Artık bizde Dr. Celalettin Peru’nun hastayız ve tedaviye başladık. Forumun artı hergün takipcisiyim ama başlayana kadar bekleip, bir kereden yazmak istedim.
Celalettin bey iyi, güler yüzlü ve espirili bir doktor. Durumumuzu anlattık ve sanırım tüm hastalarından istediği bir liste verdi. Tek tek anlattı. Bizden çok daha kötü durumda olupta sperm çıkışının başladığı hastalar olduğunu söyledi. Yalnız doktor bey çok fazla telefonla konuşuyor. Gittiğim hiç bir özel hastane doktorunu bu şekilde görmemiştim biraz şaşırdım. Bu yüzden 10 dk yapacağımız görüşmenin süresi çok fazla uzuyor. İlk başta yapmanız gereken Remzi beyi arayıp 100 tl bağışı hesaba yatırmanız gerekiyor ve ileriki aylarda her ay olarak bir sistem oluşturulup makbuz verilecek şekilde olacakmış ve muayneye gittiğinizde makbuzlarınız verilecek.Bunun için tabiî ki bir mecburiyet yok ancak ama biz kendimizi mecbur hissettik. Eşimde Allah rızası için biz bu niyetle veririz ve ben doktora inanıyorum, 100 tl tenezzül edecek birine benzemiyor, Gerisi Allaha kalmış diyor. Aşağıda merak edenler için tek tek istenilen listeyide yaptırdığımız ücretleride veriyorum. Allah’ım maddi durumu olmayanlara bizim gibiler haricinde 2 kat fazla yardım etsin. Çünki maddiyat gerektiriyor.
0- Remzi bey
1- Detaylı spermiogram Arif bey 110,00
2- Testis doppler usg Alfa görüntüleme merkezi 150,00
3- Karyaotip analiz ve y kromozom delasyon aranması 868,00
4- İnhibin b düzeyi 280,00
5- FSH - LH – HDL - LDL - AST – ALT - KOLESTROL vs. vs. 470,00
Bu 5.maddeyi istersek devlette yaptırabileceğimizi söyledi doktor bey ama biz uğraşmak istemedik. Diğer maddeleri devlet yapmıyor. Özelde yaptırabiliyorsunuz. 1. ve 2. maddedekiler Doktor beyin dediği yerde yaptırmanız gerekiyor. 3. ve 4. maddekileri istediğiniz herhangi bir özel hastanede yaptırabilirsiniz.
Tahlillerimiz çıktıktan sonra doktor beyin yanına gittik. Bu arada hastanenin muayene ücretide ssk geçiyor 60 tl gibi bir rakamdı sanırım. Sperm testi beklediğimiz gibi, hücre yok ve inhibin düzeyi düşük çıktı. Onun harici olumsuz bir durum yok. Gerçi daha ne olsun :)
Haftada 3 gün pregnyl iğne verdi. Bu iğne zor bulunduğu için bir eczaneye yönlendirdi. Yalnız çok zor bulunup gidilecek yerler. Eczaneden iğnelerimizi aldık. Güzel tarafı iğneler bitince doktor beyi arayıp söyleyeceğiz. Reçete yazıp eczaneye kodunu yollayacak ve eczanede bu iğneleri bize kargolayacak. Yani gitmek zorunda kalmıcaz ve 1 iğne 10 tl iken bu sayede extra bir ücret ödemicez, ssk karşılayacak.
En sonda Ersel beye gittik, burada bitkisel ilaçlar vs. denildiği için aktar gibi bir yer hayal etmiştim ama güzel bir ofisiti. Ersel beyde çok iyi karşıladı ve oda bu konularda kendini bayağı bir aşmış. Oturduk bir süre sohbet ettik, tahlillerimize vs baktı, tavsiye ve tesellide bulundu. Oradaki ilaçlarımızda 400 yada 450 tuttu, daha sonra bize kargoladı.
SGPLUS ve SHT adı altında kapsül içinde bitkisel ilaçlar var. Bunlardan günde toplam 10 tane alıyor. SHT bitincede şuruba geçicez. Uzun bir yolumuz olduğu için eşimin baskısı yüzünden iğne yapmayada başladım. Zaten az cok bu iğne olayını bildiğim için araştırıp öğrenmeye çalışıyordum :)
Ayrıca mikroskopta aldık : ) İlerleme olup olmadığnı evre evre bizde inceleyip görmek istedik. Ben iğneye başladım, eşim sperm incelemesine başladı, bu gidişle bir odayı laboratuara çeviricez. Bir yola başladık en az 6-9 ay devam edicez. Daha sonra durumlara göre devam yada tamam :)
Bu uğraşlar karşılığı umarım hepimiz kucağımıza bebeğimizi alırız.