Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba kuzucuklar.. Ben bu aralr yoğun çalışıyorum giremedimm 2 3 gündür ama aklım hep burada.. Dün akşammm moralim bozuktu biraz.. Aslında dertleşmeye ihtiyacım vardı.. Ama o hali bulamadım kendimde.. Sağolsun eyinas aradı biraz teselli etti.. Hep buradaki arkadaşlarıma destek veriyordum aslında bir hamile haberi aldıklarında.. Çok iyi anlıyordum ama o kadar üzülmelerine gönlüm el vermiyordu.. Ama aynı şeyleri yaşadım ve bende o kadar üzüldüm kii.. Çok sevdiğim bir arkadaşım 3 ay önce evlendi.. Ve şuan 10 haftalık hamileymiş.. Üstelik birçok kişi biliyorken bunu bana tek bir kişi söylemedi.. Çok yakınızzz halbuki benim çocukluk arkadaşım.. Öyle üzüldüm kii.. Belki herkes gibi bende duysam sorun olmayacaktı.. Benden saklanmışşş ya.. O beni mahvetti.. Demekki çok üzülüyorlar benim için. Çok ağladım dün akşam.. Şimdi iş yerindeyimm.. Yoğun bir gün olacak ve yoğun bir hafta olacak.. Ama ellerim titriyor çalışamıyorum. :14:

Merhaba canım aynı şeyleri bende yaşadım
Ve o arkadaşımla 10 yıllık dostluğumu bitirdim
Beni o kadar kırdı ki anlatamam
Şimdi yolda görsem başımı çeviriyorum
Bilmem nedense konuşasım gelmiyor
Bana defalarca mesaj yazıyor ama cevap vermiyorum bile.....

Bir gün onu rüyamda hamile olduğunu görmüştüm
Mesaj yazdım ona nasılsın seni rüyamda gördüm hamileymişsin dedim
Bana hiç geri dönmedi.Aradan 15 gün geçti
Diyor ki bana evet hamileyim.Şu tarihte teyze olacaksın
Sen üzülmeyesin söylemedim sana.İyi b....k yedin.

Bende ona "asıl işte şimdi beni üzdüm
Ben niye üzülürüm ki.Aksine daha çok sevindim.Benim yaşadığım annelik hasretini yaşamayacaksın
Senden bunu beklemezdim.Dertler sevinçler paylaşılmayacaksa dostluğun bir anlamı yok " dedim.
Özür falan diledi ama nafileeeee......

Veeee o gün akşama kadar hıçkırıklarla ağladım.
Resmen psikolojim bozuldu.
Vayyy be acınacak duruma gelmişiz haberimiz yok.........

Bu insanların acımasızca düşünceleri beni derinden yaralıyor
Hiç halimizden anlamıyorlar.Kime anlatsam kötü bir niyeti yok diyor
Yani kendi annem bile bir çok kişinin hamilelik haberini sakladı benden
İşte o yüzden ben seni çok iyi anlıyorum canım....

Yeter artık ya yeteerrrr saklamayın artık bizden o musmutlu sevinçli haberlerinizi......:47:
Çookkkk doluyuuummm çoookkkkk :14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14:

Ben niye üzülürüm ki.Aksine daha çok sevindim.Benim yaşadığım annelik hasretini yaşamayacaksın
Senden bunu beklemezdim.Dertler sevinçler paylaşılmayacaksa dostluğun bir anlamı yok " dedim.

Yeter artık ya yeteerrrr saklamayın artık bizden o musmutlu sevinçli haberlerinizi......:47:
Çookkkk doluyuuummm çoookkkkk :14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14:

Aynen sana katılıyorum birtanem.. Aklıma tek gelen acındığımmm oldu.. Birileri bana acıyor dedim.. Bu ilk mesajımda yazmak istemediğim için üzülüyorlar dedim.. Ama değil acıyorlar.. Bu beni yıpratıyor.. Annemde saklıyor dediğin gibi.. Üzülmeyeyim diye.. Bana sonra da diyor ki onlar söylesinler istedim.. Öyle dediler bana.. Ya bi koalisyon var yani ortada.. Benim dışımda dönen bir sürü şey var.. Eşimde dahil.. Dün akşam eşim işteydi.. Bende ezan vaktii gidip abur cubur birşeyler alayım dedim marketten.. Nasıl kafam dalgınsa çıktım ama kapıyı kapatınca anladımmm.. İçerde kaldı anahtarlarım.. Eşimi aradım çağırdımm geldi ben ağlıyorum kapının önünde.. Hiç sormuyor neyin var diye.. Öyle kapıyı açtı ben içeri girdim ve gitti.. Meğer annemle konuşmuşlar.. Biliyormuş neye üzüldüğümü.. Sesini çıkartmıyor öyle çünkü çook yıpratıyor bu onu farkındayım.. İyi ki dün gece çalışıyordu.. İyi ki yoktu.. Bende yalnız kalabildim..

Çünkü buna çok ihtiyacım vardı.. :14:

Aynen sana katılıyorum birtanem.. Aklıma tek gelen acındığımmm oldu.. Birileri bana acıyor dedim.. Bu ilk mesajımda yazmak istemediğim için üzülüyorlar dedim.. Ama değil acıyorlar.. Bu beni yıpratıyor.. Annemde saklıyor dediğin gibi.. Üzülmeyeyim diye.. Bana sonra da diyor ki onlar söylesinler istedim.. Öyle dediler bana.. Ya bi koalisyon var yani ortada.. Benim dışımda dönen bir sürü şey var.. Eşimde dahil.. Dün akşam eşim işteydi.. Bende ezan vaktii gidip abur cubur birşeyler alayım dedim marketten.. Nasıl kafam dalgınsa çıktım ama kapıyı kapatınca anladımmm.. İçerde kaldı anahtarlarım.. Eşimi aradım çağırdımm geldi ben ağlıyorum kapının önünde.. Hiç sormuyor neyin var diye.. Öyle kapıyı açtı ben içeri girdim ve gitti.. Meğer annemle konuşmuşlar.. Biliyormuş neye üzüldüğümü.. Sesini çıkartmıyor öyle çünkü çook yıpratıyor bu onu farkındayım.. İyi ki dün gece çalışıyordu.. İyi ki yoktu.. Bende yalnız kalabildim..

Çünkü buna çok ihtiyacım vardı.. :14:

Bazen yalnız kalmak insanı rahatlatıyor ama nereye kadar
Son bir haftadır uyku düzenim bozuldu
Psikojim de bozuldu farkındayım ben
Burada olan olumsuzluklar beni derinden etkiledi
Uyuyamıyorum Ya.Sabah da işe uykulu uykulu geliyorum
Gözlerim kan çanağı gibi oluyor.Akşamı zor ediyorum
Hatta dün izin aldım 2 de eve gittim.Biraz dinlendim
Ama gecelerin olmasını hiç istemiyorum
Düşüncelerden uykum kaçıyor
Aklıma ne gelirse okuyorum ama nafile:14::14::14::14:

Bazen yalnız kalmak insanı rahatlatıyor ama nereye kadar
Son bir haftadır uyku düzenim bozuldu
Psikojim de bozuldu farkındayım ben
Burada olan olumsuzluklar beni derinden etkiledi
Uyuyamıyorum Ya.Sabah da işe uykulu uykulu geliyorum
Gözlerim kan çanağı gibi oluyor.Akşamı zor ediyorum
Hatta dün izin aldım 2 de eve gittim.Biraz dinlendim
Ama gecelerin olmasını hiç istemiyorum
Düşüncelerden uykum kaçıyor
Aklıma ne gelirse okuyorum ama nafile:14::14::14::14:

İnanki birtanem seni çok iyi anlıyorum.. Dün gece nasıl uyudum Allah biliyor.. Bölük pörçük.. Rüyamın içinde benim odamm.. Gözlerim yarı açık yarı kapalı.. Sürekli bir iç acısı nefes alamama.. Aniden uyanıvermeler.. Çok kötüydü.. Sadece içimin acısı geçene kadar ağlamak istiyorum sonra da eski umutlu halime dönmek.. Çünkü ümitsizlik öyle bir şeyki sürüklüyor insanı.. Başka şey gelmiyor aklına.. Körleşiyorsun..

Sende bunu yapma birtanemm.. Yine de bu denli içimize kapanmamalıyız.. Ağlayalım sonra bitsin eskisi gibi olalım.. :14:

İnanki birtanem seni çok iyi anlıyorum.. Dün gece nasıl uyudum Allah biliyor.. Bölük pörçük.. Rüyamın içinde benim odamm.. Gözlerim yarı açık yarı kapalı.. Sürekli bir iç acısı nefes alamama.. Aniden uyanıvermeler.. Çok kötüydü.. Sadece içimin acısı geçene kadar ağlamak istiyorum sonra da eski umutlu halime dönmek.. Çünkü ümitsizlik öyle bir şeyki sürüklüyor insanı.. Başka şey gelmiyor aklına.. Körleşiyorsun..

Sende bunu yapma birtanemm.. Yine de bu denli içimize kapanmamalıyız.. Ağlayalım sonra bitsin eskisi gibi olalım.. :14:

Veeeee az önce yine bir hamile haberi aldım
2 yıllık evli bir arkadaşım hamile.
Hemde kendisinde haşimato triodi var.
Rabbim ol deyince oluyor işte
Üstüne üstlük bugün adet oldum
Rabbbiiimmm ne olur yardım ett...:14::14::14::14::14:

Merhaba kuzucuklar.. Ben bu aralr yoğun çalışıyorum giremedimm 2 3 gündür ama aklım hep burada.. Dün akşammm moralim bozuktu biraz.. Aslında dertleşmeye ihtiyacım vardı.. Ama o hali bulamadım kendimde.. Sağolsun eyinas aradı biraz teselli etti.. Hep buradaki arkadaşlarıma destek veriyordum aslında bir hamile haberi aldıklarında.. Çok iyi anlıyordum ama o kadar üzülmelerine gönlüm el vermiyordu.. Ama aynı şeyleri yaşadım ve bende o kadar üzüldüm kii.. Çok sevdiğim bir arkadaşım 3 ay önce evlendi.. Ve şuan 10 haftalık hamileymiş.. Üstelik birçok kişi biliyorken bunu bana tek bir kişi söylemedi.. Çok yakınızzz halbuki benim çocukluk arkadaşım.. Öyle üzüldüm kii.. Belki herkes gibi bende duysam sorun olmayacaktı.. Benden saklanmışşş ya.. O beni mahvetti.. Demekki çok üzülüyorlar benim için. Çok ağladım dün akşam.. Şimdi iş yerindeyimm.. Yoğun bir gün olacak ve yoğun bir hafta olacak.. Ama ellerim titriyor çalışamıyorum. :14:

Hamile haberleri konusunda bende çok dertliyim duyduğumda icim acıyor uzgun oluyorum sonra ben bu kadar kötü bir insan mıyım neden mutlu bir haber beni üzüyor diye daha çok üzülüyorum benden saklayan olmadı bir kez oldu kayinvalidem onda da üzülmeyin diye söylemedim dedi o an tabi kötü hissettim sonrasında da her ayrintisini anlattı sağolsun ama gerçekten bu konu çok hassas ve Allah tabi ki bize de evlat versin vermezse hayat boyu bu haberleri alacağız

bilmiyorum canım şimdiden bursada sabah celalettin hoca ve ersel hocayla kahvaltıyla başlatmıştık programı ama bu sefer ne olur bilmiyorum. erken gelmek daha iyi çok güzel dostluklar kuruluyor.. hayırlı sahurlar canım
olsun farketmez yeterki buluşalım orda tanışalım:34:
Canım biz bu sefer gelemiyoruz maalesef :50:
aaa ne yapalım kısmet gelince nasılsa yazarlar cnm olan biteni..
ah güzelim ya neden bize bunu yaparlar anlamam banada görümcemin kızı yaptı ayısını neymiş ben çok üzülür müşüm yahu böyle daha çok üzülüp içimiz acıyor anlamıyorlar bizi..üzülme demicem çünki elde değil üzüleceksin ama inşlh sıra sana gelince sende aynısını ona yaparsın..görsün nasıl oluyormuş...

herkese yeni günden merhabaaaaaaaa
bayrama sayılı günler kaldı bu bayramda boynumuz bükük
inşlh bi daha ki bayramlarda hepimizin boynu büküklüğü ve bu mahzunluğu sona erer...:14:

Veeeee az önce yine bir hamile haberi aldım
2 yıllık evli bir arkadaşım hamile.
Hemde kendisinde haşimato triodi var.
Rabbim ol deyince oluyor işte
Üstüne üstlük bugün adet oldum
Rabbbiiimmm ne olur yardım ett...:14::14::14::14::14:

Canım yaa çok iyi anlıyorum seni benim de iki arkadaşım daha ilk evlilik yildonumlerini kutlamadan karinlari burnundalar ben de adetliyim ve bu dönemlerde daha hassas oluyoryz memlekette annemin yanındayım nazım anneme geçiyor hep ağlıyorum bu aralar eşim yanımda iken hep güçlü görünmeye çalışmak beni o kadar yoruyor ki o yok su an ve annem var ben de tüm içimi anneme bosaltiyorun ağlıyorum agliyorum bu kez de anbem üzülüyor diye üzülüyorum offffff işte ne bilim :( :14::14:

belki sizinde varikoselle alakalı olabilir canım.ultrasonda göründüğünden daha fazla olma ihtimali de var.İnşallah ameliyatla halledilebilecek bi sorundur.Bizim önceden hem varikosel hem de fsh yüksekti.21 bazen de 23 çıkıyordu tahlillerde.Sonra fsh hiç tedavi görmeden normale döndü.Varikoseli de hallettik çok şükür.Şimdi başka sorun kalmadı.Ama herşey normal olupta azo olan arkadaşlar da var.ya da ameliyat olup sperm çıkmayanlar var.Hayırlısı canım.İnşallah hepimiz kurtuluruz azodan.senin eşin hipofiz mr ı çektirmişmiydi prolaktin yüksekliği için canım?
Cnm bizim fsh 7 Küsürdü şimdi pregnly den sonra 0.23 e düşmüş yani doppler de çok düşüktü elle muayenede nasıldır iyi bi dr un bakması gerekiyo cnm yok hipofiz mr i cektirmedi eşim. Cektirelim dimi bi iniyor bi yükseliyo okumsundr ztn 31,16, şimdide 20 cikti e2 iğneden öncede yüksekti biraz şimdi firlamis.. Testestern 12.48 olmuş.. ve eşimin kasik ağrıları var iğneden olduğunu düşünüyorum bu iğne kadınlarda kasık ağrısı yapıyormuş yumurtaları büyüttugu için. Rabbim yardimcmz olsun her Namazda hepımız için dua ediyorum

herkese yeni günden merhabaaaaaaaa
bayrama sayılı günler kaldı bu bayramda boynumuz bükük
inşlh bi daha ki bayramlarda hepimizin boynu büküklüğü ve bu mahzunluğu sona erer...:14:

Merhaba ccnmm.:16:
nasıl oldun..:34:
inşallah cnmm bi dahaki bayramm bebişleriniz kucakalrınızda olur inşALLAH:26:

Cnm çok zor bi durum seni Tülayi çok iyi anlıyorum insanın boğazında düğümleniyor eşimin tarafı her gidisimde özellikle eltilerim bebek yokmu tembel çıktınız bak şu şu sizden sonra evlendi bebekleri olacakmış beklemeyin sizde diolar sanki elimizden gelen bişey de biz yapmiyoruz ve bi eltim yeni doğum yapti 4.yü doğurdu biri hamile 2.yi dogurck gözüm yok allah onlara bagislasn ama üstümüze gelmesin ler ya.. daha erken diyip gecistryorm 1 yil 2 ay oldu ..kendi kuzenim de hamile nineyle dede oldgnzda mi doguracaksnz diyo evet bilmiolar ama niye ısrar cilar bukdr. Bazen derin düşünme k lazım konuşmadan önce. Ne diyim ki cnm umudumuzu umidimizi Allahtan kesmiycez çünkü bu bizi ayakta tutuyor.

Merhaba ccnmm.:16:
nasıl oldun..:34:
inşallah cnmm bi dahaki bayramm bebişleriniz kucakalrınızda olur inşALLAH:26:
ay tatlım gelmiş:29::29:ii sayılırım sesim daha aynı ama :9:
inşlh cnm ya ne billim hani bi an geliyor ya böyle sapıtıyorsun o anlarım geldi galiba benim gene:27:
aminnnn inşlhhhhhhhhhh güzelimmmmmmmmmm
sen nasılsın tatlış nasıl yaramazlıklara devam mı :22:

Nasılsınız kızlar işlerin yoğunluğundan malum bayram öncesi giremyorum pek bakamıyorum akşamda yemektir bulaşıktır falan telefondanda pek yazamıyorum.Biz bu aralar beklemedeyiz.Hiç birşey yapmıyoruz ağustosta tatile gidicez tatilden geldikten sonra emre beye tedaviye başlicaz inşallah hayırlı haberlerle gelirim. İnşallah bu bayram olmadı kurbanda cümlemizin bebişi gelir kızlar umutluyuz . Allahım yüzümüzü güldürsün

ay tatlım gelmiş:29::29:ii sayılırım sesim daha aynı ama :9:
inşlh cnm ya ne billim hani bi an geliyor ya böyle sapıtıyorsun o anlarım geldi galiba benim gene:27:
aminnnn inşlhhhhhhhhhh güzelimmmmmmmmmm
sen nasılsın tatlış nasıl yaramazlıklara devam mı :22:

Ahh cnm çokkkk iyi anlıyorummm o sapıtmaları o kadar çok yaşadımki..
sonu güzel olucakkkkk ben inanıyorummm..ama işteeee vakti gelinceeeee olucaaaak..inşallah
bende uykusuz yorgun dağınık :27::27: naz uyutmadı bu gece..
yaramazlıkkk devam tabiiiiiiii ..:1::1::1::1:
canıma okuyo valla acısını çıakrıyo senelerinnnn..canı sağolsunnnn yavrumun tabii..:16:
senelerdir hep şu koca evde tek başına sıkılıyodum şimdide boş vakit yokkkk
inşallahhh sizlerindeeee uykusuz gecelerinizzzzz bilgisayara giricek vaktiniz bile olmazzzz ikizlerle uğraşmaktannnnn
sende hazırlıklı ol cnmm :1:

herkese merhaba, ramazan işlerin yoğunluğu yazamaz oldum ama takip ediyorum gelişmeleri :) Allah izin verirse İstanbul buluşmasına eşimle bizde gelicez rabbimden bir mani olmazsa. Listeye yazabilirsin gülerim :) Ağustos ta kontrolümüz var bizim de hoca nerde olur facebooktaki azospermi sayfasından da eşim takip etmeye çalışıyor. Sanırım devlette bir iş olma olasılığı varmış bize de bahsetmişti rabbim hocamızın işlerini kolaylaştırsın inşallah. Yazamasam da takip etmeye çalışıyorum hepimize bundan sonraki bayramlarda ramazanlarda bebişli günler nasip etsin mevlam.

Nasılsınız kızlar işlerin yoğunluğundan malum bayram öncesi giremyorum pek bakamıyorum akşamda yemektir bulaşıktır falan telefondanda pek yazamıyorum.Biz bu aralar beklemedeyiz.Hiç birşey yapmıyoruz ağustosta tatile gidicez tatilden geldikten sonra emre beye tedaviye başlicaz inşallah hayırlı haberlerle gelirim. İnşallah bu bayram olmadı kurbanda cümlemizin bebişi gelir kızlar umutluyuz . Allahım yüzümüzü güldürsün
amin arkadaşım aminnnnnnnnnnnnnnnnnn
Ahh cnm çokkkk iyi anlıyorummm o sapıtmaları o kadar çok yaşadımki..
sonu güzel olucakkkkk ben inanıyorummm..ama işteeee vakti gelinceeeee olucaaaak..inşallah
bende uykusuz yorgun dağınık :27::27: naz uyutmadı bu gece..
yaramazlıkkk devam tabiiiiiiii ..:1::1::1::1:
canıma okuyo valla acısını çıakrıyo senelerinnnn..canı sağolsunnnn yavrumun tabii..:16:
senelerdir hep şu koca evde tek başına sıkılıyodum şimdide boş vakit yokkkk
inşallahhh sizlerindeeee uykusuz gecelerinizzzzz bilgisayara giricek vaktiniz bile olmazzzz ikizlerle uğraşmaktannnnn
sende hazırlıklı ol cnmm :1:
öyle doğru diyorsun vakti gelmeden bi şey olmuyor
bak helee yılların acısı 6 ayda çıkmış demekki:9::9:
aminnn evet evet ikizlerle saçımı başımı bile taramaya zamanım olmasın aman :52::52:
herkese merhaba, ramazan işlerin yoğunluğu yazamaz oldum ama takip ediyorum gelişmeleri :) Allah izin verirse İstanbul buluşmasına eşimle bizde gelicez rabbimden bir mani olmazsa. Listeye yazabilirsin gülerim :) Ağustos ta kontrolümüz var bizim de hoca nerde olur facebooktaki azospermi sayfasından da eşim takip etmeye çalışıyor. Sanırım devlette bir iş olma olasılığı varmış bize de bahsetmişti rabbim hocamızın işlerini kolaylaştırsın inşallah. Yazamasam da takip etmeye çalışıyorum hepimize bundan sonraki bayramlarda ramazanlarda bebişli günler nasip etsin mevlam.
cnm sende geliyorsun demek i,nşlh tanışırız orda cnm bi klinikle anlaşmış galiba ama bende bilmiyorum tam olarak nasıl olacağını...:26:

:(( cnmm yaaaa ah keşke beraber olsadık dün akşam bende yalnızdım
birbirmizin halinden birzler anlarız ancak
amaaa:20:sana yakışmıyor bu haller sen topiğn en güçlü anne adaylarındansn cnmm
herkese moral veren destekleyensin sen ama gelmiş tabi sanada napalmm oluo arada böyle şeyler
ama geçiçek eminin bugün yarın ama sonra unutup gidiosun hayat devam ediyor
yeni güzellikler yeni umutlarla umudumuz hiççç eksilmesinnn hepimizdenn
:29::29:

Bugün hormon sonuçları elimize geçti eşime çaktırmadım morali bozulmasın diye hemen doktora sonuçları mail attım. Bizim hormonlar normaldi hafta iki kez ovitrelle yarım oluyor tüm hormonlarımız alt üst olmuş çooooooook korkuyorum.
Fsh < 0.3
Lh. <0.1
Testosteron 35.7
Prolaktin 42.4
Östradiol 442.1

Back
X