Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
şimdi aradım doktoru eşimin sonuçlarını mail attım çok iyi bir doktora benziyor inşş bizim için hayırlı olurr muayene ye gidicezz uç tane merkezde çalışıo genart centrumm analıo acaba hangısıne gıtseek bilmiyorumm
canım benim eşim aralık ayında ameliyat oldu.kısaca sana yaşadıklarımdan araştırmalarımdan bilgi vereyim belki fayfası olur.
* canım varikosel kiminde sayıyı azaltıp morfolojiyi bozarken, kiminde sayıyı sıfırlayıp azosperm olmaya sebep olabiliyor.(tıpkı bizde olduğu gibi)
* ultrasonda çıkan değerlerden sonra muhakkak uzman bir ürolog tarafın tarafından elle de muayene şart.
* illa yoğun ağrılara sebep olmayabilir.(bizde şiddetli ağrı yoktu)
* testislerde yoğun sıcaklık yaratır. (bizde o şeklideydi)
* ilaçla tedavisi pek mümkün değil.bozulan damar yapısı için bu gereksiz.sadece zaman kaybı.
* ameliyat gerekli çünkü düzelme olmadığı gibi gün geçtikçe artabiliyor.
* ameliyatta sperm hemen çıkmasa bile hücreler muhakkak artacak ve zamanla sperm çıkışına sebep olacaktır.
* varikosel olan bir hastada tese kesinlikle ilk aşamada düşünülmemelidir.
canım araştırmalarım ve doktorumuzun bizimle paylaşımına istinaden yazdım bunları.
bizim ameliyattan 1 ay sonra oldu sperm çıkışı. yalnız hormonlar normal değerlerde, kromozon analizinde genetik hiçbir sorun bulunmamaktaydı.
benim şahsi düşüncem; renkli doopplerin değerlendirilmesinde, elle muayene yapılıp ameliyata karar verilme aşamasında uzman bir ürologla görüşülmesinde fayda var.onca ilaç ve iğne kullanmaya ve zaman kaybetmeye gerek yok diye düşünüyorum.
bu arada biz ameliyatı olduğumuzda ultrasonda sadece 2,5 mm sol varikosel çıkmıştı.doktorumuz muayeden sonra kesinlikle daha fazla ameliayat şart dedi.ve biz muayeden 2 hafta sonra ameliyat olduk.
inşallah faydalı olur yazdıklarım, bişeye ihtiyacın olursa yine yaz canım.
öpüyorum...[/QUOTE
Teşekkürler canım yardımın ve açıklamaların için. Bizim işin ehli olan bir doktora muayene olmamız gerek kesinlikle.İstanbulda olduğumuz için Emre beyi tercih ederiz. Buarada bizim fsh 8,31 testesterom 3,5 civarında yani hormonlar çok sorunlu görünmüyor. İlk testimizde bol miktarda spermatid çıktı bi evre sonrasına geçmede belki ameliyat işi kolaylaştırabilir inşallah. Allah sanada tez zamanda hayırlısıyla bebeğini nasip eder inşallah canım.
cnm 3 den sonrasına ameliyat diyorlar bizimde 4 ü geçmişti
bizim ciddi ağrı oldu ağrı için gittiğimi doktorlar kesin ameliyat dedi
ama birk kaç doktora gittik hemen ameliya olmadık
sizde dolaşın sorun tek doktorla kalmayın en son öyle karar verin
Allah yardımcın olsun cnm
merhaba
bizimde fsh yüksek cnm biz istanbula gittik
tabi bulunduğumuz yerde bütün üroglarla görüştük
ankrada genarttan çok bahsediliyor iyi olduğunu çok duyuyorum
btd arkaşımızda orda cnm sana yardımcı olcaktır.
cnm ben kaç grade de ameliyat olması gerekir onu bilmiyorum ama bizim solda 2 sağda 1 grade ve 1 shunt tipte varikosel yazıyordu cnm o yüzden hoca bakınca ameliyat olman lazım dedi..
cnm hastalık olunca tedavi şekli aynı olmuyor malesef ama olsun üzülme inşlh selaetttin bey size şifa olur alalhın izniyle cnm...
eşim varikosel ameliyatını 2013 ocak ayında oldu ardından hormon tedavisiyle yaklaşık 6 ay sonra sperm çıkışı oldu bizde cnm
hani herkes varikosel olmalı değil çünki onun belli bi sınırı var ama ben bilmiyorum cnm zaten dopplerde çekilince orda anlaşılıyor ameliyatlık mı değil mi belli oluyor..
Kizlar size sonuclarimizi yazıcam bu sitede baska arkadaslarinde bizimkine benzer sonuclarini okumustum burdan ismini hayirlayamadim o arkadasin son durumunu merak ettim bana bilgisi olan yazarsa sevinirim
Yuzde 71 germ yuzde 29 lokosit yuzde 41 Spermatid yuzde 59 spermatoza
Kizlar durum bu hakkimizda hayirlisi
Canım germ hücre sayınız nekadar bilmiyorum ama spermatit oranınız bizimle aynı %59 olan spermatozamı,spermatositmi yazıyor? Spermatoza sperm demek çünki,inşallah spermatozadırrr
Cnm spermatoza yuzde 59 germ hucreler yuzde 71
canım yanlış birşey söylemek istemem ama eğer spermatosit değilde spermatoza yazıyorsa,sperm çıkmış oluyor benim bildiğim
Cnm ya simdi baktim spermatosit yaziyor peki bu nedemek dr daha gorusmedik iyi bisemi
ayy canım heycanlanmıştım sperm çıktı diye neyse şimdiki durumunuzda çok iyi bizimkiyle aynı,2.evre(spermatosit )ve 3.evre(spermatit)hücrelerıniz çıkmış 4.evrede sperm tam anlamıyla oluşmuş oluyor bize Ersel bey 2 ay sonra çıkış başlar dedi.
cnm şimdi burda spermatozadan önceki evre spermatıd diyebilirmiyiz biz daha ne dr la nede ersel beyle görüştük bir bilgimiz yok su an için bu arada tulaydan haber aldım sonuçları ıyı cıkmıs dr ıyı ılerlemiş demiş çıkış olmamış ama ınslh yaklaştılar oranları kendisi inlh size aktarır
çok güzel ilerlemeleriniz var canım... inş. spermide görürsün.. tabloda baya boş kutucugun var nerler kullandınız neler yapıyorsun yazarsan eklerim inşallah
gulerım soyle izah edeyım menegon haftada 2 kez pregıl haftada 2 kez 250 lık com vitex argımen ve antıbıyotıkler ersel beyden spermato sp kullanıyoruz suan başka bilgilere ihtıyac olursa sor cnm
evet canım spermatit spermden önceki evre oluyor kuyruksuz sperm yani,Ersel bey şimdi size spermatitleri sperme geçirecek bitkisel gönderecek bizim 1 aylık ilacımız kaldı 1ay sonra test verecek eşim,inşallah hepimiz görürüz spermleridTÜLAY içinde çoook sevindim fazlasıyla hakettiler bu mutluluğu,inşallah Allahım en kısa zamanda sperm çıkışlarınıda nasip etsin.
sizin suan kullandığınız ılaclaın adları neler yazarmısın?
Teşekkürler canım yardımın ve açıklamaların için. Bizim işin ehli olan bir doktora muayene olmamız gerek kesinlikle.İstanbulda olduğumuz için Emre beyi tercih ederiz. Buarada bizim fsh 8,31 testesterom 3,5 civarında yani hormonlar çok sorunlu görünmüyor. İlk testimizde bol miktarda spermatid çıktı bi evre sonrasına geçmede belki ameliyat işi kolaylaştırabilir inşallah. Allah sanada tez zamanda hayırlısıyla bebeğini nasip eder inşallah canım.