• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba arkadaşlar birazdan evden cikicam ve daha evlilik yildonumleri gelmeden bugün bebeğini dünyaya getiren eşimin kuzenini görmeye hastaneye gidicem. Tam benim hayallerimdeki gibi bir kız çocuğu oldu. Hamile kalirsam diye kurduğum tüm hayallerimi gözümün önünde yaşadı simdi de hayallerini kurduğum gibi kucağında bebeğiyle gorucem onu. Uzulmuyor gibi yapıcam yalan gülücük ler atıcam ve hadi sıra sizde lafları na daha düşünmüyoruz yalanini soylucem anlicaniz bu akşam cok zor ve uzun olacak dua edin bana :(:14::14::14:

Her pazartesi okuyordum ama bu hafta olmadi canlar sabah hemen okudum aklimdam hic cikmadi okuyamadim diye hepimize eslerimize bize evlatlari olanlara hamilelerde şifalar olsun.

Kocaman optum hepinizi canlarrrr:9:

arkadslar biliosnz sık sık giremiyorm ve size bir sorum olacak:-( eşimde meni o kadar azaldıki bu ayın 21inde gidiyorz istnbula 3 aylık tedaviden sonra...ama eşimde meni çok az cıkıyor ilk gittğinde de aynıydı 0,6 ml normal aralıktan cok uzak 2-5 ml olması normalmiş..şimdi eşimn morali o kadar bozkki yine gttiğnde meni çıkmayacak dior...ersel beyi aradı o da stresten demiş ama hep boyle olmaya basladı son aylarda iice azaldı...sizce sebeb ne...cok kötü de ağladı canım eşim benim bu kadar sey kullanyorm sonuca bak diyip hüngür hüngür ağladı:-((((( eşimin azo sebebi cokken aldığı kemoterapi ve radyoterapi...cok umutsz ve mutsuzum :-((

Canim üzülme ne olur bizler en zor vakalariyiz
Hocanin ama rabbim yeteki ol desin ayni sebeplerden mucadelemiz rabbim bize 6 ayda hücre dikişi verdi size daha fazla versin.
Ne olur umutsuz olma esinde moral çok önemli
Sperm testi verirken stres oluyorlar ayni bizde öyleydi ama ikinci teste volüm artikk kullan dikkat imiz ve Esim kendini motive ederek gittik.
İlkinde zaten zor vakayiz ve ne olacaginu bilmediğimiziiçinheyecan daha fazlaydi esimde
Rahat olsun esin ama hoca ve ersel beyde bunun iiçi n muhakkak bir cozum yolu bulurlar.
Ne olur haberdar et.
Sevaller ne zaman gidecek acaba
bizde ay sonu kesin hocadayiz.bitiyor spler
Hepimize rabbim aydinliklar ferahliklar versun
Yureklerimize ki daha cabuk cevap verelim
Tedavilerimuze cevap ve kavusalim bebislerimizee

Merhaba,

antibiyotikleri kullandığının ilk günü eşim de aynı sıkıntıları( mide bulantısı, halsizlik) yaşadı. Antibiyotikler bünyeye ağır geldiği için bu gibi problemler olabiliyor. Eşinin sabah kahvaltısını ve akşam yemeğini iyi yemesini sağlarsan belki bir nebze midesi güçlü olur.

cnm önerin için çok saol daha dikkatli olurum öğünlerde. kahvaltısını yaptı ama az yapmıştı belki ondan olmustur..:44:

Esim 2 aydir ersel beyin ilaclarini kullaniyor. Bir sorun yasamafk cok sukur ama her ay bir haftalik kullanmasi gereken antibiyotikler var.gecen ay zar zor kullandi. Sadece mide bulantisi yapti . Bu ayinkine ise bugun basladi. Malesef sabahtan beri ölü gibi. Istifra mide bulantisi halsizl8k mide siskinligi hersey var bitkiselleride icemeyecegm oluyorum cok kotuyum dedi. Korkuyorum bir sey olcak diye. Aksam celalettin hocayi arayip bilgi alacagm. Cok kotuyum kizlar 1 bucuk ay gayretle ilavlari icti boyke olunca tum moralim alt ust oldu....

çok geçmişler olsunn hoca size gereken açıklamayı yapar cnm
ama yutmak istemiyorsa verme cnm dinlensin vucüt biraz
ıyı histtnde başlar bünyesi tepki vermiş cnm ara ver istersen

Canim ya geçmiş olsun antibiyotik için bizde kullanmamayi tercih ettik bitkiseler bitince dinlenme donemi var ya 10 günlük o arada kullanacak Esim bitkiseller bir şey yapmiyor çünkü ikisi beraber olunca kotu oluyorlar.bizim durum boyle kismet çok lökosit var ama Esim daha önemli buz boyle bir yol cizdik.
cnm bizdede cok lökosit var. bende doktor beye sorayım bakalım o diycek ona göre kullanırız artk. dediğin gibi eslerimiz daha önemli. eşimi böyle görünce elim ayagım tutmadı üzüntüden:43:

çok geçmişler olsunn hoca size gereken açıklamayı yapar cnm
ama yutmak istemiyorsa verme cnm dinlensin vucüt biraz
ıyı histtnde başlar bünyesi tepki vermiş cnm ara ver istersen
tesekkurler cnm doktor beye soralım dedim bende ama sagolun doktordan önce sizler rahatlatıyorsunuz. iyiki varsınız:16:

Geçmiş olsun canım.Kullandığınız ilaç Tetradox dimi,korkmayın Tetradoxsun böyle bir yan etkisi var banada eşimede yaptı mide bulantısi ve kusma,tetradoksu içerken tok olunmalı,mide tıka basa dolu olmalı, bol su ile içilmeli ve içtikten sonra hemen yatılmamalı

canım.inhibin testini kesin sonuç vermediği için artık doktorlar bunu yaptırmıyor.asla kafanı inhibine yorma canım.bak sana şöyle söyleyeyim.biz evvel sene önce bunu yaptırdık ve sonucumuz mükemmeldi.yaptırdığımız labaratuarın yüksek değerlerindeydi.bırak normal çıkışı bizde microtesede bile sperm çıkmadı.ama nurusimalarda 2 ile sperm çıktı ve bir kaç tüp donduruldu diye biliyorum.yani bu iş keşke öyle inhibinle anlaşılsaydı.hem çok merak ediyorum bunun kesinliği olmadığı anlaşıldığı halde halen neden inhibin testi yaptırılıyor.çünkü çıkış olanlardan sonra inhibine bakalım diye istenmiyor.önerim inhibini yaptırmayın bile.yazık o kadar paranın o teste verilmesine acıyorum.zamanla ne demek istediğimi anlarsınız inan.mesela sizde 13 çıktı hücre var ama feraheymenlerin 63 çıkmış ama hücre yok.bir testle nasıl 3 ay sonra sperm çıkacağı biliniyor.bizde microteseden sonra inhibin 5 çıktı ama hücremiz 1.550.000 di.ama biz 11 ay boyunca sperm göremedik

mrb canm çok sağol açıklaman için evet bende araştırdım biraz kesinlik yokmuş kaan hocanında sitesinde var açıklamış, bende geçmiş sayfalarda okudum inhibinin 2 olup sperm çıktığını dediğin gibi kafayı takmamak lazım herşeye yoksa stresten iyice kötü oluyo herşey rabbim inş şifamızı verir kısa zamanda hepimizn inş :16::16::16::16::16::16::16::16::16:

canım Allah yardımcınız olsun gerçekten çooook üzüldüm insan eşini üzgün görmeye gerçekten dayanamıyor hele bide ağlarken görünce rabbim yardımcınız olsun neden olduğunu tam bilemiycem ama hepimiz biliyoruzki stres herşeyin her hastalığın başı sağlam insan bile stresten çok kötü hastalıklara yakalanıyor umutsuz olmayın demesi kolay tabi ama hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz bazen diyorum zaten 30 yıl yaşıycaz tabi Allah bilirde onuda kendimize zehir etmeyeli dyorum rabbim inş burdaki herkese anne olayı nasip eder dualarım seninle :16::16::16::16:

canım mrb araya virgül koymadığım için cümlenin anlamı değişmiş kusura bakma canm ya umutsuz olmayın demesi kolay gibi olmuş ama stres yapmayın üzülmeyin için demiştim yanlış anlam olmuş .umudumuzu hiçbirzaman kaybetmiyoruz tabiki umutsuz yaşanırmı hiç rabbim umudumuzu hiçbir zaman kaybettirmesin inş :16::16::16::16:

Arkadaşlar bana yardımcı olabilirmisiniz?
eşim ovitrelle iğne kullanıyor 4 günde yarım doz.bizim doktorumuz hafif derecede varikosel var ameliyat edeyim diye ısrar ediyor.eşim iki ayrı doktora daha gitti ve varikosel yok dedi.doktorumuza güveniyoruz ama varikosel kafamızı karıştırıyor.
Birde iğneleri yarım yapıyoruz kalanı 4 gün sonra tekrar yapıyoruz hemşire bize böyle enfeksiyon kapabilirsiniz dedi sizler nasıl yapıyosunuz.hastaneye gidiyorduk hemşire gerek yok dedi bana öğretti ben yapıyorum eşime.

İçimde bir umut olmuştu bu iğnelere başlamak eşimin hormon değerleri normal testisleri normal.ama kafamız çooooooooook karışık.

Arkadaşlar bana yardımcı olabilirmisiniz?
eşim ovitrelle iğne kullanıyor 4 günde yarım doz.bizim doktorumuz hafif derecede varikosel var ameliyat edeyim diye ısrar ediyor.eşim iki ayrı doktora daha gitti ve varikosel yok dedi.doktorumuza güveniyoruz ama varikosel kafamızı karıştırıyor.
Birde iğneleri yarım yapıyoruz kalanı 4 gün sonra tekrar yapıyoruz hemşire bize böyle enfeksiyon kapabilirsiniz dedi sizler nasıl yapıyosunuz.hastaneye gidiyorduk hemşire gerek yok dedi bana öğretti ben yapıyorum eşime.

İçimde bir umut olmuştu bu iğnelere başlamak eşimin hormon değerleri normal testisleri normal.ama kafamız çooooooooook karışık.

Canim ben varikosel ameliyatından sonra sperm cikscagina inanıyorum çoğu kişiden ameliyat sonrasi cikmis esimdede 3.6 grand 1 varikosel var ocak Ayina kadar bi gelisme olmazsa ameliyat olacak dr çok fazla değil demiş ama son çare olarak onu yapcaz sizin kaç mm genişlik dr nuz kim başka doktorlara da gösterin bence

herkese ıyı aksamlar arkadaslar boyle acılı bır gunde herkese bassaglıgı dılıyorum

ama hayat devam edıyor ve yarı mutlu yarı buruk durumumu paylasmak ıstedım

esım gecen hafta memorıalde test vermıstı ve hıc cıkmamıstı bugun ıse arıf beyde verdı ve 5 i hareketli 9 hareketsiz olmak üzere toplam 14tane çıışımız

var.allah' a şukurler olsun dıyorum ama memorıalın sonucuna da dıkkat cekmek ıstıyorum moralımızı bozdu sadece yok dıyıp kestırıp attı.

Slm arkadasim Gozun aydin... Canim bilgi Almak istiyorum paylasirsan sevinirim ... Benim kiz kardesimin. Esininde dokturlara hic spremin olmadigini soylediler 0 oldugunu uc ayri dokturlara gittiler ayni dediler... Ameliyatta oldu ordada hic cikmamis.. Kendileri belcikada kaliyolar... Siz nasil bi tedavi gordunuz ?? Hapi varmi bunun ignesi varmi?? Hangi yere oldunuz tedavi?? Olma sansi varmi ? Benimde kis kardesiminde olmuyo .

Tüm Türkiye'nin kan ağladığı şu günlerde yüreğim burkulsa da sizlere haber vereyim istedim.çünkü her yeni güzel bi haber bizlere umut oluyor.8 mayıs perşembe günü doğum yaptım.bebek de ben de iyiyiz çok şükür teyzeleri.sadece benim canımı yakan sezeryan sancılarım var.inşallah onlar da geçer.çok şükür oğlumuz Tuğra'yı kucağımıza aldık.rabbim sevdiklerimizle büyütmek nasip etsin.ameliyata girerkentüm arkadaşlarıma,topiğimize, hepinize bol bol dua ettim(niclerini hatırladıklarıma nicleriyle özellike).Rabbim inşallah kabul eder,inşallah bir an evvel kavuşursunuz yavrularınıza.sevgiler...
maşallah cnm tuğranı kucağına almışsın:nazar::nazar::nazar::emir_bebek:
sağlıklı ömrü olsun darısı bizlere en kısa zamanda inşlhh dualarında bizi de kattığğın için çok sağol a.e.o
Merhaba arkadaşlar birazdan evden cikicam ve daha evlilik yildonumleri gelmeden bugün bebeğini dünyaya getiren eşimin kuzenini görmeye hastaneye gidicem. Tam benim hayallerimdeki gibi bir kız çocuğu oldu. Hamile kalirsam diye kurduğum tüm hayallerimi gözümün önünde yaşadı simdi de hayallerini kurduğum gibi kucağında bebeğiyle gorucem onu. Uzulmuyor gibi yapıcam yalan gülücük ler atıcam ve hadi sıra sizde lafları na daha düşünmüyoruz yalanini soylucem anlicaniz bu akşam cok zor ve uzun olacak dua edin bana :(:14::14::14:
sabır dilerim sana yalandan sevinmiş rolü yapmak zordur
inşlh sende bu güzel günleri görürsün

ARKADAŞLAR MERHABA.1 AY OLDU CELALETTİN HOCA İLE TEDAVİYE BAŞLAYALI .BUGUN EŞİM HORMON TESTİ VERDİ. FSH,KAN ÜRE AZOTU VE LÜTEİNLEŞTİRİCİ HORMON DEĞERLERİ DÜŞMÜŞ.TOTAL TESTORAN ve ESTRADİOL YÜKSELMİŞ.
DEĞERLER ŞU ŞEKİLDE:
KAN ÜRE AZOTU(BUN) 15.4 NORMAL DEĞER (16.6- 48.5)
FSH 0.63 NORMAL DEĞER (1.9-18.9)
ESTRADİOL 128.74 NORMAL DEĞER (0-39.8)
TOTAL TESTESTERON 1332.87 NORMAL DEĞER(229.8-786.5)
LÜTEİNLEŞTİRİCİ HORMON(LH) 0.48 NORMAL DEĞER(1.7-9.6)
ÇOK ACİL YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ....

tulaycım ben lısteyı tamamladım allah hepımız ıcın kabul etsın ınsallah
ben meryem suresıne de basladım arkadslr kendımı okudukca ıyı hıssedyrm
yenı lıste olustumu canım olduysa gondersen ben baslasam vakıt kaybetmesem tesekkur ederım sımdıden

arkadaşlar pregnly bulamıyoruz eşim onun eş değeri olan iğneyi vurdursa olur mu ?????????????????????????

tulaycım ben lısteyı tamamladım allah hepımız ıcın kabul etsın ınsallah
ben meryem suresıne de basladım arkadslr kendımı okudukca ıyı hıssedyrm
yenı lıste olustumu canım olduysa gondersen ben baslasam vakıt kaybetmesem tesekkur ederım sımdıden

daha başlamadı canım
haftaya başlayacak ,İnşALLAH
daha bu liste bitmedi.bitmeden de başlamak istemiyorum
ama sen ucundan kıyından başla istersen
kişi başı ortalama 170 falan düşüyor.2 günde 1 arkadaşa okuyacağız

Back
X