Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
YILLARCA DERMAN ARADIM DERDİME, DERDİM BANA DERMAN İMİŞ...

bu sözü kim söylemiş bilmiyorum ama derdi veren Allah belki de biz katında değerli bir kul olmamızı istiyordur.

Ben yeni olduğum için bu terimleri yavaş yavaş zaman içinde öğrenicem :)

FSH 16.40

LH 5.98

PROLAKTİN 9.72

TESTESTERON 2.52

TSH 0.992

ESTRADİOL 29.80

SERBEST T4 1.45

Bizim durumumuzdaki biri için değerler iyiymiş. çift taraflı geç indirilmiş testis.

Sizce nasıl ? :) yada bu konularla yakınen ilgilenen kişilerin bakış açısı nedir ? :)
Cnm fsh niz biraz yüksek prolaktin iyi bizim daha yüksekti. Lh çok iyi .dr daha iyi bilir tabi.. Rabbim yardmcmZ olsun cnm:16:

Cnm fsh niz biraz yüksek prolaktin iyi bizim daha yüksekti. Lh çok iyi .dr daha iyi bilir tabi.. Rabbim yardmcmZ olsun cnm:16:

aminnnnn :) işallah hepimiz en kısa zamanda sperm çıkışlarını görürüz. normal yada tüp bebek hiç farketmez, bebeklerimizi sağlıklı sıhattli kucağımıza alırız.

Evet normal verilen değerlere göre fsh biraz yüksek ama eşimin durumuna göre beklenenden iyi diye sanırım o şekilde söyledi doktor :)

aminnnnn :) işallah hepimiz en kısa zamanda sperm çıkışlarını görürüz. normal yada tüp bebek hiç farketmez, bebeklerimizi sağlıklı sıhattli kucağımıza alırız.

Evet normal verilen değerlere göre fsh biraz yüksek ama eşimin durumuna göre beklenenden iyi diye sanırım o şekilde söyledi doktor :)
Amin cnmmm Sizin durumda evet daha fazla çıkar fsh ama çok şükür daha iyi..

arkadaşım.ankara inüversitesi cebecide yaptırılıyor diye biliyorum.biz kaan aydosla tedavideyken orda yaptırdık diye hatırlyorum ama geçmiş zaman unutmuş olabilirim..eşime sorayım odaha iyi biliyor.

tamam canım sorarsan çok menmum olurum birde direk gidip yaptırabiliyomuyuz?

Artık bizde Dr. Celalettin Peru’nun hastayız ve tedaviye başladık. Forumun artı hergün takipcisiyim ama başlayana kadar bekleip, bir kereden yazmak istedim.

Celalettin bey iyi, güler yüzlü ve espirili bir doktor. Durumumuzu anlattık ve sanırım tüm hastalarından istediği bir liste verdi. Tek tek anlattı. Bizden çok daha kötü durumda olupta sperm çıkışının başladığı hastalar olduğunu söyledi. Yalnız doktor bey çok fazla telefonla konuşuyor. Gittiğim hiç bir özel hastane doktorunu bu şekilde görmemiştim biraz şaşırdım. Bu yüzden 10 dk yapacağımız görüşmenin süresi çok fazla uzuyor. İlk başta yapmanız gereken Remzi beyi arayıp 100 tl bağışı hesaba yatırmanız gerekiyor ve ileriki aylarda her ay olarak bir sistem oluşturulup makbuz verilecek şekilde olacakmış ve muayneye gittiğinizde makbuzlarınız verilecek.Bunun için tabiî ki bir mecburiyet yok ancak ama biz kendimizi mecbur hissettik. Eşimde Allah rızası için biz bu niyetle veririz ve ben doktora inanıyorum, 100 tl tenezzül edecek birine benzemiyor, Gerisi Allaha kalmış diyor. Aşağıda merak edenler için tek tek istenilen listeyide yaptırdığımız ücretleride veriyorum. Allah’ım maddi durumu olmayanlara bizim gibiler haricinde 2 kat fazla yardım etsin. Çünki maddiyat gerektiriyor.

0- Remzi bey

1- Detaylı spermiogram Arif bey 110,00

2- Testis doppler usg Alfa görüntüleme merkezi 150,00

3- Karyaotip analiz ve y kromozom delasyon aranması 868,00

4- İnhibin b düzeyi 280,00

5- FSH - LH – HDL - LDL - AST – ALT - KOLESTROL vs. vs. 470,00

Bu 5.maddeyi istersek devlette yaptırabileceğimizi söyledi doktor bey ama biz uğraşmak istemedik. Diğer maddeleri devlet yapmıyor. Özelde yaptırabiliyorsunuz. 1. ve 2. maddedekiler Doktor beyin dediği yerde yaptırmanız gerekiyor. 3. ve 4. maddekileri istediğiniz herhangi bir özel hastanede yaptırabilirsiniz.

Tahlillerimiz çıktıktan sonra doktor beyin yanına gittik. Bu arada hastanenin muayene ücretide ssk geçiyor 60 tl gibi bir rakamdı sanırım. Sperm testi beklediğimiz gibi, hücre yok ve inhibin düzeyi düşük çıktı. Onun harici olumsuz bir durum yok. Gerçi daha ne olsun :)
Haftada 3 gün pregnyl iğne verdi. Bu iğne zor bulunduğu için bir eczaneye yönlendirdi. Yalnız çok zor bulunup gidilecek yerler. Eczaneden iğnelerimizi aldık. Güzel tarafı iğneler bitince doktor beyi arayıp söyleyeceğiz. Reçete yazıp eczaneye kodunu yollayacak ve eczanede bu iğneleri bize kargolayacak. Yani gitmek zorunda kalmıcaz ve 1 iğne 10 tl iken bu sayede extra bir ücret ödemicez, ssk karşılayacak.

En sonda Ersel beye gittik, burada bitkisel ilaçlar vs. denildiği için aktar gibi bir yer hayal etmiştim ama güzel bir ofisiti. Ersel beyde çok iyi karşıladı ve oda bu konularda kendini bayağı bir aşmış. Oturduk bir süre sohbet ettik, tahlillerimize vs baktı, tavsiye ve tesellide bulundu. Oradaki ilaçlarımızda 400 yada 450 tuttu, daha sonra bize kargoladı.

SGPLUS ve SHT adı altında kapsül içinde bitkisel ilaçlar var. Bunlardan günde toplam 10 tane alıyor. SHT bitincede şuruba geçicez. Uzun bir yolumuz olduğu için eşimin baskısı yüzünden iğne yapmayada başladım. Zaten az cok bu iğne olayını bildiğim için araştırıp öğrenmeye çalışıyordum :)
Ayrıca mikroskopta aldık : ) İlerleme olup olmadığnı evre evre bizde inceleyip görmek istedik. Ben iğneye başladım, eşim sperm incelemesine başladı, bu gidişle bir odayı laboratuara çeviricez. Bir yola başladık en az 6-9 ay devam edicez. Daha sonra durumlara göre devam yada tamam :)

Bu uğraşlar karşılığı umarım hepimiz kucağımıza bebeğimizi alırız.

canım tedavin hayırlı olsun size bebeğinizi nasip etsin inşallah.gerçekten rabbim durumu olmayanlara yardım ve merhamet etsin.hesapladım giderleri ortalama 2 000 000 tl yapıyor.durumu olmayan nerden bulup yapacak.yol konaklama ulaşım epey masraf gerektiriyor.rabbim yardımcı olsun.
evet tedaviye başlarken hepimiz heyecanla çıksında para önemli değil diyoruz ama durumu olmayan hiç başlayamıyor maalesef.yani nerdeyse microtese parası kadar ortada dönen para var.tabi tedavi uzayınca tüp bebek parası kadar mebla tutuyor.
seninle şöyle bir durumumuz benziyor.benim eşiminde testisleri 27 yaşındayken indirildi.yani çok geç kalınmış denildi.rabbim yardım etti ve kaan hoca testisin durumu dışardan görüldüğü gibi değil daha iyi dedğinde dünyalar bizim olmuştu.bizde elonge spermatid çıktı ama sperm çıkmış kadar sevindik.eşim kendini tutamayıp ağladığında üzülme şansımız var ya bunu duymayı rabbim bize nasip etmeseydi ne yapardık dedim.elhamdülillah o süreci çabuk atlattık.hep daha kötüsünü düşündük.belki bizim yerimizde bile olmak isteyenler vardır diye.
bizimle aynı gün microtese olan çift vardı korkudan gidip kadınla konuşmadım bile ve kadınla göz göze gelmemek için her ikimizde elimizden geleni yaptık.ama hep merak ediyorum onların çıkmışmıydı diye.
bazen tedavimiz ilerlesin diye yeri geliyor kendime bir tek eşya bile almıyorum inan.bebeğim olursa daha iyisini alırım diye.hele eşim kurban olduğum kendisini o kadar suçlu hissediyorki sanki kendisine ceza veriyor gibi hiçbirşey almıyor.bu psikolojisini ne yaptıysam yenemiyor.ben ona kavgayla birşeyler alırım.sanki bana haksızlık yaptığını düşünüyor gibi geliyor.oysa onu ne kadar seviyorum.kaçtene çocuğum olursa olsun ondan vazgeçebilirmiyim?beni hiç üzmedi.ona benzeyen bir çocoğumun olmasını nasılda arzuluyorum.
rabbim biliyor hiç sabredemiyorum.benim eşimin nesi eksik diyorum başka erkeklerden.oysa o kadar hak etmeyen varki baba olmayı.
yani biz tam aile olmak için daha nelerden vazgeçeceğim diye düşünüyorum.inan şu 10 yıllık evlilik nasıl geçti dersen hep doktor hep hastane hep tedaviyle geçti.her tatil geldiğindeki stresimi anlatamam.çevrenin artık ne zaman yaptıracaksınız söylemleride cabası.sanki ben zamanın geçtiğini bilmiyorum.ama olmuyor.tüplede doğalda olmuyor.evliliğimin ilk yıllarında istemiyorum diyordum ama şimdi açıkça tüplede olmuyor diyorum.tabi asla neden olduğunu söylemiyorum.cahilken sebepler üretiliyomuşta yaş kemale erince artık kimse istemiyorum demeleri yemiyor.belki bende olsam inanmam.karşımda çocuklara deli olan,onlara bakarken gözleri parlayan çifti görsem bende inanmazdım.
kusura bakma çok yazdım.neden yazdımda bilmiyorum.
tedavin inşallah olumlu olur,olumlu sonuç alırsınız.

Son düzenleme:
yürekten amin diyorum canım...
bende aynı seni düşündüğün gibi buraya yazmayım hatta bençok uzun yazıyorum kendim okuyunca bile sıkıldım bunladım kötü haberler üst üstte diye insanlar nasıl okusun bunu zaten moralleri bozuk....

ama aslında her olayda bir hayır var eskisi kadar uzun yazmıcam söz :1: am yazıcam artık....sende yaz canım kimsenin moralini bozarım deme...

çünkü şükür etmek için insaların başka insanların sınavlarıda görmeleri lazım...

ben çıkış olmadığı zamanolduğu zaman hep ağlıyorum işyerine canım sıkılıyordu ağlıyordum...

şimdi diyorum ki hayatta daha büyük sıkıntılarım var hiçbirşey için ağlamıcam.

keza kendimde göğüsümden operasyon geçirdim şükür şuan temiz.

burda birçok kişi özel mesaj attı bana bunları anlatınca sordu göğsümde şu var ne yapayım diye.

keza ben sayesi buldum Allah ondan bin razı olsun ne zaman sorsam cevapladı.

yani herşey hayatın parçası yazıcaz buraya herşeyimizi dediğin paylaştıkça azaltcaz yaşanmışlıklarımızı anlatıcaz.

ama ben gene uzun yazdım yaaaa:1::1::1:
canım nasılsın zor günler geçirmirşsin çok fazla geçmişi okuyamadım senin yazını gördüm geçmiş olsun herşeyin başı sağlık aslında Rabbim öncelikli olarak bizleri eşlerimizi ve ailemize sağlık sıhat nasip etsin kendine iyi bak

herkese merhaba kızlar bi kaç gündür doğru dürüst giremedim misafir akını oldu bi anda bende anlamadım:9::9:
bugün temizlik iş güç anca topiğe bakayım dedim ...herkesler iyidir umarım:3:

canım tedavin hayırlı olsun size bebeğinizi nasip etsin inşallah.gerçekten rabbim durumu olmayanlara yardım ve merhamet etsin.hesapladım giderleri ortalama 2 000 000 tl yapıyor.durumu olmayan nerden bulup yapacak.yol konaklama ulaşım epey masraf gerektiriyor.rabbim yardımcı olsun.
evet tedaviye başlarken hepimiz heyecanla çıksında para önemli değil diyoruz ama durumu olmayan hiç başlayamıyor maalesef.yani nerdeyse microtese parası kadar ortada dönen para var.tabi tedavi uzayınca tüp bebek parası kadar mebla tutuyor.
seninle şöyle bir durumumuz benziyor.benim eşiminde testisleri 27 yaşındayken indirildi.yani çok geç kalınmış denildi.rabbim yardım etti ve kaan hoca testisin durumu dışardan görüldüğü gibi değil daha iyi dedğinde dünyalar bizim olmuştu.bizde elonge spermatid çıktı ama sperm çıkmış kadar sevindik.eşim kendini tutamayıp ağladığında üzülme şansımız var ya bunu duymayı rabbim bize nasip etmeseydi ne yapardık dedim.elhamdülillah o süreci çabuk atlattık.hep daha kötüsünü düşündük.belki bizim yerimizde bile olmak isteyenler vardır diye.
bizimle aynı gün microtese olan çift vardı korkudan gidip kadınla konuşmadım bile ve kadınla göz göze gelmemek için her ikimizde elimizden geleni yaptık.ama hep merak ediyorum onların çıkmışmıydı diye.
bazen tedavimiz ilerlesin diye yeri geliyor kendime bir tek eşya bile almıyorum inan.bebeğim olursa daha iyisini alırım diye.hele eşim kurban olduğum kendisini o kadar suçlu hissediyorki sanki kendisine ceza veriyor gibi hiçbirşey almıyor.bu psikolojisini ne yaptıysam yenemiyor.ben ona kavgayla birşeyler alırım.sanki bana haksızlık yaptığını düşünüyor gibi geliyor.oysa onu ne kadar seviyorum.kaçtene çocuğum olursa olsun ondan vazgeçebilirmiyim?beni hiç üzmedi.ona benzeyen bir çocoğumun olmasını nasılda arzuluyorum.
rabbim biliyor hiç sabredemiyorum.benim eşimin nesi eksik diyorum başka erkeklerden.oysa o kadar hak etmeyen varki baba olmayı.
yani biz tam aile olmak için daha nelerden vazgeçeceğim diye düşünüyorum.inan şu 10 yıllık evlilik nasıl geçti dersen hep doktor hep hastane hep tedaviyle geçti.her tatil geldiğindeki stresimi anlatamam.çevrenin artık ne zaman yaptıracaksınız söylemleride cabası.sanki ben zamanın geçtiğini bilmiyorum.ama olmuyor.tüplede doğalda olmuyor.evliliğimin ilk yıllarında istemiyorum diyordum ama şimdi açıkça tüplede olmuyor diyorum.tabi asla neden olduğunu söylemiyorum.cahilken sebepler üretiliyomuşta yaş kemale erince artık kimse istemiyorum demeleri yemiyor.belki bende olsam inanmam.karşımda çocuklara deli olan,onlara bakarken gözleri parlayan çifti görsem bende inanmazdım.
kusura bakma çok yazdım.neden yazdımda bilmiyorum.
tedavin inşallah olumlu olur,olumlu sonuç alırsınız.

Tedaviniz umarım en kısa zamanda güzel bir şekilde sonuçlanır. Şuan ki durumunuz maşşallah çok iyi, bizde o günleri görürüz işallah :) Benim çevremde en yakın arkadaşlarım dahi bu durumu bilmiyor. Hep istemiyorum, yapamam, bakamam deyip geçiştiriyorum. Halbuki bir içimi bilseler, içimin farklı dışımın farklı söylediğini.... Eşimde söylememi istemiyor, çünki dediğiniz gibi toplum olarak farklıyız, herşeyi sorup, didikleyip, dedikodu olayını seviyoruz. ben asla evli çiftlere sormam çocuk yapmıyormusunuz, yapın vs. kendi durumumdan ötürü değil, bekarkende öyledim. iyi kide öyleyim ve öleymişim diyorum şimdi. Ya olmuyorsa !!!

Tedavinin gidişatına göre duruma bakıcaz. Olmadı kaan hocaya dahada olmazsa elbet yeni doktorlar yeni umutlar çıkacaktır. Belkide kök hücre yasallaşır ve yayılır. yurt dışına bunun için gideriz. Hayatın ne getirip ne götüreceği bilinmez.

Umarım bu yolla çıkmışken hepimiz güzel sonuçlar alırız ve eşlerimiz bu kadar ilaç alıyorken bir zararı olmaz :( Bize karşı bile kendilerini ezik hissetmeyip boyunlarını bükük bırakmaz :(

Son düzenleme:
Canım bak şu soruları facedeki grupta Celalettin Hoca cevaplamış

Zoa diye bitince spermler demek
Zoon deyince bir tanecik

Hocayla baya bi uzun konuştu eşim sonucu çıkan değerler mi zi inceledi doppler e tekrar baktı 15 yaşında tahmini bişey olmuş dedi . Igne ye geçiyoruz kızlar 1 senelik rapor çıkarack yarın haftada 3 gün vurulacakmis .değerlerin iyi dedi hoca oguzhan beyin nosunu verdi. Hangi iğne oldgu nu bilmiorum

Hocayla baya bi uzun konuştu eşim sonucu çıkan değerler mi zi inceledi doppler e tekrar baktı 15 yaşında tahmini bişey olmuş dedi . Igne ye geçiyoruz kızlar 1 senelik rapor çıkarack yarın haftada 3 gün vurulacakmis .değerlerin iyi dedi hoca oguzhan beyin nosunu verdi. Hangi iğne oldgu nu bilmiorum

gözün aydın canım.iğneleri bir yiyen birde yemeyen pişman haberin olsun.
önce biran önce iğneye ne zaman başlayacağız deriz sonrada ne zaman kurtulacağız diye şafak sayarız.

Tedavin hayirlar getirsin sifa olsun..
Degerlerinizinde iyi cikmsina sevindim tatlim:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlar bir kızımız doğdu.oğlan kardeşimin kızı oldu.aradılar sesini duyurdular.allahım nasıl güzel ağlıyordu.şimdi bayramı nasıl bekleyeceğim.
ben görmek istiyorum.kardeşimin gelinin nasıl güzel nasıl mutlu sesleri geliyordu.abla sana çok dua ettim.seninde bebeğin olacak inanıyorum dedi.:16:
canlarım kendi seviçlerinde benim üzüntümü yaşadılar.:43::43::43::43::43::43:

gözün aydın canım.iğneleri bir yiyen birde yemeyen pişman haberin olsun.
önce biran önce iğneye ne zaman başlayacağız deriz sonrada ne zaman kurtulacağız diye şafak sayarız.
Haklısın cnm hayrlisi olsun hakkimizda
Tedavin hayirlar getirsin sifa olsun..
Degerlerinizinde iyi cikmsina sevindim tatlim:)
Sağol cnm kromozom testimiz çıkmadı daha çıkanlar a göre hoca değerlendirdi. Inşallah oda iyi çıkarsa
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba arkadaslar oncelikle kendimi tanitayim esim azospermi hastasi kucukken kabakulak gecirmis ve uzu arastirmalarim sonucunda emre bakircioglu tarafindan mikrotese ameliyati yapildi ameliyat sonucu malesef sperm e rastlanmadi bu ameliyatin yikimindan sonra bir de ankarada ki kaan aydos a randevu alarak gittik kaan bey bize hormob ignesi tedavisi verdi haftasini uc gunu olmak uzere esim igne vuruluyor bir aylik tedaviden sonra yapilan tahlil de kaan beyin istedigi duzeye yani fsh 0 olarak goruldu 2.ay ki tedavimizde kullandığımız ignenin yanina bir igne daha eklendi bir ay boyunca bu igneleri kullandıktan sonra spermiyogram verecek ve sperm fisleme yani boyama islemi gorecek bunun yani sira haftanin dort gunu olmak uzere nohut yemegi yiyor. Bizim gibi miktlrotese ameliyatindan sperm cikmamis ve bu sekilde bir tedavi goren var mi veya dogru yol uzerindemi ilerliyoruz kaan beyden bizim gibi hasra olup yanit alabilen var mi cok fazla manevi olarak yipranmis durundayim telas icindeyim desem yeridir. Kusura bakmayin biraz karisik yazmis olabilirim is yerinden telefon ile

Back
X