• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
rica ederim canımmm :16:

canım kusura bakma bende seni 2. sıraya bi hevesle yazmıştım ki balımların çok az kalmış ne güzel diyordum.. olsun yine % 41 bile çokkkkk güzel bir oran.. bizimde haftaya konturolümüz var. spermadit çıkmazsa diye korkar oldum. ilaçlar da biti boş boş duruyoruz. bi preglny kullanıyoruz, tedavinin ilk 6 ayında ilaçlar karın doyurmaya yetiyordu :1: siz ne yapıyorsunuz ilaçlarınızın kullanımı kolaymı, kontrol yakınmı canım

yok canım nekusuru keşke yazdığın gibi olsaydı kendimi 2.sırada görünce bende heveslendim valla bakalım 1 aylık ilaç kaldı inşallah Ersel beyin dediği gibi spermleri görürüz,sizinde haftaya demek kontrolünüz inşallah bırak spermatiti bol bol sper çıkar canımmm hayırlı haberlerını beklıyor olacağım.İlaçları kullanmak çokta zor değil (birde kocaya sormak lazım)Sıvı ilacın tadı çok kötü kayısı suyuna koyup burnunuda kapayıp dikiyor kafaya,ben olsam içemezdim herhalde,şifa olsun inşallah hepimize

bugun çıkan inhibin sonucu eşimin 5 gelmiş....zaten 3 aydır tedavide hücrede çıkmadı üstüne meni gelmemeye başladı...hiç iiyi değilim olmuyor 1,5 senedir bir adım ilerleyemedik 1,5 senedir bir kez değerlermz artmadı...içimden Allahım ya bu acıyı alsın,ya da canımı....

Canım üzülme ya bizimde inhibin b 7.8 çıktı az ama önemli değil dedi doktor.3 aydır tedavimiz devam ediyor.
Allah bir gün bizimde yüzümüze gülecek.Sabır ve dua ile vazgeçmek yok canımmmm

Gülerim ne güzel bir tablo inşallah yakında ilk kontrolümüze gittiğimizdede bizdede güzel sonuçlar çıkar sende eklersin.:46:
inş canım hemencecik eklerim yeterki güzel gelişmeler olsun..:16:

yok canım nekusuru keşke yazdığın gibi olsaydı kendimi 2.sırada görünce bende heveslendim valla bakalım 1 aylık ilaç kaldı inşallah Ersel beyin dediği gibi spermleri görürüz,sizinde haftaya demek kontrolünüz inşallah bırak spermatiti bol bol sper çıkar canımmm hayırlı haberlerını beklıyor olacağım.İlaçları kullanmak çokta zor değil (birde kocaya sormak lazım)Sıvı ilacın tadı çok kötü kayısı suyuna koyup burnunuda kapayıp dikiyor kafaya,ben olsam içemezdim herhalde,şifa olsun inşallah hepimize
Allah razı olsun canım inş. güzel sonuçlarla geliriz. :16::16::16:

Tülaycığım sonuçlar güzel ilerlemeler olmuş ben inanıyorum ki en kısa sürede süpermenleri göreceksin.
Çok güzel cümleler yazmışın duygulandım.Allahın izniyle mutlu sonu göreceksiniz.Dua ve sabırla.

Amin canım benim İNŞALLAH
Evet dua ile sabırla hepimiz yeneceğiz bu günleri

arkadaslar bende dua ya katılmak ıstıyorum sizin içinde uygunsa

Şimdiki listemiz bitince yeni listeye ekliyeceğim sizi de
Yeni dualarımıza muhtemelen Ramazandan sonra başlayacağız

Dün gece 2,30 da eve geldik.Hemen yattım çok yorgundum çünkü
Sabah da işe geldim.İşlerimi hallettim hemen size yazayım dedim
İstanbul maceramız gayet güzel ve umutlu geçti:46:

Dün sabah erkenden Arif Beyin orda testimizi verdik
Bizim geldiğimizde kimse yoktu.Biraz sohbetin ardından Testi merak için de mikroskop ile incelemeye başladık
Germ hücrelerin nasıl bi şey olduğunu ve bol miktarda spermatatitleri gösterdi Arif Bey.
Spermatit bölünmüş hücrelerin sperme dönüşecek hali demek.
Allah Razı olsun kendisinden.Şimdiye kadar hangi laborant size meni yi inceleme fırsatı verdi
Bize "Bu sperm çıkma işi hemen anında olacak diye bir şey yok.O kadar çok aşamaları var ki hepsi zamanla sabırla ve dua ile olacak
3 yıldır gelenler var dedi."
Aslında haklıydı da bizler hemen çıksın istiyoruz.Ha deyince olsun istiyoruz.Oysa bir sperm 72 günde oluşuyor:50:
Neyse Arif Bey ben 2 saat daha inceleyecem dedi
Bizde oradan Eyüp Sultan a gitmek üzere ayrıldık
Eyüp Sultan da öğle namazını idrak ettikten sonra hepiniz için dua ettim:16::16:
Selavati Tefriciyemi orda dualadım biraz şanslıydım bu açıdan

Saat 3 de hastaneye gittik.Sperm test sonucumuzda bir öncekine göre iyi idi.Hücreler artmış haliyle bol lökosit de var
1 100 000 olmuş hücreler-lökosit 700 000-%28 Spermatit-%72 spermatosit çıktı
Dr gayet güzel ilerliyoruz dedi.Amacımız spermatit oranının spermtaosit oranını geçmesi
Ve ardından çıkışların hazır ola geçmesi.:46:
Dr bir başka kişinin de normal sperm testini gösterdi.Sperm var ve spermatitlerin oranı spermtaosit oranını geçmişti

Yaklaşık 45 dk dr la konuştuk sohbet ettik
Sonuca ulaşmak içi az kaldı dedi
Şu anda ameliyat olsa kesin çıkar dedi.
Ben de olsun da bir an önce kurtulalım dedim.:1:
Gülüştük sonra burda önemli olan doğal çıkışı sağlamak dedi
Pregnil dozunu arttırdı ve menagon yerine menapur yazdı
Menapur daha etkiliymiş.ALLAH razı olsun raporumuzu da çıkarttı
Bir daha ki kontrol 2 ay sonra.
O zaman daha güzel sonuçlar alacağız İNŞAALLAH dedi
Dr YA ALİYYÜL AZİM esmasını zikredin dedi
Sabır ve dua ile azo yu yeneceksiniz dedi
ALLAH razı olsun kendisinden.

Ben eşimden biliyorum ki tüm işleri geç oluyor ve temiz oluyor:34:
Eşim liseyi bitirdikten 12 yıl sonra mesleğini yapma imkanı oldu
Herkes doğuya giderken o bulunduğu ile atandı
Ehliyeti 6. sefer de aldı.Ama pilot gibi şöfor oldu
Eşimde sperm çıkacak ve milyonlar olacak sadece vakti saatini bekliyoruz:8::55:

Önemli olan sabır ile dua ile moralimizi bozmadan her şerde bir hayır olduğunu düşünerek yola devam etmek
Sabırsız olmak imansızlıktandır.Şeytana uymayalım lütfen.Şu mübarek üç aylarda dualarımızı ve ibadetlerimizi bol bol yapalım
Yalnız ateşli bir sabır ulaştırır bizi muhteşem bir mutluluğun kapısına.
Sabretmeyi bilmiyorsan baştan kaybetmişsindir zaten
Rabbim hepimizi duası kabul olunanlardan eylesin İNŞALLAH:16::16::16::16::16:
cnm senin adına çoooook sevindim insallah tez zamanda anne olursun.tedaviye baslayalı ne kadar olmuştu tulayım. biliyosun biz daha yeniyiz inan bizm nasıl sonuçlanck çoook merak ediyorum..:16::16::16::54:

bugun çıkan inhibin sonucu eşimin 5 gelmiş....zaten 3 aydır tedavide hücrede çıkmadı üstüne meni gelmemeye başladı...hiç iiyi değilim olmuyor 1,5 senedir bir adım ilerleyemedik 1,5 senedir bir kez değerlermz artmadı...içimden Allahım ya bu acıyı alsın,ya da canımı....

canım çok üzüldüm yazını okuyunca, nolur acına yenilip büyük konuşma zülfü yare dokunur Allah korusun, Rabbim başka dert keder hastalık vermesin bize ve ailemize. kendimizi rahatlatmak için çocuklarıyla mutlu mesut yaşayan ailelere değil,evladı hayırsız olanlara, sakat doğanlara,yada doğuştan hastalığı olup aylarca yıllarca hastane köşelerinde evladının şifasını bekleyenlere,enkötüsüde evlat acısı çekenlere bakalım. daha küçücükken evladını toprağa verenlere,aynı anda tüm evlatlarını kazada yangında vs kaybedenlere..haberlerde okadar acı hikayeler çıkıyoki, inan ozaman insan kendi durumuna şükrediyo. Rabbim eşlerimizi bize bağışlasın ve onlara HAYIRLISIYLA şifa versin. hayırsızsa hiç olmaması çok daha iyi..
zaman zaman tükenip isyana meylediyoruz belki hepimiz ama çabucak silkelenip tövbe etmeli..
Rabbim hepimizi isyandan korusun, sınanıyoruz ve hepimiz hakkıyla verelim inşaAllah sınavımızı..

Amin canım benim İNŞALLAH
Evet dua ile sabırla hepimiz yeneceğiz bu günleri

Şimdiki listemiz bitince yeni listeye ekliyeceğim sizi de
Yeni dualarımıza muhtemelen Ramazandan sonra başlayacağız

tamam tesekkür ederim..ozamana kadar bende kendı kendıme hepimize dua edeyım..allah kabul etsın inş

cnm senin adına çoooook sevindim insallah tez zamanda anne olursun.tedaviye baslayalı ne kadar olmuştu tulayım. biliyosun biz daha yeniyiz inan bizm nasıl sonuçlanck çoook merak ediyorum..:16::16::16::54:

Amin canım Rabbim kimsenin emeğini boşa çıkarmasın inşALLAH:16::16::16:
15 ay oldu canım tedaviyeye başlayalı.
Eşim menapur u almış 16 kutu.rapor olduğu halde 500 tl tutmuş
O kadar etili herhalde ki bir kutusu normalde 250 tl ve için de 5 adet var.
Şimdilik ilaçlarımız 6 ay yetecek bize

aminnn canım ...haklısın spermler ortaya cıksında gerısı allahkerım..canım zor olmadı mı nasıl atlattınız..buzamana kadar sormuslardır nasıl ıdare ettınız..bız daha ıkı yıl olmadı evlenelı herkes basımızı yıyo..eşim sadece ailelere soyleyelım dıyo...bizim cocugumuz bıze bu durumu olsa ve soylemesse kızardık soylıyelım dıyo...ama bılmıyorum soylemek ıyı mı olur yoksa kotu mu bılemıyorum..

Canım kusura bakma geç yazdım biraz.Ailelere söyleyen arkadaşlardan da belki vardır pişman olanlar ama bence eşinin ailesi bilmeli diye düşünüyorum.Benim eşimin ailesi hiiiçççç sormadı ne derdiniz ne sorununuz var diye.Çünkü sorun kesin bendedir.Sorsalardı belkide eşim söylerdi.Ama onlar sadece ima etmeler laf sokmalar şeklinde bizi çileden çıkarıyorlar.Eşimde içten içe küstü aslında onlara.Ben desen zaten içim küseli çok oldu.Ama eşim için sabrediyorum.Bilmesinler artık diyo.Mikrotese olduğumuz günü biz de hiç bir zaman unutmadık.Hiç kimse yok yanımızda.Ve o gün yaşadıklarımız çok acı.Kolay kolay unutamayız.Eşinle konuşarak karar verirsiniz söyleyip söylemeyeceğinize.Ama yalnız çok daha zor gibi geliyo bana.Karar sizin canım

Canım kusura bakma geç yazdım biraz.Ailelere söyleyen arkadaşlardan da belki vardır pişman olanlar ama bence eşinin ailesi bilmeli diye düşünüyorum.Benim eşimin ailesi hiiiçççç sormadı ne derdiniz ne sorununuz var diye.Çünkü sorun kesin bendedir.Sorsalardı belkide eşim söylerdi.Ama onlar sadece ima etmeler laf sokmalar şeklinde bizi çileden çıkarıyorlar.Eşimde içten içe küstü aslında onlara.Ben desen zaten içim küseli çok oldu.Ama eşim için sabrediyorum.Bilmesinler artık diyo.Mikrotese olduğumuz günü biz de hiç bir zaman unutmadık.Hiç kimse yok yanımızda.Ve o gün yaşadıklarımız çok acı.Kolay kolay unutamayız.Eşinle konuşarak karar verirsiniz söyleyip söylemeyeceğinize.Ama yalnız çok daha zor gibi geliyo bana.Karar sizin canım

olsun canım ne demek cevaplaman yeter tesekkür ederim..eşimle karar verdık söyliyelim dıye..işte bugunlerde bellı oluyor gercek dost anne baba..bakalım bızımkıler napıcak bız bıze manevı destek olsunlar yanımızda olsunlar dıye soylıcez ama umarım kostek olmazlar..dedıgın gıbı yalnız zor ama napalım allah baska acı dert vermesin...

sizde eşinle beraber birbirinize destek olarak asarsınız herseyı canım..unutmazsınız ogunlerı sızde ona gore davranırsınız..
allahım kısa zamanda mucizelerımızı gönderır

Dün gece 2,30 da eve geldik.Hemen yattım çok yorgundum çünkü
Sabah da işe geldim.İşlerimi hallettim hemen size yazayım dedim
İstanbul maceramız gayet güzel ve umutlu geçti:46:

Dün sabah erkenden Arif Beyin orda testimizi verdik
Bizim geldiğimizde kimse yoktu.Biraz sohbetin ardından Testi merak için de mikroskop ile incelemeye başladık
Germ hücrelerin nasıl bi şey olduğunu ve bol miktarda spermatatitleri gösterdi Arif Bey.
Spermatit bölünmüş hücrelerin sperme dönüşecek hali demek.
Allah Razı olsun kendisinden.Şimdiye kadar hangi laborant size meni yi inceleme fırsatı verdi
Bize "Bu sperm çıkma işi hemen anında olacak diye bir şey yok.O kadar çok aşamaları var ki hepsi zamanla sabırla ve dua ile olacak
3 yıldır gelenler var dedi."
Aslında haklıydı da bizler hemen çıksın istiyoruz.Ha deyince olsun istiyoruz.Oysa bir sperm 72 günde oluşuyor:50:
Neyse Arif Bey ben 2 saat daha inceleyecem dedi
Bizde oradan Eyüp Sultan a gitmek üzere ayrıldık
Eyüp Sultan da öğle namazını idrak ettikten sonra hepiniz için dua ettim:16::16:
Selavati Tefriciyemi orda dualadım biraz şanslıydım bu açıdan

Saat 3 de hastaneye gittik.Sperm test sonucumuzda bir öncekine göre iyi idi.Hücreler artmış haliyle bol lökosit de var
1 100 000 olmuş hücreler-lökosit 700 000-%28 Spermatit-%72 spermatosit çıktı
Dr gayet güzel ilerliyoruz dedi.Amacımız spermatit oranının spermtaosit oranını geçmesi
Ve ardından çıkışların hazır ola geçmesi.:46:
Dr bir başka kişinin de normal sperm testini gösterdi.Sperm var ve spermatitlerin oranı spermtaosit oranını geçmişti

Yaklaşık 45 dk dr la konuştuk sohbet ettik
Sonuca ulaşmak içi az kaldı dedi
Şu anda ameliyat olsa kesin çıkar dedi.
Ben de olsun da bir an önce kurtulalım dedim.:1:
Gülüştük sonra burda önemli olan doğal çıkışı sağlamak dedi
Pregnil dozunu arttırdı ve menagon yerine menapur yazdı
Menapur daha etkiliymiş.ALLAH razı olsun raporumuzu da çıkarttı
Bir daha ki kontrol 2 ay sonra.
O zaman daha güzel sonuçlar alacağız İNŞAALLAH dedi
Dr YA ALİYYÜL AZİM esmasını zikredin dedi
Sabır ve dua ile azo yu yeneceksiniz dedi
ALLAH razı olsun kendisinden.

Ben eşimden biliyorum ki tüm işleri geç oluyor ve temiz oluyor:34:
Eşim liseyi bitirdikten 12 yıl sonra mesleğini yapma imkanı oldu
Herkes doğuya giderken o bulunduğu ile atandı
Ehliyeti 6. sefer de aldı.Ama pilot gibi şöfor oldu
Eşimde sperm çıkacak ve milyonlar olacak sadece vakti saatini bekliyoruz:8::55:

Önemli olan sabır ile dua ile moralimizi bozmadan her şerde bir hayır olduğunu düşünerek yola devam etmek
Sabırsız olmak imansızlıktandır.Şeytana uymayalım lütfen.Şu mübarek üç aylarda dualarımızı ve ibadetlerimizi bol bol yapalım
Yalnız ateşli bir sabır ulaştırır bizi muhteşem bir mutluluğun kapısına.
Sabretmeyi bilmiyorsan baştan kaybetmişsindir zaten
Rabbim hepimizi duası kabul olunanlardan eylesin İNŞALLAH:16::16::16::16::16:
Canım çok sevindim inşallah yakinda spermler çıkar hepimizin yüzü gülsün artık inşallah

hayırlı cumalar kızlar.. ben boş duramadım bir tablo daha hazırladım. arif bey spermde daha fazla ayrıntı vermeye başlayınca insan merak edip duruyor kimde spermatid var hangi aşamada diye... bizim tablomuzda son zamanlarda konturole gidipde spermatid çıkanların sıralamasını yaptım. sperm çıkışına kimlerin daha yakın olduğunu görmek için. spermatid çıkışı olanlar bana yazarsa onlarıda listeye eklerim... inşalah herkesin faydasına olur... öpüldünüz canlar..:16::16:
Canım ben özelden yazdim yakında tekrar test yaptiricaz ama olsun

Kızlar merhabalar ya farkettim de celalettin hocada tedavide olan herkes iğne kullaniyor biz dokuz aydır tedavideyiz hala iğne kullanmaya baslamadik sadece bitkisellerle devam ediyoruz çünkü hormonlar normal daha doğrusu normaldi son testte fsh biraz yükseldi sadece bitkisel ilaclarla %14 spermatid çıktı ama sizce igneye gecmedikce spermatid ler sperme dönüşür mu aslinda iğne de kullanması iyi degil tabi ki yan etkileri var ama ne bilim bitkisellerle vakit mi kaybediyoruz aceba

ruhsal olarak..önce bir inanamadık..başımızdan kaynar sular döküldü............neyse
eşimin gittigi ürolog benım burda yapabılecegım bısey yok..dogal yoldan cocugunuz olmaz tüp bebek dedıler...
bu sayfaya geldim saolsun arkadaslar yardım ettı ,fikirlerini paylastı..hazıranda ankarada müfit hocaya gıdıcez eşim birde ona muayene olacak...artık o ne der bılmıyorum canım...benım eşimde varıkosel de var..ameliyat edıp sperm cıkısı olabılıyormus bakalım

Anladım canim cok sagol rabbim bizim gbi olanlara dermanini tez zmnda versin inşallah

Kızlar merhabalar ya farkettim de celalettin hocada tedavide olan herkes iğne kullaniyor biz dokuz aydır tedavideyiz hala iğne kullanmaya baslamadik sadece bitkisellerle devam ediyoruz çünkü hormonlar normal daha doğrusu normaldi son testte fsh biraz yükseldi sadece bitkisel ilaclarla %14 spermatid çıktı ama sizce igneye gecmedikce spermatid ler sperme dönüşür mu aslinda iğne de kullanması iyi degil tabi ki yan etkileri var ama ne bilim bitkisellerle vakit mi kaybediyoruz aceba

Canım hormonlar normalse iğneye gerek yok bence
Sırf Bitkiseller ile sonuç alan var biliyorsun
Dr eşim için inatçı bir bünyesi var iğne olmadan olmayack demişti
Yani eşim hep kaktırma ile gidiyor

Canım hormonlar normalse iğneye gerek yok bence
Sırf Bitkiseller ile sonuç alan var biliyorsun
Dr eşim için inatçı bir bünyesi var iğne olmadan olmayack demişti
Yani eşim hep kaktırma ile gidiyor

Canım inşallah öyle olur inşallah bir sonraki testte sperm çıkar yaza tüp bebek tedavisine baslasak çok güzel olur okul zamanı zor çünkü tedavi rapor falan o yüzden diyorum vakit kaybı mı diye...eslerimizin bünyesi nasıl olursa olsun mücadele ye devam canim :) Allahım hepimizin kalbine göre versin

arkadaslar celalettin hocaya gidipte sonunda sperm gören yada insallah görecek arkadaslar sonrasinda tüp bebek mi planliyor yoksa normal yoldan gebe kalma sansi oluyormu? Celalettin hoca bu konuda hic birsey dedimi acaba sizlere??

canim anladigim kadariyla herkesin sorunu ayri oldugundan hoca ve ersel bey herkese farkli ilac veriyor.. basta benimde kafam karisti baya cünkü burda herkes baska baska ilac aliyor sanki...bak biz daha yeni gittik oraya ve esimde 100% spermatosit cikti spermatid hic yazmiyordu ama geriye kalan bütünnnnn degerler normal. bize igne verdi haftada 3 kere (pregnyl) ve ersel beyde bitkisel haplar verdi...3 ay sonra bi kontrol dedi bakalim cok merak ediyorum. birde merak ettigim ona gidenlerin ilk basta spermatid mi cikiyor herkesin yoksa herkes mi spermatosit olarak gidiyor? (oysaki bizim pateloji raporunda nadir gec devrede spermatid var yaziyordu...)

birde bende farkediyorum neden bazilarina bunu bazilarina onu veriyorki diye, hatta bi sormak istiyorum ama buseferde ne haddine felan diye bisey derse diyede cekiniyorum...:7:

Amin canım Rabbim kimsenin emeğini boşa çıkarmasın inşALLAH:16::16::16:
15 ay oldu canım tedaviyeye başlayalı.
Eşim menapur u almış 16 kutu.rapor olduğu halde 500 tl tutmuş
O kadar etili herhalde ki bir kutusu normalde 250 tl ve için de 5 adet var.
Şimdilik ilaçlarımız 6 ay yetecek bize
cnm şükürki raporla alıyorz. ya olmasa daha cok sıkıntı çekerdik. inşallah bebeklerine bakarken tüm bu çektiklerini unutursun. geçen dr.görüşmesinnde ağlayan gözlerin gülmüştür insallah. valla benim bile içim ferahladı. :1::1:

Back
X