Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım biz prengyl ile birlikte clomen kullanıyorduk 1 ay sonra hormon tahlillerinde 25 olan fsh miz 69 a çıkmıştı. kaan hocayı aradık clomeni kesin dedi 1 ay sonra 69 olan fsh miz 7 ye düştü iğneler böyle yapıyor canım hatta 5000 lik daha hızlı düşürüyormuş bu gidişimizde prengly5000 verdi fsh yı o sıfırlayalım demişti. 20 günde bu kadar etki yapmış olabilir yani. canım hakkınızda hayırlısı inşallah. bizde cemallettin hocayla telde görüştük inşallah 15 tatilde gideceğiz.

fshın düşmesi iyi mi kötü mü anlayamıyorum ki. kaan hocada bişey demedi bu iğneleri verirken. ay sonunu bekliyorum. umarım bi açıklmada bulunur. celalettin hocada henüz bir şey söylemedi. o da bi tedavi verecek hangisini uygulamam gerektiğini bilmiyorum kafam karışık :S

çalışınca zor oluyor haklısın senin su anda daha da bi zor sonucta bebiş tasıyosun:) senden gelecek cvbı merakla beklediğim için saat bası girmeye calıstım bnde ama sonunda merak ettiklerimn tüm hepsini yazmıssın.gercekten cok iyisin gecirdiğin sürecin hepsini bıkmadan ve atlamadan yazmıssın baskası olsa belkide banane diyebilirdi,cok tsk ederim..
eşin en kısa zamanda şifa bulur inş.(tekrar sorun yasamazsınız) canım gecirmiş oldugunuz sürec hem hastalık hem bebek zormus gercekten ama sonucunda hamilesin güzel bi bebişin olucak cektiklerinin karsılıgında bu tarif edilemez bişeydir herhalde..darısı isteyen benim gibi tüm arkadaslarımızın basına..
biz 1,5 yıllık evliyiz ve nikahtan kısa bi süre önce ögrendik hazin sonucu,ilk ögrendiğimde ne tepki vercegmi sasırdım hatta inanmak istemedim herkes gibi..12-13 ve 15-16 yaslarında eşim lenfoma gecirmiş bizimde 2.kez tekrarlamıs.kemoterapi alınan bölge dalak( karın boslugu) ve durum böyle olunca hem ergenlik döneminde, hemde hiç bi bilgilendirme yok hatta tahminim koruma da yok dogal olarak sperm olusumu etkilenmiştir diye düşünmekteyim.bu sekilde anlattıgımızda emre beyde mtese dedi bakalım sonucumuz ne olacak.. 1,5 yıldır sürekli arastırıyoruz burdan keci boynuzu kürü ögrendim baslarda düzenliydi ama sonra devam etmedik..daha sonra yine burdan arı sütü+ polen karısımı yemeye basladı sonra tribullus diye bi ilaç kullandık hepsi bukadar.. ilk gittiğimiz medicalpark ta bi doktordu tamamen olumsuz du ikinci ise emre beydi şimdi seninde yazını okuyunca emre bey ve memorial şişlide semra hanm varmıs onun arasında gidip gelmekteyim..artık bi yerden baslamak gerek işim gereği bebek ve gebelerle cok sık görüşmekteyim ve dogal olarak etkilenmekteyim yoklugunu hissetmekteyim..bn yeni üye oldugum için msj atamıyorum ama numaranı beklemekteyim..bebişine ve kendine cok iyi bak cnm

canım merhaba..
seninle durumumuz aynı sanırım. bizim tedavi gördüğümüz yerin sağ kasık bölgesi olması korkutuyor beni sadece. radyoterapi sırasında testisler korunmuş ama etkisi var mı yok mu bilemiyoruz azospermiye. doktorlar kesin bir şey demiyor..

ALLAHIM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN... :(

canım merhaba..
seninle durumumuz aynı sanırım. bizim tedavi gördüğümüz yerin sağ kasık bölgesi olması korkutuyor beni sadece. radyoterapi sırasında testisler korunmuş ama etkisi var mı yok mu bilemiyoruz azospermiye. doktorlar kesin bir şey demiyor..

ALLAHIM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN... :(

bnde sana yazıyordum canım.. bahar85 yazmıstı seninle durumumuzun aynı oldugunu dün aksamda tabloda görmüştüm. acıkcası bizimde karın bölgesi oldugu için zarar görmüş olma ihtimali yüksek hastalık geceli 14 yıl oluyor ama yenilenme yada baska olumlu birsey yok..radyoterapi gördüğü bölge önemli canım nekdar korunmus olsada zarar görmüş olabilir( ki inşallah öyle değildir). siz peruya tedaviye gidiyorsunuz sanırım gittiğiniz baska yerler var mı peki?azosperm hakkında bizede kesin bişi söylenmedi ama saglık içinde oldugum için az cok tahmn etmekteyim ? sanırım sende saglıkcısın eşine iğne falan yapıyordun yanlıs hatırlamıyorsam..

merhabalar bu forumda yeniyim ama daha öncede takip etmekteydim..
evet yasadıklarımız kolay değil burda hepimiz cocuk sahibi olmak istiyoruz bazılarımız ugraslarının sonucunu aldı bazılarıda bizim gibi hala devam etmekte.. güçlü olmak zorundayız sabır ve inancımızı yitirmemeliyiz canım.sen kötü biri değilsin kıskanclıkda yapmıyorsun sadece özeniyorsun canım bnm neden bnde hamile değilim diye düşünüyorsun.inan ki bnmde etrafımda son zamanlarda herkes hamile bnde kıskanclık yapıyorum diye düşünmekteydim ama değil sadece özenmek neden bizde olmuyo diye düşünmek tabiki yasadıklarımız kolay olmadıgı için yeri geliyo isyan edebiliyoruz ama kendini topla moralini yüksek tut derdini veren Allah ım dermanını da verir elbette..sadece bizim sınavımız belkide herkese göre daha zor ama hepimiz bigün bunuda atlatırız canım..

Canım evet haklısın cok ozeniyorum. Arkadaslarimiz bebeklerini severken bizim sadece izlememiz cok zor. Ayrıca ister istemez alinganlik oluyor. Her bebek gördüğümde inşallah diyorum ben ve benim gibilere de Allah nasip eder. Dua ve sabirdan başka care yok.

ESMA İÇİN 70 BİN LEM YELİD

NURUSİMA81 ------- FLZ01 İN EŞİ --------- ALEV99 -------- LAMYAY -------BENGUSUU ------- ECRİN23 ------

BBMM ------ ESMERİMYARİM------- FLZ01 ------- MAVİMENEKŞE ------- YASE2 ---DEN HABER BEKLİYORUZZZZZZZZZZZ

NİYETİ: arkadaşımızın eşinin bir an önce bu dertten kurtulması ve hayırlı salih Saliha
evlatlara sahip olmak.

15 aralık Pazar dan ------------- 17 aralık Salı saat 22.00 ye kadar

Nurusima81 ……………………………………= 2300
Durudenizderya ………………………………...=2260 ……..= okudu
Ucubirarada ……………………………………. = 2045 …….=okudu
flz01 in eşi ………………………………………=2045
Alev99 …………………………………………..= 2045
Lamyay ………………………………………….= 2045
Nilda015 ………………………………………….=2045 ……=okudu
Aruna ……………………………………………=2045 ……..=okudu
Balım1905 ……………………………………….= 2045 …….=okudu
Ervae ……………………………………………=2045 …….=okudu
Bengusuu ……………………………………….=2045
Doğadandeva ……………………………………=2045 …….=okudu
Papatyainci ………………………………………=2045 .....=okudu
Papatyayarim ……………………………………=2045 …….=okudu
Dermannnn ………………………………………=2045 …….=okudu
Ecrin23 ………………………………………….= 2045
gulerim …………………………………………= 2045 ………=okudu
Bbmm ……………………………………………= 2045
Ecrin_bebek ……………………………………..=2045 ……..=okudu
Eda09 …………………………………………….=2045 ……..=okudu
Ese44 ……………………………………………=2045 …….=okudu
Esma …………………………………………….= 2045
Esmerimyarim …………………………………..= 2045
Flz01 ………………………………………….…= 2045
huzuryolu ……………………………………….= 2045 ……..=okudu
İlkbahar_ilkbahar ……………………………….= 2045 ……..=okudu
Mavimenekşe ……………………………………=2045
Pıtırcık_43 ………………………………………= 2045
Sonsuz__ ………………………………………..= 2045 …….=okudu
Umut99 ………………………………………….=2045 ……..=okudu
Yase2 ……………………………………………= 2045
Yeşil34 ………………………………………….= 2045 ……..=okudu
Zaman …………………………………………….=2045 ……..=okudu
Sağanak …………………………………………. = 2045 …….=okudu
Sewwgi…….. listeden kısa süreliğine ayrıldıııııııııııııııııııııııııııııı
canım ben esmanın kendimin flz01 ve huzur yolunun dualarını yaptım Allah kabul etsin inş. Rabbim evlerimizi çocuk sesleriyle şenlendirsin Allah hepinizden razı olsun

bnde sana yazıyordum canım.. bahar85 yazmıstı seninle durumumuzun aynı oldugunu dün aksamda tabloda görmüştüm. acıkcası bizimde karın bölgesi oldugu için zarar görmüş olma ihtimali yüksek hastalık geceli 14 yıl oluyor ama yenilenme yada baska olumlu birsey yok..radyoterapi gördüğü bölge önemli canım nekdar korunmus olsada zarar görmüş olabilir( ki inşallah öyle değildir). siz peruya tedaviye gidiyorsunuz sanırım gittiğiniz baska yerler var mı peki?azosperm hakkında bizede kesin bişi söylenmedi ama saglık içinde oldugum için az cok tahmn etmekteyim ? sanırım sende saglıkcısın eşine iğne falan yapıyordun yanlıs hatırlamıyorsam..

evet canım bende hemşireyim. henüz ergenlik çağına girmeden geçirmiş bu hastalığı. 20-25 doz radyoterapi. az değil tek umudum ailesine ileride çocuk sahibi olması ile ilgili bi problem çıkmaz denmesi. ankara üniversitesinde görmüş tedaviyi. 9-10 yaşlarında. hastalık nüks etmemiş. şu an bi problem yok. hatta lenfoma olmayabilr bile denmiş. ne demekse. madem lenfoma değil neden radroterapi veriyosun.
neyse. biz önce özel bi hastaneye gittik. normal bi ürolağa. aynı zamanda varikosel de çıktı. varikosel ameliyatını hemen oldu. kasım başında kaan hocaya gittik. 3 ay tedavi ardından m-tese dedi. neden konusunda bişe demedi. celalettin hocaya daha yeni gittik. yarın sonuçları değerlendirecek. ama biz halen kaan hocanın tedavisindeyiz. kaan hoca bu ay sonunda kan değerlerinin kontrolünü bekliyor. ona da devam edicez heralde kafam karışık. celalettin hoca sertoli only cell gibi duruyosunuz dedi. kaan hoca bize ısırgan çayı nohur incir keçiboynuzu tozu önerdi bide. siz ne yapıyorsunuz peki..

Canım evet haklısın cok ozeniyorum. Arkadaslarimiz bebeklerini severken bizim sadece izlememiz cok zor. Ayrıca ister istemez alinganlik oluyor. Her bebek gördüğümde inşallah diyorum ben ve benim gibilere de Allah nasip eder. Dua ve sabirdan başka care yok.

canım hepimiz seninle aynı durumdayız. kendini kötü hissetme biz anca imreniyoruz arkadaşlarımıza. arkadaşlarımın hemen hepsi hamile şu an. onlar için dua ediyorum. saolsun onlar da benim için dua ediyor. bi arkadaşım 8 hftalık hamileyken düşük yaptı. kendimi nasıl kötü hissettim anlatamam. ben imrendim ondan mı oldu diye. :(

evet canım bende hemşireyim. henüz ergenlik çağına girmeden geçirmiş bu hastalığı. 20-25 doz radyoterapi. az değil tek umudum ailesine ileride çocuk sahibi olması ile ilgili bi problem çıkmaz denmesi. ankara üniversitesinde görmüş tedaviyi. 9-10 yaşlarında. hastalık nüks etmemiş. şu an bi problem yok. hatta lenfoma olmayabilr bile denmiş. ne demekse. madem lenfoma değil neden radroterapi veriyosun.
neyse. biz önce özel bi hastaneye gittik. normal bi ürolağa. aynı zamanda varikosel de çıktı. varikosel ameliyatını hemen oldu. kasım başında kaan hocaya gittik. 3 ay tedavi ardından m-tese dedi. neden konusunda bişe demedi. celalettin hocaya daha yeni gittik. yarın sonuçları değerlendirecek. ama biz halen kaan hocanın tedavisindeyiz. kaan hoca bu ay sonunda kan değerlerinin kontrolünü bekliyor. ona da devam edicez heralde kafam karışık. celalettin hoca sertoli only cell gibi duruyosunuz dedi. kaan hoca bize ısırgan çayı nohur incir keçiboynuzu tozu önerdi bide. siz ne yapıyorsunuz peki..

Ankaradasınız herhalde canım. .aslında su anda tek yaptığımız arı sütü ve polen yemek bide keçiboynuzu pekmezi bunun dısında ne yapsak diye düşünüyorum..celal lettin Peru'yu burdan duydum ama bi ürologa gitmek yada tüp bebek daha mantıklı gibi

Ankaradasınız herhalde canım. .aslında su anda tek yaptığımız arı sütü ve polen yemek bide keçiboynuzu pekmezi bunun dısında ne yapsak diye düşünüyorum..celal lettin Peru'yu burdan duydum ama bi ürologa gitmek yada tüp bebek daha mantıklı gibi

biz denizlideyiz canım. ilk öğrendiğimizde küçük bi araştırma yaptığımızda kaan aydosu gördük bide denizlide bi embriyolog bize onu önerdi. ondan randevu almak da zor biz 4 ay sonraya aldım. önce bi mail atmıştım o gelmeden önce bazı kan değerleri istiyor. onları yaptırıp gittik. kaan hoca baya bi anlattı bize. sonunda da m-tese yapıcaz dedi. eğer çıkış olmazsa tabi. kendisi prof duydun mu bilmiyorum. ürolog- androlog. sadece azospermi ile ilgileniyo. türkiyedeki erkek kaynaklı infertilide bir numara gösteriliyor şu an. gittiğimizde yurt dışından bile hastası vardı. şu an pregnyl 5000 iğnelerden kullanıyoruz haftada 2 kez.
bu forumda duydum celalettin hocayı. o iç hastalıkları uzmanı kendiside zamanında azospermiymiş. onu da burdan duydum gerçi. kendisi m-teseye karşı. zaten zarar görmüş bi tetstise m-tese ile daha fazla zarar vereceksiniz diyor. ilaçla ve beraber çalıştığı aktarla geliştirdiği kürlerle tedavi uyguluyor sanırım.
tüp bebek merkezleri direk m-tese diyor. ilaç tedavisi uygulayan bi kaan hoca bi de celallettin hoca. tüp bebek merkezinden önce üroloğa gitmek daha mantıklı eğer hormonlarda bi problem var sa iç hastalıkları uzmanı olabilir. sadece bitkisel şeyler pek işe yaramıyor bence...

biz denizlideyiz canım. ilk öğrendiğimizde küçük bi araştırma yaptığımızda kaan aydosu gördük bide denizlide bi embriyolog bize onu önerdi. ondan randevu almak da zor biz 4 ay sonraya aldım. önce bi mail atmıştım o gelmeden önce bazı kan değerleri istiyor. onları yaptırıp gittik. kaan hoca baya bi anlattı bize. sonunda da m-tese yapıcaz dedi. eğer çıkış olmazsa tabi. kendisi prof duydun mu bilmiyorum. ürolog- androlog. sadece azospermi ile ilgileniyo. türkiyedeki erkek kaynaklı infertilide bir numara gösteriliyor şu an. gittiğimizde yurt dışından bile hastası vardı. şu an pregnyl 5000 iğnelerden kullanıyoruz haftada 2 kez.
bu forumda duydum celalettin hocayı. o iç hastalıkları uzmanı kendiside zamanında azospermiymiş. onu da burdan duydum gerçi. kendisi m-teseye karşı. zaten zarar görmüş bi tetstise m-tese ile daha fazla zarar vereceksiniz diyor. ilaçla ve beraber çalıştığı aktarla geliştirdiği kürlerle tedavi uyguluyor sanırım.
tüp bebek merkezleri direk m-tese diyor. ilaç tedavisi uygulayan bi kaan hoca bi de celallettin hoca. tüp bebek merkezinden önce üroloğa gitmek daha mantıklı eğer hormonlarda bi problem var sa iç hastalıkları uzmanı olabilir. sadece bitkisel şeyler pek işe yaramıyor bence...

Kaan hocayı duyduk ve arastırdık canım hatta gidelim mi diye düşündük ama burda yazılan bazı olumsuz seyler ve uzak olması calustıgımız acıdan zor olur dedik bizde emre bey bahceci de hakkında iyi seyler dduyduk oraya gittik cok olumlu konustu en azından umut kkırıcı değil umut verici bi konusmaydı . m-tese tabiki deniliyor ama duruma göre farklılık gösteriyor bize mtese deme sebebi kemoterapi radyoterapi görmüş olmamızdı hatta kesin azosperm diyebilmek için orda test istedi 3kez tekrardan sonra azo diyebilirim dedi.bizim 1 defa 1-2 ölü hücre görüldü yanlıs bakılmadıysa tabi ccalıştıgımız hastanede bakıldı cünkü bunu söyleynce bile cok iyi bişey bu dedi ama o dönemde tribullus diye bişi kullandık belki onun etkisi de olmus olabilir yada yanlıs bakılmısta olabilir.

Kaan hocayı duyduk ve arastırdık canım hatta gidelim mi diye düşündük ama burda yazılan bazı olumsuz seyler ve uzak olması calustıgımız acıdan zor olur dedik bizde emre bey bahceci de hakkında iyi seyler dduyduk oraya gittik cok olumlu konustu en azından umut kkırıcı değil umut verici bi konusmaydı . m-tese tabiki deniliyor ama duruma göre farklılık gösteriyor bize mtese deme sebebi kemoterapi radyoterapi görmüş olmamızdı hatta kesin azosperm diyebilmek için orda test istedi 3kez tekrardan sonra azo diyebilirim dedi.bizim 1 defa 1-2 ölü hücre görüldü yanlıs bakılmadıysa tabi ccalıştıgımız hastanede bakıldı cünkü bunu söyleynce bile cok iyi bişey bu dedi ama o dönemde tribullus diye bişi kullandık belki onun etkisi de olmus olabilir yada yanlıs bakılmısta olabilir.

o 1-2 ölü hücre o kadar iyi bişi ki bizim durumuzda olanlar için. ben o sonucu bi görsem ah bi görsem. en azından üretim olduğunu ve yolda bi şekilde öldüğünü gösteriyor. m-tese ile sperm bulunma şansı çok yüksek sizde. bizde hormon yüksekliği de vardı. şimdi kulandığımız iğneden dolayı yüksek olan fshımız düşmüş nerdeyse 0'a. :SSSS

emre hocayı bende duydum. direk m-tese yapıyor. eğer sonuç olumsuzsa 2. m-teseye sıcak bakmıyor sanırım. hakkımızda hayırlısı...

canım hepimiz seninle aynı durumdayız. kendini kötü hissetme biz anca imreniyoruz arkadaşlarımıza. arkadaşlarımın hemen hepsi hamile şu an. onlar için dua ediyorum. saolsun onlar da benim için dua ediyor. bi arkadaşım 8 hftalık hamileyken düşük yaptı. kendimi nasıl kötü hissettim anlatamam. ben imrendim ondan mı oldu diye. :(

Canım seninle ne alakası var. Allahım o bebeğe ömür vermemiş ne yazık. Kendini üzme. Allahım hepimize sabır sağlık ve hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin de inşallah biz de uzaktan bakmaktan kurtulalim. Amiiiin...

o 1-2 ölü hücre o kadar iyi bişi ki bizim durumuzda olanlar için. ben o sonucu bi görsem ah bi görsem. en azından üretim olduğunu ve yolda bi şekilde öldüğünü gösteriyor. m-tese ile sperm bulunma şansı çok yüksek sizde. bizde hormon yüksekliği de vardı. şimdi kulandığımız iğneden dolayı yüksek olan fshımız düşmüş nerdeyse 0'a. :SSSS

emre hocayı bende duydum. direk m-tese yapıyor. eğer sonuç olumsuzsa 2. m-teseye sıcak bakmıyor sanırım. hakkımızda hayırlısı...

canım dediğim gibi yanlıs bakılmıs da olabilir ama yanlıs değil ise eger ki ölü hücreler varsa tabiki bu cok iyi bişey insallah da öyledir.
bizdede hormon yüksekliği var aslında bu gayet dogal cünkü sperm üretimi olmadıgından dolayı hormon yükseliyo diye hatırlıyorum.. ama sizin fsh okdar düşmesi de ilginç sonucta belli bi yere kadar düşürülmesi dengelenmesi gerekmiyor mu?
emre hocayla tekrar görüşmeeye gidicez sanırım süreci burdan yazarım gittiğimizdede sende peru ile kaan hoca görüşmenden haberdar edersen cok sevinirim.. insallah bizimde diger hamişler gibi sonuclarımız pozitif olur..

herkese yeni haftadan güzel günlerrrrrrrrrrrr:24::32::21::52:
bunlar da sizlere kızlarrrrrrr :71::71::71::71::71::71::71:

Bunlarda sana cemremim :71::71::71::71::71::71::71:
ay ayyy kilo çizelgende gözümden kaçmadı haniiiiiii :65::65::65:
tebrik ederimmmmmm cnm benim hedefe az kaldıııı :46::46::46::46:
:54::54::54::54:

teşekkürler güzelim benimmm:29:evet az kalıyor bakalım ne zamana kadar ineceğim o kiloya:9::9:
fit bi bayan olucammmmm:52::52::52: nasılsın dr. randevu aldın mıı ayşe naz ne zaman gelicek:12::16::16:

teşekkürler güzelim benimmm:29:evet az kalıyor bakalım ne zamana kadar ineceğim o kiloya:9::9:
fit bi bayan olucammmmm:52::52::52: nasılsın dr. randevu aldın mıı ayşe naz ne zaman gelicek:12::16::16:

yakın bi zamanda iniceksin cnm ne kaldıkii :34:
cnm profilinde bi resmini gördüm geçen gayetttt zayıf görünüyosunnnnnn ..:52:
hatta yorumda yaptımm :31: bende bu halinle bile incecik duruyosunn..
iyiyim cnmm randevumuz yarın cnm bakalımm gün verirmi nazımız ne yapıyo. bakalım :1::1.:16:
sen nasılsın cnm varmı bugün planın ne yapıcaksın.

Back
X