Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Hocayla baya bi uzun konuştu eşim sonucu çıkan değerler mi zi inceledi doppler e tekrar baktı 15 yaşında tahmini bişey olmuş dedi . Igne ye geçiyoruz kızlar 1 senelik rapor çıkarack yarın haftada 3 gün vurulacakmis .değerlerin iyi dedi hoca oguzhan beyin nosunu verdi. Hangi iğne oldgu nu bilmiorum

Değerlerin iyi olmasına sevindim.İğneler inşallah şifa olur.
Allah sana bana isteyen herkese çifter çifter sağlıklı bebişler naip etsin.:emir_bebek::emir_bebek:

kızlar bir kızımız doğdu.oğlan kardeşimin kızı oldu.aradılar sesini duyurdular.allahım nasıl güzel ağlıyordu.şimdi bayramı nasıl bekleyeceğim.
ben görmek istiyorum.kardeşimin gelinin nasıl güzel nasıl mutlu sesleri geliyordu.abla sana çok dua ettim.seninde bebeğin olacak inanıyorum dedi.:16:
canlarım kendi seviçlerinde benim üzüntümü yaşadılar.:43::43::43::43::43::43:

Ne güzel ya Allah yiğenine sağlıklı ömürler versin.O bebek seslerini bizede duymak kucağımıza almak nasip etsin.
Amin amin amin.

kızlar bir kızımız doğdu.oğlan kardeşimin kızı oldu.aradılar sesini duyurdular.allahım nasıl güzel ağlıyordu.şimdi bayramı nasıl bekleyeceğim.
ben görmek istiyorum.kardeşimin gelinin nasıl güzel nasıl mutlu sesleri geliyordu.abla sana çok dua ettim.seninde bebeğin olacak inanıyorum dedi.:16:
canlarım kendi seviçlerinde benim üzüntümü yaşadılar.:43::43::43::43::43::43:

Allah anali babali buyutsun.. omru uzun olsun..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Banada derler yaşını göstermiyorsun diye ama keşke çocuklarımız olsada yaşımızı göstersek olmamı:52::52:

bence olur :52: ben göstermediğine eminim zaten ki.:16:

Artık bizde Dr. Celalettin Peru’nun hastayız ve tedaviye başladık. Forumun artı hergün takipcisiyim ama başlayana kadar bekleip, bir kereden yazmak istedim.

Celalettin bey iyi, güler yüzlü ve espirili bir doktor. Durumumuzu anlattık ve sanırım tüm hastalarından istediği bir liste verdi. Tek tek anlattı. Bizden çok daha kötü durumda olupta sperm çıkışının başladığı hastalar olduğunu söyledi. Yalnız doktor bey çok fazla telefonla konuşuyor. Gittiğim hiç bir özel hastane doktorunu bu şekilde görmemiştim biraz şaşırdım. Bu yüzden 10 dk yapacağımız görüşmenin süresi çok fazla uzuyor. İlk başta yapmanız gereken Remzi beyi arayıp 100 tl bağışı hesaba yatırmanız gerekiyor ve ileriki aylarda her ay olarak bir sistem oluşturulup makbuz verilecek şekilde olacakmış ve muayneye gittiğinizde makbuzlarınız verilecek.Bunun için tabiî ki bir mecburiyet yok ancak ama biz kendimizi mecbur hissettik. Eşimde Allah rızası için biz bu niyetle veririz ve ben doktora inanıyorum, 100 tl tenezzül edecek birine benzemiyor, Gerisi Allaha kalmış diyor. Aşağıda merak edenler için tek tek istenilen listeyide yaptırdığımız ücretleride veriyorum. Allah’ım maddi durumu olmayanlara bizim gibiler haricinde 2 kat fazla yardım etsin. Çünki maddiyat gerektiriyor.

0- Remzi bey

1- Detaylı spermiogram Arif bey 110,00

2- Testis doppler usg Alfa görüntüleme merkezi 150,00

3- Karyaotip analiz ve y kromozom delasyon aranması 868,00

4- İnhibin b düzeyi 280,00

5- FSH - LH – HDL - LDL - AST – ALT - KOLESTROL vs. vs. 470,00

Bu 5.maddeyi istersek devlette yaptırabileceğimizi söyledi doktor bey ama biz uğraşmak istemedik. Diğer maddeleri devlet yapmıyor. Özelde yaptırabiliyorsunuz. 1. ve 2. maddedekiler Doktor beyin dediği yerde yaptırmanız gerekiyor. 3. ve 4. maddekileri istediğiniz herhangi bir özel hastanede yaptırabilirsiniz.

Tahlillerimiz çıktıktan sonra doktor beyin yanına gittik. Bu arada hastanenin muayene ücretide ssk geçiyor 60 tl gibi bir rakamdı sanırım. Sperm testi beklediğimiz gibi, hücre yok ve inhibin düzeyi düşük çıktı. Onun harici olumsuz bir durum yok. Gerçi daha ne olsun :)
Haftada 3 gün pregnyl iğne verdi. Bu iğne zor bulunduğu için bir eczaneye yönlendirdi. Yalnız çok zor bulunup gidilecek yerler. Eczaneden iğnelerimizi aldık. Güzel tarafı iğneler bitince doktor beyi arayıp söyleyeceğiz. Reçete yazıp eczaneye kodunu yollayacak ve eczanede bu iğneleri bize kargolayacak. Yani gitmek zorunda kalmıcaz ve 1 iğne 10 tl iken bu sayede extra bir ücret ödemicez, ssk karşılayacak.

En sonda Ersel beye gittik, burada bitkisel ilaçlar vs. denildiği için aktar gibi bir yer hayal etmiştim ama güzel bir ofisiti. Ersel beyde çok iyi karşıladı ve oda bu konularda kendini bayağı bir aşmış. Oturduk bir süre sohbet ettik, tahlillerimize vs baktı, tavsiye ve tesellide bulundu. Oradaki ilaçlarımızda 400 yada 450 tuttu, daha sonra bize kargoladı.

SGPLUS ve SHT adı altında kapsül içinde bitkisel ilaçlar var. Bunlardan günde toplam 10 tane alıyor. SHT bitincede şuruba geçicez. Uzun bir yolumuz olduğu için eşimin baskısı yüzünden iğne yapmayada başladım. Zaten az cok bu iğne olayını bildiğim için araştırıp öğrenmeye çalışıyordum :)
Ayrıca mikroskopta aldık : ) İlerleme olup olmadığnı evre evre bizde inceleyip görmek istedik. Ben iğneye başladım, eşim sperm incelemesine başladı, bu gidişle bir odayı laboratuara çeviricez. Bir yola başladık en az 6-9 ay devam edicez. Daha sonra durumlara göre devam yada tamam :)

Bu uğraşlar karşılığı umarım hepimiz kucağımıza bebeğimizi alırız.

Acil şifalar dilerim tez zamanda ilerlemeler olur inşh.

Merhaba arkadaslar oncelikle kendimi tanitayim esim azospermi hastasi kucukken kabakulak gecirmis ve uzu arastirmalarim sonucunda emre bakircioglu tarafindan mikrotese ameliyati yapildi ameliyat sonucu malesef sperm e rastlanmadi bu ameliyatin yikimindan sonra bir de ankarada ki kaan aydos a randevu alarak gittik kaan bey bize hormob ignesi tedavisi verdi haftasini uc gunu olmak uzere esim igne vuruluyor bir aylik tedaviden sonra yapilan tahlil de kaan beyin istedigi duzeye yani fsh 0 olarak goruldu 2.ay ki tedavimizde kullandığımız ignenin yanina bir igne daha eklendi bir ay boyunca bu igneleri kullandıktan sonra spermiyogram verecek ve sperm fisleme yani boyama islemi gorecek bunun yani sira haftanin dort gunu olmak uzere nohut yemegi yiyor. Bizim gibi miktlrotese ameliyatindan sperm cikmamis ve bu sekilde bir tedavi goren var mi veya dogru yol uzerindemi ilerliyoruz kaan beyden bizim gibi hasra olup yanit alabilen var mi cok fazla manevi olarak yipranmis durundayim telas icindeyim desem yeridir. Kusura bakmayin biraz karisik yazmis olabilirim is yerinden telefon ile yaziyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Konuyla ilgili detaylı bilgim yok canım yanlış yönlendirmek istemem seni.
Acil şifalar dilerim.:16:

canım nasılsın zor günler geçirmirşsin çok fazla geçmişi okuyamadım senin yazını gördüm geçmiş olsun herşeyin başı sağlık aslında Rabbim öncelikli olarak bizleri eşlerimizi ve ailemize sağlık sıhat nasip etsin kendine iyi bak

sağol canım benim güzel anne...

kızçeler olmuş 2 tane yazamadım sana daha yeni döndüm yeşil sahalara:9::9::9:

herşeyin başı sağlık umarım iyisindir nasıl gidiyor hamilelik?

herkese merhaba kızlar bi kaç gündür doğru dürüst giremedim misafir akını oldu bi anda bende anlamadım:9::9:
bugün temizlik iş güç anca topiğe bakayım dedim ...herkesler iyidir umarım:3:

misafir akını haaa:8: oy ne güzel sevinilen yere gelirmiş evin hep dolsun taşsın canım :16:

Hocayla baya bi uzun konuştu eşim sonucu çıkan değerler mi zi inceledi doppler e tekrar baktı 15 yaşında tahmini bişey olmuş dedi . Igne ye geçiyoruz kızlar 1 senelik rapor çıkarack yarın haftada 3 gün vurulacakmis .değerlerin iyi dedi hoca oguzhan beyin nosunu verdi. Hangi iğne oldgu nu bilmiorum

İğneleriniz şifa olsun canım tez zamanda ilerletsin inşh.:16:

Kizlar nerdesiniz yahu... su an okuldayim öğrenciler gelmedi oturuyoruz öğretmen arkadaslarla ve yaklaşık bir saattir bebeklerini cocuklarini yedirdiklerini giydirdiklerini kurduğu cümleleri dinliyorum ben de buraya kaçtım :36::36:

biz bu durumda :36::36::36::36: bunu yapıyoruz mecburrr

sonra işi buna vurmak lazım :52::52::52:

yoksa stres stres tsres böyle oluruz :37:

sıkma canını bizimde olcak.biz olmadan konuşuyoruz yahu burda bir sürü onlar olunca :1::1::1:

misafir akını haaa:8: oy ne güzel sevinilen yere gelirmiş evin hep dolsun taşsın canım :16:

sıkma canını bizimde olcak.biz olmadan konuşuyoruz yahu burda bir sürü onlar olunca :1::1::1:
Aminnnn canmm inşallah Rabbim şifasını ufler...Rabbim dermansiz dert vermesin:16:

Sıra HAREMSU kardeşimizde
Bu kardeşimizin niyeti eşinde bol bol kaliteli spermlerin çıkması :16:
Veee ikiz ikiz hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlarının olması :16:
Herkes 158 adet Selevatı Tefriciye Okuyor
HAREMSU canm sen 178 adet okuyacaksın
Okunma süremiz YARIN akşama kadar olacak
Lütfen zamanında ve düzenli olarak okuyalım
Haydi pamuk eller zikirmatiklere
Rabbim kabül ve makbul buyursun inşallah:16:

NOT:Kumbaramızda fazladan tefriciye var.
Okuyamayan yetiştiremeyen arkadaşlara verebilirim canlarım
Şimdiden okuyacak olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Allah hepinizden razı olsun:16::16::16:

Canıım aramıza hoşgeldin.Bizim hormon sonuçlarımız da sizinkine çok benziyor.Bir kaçı dışında ama bizim azosperm nedeni sertoli cell.Zor vakalardanız yani. 3-4 aydır pregnly iğne ve bitkisel ilaçlar kullanıyoruz.Hücre çıkışı hiç yok lökosit çok fazla.
Haftaya ilk kontrolümüz var.Umarım iyi sonuçlarla döneriz.
Allah hepimizin gönlündeki sağlıklı bebekleri kucaklarımıza versin.Dualarımızı kabul etsin.

Teşekkür ederim hoşbuldum, Aminnnnn :) Aynen bizde zor vakkalardanız. Eşimde sertoli cell. Ameliyat çok geç yaşta olduğu için vücut bu görevi bile bilmiyor.

Oluşacak hücreleri zararlı olarak görüp lökositler yok ediyor olabilir ama umarın haftaya güzel haberlerle dönüp, bizlerle paylaşırsınız. Buradaki herhangi birinin en ufak ilerlemesi bile umut veriyor.

Merhaba arkadaslar oncelikle kendimi tanitayim esim azospermi hastasi kucukken kabakulak gecirmis ve uzu arastirmalarim sonucunda emre bakircioglu tarafindan mikrotese ameliyati yapildi ameliyat sonucu malesef sperm e rastlanmadi bu ameliyatin yikimindan sonra bir de ankarada ki kaan aydos a randevu alarak gittik kaan bey bize hormob ignesi tedavisi verdi haftasini uc gunu olmak uzere esim igne vuruluyor bir aylik tedaviden sonra yapilan tahlil de kaan beyin istedigi duzeye yani fsh 0 olarak goruldu 2.ay ki tedavimizde kullandığımız ignenin yanina bir igne daha eklendi bir ay boyunca bu igneleri kullandıktan sonra spermiyogram verecek ve sperm fisleme yani boyama islemi gorecek bunun yani sira haftanin dort gunu olmak uzere nohut yemegi yiyor. Bizim gibi miktlrotese ameliyatindan sperm cikmamis ve bu sekilde bir tedavi goren var mi veya dogru yol uzerindemi ilerliyoruz kaan beyden bizim gibi hasra olup yanit alabilen var mi cok fazla manevi olarak yipranmis durundayim telas icindeyim desem yeridir. Kusura bakmayin biraz karisik yazmis olabilirim is yerinden telefon ile
cnm öncelikle sana yol göstermek için yazmıyorum sadece deneyimlerimi paylaşıyorum belirtmek istedim. 2 senedir kaan aydostta tedavi gördük. kendisi gayet iyi birisi. oldukçada bilgili. bundan hiç şüphem yok. lakin eger testislerde sperm var çıkmıyorsa ya da tıkanıklık sonucu sperm çıkışı olmuyorsa gayet güzel sonuçlara ulasanlar var. hatta lavinci diye bir arkadasımız su anda hamile. ama eger eşinin testisi hiç sperm üretmiyorsa bizde böyleydi. haploid hücreye bakar. yoksa microtese yapar. sonra ek ilaçlar verir. ve hiç haploid hücre olmasa bile tüp bebeğe yönlendirir. tabiki 2. bir microteseyle binde bir sperm çıkma olasılığı ile. ha haploid hücresi %90 olan arkadaşların bile tüp bebekleri tutumadı ya hiç olmayanları nasıl yapalım diyor aklım almş degil. 2 senelik tedavi yıkımından kurtulamadk inan. bir doktor herşeyi yapamaz sonuçta takdir Allahtan ama gücünün yetmediği yerde insanlara güzelce açıklamalı ve boş yere ümitlendirmemeli bence. zaten hem madden hem manen yıkılıyorsun tedavi sürecinde. birde böyle insanlara hiç sperm hücresi bile yokken hadi tekrar microtese yapalım tüp bebege gecelim demek yanlış. burada eski sayfalara bakarsan görürsün en az 6 kişiye rastladm böyle olan.cnm sana tavsiyem iyi arastır derim...

Kızlar duama daha var ama ben şimdiden söyliyim istedim inşallah dua okunurken sizden ricam adımla niyet etmeniz :16: ismim de Zeliha :)

Eşim büyük ihtimalle salı veya çarşamba test verecek çok heyecanlıyım kızlar:18::18::18::18:,bizim spermatitler ne alemde acebaa ....

Canım tabloyu tekrar yayınladığı n için teşekkür ederim bazen karıştırıyorum bakma geregi duyuyorum çok sağol

evet canım 2 tane Allah nasip ederse kızçe gelecek:31:
şimdilik iyi gidiyor hamilelik bakalım ilerleyen zamanlarda neler olur Allah sağlık sıhat versin hepimize inşallah
bende birkaç zaman giremedim evde yatılı misafirlerim vardı yeni gittiler artık bende buralardayım
sende kendine çok iyi bak inşallah nickin gibi herşey güzel olacak canım benim:16:

Eşim büyük ihtimalle salı veya çarşamba test verecek çok heyecanlıyım kızlar:18::18::18::18:,bizim spermatitler ne alemde acebaa ....

Ne güzel heyecanlar bunlarr... Hayırlı haberini alacağızz biliyorumm inanıyorummmmm :16::16::16::16::16::16::16:

Kizlar nerdesiniz yahu... su an okuldayim öğrenciler gelmedi oturuyoruz öğretmen arkadaslarla ve yaklaşık bir saattir bebeklerini cocuklarini yedirdiklerini giydirdiklerini kurduğu cümleleri dinliyorum ben de buraya kaçtım :36::36:

Olsun şimdi onlar konuşsunlar sonra bize de sıra gelecekk :32::32::32::32:

Canım inşallah sixin spermatidler artik büyüyüp abi olmuştur:1: dualarimiz seninle

Ne güzel heyecanlar bunlarr... Hayırlı haberini alacağızz biliyorumm inanıyorummmmm :16::16::16::16::16::16::16:

Olsun şimdi onlar konuşsunlar sonra bize de sıra gelecekk :32::32::32::32:
İnşallah canım ama insaniz iste sonucta imreniyor insan hele bir de kiz bebek kıyafetleri görünce hepsini almak istiyorum

Canım tabloyu tekrar yayınladığı n için teşekkür ederim bazen karıştırıyorum bakma geregi duyuyorum çok sağol
canım tablo sizler için yapıyorum uğraşması zor oluyor ama sanki azo yenme savaşına katkı sağlıyormuşum gibi geliyor, gücümün yettiği yere kadarda düzenleyip yaynlayacağım inşallah:16::16:

canım biz de pazartesi hocadayız umarım önümüzdeki hafta ikimize de hayırlı olur canım:3:
canım nasılsın bayadir bahsetmedin tedavinizden nasıl gidiyor bir önceki sperm testi nasıldı... önümüzdeki haftada güzel habrlerini bekliyoruz tatlımm:16::16:

canım tablo sizler için yapıyorum uğraşması zor oluyor ama sanki azo yenme savaşına katkı sağlıyormuşum gibi geliyor, gücümün yettiği yere kadarda düzenleyip yaynlayacağım inşallah:16::16:

Hazırladığınız tablonun faydası olmaz mı hiç !!! O tablo sayesinde içime bir umut doğdu ve bu yola başladım :) Allah razı olsun....

Ama daha sonra çok aradım, bulamadım. Normal sohbetler, Dualar, bilgiler kaynayıp gidiyor ve sayfa çok oluncada tek tek bakıp yeniden bulması çok zor oluyor. Aslında buna bir çözüm bulsak ne iyi olur. Belki benim gibi başkalarınında içine umut olur. Yanlız tek olumsuz tarafı tablonun sayfa içine sığmaması :)

Back
X