​: - /cc
Round Cell Sayımı​: 1 500 000 /cc
Round Cell Ayrımı( Peroksidaz Boyama)
Lökosit Sayımı​: 360 000 /cc​​Lökosit Oranı​​​: % 24
İmmatür Germ Hücre Sayımı​: 1 140 000 cc​​İmmatür Germ Hücre Oranı​: % 76
İmmatür Germ Hücrelerinin Total Germ Hücrelerine Oranı​ ​: % 100

Motilite Sınıflama ( Forward Progression Kriterlerine Göre) :
Liquifaksiyondan Sonra​1.saat​2. saat​
4. Derecede Motilite​:​-​-​-
3. Derecede Motilite​:​-​-​-
2. Derecede Motilite​:​-​-​-
1. Derecede Motilite​:​-​-​ ​-
0. Derecede Motilite​:​-​-​-​

Motilite Oranı ( 3 ve 4 derecede olanların toplamı)​: -

(I)Morfolojik Değerlendirme​:​( X) WHO Kritrerleri ​( ) Strict Kriterleri

Normal Sperm Oranı​: % -
Anormal Sperm Oranı​​: % -

Baş Anormallikleri:​Ara Parça Anormallikleri:​Kuyruk Anormallikleri​
1) Küçük başlı​: % -​1) Ara parçasız form​: % - ​1) Çift kuyruk​: % -
2) Büyük başlı​: % -​2)Vakuollü form​: % -​2) Uzun Kuyruk​: % -
3) Yuvarlak başlı​: % -​3) Kısa kuyruk​: % -
4) Sivri başlı( taperet)​: % -​ ​ ​ ​4) Kıvrık kuyruk​: % -
5) Çift başlı​: % -​5) Kuyruksuz form​: % -
6) Stoplazmik vakuollü F.​: % -​ ​6) Vakuollü form​: % -
7) Akrozom anormalliği​: % -​ ​7) Katlanmış kuyruk​: %
8) Amorf başlı​: % -

(II)Morfolojik Değerlendirme​:​( ) WHO Kriterleri​( X ) Strict Kriterleri

Anormal Sperm Oranı​: % -​Normal Sperm Oranı​: % -

NOT: Semenin direkt incelemesinde spermatazoa görülmemiş olup, santrifüj edilen semen pellet incelemesindede spermatazoa gorulmemistir.

Çok güzele doğru gidiyorsunuz maşallah :) Nazar değmesin.:nazar:

ARKADAŞLAR MERHABA HEPİNİZE bizde hazıran ayında tanıstık bu hastalıkla bi kac defa girip bilgilerimizi durumumuzu yazma fırsatı bulmustum nete fazla giremiyorum gecen 20 gün boyuncada istanbuldaydık...

tüp bebek denemesı ıcın gittik .. MEMORİAL HASTANESINE ( ŞİŞLİ) ... eşimde ilk testte 4 adet hareketsız ikinci testte 0 cıkmıstı sonuc. biraz ilaç ve bitkisel tedavileri yaptık dr. un verdıgı ve önerdıgı sonra kasım basında gittik..... eşim m. tese amelıyatı oldu ve sperm bulundu ...:::))))))) 3 tüp toplanmıs. 1 i kullnıldı ...2 si donduruldu... ve şu anda embriyoları ( 2 tane ) yerleştirdiler .... hamılelık testi için beklemedeyiz umarım olumlu haberler verırım sizlere cok zor bir süreç Allah hepimızın yardımcısı olsun kısaca özetledım
ist a gittiğimizde eşimden sperm testi istemedıler ...direk amelıyat oldu .

kullandıgı ılaclar prengly 5000 haftada 1 - puregon 300 haftada 2 -arimidex tabi bitkisel karısımlarda vardı ... gercı bu ılaclar hastalıgın durumuna göre deişiyor eşim kucukken kabakulak gecırmıs sol testis iltihabı olmus tiroid rahatsızlıgı var atom ted. aldı cok kere

İnşallah güzel haberide verirsin canım. Siz Celalettin beye gittiniz mi hiç? Size maliyeti ne oldu bide ?

slm arkadaşlar nasılsınız ancak gelebildim,dün kontröle gittik hayırlısıyla sperm ve hormon tahlilleri yaptırdık fakat bizim durumumuzda hiçbir değişiklik yok malesef:43::43::43:moralim çok bozuk kelimeler boğazımda düğümleniyor rabbim bizlere dayanma gücü versin
sonuçlara gelince hormonlar;
fsh 17,76
lh 6,72
prolaktin 5,30
total testesteron 3,65
Estradiol 33,57
bizim fsh yine yükseklerde hoca düşüş olmamış dedi,

SPERMİOGRAM RAPORU
Materyalin Alınma Yeri : Laboratuar
Abstinens Süresi : 3 GÜN
Liquifaksiyon Süresi : 24 dk.
Viskozite : Hafif dereceli artmış
Volüm : 2.1 cc
pH : 8.5
Fruktoz : 270 mg/dl ( Normali : 200 - 600)
Sperm : - Round Cell : 35-40 EPİTEL ( 5-6 ) *Eritrosit : (- )Aglütinasyon ve tipi: (-)
Sperm Sayımı : - /cc
Round Cell Sayımı : 3 500 000 /cc
Lökosit Sayımı : 2 835 000 /cc Lökosit Oranı : % 81
İmmatür Germ Hücre Sayımı : 665 000 cc İmmatür Germ Hücre Oranı : % 19
İmmatür Germ Hücrelerinin Total Germ Hücrelerine Oranı : % 100

Liquifaksiyondan Sonra 1.saat 2. saat
4. Derecede Motilite : - - -
3. Derecede Motilite : - - -
2. Derecede Motilite : - - -
1. Derecede Motilite : - - -
0. Derecede Motilite : - - -

Motilite Oranı ( 3 ve 4 derecede olanların toplamı) : -

(I)Morfolojik Değerlendirme : ( X) WHO Kritrerleri ( ) Strict Kriterleri

Normal Sperm Oranı : % -
Anormal Sperm Oranı : % -

Baş Anormallikleri: Ara Parça Anormallikleri: Kuyruk Anormallikleri
1) Küçük başlı : % - 1) Ara parçasız form : % - 1) Çift kuyruk : % -
2) Büyük başlı : % - 2)Vakuollü form : % - 2) Uzun Kuyruk : % -
3) Yuvarlak başlı : % - 3) Kısa kuyruk : % -
4) Sivri başlı( taperet) : % - 4) Kıvrık kuyruk : % -
5) Çift başlı : % - 5) Kuyruksuz form : % -
6) Stoplazmik vakuollü F. : % - 6) Vakuollü form : % -
7) Akrozom anormalliği : % - 7) Katlanmış kuyruk : %
8) Amorf başlı : % -

(II)Morfolojik Değerlendirme : ( ) WHO Kriterleri ( X ) Strict Kriterleri

Anormal Sperm Oranı : % - Normal Sperm Oranı : % -

NOT: Semenin direkt incelemesinde spermatazoa görülmemiş olup, santrifüj edilen semen pellet incelemesindede spermatazoa görülmemiştir.

arkadaşlar bizim sonuç bu,2 835 000 lökosit,665 000 germ hücre çıktı,%81 lökosit %19 germ hücre
lökosit bekliyordum ama bu kadar çıkacağını hiç tahmin etmemiştim:50::50::50:hocayla bugün telde görüştük hastalarımın içinde en çok lökosit sayısı sende çıktı dedi,halbuki eşimde bende antibiyotik kullandık 3 ay ama nafile ne yapsak olmuyo
hoca eşime de iğne tedavisi başlatacak biz şimdiye kadar sadece ersel beyin kürlerini kullanmıştık,ersel beyide aradık lökosit sayısını söyleyince o da çok şaşırdı lökosit bu kadarken sperm kesinlikle oluşmaz dedi 15-20 gün kabuklu tarçın içmesini söyledi eşime sonra da ilaçlara devam edecek bakalım hakkımızda hayırlısı herşey allahtan geliyo üzülsekte ağlasakta boş, inşallah başka giden arkadaşlar iyi haberlerle gelirler

Bukadar sıkma canını. İğneleri kullanmaya başlayınca daha güzel sonuçlar alırsınız inş.:16:

slm arkadaşlar nasılsınız ancak gelebildim,dün kontröle gittik hayırlısıyla sperm ve hormon tahlilleri yaptırdık fakat bizim durumumuzda hiçbir değişiklik yok malesef:43::43::43:moralim çok bozuk kelimeler boğazımda düğümleniyor rabbim bizlere dayanma gücü versin
fsh 17,76
lh 6,72
prolaktin 5,30
total testesteron 3,65
Estradiol 33,57

SPERMİOGRAM RAPORU
Sperm : - Round Cell : 35-40 EPİTEL ( 5-6 ) *Eritrosit : (- )Aglütinasyon ve tipi: (-)

NOT: Semenin direkt incelemesinde spermatazoa görülmemiş olup, santrifüj edilen semen pellet incelemesindede spermatazoa görülmemiştir.

arkadaşlar bizim sonuç bu,2 835 000 lökosit,665 000 germ hücre çıktı,%81 lökosit %19 germ hücre
lökosit bekliyordum ama bu kadar çıkacağını hiç tahmin etmemiştim:50::50::50:hocayla bugün telde görüştük hastalarımın içinde en çok lökosit sayısı sende çıktı dedi,halbuki eşimde bende antibiyotik kullandık 3 ay ama nafile ne yapsak olmuyo
hoca eşime de iğne tedavisi başlatacak biz şimdiye kadar sadece ersel beyin kürlerini kullanmıştık,ersel beyide aradık lökosit sayısını söyleyince o da çok şaşırdı lökosit bu kadarken sperm kesinlikle oluşmaz dedi 15-20 gün kabuklu tarçın içmesini söyledi eşime sonra da ilaçlara devam edecek bakalım hakkımızda hayırlısı herşey allahtan geliyo üzülsekte ağlasakta boş, inşallah başka giden arkadaşlar iyi haberlerle gelirler

nildacım inan ki bende çok üzüldüm Rabbim en kısa zamanda spermleri görmeyi nasip etsin size
inş. bir daha ki testinde daha güzel şeyler yazarsın canım

Merhabalar arkadaslar
Esim Celalettin hocaya kontrole gitti dun ,test falan yaptirmis,sperm testinin sonucunu yolladi,birsey cikmamis yine
Telefonda az once aradim cok konusamadik musait degildi esim,ama girtlaktan falan bahsetti,volumu mu ne birseyler dedi,esimin 800mus,2000 lere gelene kadar igne tedavisine devam demis ersel bey sanirim,durumun iyi demis
Bende tam anlamadi tam ayrintili ogrenince size yazarim insaallah test soyle yolluyorum
Birde bizim onceki burda yada baska yerlerdeki testlerde germ hucre yazmiyordu, o tama olarak ne demek oluyor,lokosit ve germ hucre yaziyor testte..

​SPERMİOGRAM RAPORU
Sperm : -​Round Cell : 15-20 EPİTEL ( 1-2 ) *Eritrosit : (- )Aglütinasyon ve tipi: (-)​

NOT: Semenin direkt incelemesinde spermatazoa görülmemiş olup, santrifüj edilen semen pellet incelemesindede spermatazoa gorulmemistir.
canım ne kadar güzel hücreler görünmeye başlamış inşallah yakında spermler de gözükür:nazar:

:3::3:
Arkadaslar yorumlarinizi bekliyorum hic anlamadim raporu,esim de musait degil ,yarin ancak konusuruz artik onunla
bugun cok stresliydim derslerde aksami zor ettim,ogrenciler bugun neden suratin asik diolardi canlarim benim...icimde kopan firtinalardan haberleri yok tabi ....:18::18: :18:

cnm siz sperm testini andromerdemi yaptırdınız
üzme kendini eritrisit yani kan hücreleri görülmemiş
lökosit var hepimizde olduğu gibi
epitelde bi çeşit geniş yuvarlak iltihap oluyor cnm
tedaviniz nasıl devam edecek hoca ne dedi
eşinle konuştuktan sonra bizede haber ver
biraz daha sabret cnm
sonu güzel olur inşlh bu üzüntüler kederler son bulur :25::25::25:

fsh 17,76
lh 6,72
prolaktin 5,30
total testesteron 3,65
estradiol 33,57

spermiogram raporu
materyalin alınma yeri : Laboratuar
abstinens süresi : 3 gün
liquifaksiyon süresi : 24 dk.
volüm : 2.1 cc
ph : 8.5
fruktoz : 270 mg/dl ( normali : 200 - 600)
direkt mikroskopi hpf (400x) sahasında:
Sperm : - round cell : 35-40 epitel ( 5-6 ) *eritrosit : (- )aglütinasyon ve tipi: (-)
sperm sayımı : - /cc
round cell sayımı : 3 500 000 /cc
round cell ayrımı( peroksidaz boyama)
lökosit sayımı : 2 835 000 /cc lökosit oranı : % 81
immatür germ hücre sayımı : 665 000 cc immatür germ hücre oranı : % 19
immatür germ hücrelerinin total germ hücrelerine oranı : % 100

motilite sınıflama ( forward progression kriterlerine göre) :
Liquifaksiyondan sonra 1.saat 2. Saat
4. Derecede motilite : - - -
3. Derecede motilite : - - -
2. Derecede motilite : - - -
1. Derecede motilite : - - -
0. Derecede motilite : - - -

motilite oranı ( 3 ve 4 derecede olanların toplamı) : -

(ı)morfolojik değerlendirme : ( x) who kritrerleri ( ) strict kriterleri

normal sperm oranı : % -
anormal sperm oranı : % -

baş anormallikleri: Ara parça anormallikleri: Kuyruk anormallikleri
1) küçük başlı : % - 1) ara parçasız form : % - 1) çift kuyruk : % -
2) büyük başlı : % - 2)vakuollü form : % - 2) uzun kuyruk : % -
3) yuvarlak başlı : % - 3) kısa kuyruk : % -
4) sivri başlı( taperet) : % - 4) kıvrık kuyruk : % -
5) çift başlı : % - 5) kuyruksuz form : % -
6) stoplazmik vakuollü f. : % - 6) vakuollü form : % -
7) akrozom anormalliği : % - 7) katlanmış kuyruk : %
8) amorf başlı : % -

(ıı)morfolojik değerlendirme : ( ) who kriterleri ( x ) strict kriterleri

anormal sperm oranı : % - normal sperm oranı : % -

not: Semenin direkt incelemesinde spermatazoa görülmemiş olup, santrifüj edilen semen pellet incelemesindede spermatazoa görülmemiştir.

Arkadaşlar bizim sonuç bu,2 835 000 lökosit,665 000 germ hücre çıktı,%81 lökosit %19 germ hücre

cnm sende üzme kendin
bak sizin tedavi yönteminiz sadece bitkisellerdi
şimdi iğnelere geçtiniz ya hormonlar düşecek
zamanla hoca istediği değerleri görecek
lökosit çok fazla çıkmış ama nedense bir türlü kurutulamıyor hepimizde olduğu gibi
iğneler şifa olur inşlh
birde siz sperm testini nerede yaptırdınız ?

arkadaşlar eşimin sonucu geldi hiç bişey anlamadım hocada daha cevap yazmadı anlayanlar lütfen yorumlarmısınız 200 adet hücre değerlendirilmesinden %85 inde diploid %8 inde anöploid %5 inde kaotik %2 sinde haploid hücre tespit edilmiştir

cnm siz kaan hocada tedavideydiniz sanırsam
bildiğim kadarıyla haploid hücrelerin çok olması tüp bebeğe geçmesi açısından önemli
%2 yeterlimi bilmiyorum ama hiç yok değil
biraz daha tedaviyle sayı artırılabilir heralde
siz fısh testini gen arttamı yaptırdınız...

Arunanın duaları tamam. Allah hayırlısıyla evlat versin inş.

inşallah güzel sonuçlar alırsınız bizim lh ve fsh biraz yüksek bakalım inşallah bizie de şifa olurr. çok iyi anlıyorum cnm seni inşallah güzel sonuçlar çıkar bize de umut olursunuz..

canım haploid hücre iyi haber, tüp bebekte kullanılabilir biz de haploid hücre çıkışını bekliyoruz...gözünüz aydın...kaan hoca da mı tedavi oluyorsunuz?

Canim yaa evet cikti rabbime sukurler olsun ama yuzde iki iste cok az degilmi sizce hoca tup bebek icn geln konusalim dedi ama bn biraz daha bekleyelim diyorum

arkadaşlar merhaba hepinize bizde hazıran ayında tanıstık bu hastalıkla bi kac defa girip bilgilerimizi durumumuzu yazma fırsatı bulmustum nete fazla giremiyorum gecen 20 gün boyuncada istanbuldaydık...

Tüp bebek denemesı ıcın gittik .. Memorial hastanesıne ( şişli) ... Eşimde ilk testte 4 adet hareketsız ikinci testte 0 cıkmıstı sonuc. Biraz ilaç ve bitkisel tedavileri yaptık dr. Un verdıgı ve önerdıgı sonra kasım basında gittik..... Eşim m. Tese amelıyatı oldu ve sperm bulundu ...:::))))))) 3 tüp toplanmıs. 1 i kullnıldı ...2 si donduruldu... Ve şu anda embriyoları ( 2 tane ) yerleştirdiler .... Hamılelık testi için beklemedeyiz umarım olumlu haberler verırım sizlere cok zor bir süreç allah hepimızın yardımcısı olsun kısaca özetledım

Kullandıgı ılaclar prengly 5000 haftada 1 - puregon 300 haftada 2 -arimidex tabi bitkisel karısımlarda vardı ... Gercı bu ılaclar hastalıgın durumuna göre deişiyor eşim kucukken kabakulak gecırmıs sol testis iltihabı olmus tiroid rahatsızlıgı var atom ted. Aldı cok kere

inş rabbimin izniyle güzel sonuçlar alırsın canım bennım yaa.bu sureç yıpratıcı bır sureç ınışli çıkışlı.ama sabredıp rabbıme sıgınmamız gerekıyor.

s.a der ortaklarım nasılsınız biraz biraz okuyorum buradan haberlerinizi ama bu aralar pek giremiyorum kayınvalidem geldi pek hoslanmıyolar böyle seylerden bilirsiniz işte kılasik kayınvalide işte ben aynı uyuşmuş şekilde dolaşıyorum geçen hafta doğum günümdü hiç haberim yoktu uzun zamandır ilk defa tüm aile biraradaydık benim doğum günüm içinmiş haberim yoktu annemlerde yemek masasını topluyordum herkez içerideydi sonra bana seslendiler içeriye bi girdim herkez ayakta ışıkları kapamışlar eşim elinde kocaman pasta iki kalp yanyana bir pasta üzerinede iyiky doğdun nazlımın anası yazıyo şok oldum nazlı kızımızın adı olacaktı nisanlıyken eşimle öyle demiştik ama sadece lafta kaldı ayy ben basladım nasıl ağlıyorum babamda orda hemde nasıl utandım ama çok güzel bir dom günüydü gerçi benim doğum günüm bebeğimi kucağıma aldığım günü olucak işte böyle kızlar bir seneyi daha devirdik hepinizi öpüyorum

ayy çok etkılendım.sanki yaşadıklarını bende yaşadım.benım eşimde bebeğimin annesi derdi o zaman olmaazsa dıye cok ıçım yanardı.fakat ınan eşin bu sözlerı ınararak söylüyorsa ki,pastaya yazdırdığına göre oldukçasenin bir gün anne olacağına inandığı için söylüyordur ve olacaktır allah ın izniyle.

kızlarr nasılsınızz, bem iki üç gündür yine kötüyüm dönem dönem hepimiz bunu yaşıyoruz biliyorum bi bebek görüyoruz içimiz sızlıyor, düşüncesizin biri bir laf ediyor kırılıyoruz içimiz sızlıyor , her şeyin farkında olmamıza rağmen adet olunca bida bidaha yıkılıyoruz:(
ben elimden geldiğimce olumsuz düşüncelerimi yazmamaya çaışıyorum o kadar morale ihtiyacımız var ki.. Ama bazen de dertleşmek istiyorum , ağlamak istiyorum bedenim dursa da ruhum bi oraya bi buraya çarpıyor durmuyor durmuyor...
çok inançlı başladım bu yola celalettin hoca umut oldu hepimze allah razı olsun, ama bazen aklımı sorulur kurcalıyor germ hücreler umut olmuştu başta bakıyorum da m.tese olup sperm bulunamayan arkadaşlarımız da ilk testlrde germ hücre var , yada 10 aydır tedavi olan arkadaşlarımızda hiç bir değişiklik yok .. Korkuyorum çok korkuyorum eşimin bir testisi yok denecek kadar küçük diğeri de normale yakın küçük umut çok az yani,bazen ameliyat olsada ya çıksak ya batsak diyorum sabırsızlık mı bu .. Olmama ihtimali yüreğimi dağlıyor ölüm istiyorum rabbimden o zaman günah mı bilmiyorum:( ama hiç biryere sığmıyorum nasıl vereceğim bu imtahanı bilmiyorum:(
ne dersiniz ameliyatı öne alsakmı :(

canım ya çok zor bır surec fakat boyle dusunceler ınan dahada usrecı ve sızı zorluyor o yuzden bıraz daha olumlu dusunmeye başla olumsuz dusuncelerı bıraz daha arka plana at.rabbımın ıznıyle hersey yoluna gırecektır.ben ınanıyorum sızdede tedavı sonucu spermler cıkacak ınş.aeo

arkadaşlar hepinize selam olsun.tedavilerimiz bir an önce sonuçlanır inşallah.bilmem nedendir bugün aklıma kötü şeyler geliyor.ilk defa kendim için endişelendim.yıllardır sperm için uğraşıyorum ama öbür yandan erken menepoza girersem ne yaparım diyorum.malum artık genç kız değilim ve evliliğiminde ilk yılları değil.erkekler tedavi oluyor onlarda sıkıntı yok peki benim yumurtalar biterse bunları artırma şansımda yok.benim içinde spermin önemi kalmayacak.milyon sperm çıksa kimin umurunda olurki.malum daha hücre dışında ilerlemede kaydemedik.kafam neden bu kadar karışık.hayat neden toz pembe değil.neden anne olmak bu kadar zor.neden benim nadide çiçeğim benimle büyümüyor.neden güneş benim için bi anlam ifade etmiyor.sanki hava kapalı olsa ne güneşli olsa ne.elinden tutup parkta güneşlensin diye götüreceğim çocuğummu var.neden sıkıntılar yakamı bırakmıyor.sanırım yoruldum.eşime bu kadar eziyet revamı.bu kadar uğraşırken ilerde eşimin kullandıkları ters etki yparda başka hastalıklara davetiye çıkarırsa asıl ozaman biterim.bu suçluluk duygusundan nasıl kurtulurum bilemiyorum.eşimle ve celallettin beyle görüşüp yarıyıl tatilinde artık microtesemi yaptıralım.aklım o kadar bulanık ki.neden böyle oldum şimdi anlamadım.

Merhabalar arkadaslar

​SPERMİOGRAM RAPORU

A.slm canım hoş geldin bu arada
Canım bende sonuçlarınız gayet güzel sperm olmasa dahi hücreleriniz var
Zaten şu lökositler temizlenmedikçe spermler hazırola geçmiyor maalesef:50:
Eminim ki sizlerde antibiyotik tedavisine başlarsınız
Ama doğru yoldasınız çok şükür
Bundan sonraki kontrollerinizde de hep güzel haberler alırsınız inşallah.

ARKADAŞLAR MERHABA HEPİNİZE bizde hazıran ayında tanıstık bu hastalıkla bi kac defa girip bilgilerimizi durumumuzu yazma fırsatı bulmustum nete fazla giremiyorum gecen 20 gün boyuncada istanbuldaydık...

tüp bebek denemesı ıcın gittik .. MEMORİAL HASTANESINE ( ŞİŞLİ) ... eşimde ilk testte 4 adet hareketsız ikinci testte 0 cıkmıstı sonuc. biraz ilaç ve bitkisel tedavileri yaptık dr. un verdıgı ve önerdıgı sonra kasım basında gittik..... eşim m. tese amelıyatı oldu ve sperm bulundu ...:::))))))) 3 tüp toplanmıs. 1 i kullnıldı ...2 si donduruldu... ve şu anda embriyoları ( 2 tane ) yerleştirdiler .... hamılelık testi için beklemedeyiz umarım olumlu haberler verırım sizlere cok zor bir süreç Allah hepimızın yardımcısı olsun kısaca özetledım

kullandıgı ılaclar prengly 5000 haftada 1 - puregon 300 haftada 2 -arimidex tabi bitkisel karısımlarda vardı ... gercı bu ılaclar hastalıgın durumuna göre deişiyor eşim kucukken kabakulak gecırmıs sol testis iltihabı olmus tiroid rahatsızlıgı var atom ted. aldı cok kere

İnşallah 12 sonra müjdeli haberlerini verirsin.
Hayırlısı olsun :16:

fsh 17,76
lh 6,72
prolaktin 5,30
total testesteron 3,65
Estradiol 33,57

SPERMİOGRAM RAPORU

Canım hoşgeldiniz.
Sakın lökositler çok diye moralini bozma
Elbet düzene girecek.
İğneye başlamanız çok çok iyi
Bak benim eşime ilaveten 3 haftada 1 sustananon kullanacak.
Celalettin Hocaya inan ve güven
Bir dahaki kontrollerde daha iyi sonuçlar alacaksınız merak etme :16:

Canimmm bende seni cok ama coook özledim yaaa....:52::52::52::52:
Flzaska hep soruyorum seni ne yapiyorsun ne ediyorsun diyeee...
Canim biz döndük hic planda olmayan seyler oldu trde...
Inan ki tatil degilde sanki kosturmaca icin gelmistik bisey anlayamadik...
Annemleri toplasan 10 gün anca ya gördüm ya göremedim...:43::43::43::43:
Insallah bakalim nisan gibi gelirsek görüsürüz bu kez sadece istanbula gelip döneriz diyoruz kontrol icin...
Fakat suan hicbirsey kullanmiyoruz esim ilk defa slklldl bende üzerine gitmiyorum cani isteyince baslar...
Test yaptirdik testimizde
1 025 000 lökosit
1 475 000 germ hücre cikti... Bakalim sonumuz hayir olsun...
Fakat hocayla bu sonucu aldiktan sonra görüsemedik kosturmacadan lökosit icin ilac verirmiydi acaba ?

Ayy ne cok yazdim canim yaa sen nasilsin neler yapiyosun??
Sinavlarin ne zaman??
Durumunuzda bi gelisme oldu mu??
Biraz daha yazmasaymisim destan yazacakmisim meraktanda catliycakmisim hahaha...:16::16::16::16:
Öptüm seni Pamugum benimmmmmmmmm....:29::29::29::29:

Canım senin sonuçlarda çok güzel germ hücrelerin olması insanı mutlu ediyor
Lökositler için elbette antibiyotik tedavisine başlayacaksınız
Bundan sonraki kontrollerinizin süper olması dileği ile.:16:

arkadaşlar hepinize selam olsun.tedavilerimiz bir an önce sonuçlanır inşallah.bilmem nedendir bugün aklıma kötü şeyler geliyor.ilk defa kendim için endişelendim.yıllardır sperm için uğraşıyorum ama öbür yandan erken menepoza girersem ne yaparım diyorum.malum artık genç kız değilim ve evliliğiminde ilk yılları değil.erkekler tedavi oluyor onlarda sıkıntı yok peki benim yumurtalar biterse bunları artırma şansımda yok.benim içinde spermin önemi kalmayacak.milyon sperm çıksa kimin umurunda olurki.malum daha hücre dışında ilerlemede kaydemedik.kafam neden bu kadar karışık.hayat neden toz pembe değil.neden anne olmak bu kadar zor.neden benim nadide çiçeğim benimle büyümüyor.neden güneş benim için bi anlam ifade etmiyor.sanki hava kapalı olsa ne güneşli olsa ne.elinden tutup parkta güneşlensin diye götüreceğim çocuğummu var.neden sıkıntılar yakamı bırakmıyor.sanırım yoruldum.eşime bu kadar eziyet revamı.bu kadar uğraşırken ilerde eşimin kullandıkları ters etki yparda başka hastalıklara davetiye çıkarırsa asıl ozaman biterim.bu suçluluk duygusundan nasıl kurtulurum bilemiyorum.eşimle ve celallettin beyle görüşüp yarıyıl tatilinde artık microtesemi yaptıralım.aklım o kadar bulanık ki.neden böyle oldum şimdi anlamadım.

slm cnm
bizler o kadar zorlu bir yoldayızki
bu duyguları hemen hergün hepimiz heran yaşıyoruz
kafalarımız sorular sorularla dolu acabalar hep dilimizde:50::50:
Ama bunları çokda kafana takıpda üzüntülerine yeni üzüntü ekleme
yaşımız ilerliyor evliliklerimiz kimimizin 10 yılını aştı
içimizde hergün evlat hasreti hergün özlem
hergün hayal ve hergün bi umudumuz olduğu için bu zorlu yolda yürüyoruz
umudumuz var olduğu için hayal ediyoruz
eşlerimize eziyetmi ediyoruz bilmiyorum ama bunca emeğin karşılığını
yaradan mutlak verir diye düşünüyorum
biraz daha sabır cnm azıcık daha
olmadı kontrole gider mikro tese için hoca ile konuşursunuz
tedaviiyi yürütemeyecek duruma geldiğinizde dilerseniz o şekilde bi deneme yaparsınız
kaderde varsa sende o şekilde evladına kavuşursun
hakkımızda hayırlısı cnm elimizden birşey gelmiyorki bişeyler yapalım
herşey yaradanın elinde ol der ve oluverir inşlh...
Mevlam görelim neyler,neylerse güzel eyler;
hepimizin hakkında rabbim hayırlısını versin inşlh....:26::26:

Canım benim duygularını anlayabiliyorum.
Ama şu beynindeki neden sorularını çıkar artık.
Rabbimin bir bildiği olmasa bu dertleri bize verir mi.
Asla sorgulamamız lazım ve sorgulamaya da hakkmız yok.
Biliyorsundur belki şu sabırımızla günahlarımız dökülüyor
Belki cenneti kazanacağız hiç belli olmaz
İşte şeytan da bu durumdan faydalanıyor bizleri yalnız bırakmıyor.
İbadetinle çok meşgul ol.
Kendine meşguliyet bul fazla düşünme
Rabbim nasip kısmet ettikten sonra her şey bahane.
40 yaşındaki bayanların bile bebekleri oluyor.Çaresi var yani.Yeter ki sperm olsun
Celalettin Hocanın dediği gibi sabır sabır
Mikro tese son çare gülüm.
Veeee alnımıza kaderimize ne yazıldıysa o.
Tamam mı canım bir daha duymak istemiyorum bu lafları :20:

BAK CANIM İYİ OKU
Allah'a bağlılığın ödülü
Çocuk olmaması kendilerine takdir edilmemişse eşler niçin sorumlu olsunlar ki? Tam tersine durumlarına sabrederlerse hem bu dünyada hem de ahirette ödüllendirilirler. "Cennet anaların ayaklan altındadır" hadisinin amacı, anneye itaat ve onu hoş tutmaya teşviktir.

Ödüle layık olacak insan, annenin kendisi değil, annesine güzel hizmet eden evlattır. Anne olmamış kadın, Allah'a bağlılığının ödülünü Allah'tan alacaktır. Bu kadın, anne olan kadından manen aşağıda kalmaz. Nice evlenmeyen kadın var. Peygamberimizin en sevdiği zevcelerinden Hz. Ayşe de anne olmamıştır.

haklısınız kızlar.ama bu sınav beni zorluyor.inan küçücük bir umudun peşinden koştum.sanırım çok koştum çabuk yoruldum.bugün annelik hormonum üst düzeyde sanırım.ne olur sınavım sonlansın allahım.bir mucize yaşatsın rabbim.

haklısınız kızlar.ama bu sınav beni zorluyor.inan küçücük bir umudun peşinden koştum.sanırım çok koştum çabuk yoruldum.bugün annelik hormonum üst düzeyde sanırım.ne olur sınavım sonlansın allahım.bir mucize yaşatsın rabbim.

Hayır bu sınavda asla yorulmak yok
İmtihan ve sabır var
Bazen olabiliyor böyle durumlar

BAK CANIM İYİ OKU
Allah'a bağlılığın ödülü
Çocuk olmaması kendilerine takdir edilmemişse eşler niçin sorumlu olsunlar ki? Tam tersine durumlarına sabrederlerse hem bu dünyada hem de ahirette ödüllendirilirler. "Cennet anaların ayaklan altındadır" hadisinin amacı, anneye itaat ve onu hoş tutmaya teşviktir.

Ödüle layık olacak insan, annenin kendisi değil, annesine güzel hizmet eden evlattır. Anne olmamış kadın, Allah'a bağlılığının ödülünü Allah'tan alacaktır. Bu kadın, anne olan kadından manen aşağıda kalmaz. Nice evlenmeyen kadın var. Peygamberimizin en sevdiği zevcelerinden Hz. Ayşe de anne olmamıştır.

haklısın Tülay ama ben bu duygumun önüne geçemiyorum.biliyorum herşey nasip kısmet.ben kendimi anne olan kadından manen eksik hissediyorum.

Canım Celalettin bey şu aktardan alınan macunu eşinde kullansın demişti. Yumurtlamayı 50 li yaşlara kadar uzatabiliyormuş. Dr veya aktarla bi konuşun istersen. Kafandan bu düşünceyi silmene yardımcı olur inş. Rabbim yardımcımız olsun.

haklısın Tülay ama ben bu duygumun önüne geçemiyorum.biliyorum herşey nasip kısmet.ben kendimi anne olan kadından manen eksik hissediyorum.

Bak senle aramızda fazla yıl farkı yok
Ben 8 yıl oldu evleneli
Ahirette öyle güzel şeylerle ödüllendirileceği ki
Keşke çocuk istemeseydim diyeceğiz
Bunun farkına var kendine gel
Biz o hemen anne olan kadınlarla bir olamayız
Farkımız çok büyük Rabbim her şeyin daha iyisini biliyor

Back
X