Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaslar defalarca yazdim ama kimseden dogru durust cevap alamadim. Bizim durumumuzda olan iki arkadasla tanistim burda ama onlarda da denenmis birsey yok. Onceden esimin gecirdigi 2 tane micro tese ameliyati var. bunlarin biri 10 yil once biri 1.5 yil onceydi. Ikisindede hic sperm bulunamadi. Sonra hormon tedavisine basladik 1 yil once. Ilk fish testinde %2 haploid cikti. İkince teste o bile cikmadi. Simdi doktorumuz benide hazirlayip esime tekrar micro tese yapip tup bebek deniyelim diyor. Benim aklima mantigima hic uymuyor bu durum ama esimde deniyelim bir yildir igne oluruyorum bosuna mi gitsin diyor. Bu kosullarda tup bebek deneyip basarili olan varsa yazsin lutfen. Cevaplarinizi bekliyorum.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Arkadaslar defalarca yazdim ama kimseden dogru durust cevap alamadim. Bizim durumumuzda olan iki arkadasla tanistim burda ama onlarda da denenmis birsey yok. Onceden esimin gecirdigi 2 tane micro tese ameliyati var. bunlarin biri 10 yil once biri 1.5 yil onceydi. Ikisindede hic sperm bulunamadi. Sonra hormon tedavisine basladik 1 yil once. Ilk fish testinde %2 haploid cikti. İkince teste o bile cikmadi. Simdi doktorumuz benide hazirlayip esime tekrar micro tese yapip tup bebek deniyelim diyor. Benim aklima mantigima hic uymuyor bu durum ama esimde deniyelim bir yildir igne oluruyorum bosuna mi gitsin diyor. Bu kosullarda tup bebek deneyip basarili olan varsa yazsin lutfen. Cevaplarinizi bekliyorum.

Hepimiz ayni hatalari yaptik canim testte cikmayanlarda testiste ccikabiliyormus ama siz 2 defa micro olmussunuz bizde 2 defa olduk ve ilkinde benide hazirladilar ve cikmayinca yasanilan hüsran daha büyük inanki ama herkes ayni olmuyor iste rabbim hayirli kararlar aldirsin.

Biz celalettin beyde tedaviye basladik hic hücre yoktu sşükür hücre cikti azda olsa sizin sansiniz daha çok hücrelerinin cogalip tedavi ile sperm asamaaina geçebilirsiniz
Topikte başka dktr giden arkadaşlar da var onlarda tedavi oluyorlar.
Rabbim hepimize sonucu evlat olan tedaviler versinnnnnnn.

kızlar eşim bugün üniversite hastanesine gitti.y delesyon testi ve hormon testi yaptırmış.tüpbebek raporu içinde ikincinin daha kolay çıktığını söylemiş.sizin önceden raporunuz var eski yaptırdıklarınıza gerek yok demiş.hatta eşime sen mikroteseni ol çıkarsa dondurt o arada raporunuz hazır olur zaten demiş.naasıl mutlu oldum anlatamam.kaç gündür kendime dert ediyordum.eşimde sesi çok mutlu geliyordu.insanoğlu kandine bir şey dert etmeyecekmiş bunu anladım.allahım istanbuldan spermlerle dönmemizi ve hamile kalıp kucağımıza alabilmeyi nasip etsin inşallah.

canımmmm ne güzel olmuş.. Üni hastanesindekilerden Allah razı olsun bak yardımcı olmuşlar eşine. Stress yapmamak gerekiyor demekki :16::16::16: inşallahhh hamile kalmak nasip olur bu ist. a gidişinde canım benimmmmm.. İyi haberlerini alacağız inşallah :16::16::16::16::16:

olmadı kızlar bebeğim bıraktı beni :(

Canım benimmm Rabbimden hayırlısı olur... Üzülme daha zamanı var demekki.. İnşallah yeniden hamile kalacaksın spermleriniz var.. Üzülme canım benimmm.. Biliyorum hiç kolay deil seni çook iyi anlıyorum.. Teselli etmez hiçbir şey bunun farkındayım.. Ama daha iyi günler göreceksin inşallah buna inan canım :16:

Cnm arkadaşlarım çok teşekkür ederim hepinize Dualarınız kat be kat size dönsün , Allah rızası için dualarınızı eksik etmeyin. Yeşilcim inşallah cnm inşallah öyle olur tavsiyelerine uyuyorum mutlaka geçiniyorum evde , evlat cnm yazamadım oraya kusura bakma. Canlarım hepinizi çok seviyorum bu topiği açan arkadaştan Allah razı olsun Allah'a emanet olun.. Birde bu süreçte neler okutayım bilgisi olan yazarsa çok sevinirim

canım hayırlı olsun transferin.inşallah hamileyim dediğin günleride görücez rabbimin izniyle.:49::49::49::49::49::49:
hakkınızda hayırlısı olsun canım...
dikke et kendine bu sürede.yorulmamaya çalış.ama yeşilin dediği gibi arada dolaş evin içinde.
aman birde canım çok belirti arayıp kafanı bulandırma.inan bende pekbi belirti yoktu.
transferden sonra hergün 1000 adet ya evvel, 707 adet ya varis çektim ben.tavsiye ederim canım...
kendine ve yavrularına iyi bak.öptüm:16::16::16::16::16:

kızlar eşim bugün üniversite hastanesine gitti.y delesyon testi ve hormon testi yaptırmış.tüpbebek raporu içinde ikincinin daha kolay çıktığını söylemiş.sizin önceden raporunuz var eski yaptırdıklarınıza gerek yok demiş.hatta eşime sen mikroteseni ol çıkarsa dondurt o arada raporunuz hazır olur zaten demiş.naasıl mutlu oldum anlatamam.kaç gündür kendime dert ediyordum.eşimde sesi çok mutlu geliyordu.insanoğlu kandine bir şey dert etmeyecekmiş bunu anladım.allahım istanbuldan spermlerle dönmemizi ve hamile kalıp kucağımıza alabilmeyi nasip etsin inşallah.

canım inşallah herşey güzel olur sizin için.benimde umutlarım yüksek.bu kez herşey yolunda gidecek ve kavuşacaksınız inşallah yavrunuza.

canım bana sorarsan sende hazırlan.dondurma işlemi biraz riskli.sayı kaç çıkar bilinmez.
dondurup döllenme esnasında geri çözünmelerini beklemek riskli olabilir.o kadar beklediniz.bence raporunuz çıksın.sen hazırlan sen opuya girince eşini teseye alsınlar.
tabi doktorunuz daha iyi bilir ama.ben riske atmayın derim.
herşey gönlünce olsun canım...

hormonlar düzeldi elhamdüllilah.bugün hormon sonuçları çıksın yazarım canım.biz menegon kullandığımızda bize yaramamıştı.gerçi yüksek doz olduğu için öyleydi.belki kararında verilseydi iyi gelebilirdi.

Tatlım sonuçlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.. Bu arada 12 yada 13 ağustosta selahattin beye gidiyoruz bizde. Bugün belli olacak hangi gün olacağı..

Canım kaan hocanın dediği %20 şansınız var. Denemezsen şansın kaç %0 . Bence eşin doğru söylüyor. O kadar iğneyi boşuna mı oldu. Bakarsın olgun sperm bulunur. Olmadı o tam olgunlaşmadan elonge spermatidlerle de denenebiliyor. Onda da tutma şansı az da olsa var.
Bunlar benim düşüncelerim. Tabiki en doğru kararı sen ve eşin vereceksiniz.

Canım kaan hocanın dediği %20 şansınız var. Denemezsen şansın kaç %0 . Bence eşin doğru söylüyor. O kadar iğneyi boşuna mı oldu. Bakarsın olgun sperm bulunur. Olmadı o tam olgunlaşmadan elonge spermatidlerle de denenebiliyor. Onda da tutma şansı az da olsa var.
Bunlar benim düşüncelerim. Tabiki en doğru kararı sen ve eşin vereceksiniz.
Zaten denemeye karar verdik dedigin gibi az da olsa bir sans var. Hakkimizda hayirlisi.
Bu sekilde hamile kalmayi basarabilen kimseyi duydunmu?

Merhaba Arkadaşlar,

Ben iki gün önce öğrendim azospermi olduğumuzu. Eşim 6 yasındayken inmemiş testis ameliyatı olmuş. Biri atrofik biri normale yakınmış.fshi 14müş.Biz yıkıldık.. zaten zor zamanlar geçiriyduk.. Büyük bir aşkla güzel bir düğünle evlendik 3 sene önce.. Önce maddi sıkıntılar başladı sonra aramıza soğukluk girdi..ben 2 senedir iş bulamıyorum. Şimdi de bu..bir kabusta yaşıyorum sanki.. tek yaptığım bu forum açıldığından beri yazılanları okumak..ailem dışında kimse bilmiyor ve söylemeyi düşünmüyorum. beni en iyi sizden başka kimse anlamaz..

Merhaba Arkadaşlar,

Ben iki gün önce öğrendim azospermi olduğumuzu. Eşim 6 yasındayken inmemiş testis ameliyatı olmuş. Biri atrofik biri normale yakınmış.fshi 14müş.Biz yıkıldık.. zaten zor zamanlar geçiriyduk.. Büyük bir aşkla güzel bir düğünle evlendik 3 sene önce.. Önce maddi sıkıntılar başladı sonra aramıza soğukluk girdi..ben 2 senedir iş bulamıyorum. Şimdi de bu..bir kabusta yaşıyorum sanki.. tek yaptığım bu forum açıldığından beri yazılanları okumak..ailem dışında kimse bilmiyor ve söylemeyi düşünmüyorum. beni en iyi sizden başka kimse anlamaz..

Daha yolun cok basindasiniz hemen karamsarliga dusme. Bir cok tedavi var denenebilecek. Burda ne mucizeler yasandi bugune kadar. Herkes birbirine cok yardimci oluyor en sikintili zamanlarimda burdan yazilan birkac umutlu cevap hep toparladi beni. Sende hic birakma.

Merhaba Arkadaşlar,

Daha yolun cok basindasiniz hemen karamsarliga dusme. Bir cok tedavi var denenebilecek. Burda ne mucizeler yasandi bugune kadar. Herkes birbirine cok yardimci oluyor en sikintili zamanlarimda burdan yazilan birkac umutlu cevap hep toparladi beni. Sende hic birakma.

Yaşandı di mi????..Benim de bir arkadaşim aynı durumdaydı ama onun sebebi belli değildi. 2.tesede bulunda ve şuan ikizleri var. Ama herksein durumu farklı tabi.. İnanır mısın Allaha dua ederken ne için dua etceğimi bile şaşırıyorum..Hiçbirşey yiyemiyorum devamlı kilo veriyorum.. Allah herkesin yardımcısı olsun..

Merhaba Arkadaşlar,

canım bizde 6 ay önce öğrendik bende senin gibi hissetmiştim herşey bitti demiştim ama burdaki arkadaşlar çok yardimci oldular nerden başlamam gerektiğini anlattılar şimdi adım adım ilerliyoruz sıkma canını sen iyi olucaksınki eşinin de morali iyi olsun herşeyin bi çaresi var arkadaşlarında dediği gibi burada çok muziceler yaşanıyor inşallah hepimiz kavuşucaz mucizelerimize

Merhaba Arkadaşlar,

Mrb cnm ne olur üzülme yipratma kendini bak biz evliligimizn 9. Ayında öğrendik 1 yil 2 at oldu evleneli önce şok olduk ne yapacağımızı bilemedik.. sende buraya yazarak bi adım atmissin tedavi olabilirsinz cnm.. Rabbim bu mübarek günlerde ettiğimiz dualarımızı kabul etsin inşallah.

kızlar bugün celalettin hocayı aradı eşim randevu için haftaya gidicez spermatit testi yapıcaz sonra sizi arif beye yönlendiricem demiş arif bey kim bana söyleyebilirmisiniz eşim sormamış birde gidenler yardimci olabilirlermi ne yapıcaz nasıl gidicez

Back
X