Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Ferahcim ferahlayipta gelirsin inşallah İstanbul dan ne güzel arif bey ayni günde bakip hemen sonuç goruceksiniz.1 sonraki güne kalmayacak hadi inşallah bol supermenli haberlerini bekliyoruz .
Aminnn canimmm insallahh Allah razi olsun. Rabbim hepimizin emeklerinin sonucunda hayirli saglikli evlatlar nasip etsin :)))

Feraheymen
Canım duan da yetişti bak ne güzel
Gitmeden önce namazını kıl yasin oku güzelcene dua et
Sonuçlar yarın öğleden sonra çıkar
ayy cok guzel olmus yaa :) suanda otobusteyiz havalanina gidicez. Insallah guzel haberlr veririz. Canimm Allah razi olsunn. Rabbim duami okuyn arkadaslrmdan benm icin yasin okuyan arkadaslrdanda Allah razi olsun bin katini versin Rabbim. :) hakkinizi helal edin.

canım çok yoğundum senin için girdim vardır bir hayır bunda da geç olsun ama sonu güzel olsun inşallahhhhhhhhhhhh
Insallahhh canimmm aminnn oyle herseyde var bi hayir.
Canm mrb baya olumsuzluk olmuş ama sıkıntı etme inş yarın güzel haberler alırsın geç olsunda güç olmasın Allah yardımcınız olsun
insallahhh aminn canimmm benimmm cokk sagoll :)

Evet malesef ağrı sızı oluyor ama bu en başta eşinin sağlığı için, Allah korusun kanser riski normal insalara göre %40daha fazla, bu acı hafif kalacak yanında. 3 güne ayaklandı eşim, tamamen düzelmesi biraz zaman alsada ilk 3 gündeki acı kalmıyor. zaten yediğimiz, içtiğimiz, soluduğumuz hava bizler için riks taşırken tedbirimizi alıp taktiri Allaha bırakmak en güzeli. hem siz bu durumdayken vücut bu kadar ilerleme gösterdiyse sonrasında çok daha güzel şeyler olma ihtimalide yükseliyor. İnşşallah tesede spermde bulunur ama buda önemli. Tabi genede siz iyice bu 3 ay zaman zarfında iyice dediklerimi araştırın, tartın ölçün biçin ve bir üroloji doktoru ilede görüşün. inşallah iyi bir doktorada denk gelirsiniz. O şekilde kararınızı verirsiniz, yanlız eşinize çok fazla anlatmayın ki korkup stres yapıp kafasında büyütmesin. bizim uzun sürdü ama bu süre kişiden kişiye değişiyor. 1-2 saate çıkanda var, 5-6 saate çıkanda.

Tabikide anlatacaksin
eşim biyopsi olurken yalnızdım ameliyathane kapılarında tek başıma bekledim
Tese olduğunda Eşimin yeğeni vardı
zaten ameliyat 1 saat sürdü odaya getirdiklerinde baygındi ve titriyor du
Dr çok olumlu konuşmuştu bense mutluluktan agliyordum
eşimi ağlayarak uyandırdım
çok acıyor çok acim diyerek uyanmışti
Dr ertesi gün olumsuz deyince birkez daha gozyaslari sel olmuştu
aslında sperm olup olmadığı o gün belli olur demi
bizimki ertesi gün belli oldu
güya kendi inceliyorMuş
Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum
aklım çok karışık ya
Eşimin o kadar ağrı sizi çekmesini istemiyorum ameliyat 4-5 saat sürüyoMuş dediğimde bile korkmaya başladı simdiden

5 yıl iğne tedavisi çok fazla :( Sizde hep bulunacağı içimden daha öncede geçiyordu, inşallahda öyle olur ama tabi durumumuz ortada olduğu içinde çok ümitlenmeyerek en güzelini yapıyorsunuz. hayırlı haberlerle bizlere geri dönüş yaparsınız inşallah.... alesef diyecek yada yapacak başka bir şey gelmiyor elimizden :(

doğru hatırlıyorsun canım.hoca sizde doğal çıkış beklememiz zaman kaybı ve yaşınız geçiyor dedi.keşke uzun tedaviyle çıkış olsa ama bak 5 yıldır iğne tedavisi oluyorsunuz ve bir tane bile çıkmamış dedi.zaten diğer doktorlarda doğal çıkış beklemiyordu buna celallettin hocada dahil.biz teseye emre hocaya karar vermiştik hatta onunla iletişime geçtim.hiçbir hastama demem ama sizde çok değil 3-5 tane bulunacağına inanıyorum dedi.11 yılda aptıklarımızı kullandıklarımızı yaşadıklarımızı anlattım çok şey yapmışsınız yapılması gerekenleri yapmışsınız inşallah bulabiliriz dedi.eşimde selahattin hoca yapsın istedi teseyi.hemde bulunduğumuz yerede yakın.çıkarsa zaten heryerde çıkar dedik.çıkmazsada allah kerim der yolumuza bakarız dedik.bilmiyorum ama şuan tüpbebek için hazırlanıyorum..şimdi iğne kullanıyorum.sanırım 1 haftaya kadar eşimde tese olur ve sperm bulduk derler.biz yine eşimle ikimiz gideceğiz.ailelere söylemedik.onlar sadece tüpbebek diye biliyorlar.sorunun eşimden kaynaklı olduğunu bilmiyorlar.allahtan isteğim ben onu olgun yumurtalarla beklerken oda beni yumurta toplanırken beklesin.ikimizde mutlu dönelim.ne kadar eş olsakta herşeyi paylaşsakta her ikimizde acılarımızı ayrı ayrı yaşıyoruz.eşimle bu süreçte fark ettiğim ikimizde gözlerimizi birbirimizden kaçırıyoruz.aslında güçlü olduğumzu sanıyoruz ama kötü haberle yıkılacağımızı biliyoruz.sperm bulamadık dediklerinde hiç birşeyin eskisi gibi olmayacağını biliyoruz.hayatın bize diğer insanlar gibi eşit olmadığını biliyoruz ama buna karşı dimdik duruş sergiliyoruz.belki sperm çıkacak belki çıkmayacak.bu bilinmezlikle hazırlanıyorum.

Evet malesef ağrı sızı oluyor ama bu en başta eşinin sağlığı için, Allah korusun kanser riski normal insalara göre %40daha fazla, bu acı hafif kalacak yanında. 3 güne ayaklandı eşim, tamamen düzelmesi biraz zaman alsada ilk 3 gündeki acı kalmıyor. zaten yediğimiz, içtiğimiz, soluduğumuz hava bizler için riks taşırken tedbirimizi alıp taktiri Allaha bırakmak en güzeli. hem siz bu durumdayken vücut bu kadar ilerleme gösterdiyse sonrasında çok daha güzel şeyler olma ihtimalide yükseliyor. İnşşallah tesede spermde bulunur ama buda önemli. Tabi genede siz iyice bu 3 ay zaman zarfında iyice dediklerimi araştırın, tartın ölçün biçin ve bir üroloji doktoru ilede görüşün. inşallah iyi bir doktorada denk gelirsiniz. O şekilde kararınızı verirsiniz, yanlız eşinize çok fazla anlatmayın ki korkup stres yapıp kafasında büyütmesin. bizim uzun sürdü ama bu süre kişiden kişiye değişiyor. 1-2 saate çıkanda var, 5-6 saate çıkanda.
Canım ya biz çalıştığımız için zırt bırt izin alamıyoruz
İzinler az
İstanbul 14 saat-(uçakla gelip gidiyoruz)
Ankara 6 saat
İzmir (4 saat)

Zaten izmir ve ankarayı hiç düşünmüyorum

ayy cok guzel olmus yaa :) suanda otobusteyiz havalanina gidicez. Insallah guzel haberlr veririz. Canimm Allah razi olsunn. Rabbim duami okuyn arkadaslrmdan benm icin yasin okuyan arkadaslrdanda Allah razi olsun bin katini versin Rabbim. :) hakkinizi helal edin.

Insallahhh canimmm aminnn oyle herseyde var bi hayir.

insallahhh aminn canimmm benimmm cokk sagoll :)

HEYCANLA YARIN SENDEN HABER BEKLİYORUM CANIM

Siz ilk başta kendi bulunduğunuz yerdeki bir üroloji doktoruna gözükün zaten. Devlet yada fakülte bile olsa olur. Hani testisler ne durumda? tam olarak nerede? indirilebilecek gibi mi? tahribat, zarar, sorun var mı? onları bir araştırsınlar. Bizde belki tek testisin alınabilme durumu bile vardı ama allahtan durumu en iyi şekilde kurtarabildi doktor. daha sonrada istanbul memorial değilde yine kendi bulunduğunuz yerde bu konularda başarılı hem indirme hem teseyi aynı anda yapabilecek birini bulursunuz belki. Tabi bunlar hep varsayım, belkide indirilemeyecek kadar yukardadır ve indirme işlemi gerçekleştirmeden bir tek tese yaptırırsınız. uzakta olduğunuz için yol masrafı, tahlil, ultrason, muayene ücreti derken bir dünya masraf olur. hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum ama orada daha hesaplı olur. Burada ataşehir memorial, şişli memorial arasında bile fiyat farkı var. tahlil sonuçlarınızla birlikte, en son durumunuza göre hangi şehirde ve nerede olacağınıza karar verirsiniz derim ben :)

Canım ya biz çalıştığımız için zırt bırt izin alamıyoruz
İzinler az
İstanbul 14 saat-(uçakla gelip gidiyoruz)
Ankara 6 saat
İzmir (4 saat)

Zaten izmir ve ankarayı hiç düşünmüyorum

Siz ilk başta kendi bulunduğunuz yerdeki bir üroloji doktoruna gözükün zaten. Devlet yada fakülte bile olsa olur. Hani testisler ne durumda? tam olarak nerede? indirilebilecek gibi mi? tahribat, zarar, sorun var mı? onları bir araştırsınlar. Bizde belki tek testisin alınabilme durumu bile vardı ama allahtan durumu en iyi şekilde kurtarabildi doktor. daha sonrada istanbul memorial değilde yine kendi bulunduğunuz yerde bu konularda başarılı hem indirme hem teseyi aynı anda yapabilecek birini bulursunuz belki. Tabi bunlar hep varsayım, belkide indirilemeyecek kadar yukardadır ve indirme işlemi gerçekleştirmeden bir tek tese yaptırırsınız. uzakta olduğunuz için yol masrafı, tahlil, ultrason, muayene ücreti derken bir dünya masraf olur. hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum ama orada daha hesaplı olur. Burada ataşehir memorial, şişli memorial arasında bile fiyat farkı var. tahlil sonuçlarınızla birlikte, en son durumunuza göre hangi şehirde ve nerede olacağınıza karar verirsiniz derim ben :)
Denizlideyiz biz canım.burda daha önce eşim birkaç üroloji ye gitti verim alamadık hepsi de direk tüp bebek dedi
dediğin gibi önce bir kaç Dr a mail atacağım sonuçları ona göre karar vereceGiz artık

5 yıl iğne tedavisi çok fazla :KK43: Sizde hep bulunacağı içimden daha öncede geçiyordu, inşallahda öyle olur ama tabi durumumuz ortada olduğu içinde çok ümitlenmeyerek en güzelini yapıyorsunuz. hayırlı haberlerle bizlere geri dönüş yaparsınız inşallah.... alesef diyecek yada yapacak başka bir şey gelmiyor elimizden :KK43:
evet canım 5 yıl çok fazla ama biz ikinci tese için çok direndik.bir umut duyduğumuz bütün doktorlara gittik.
sonra pişman olmayalım dedik..zaten ilk teseyide hemen olmamıştık ama buna rağmen keşkelerimiz vardı.artık bunda bilmiyorum ama çok keşkelerimiz kalmadı.hangi doktoru duyduysam aradım gittim.artık bundan sonraası için takdiri ilahi.biz kul olarak ancak bu kadarına gücümüz yetti.eşim son zamanlara kadar mızmızlanmadan iğnelerini kullandı.sanmıyorum bunu herkesin yapacağını.ona göre yeterki çıkış olsun o razı geldi herşeye.ama artık bu kadar yeter dedik.gerçekten olmayınca olmuyor.en çok yıkımı biz celallettin hocada yaşadık.yanlış anlaşılmak istemiyırum ama bize öyle bir umut verdiki ve bize menegonu o kadar anlattıki biz menegonu çok önemsedik.biz gerçekten o zamana kadar kullanmadığımız şey oydu dedik.sabırsızlıkla menegon kullanacağımız gününü bekledik.menegondan sonrada iyi olan herşey bozuldu.eşim alt üst oldu.ve biz artık hiçbirşeye kesin gözüyle bakmamayı öğrendik.evet çıkanlar olmuş ama çoğunda işede yaramamış.bu yüzden diyorum inanın ama güvenmeyin.

Hayret bir dr'da çıkıp, bebek olsada olmasada bu testislerin yerine indirilesi lazım nasıl demez. Hadi diyelim indirilmeyecek durumda ama bunun bilgisini nasıl vermez. Allah iyi ve bilgili insanlara denk getirsin hepimizi.

Denizlideyiz biz canım.burda daha önce eşim birkaç üroloji ye gitti verim alamadık hepsi de direk tüp bebek dedi
dediğin gibi önce bir kaç Dr a mail atacağım sonuçları ona göre karar vereceGiz artık

tülay adana size ne kadar uzak bilmiyorum ama dediğim doktoru araştır istersen.gerçekten memnun kalmazsam yazmazdım.her üroloğun bile başarılı olduğu alan var.bu konudada ben o doktoru tavsiye ederim.kolay kolay doktor önermem ama biz çok memnun kaldık.yakınsa değerlendirin derim.uzaksa eğer ona göre araştırırsın.biz beş kuruş vermemiştik.üniversitede devlet güvencesiyle yaptırdık.

Her zaman savunduğum, her bünye farklıdır. Kiminde işe yarayan ilaç yada bitkisel kimine yaramaz. Celalettin hocadayız, şimdiye kadar olumlu ilerliyoruz ama yarına ne olur bilinmez. 5 ayı geçkin prengly kullanıyoruz. Eşim zaman zaman yan etkiler yaşadığını düşünüyor. tahliller yapılırken bazı ek tahlilde isteyeceğim. vücuda zararı oldumu diye. Belki devam etmeyebiliriz. sonuçlara göre karar vericez. Ben bu süre zarfında iğne yapmaktan bunaldım. Allahtan eşimde sesini çıkarmıyor ama sizin eşiniz 5 yıl az buz değil, dile kolay... bu kadar uzun yıllar nasıl iğne tedavisini uygularlar :( inşalllahhh Allahım bu emeklerinizi, mücadelenizi boşa çıkarmaz.

evet canım 5 yıl çok fazla ama biz ikinci tese için çok direndik.bir umut duyduğumuz bütün doktorlara gittik.
sonra pişman olmayalım dedik..zaten ilk teseyide hemen olmamıştık ama buna rağmen keşkelerimiz vardı.artık bunda bilmiyorum ama çok keşkelerimiz kalmadı.hangi doktoru duyduysam aradım gittim.artık bundan sonraası için takdiri ilahi.biz kul olarak ancak bu kadarına gücümüz yetti.eşim son zamanlara kadar mızmızlanmadan iğnelerini kullandı.sanmıyorum bunu herkesin yapacağını.ona göre yeterki çıkış olsun o razı geldi herşeye.ama artık bu kadar yeter dedik.gerçekten olmayınca olmuyor.en çok yıkımı biz celallettin hocada yaşadık.yanlış anlaşılmak istemiyırum ama bize öyle bir umut verdiki ve bize menegonu o kadar anlattıki biz menegonu çok önemsedik.biz gerçekten o zamana kadar kullanmadığımız şey oydu dedik.sabırsızlıkla menegon kullanacağımız gününü bekledik.menegondan sonrada iyi olan herşey bozuldu.eşim alt üst oldu.ve biz artık hiçbirşeye kesin gözüyle bakmamayı öğrendik.evet çıkanlar olmuş ama çoğunda işede yaramamış.bu yüzden diyorum inanın ama güvenmeyin.

Her zaman savunduğum, her bünye farklıdır. Kiminde işe yarayan ilaç yada bitkisel kimine yaramaz. Celalettin hocadayız, şimdiye kadar olumlu ilerliyoruz ama yarına ne olur bilinmez. 5 ayı geçkin prengly kullanıyoruz. Eşim zaman zaman yan etkiler yaşadığını düşünüyor. tahliller yapılırken bazı ek tahlilde isteyeceğim. vücuda zararı oldumu diye. Belki devam etmeyebiliriz. sonuçlara göre karar vericez. Ben bu süre zarfında iğne yapmaktan bunaldım. Allahtan eşimde sesini çıkarmıyor ama sizin eşiniz 5 yıl az buz değil, dile kolay... bu kadar uzun yıllar nasıl iğne tedavisini uygularlar :KK43: inşalllahhh Allahım bu emeklerinizi, mücadelenizi boşa çıkarmaz.
sadece pregnly mi kullanıyorsunuz canım.ek kullandığınız iğne varmı.eşimin demek ki bünyesi kuvvetli.indirme ameliyatındada doktor 27 yılda testis kendisini iyi korumuş dedi.tesede kaan hoca testis dışardan kötü duruyor ama içerde durumun kötü olmadığını gördüm dedi.ama sonuç varmı yok hala.bakalım bu tesede ne olacak.biz bu iğnelerden ötürü tedavi masrafının külfetinden antepten ilçeye taşındık.küçük yer daha rahat olur diye.hemde ocak ayında lapa lapa kar yağerken.yazınca bile çılgınlıkmı yaptık diye düşündüm.ama mecburiyetti aslında.tek maaşla başa çıkmak inanılmaz zordu.git gelde epey para harcıyorduk.burdada yiyecek ekmeğimiz vardı diyoruz.hayırlısı böyleymiş.

Bu gün kuzenimin kızına bebek mevlütu yaptılar,kabullendim sanıyordum ama psikolojik alt üst oldu, kuran bittiği gibi eve attım kendimi,insanlar sürekli karnına bakıp sende yok mu bişey dedi sürekli,kimseyi görmek istemiyorum,evden çıkmakta, daha 1 yıl oldu ama böyle giderse destek almam gerekecek, sürekli ağlıyorum eşimden saklanarak:cry:,çok moralsizim. ..

Eyinas nasilsin cnim bugun sana cok dua ettim ve diger arkdslra okuyabldgm kdr bktim soyle bir ferah cnm insAlh guzel habeerlr alrsnz yarin bir kisi daha kurtulursa o kadar mutlu oluyorum ki cok okuyamdim insAlh test vereceklere tedavi olnlra rabbim yrdim etsin eyinas nasil gdyr igneler cnim insAlhh Alh o yolda kimseyi birakmasin dr biz hucreyi bulduk desin sen de sevincten agla insAlh amin amin

Sadece Preglyn kullanıyoruz. ilk 3 ayda haftada 3 kez, ikinci 3 ayda haftada 2 ye düşürdü. İğneler bir süre sonra tembellik yapıyormuş. Bu nedenle düşürdü. Birde ersel beyin hazırladığı bitkisel kapsül ve şuruplar. Ne derece etkili oluyor göreceğiz ama asıl ilerlememize neden olan %90 iğne. Bitkisellerde işte öyle yanında ek. Ersel bey bu yeni şurupdan sonra patlama yaşanacagını söylemişti ve başka arkadaşlarada söylemiş. kimsede böyle bir etki olmadı şimdiye kadar :)

Sizinde yaşamadığınız, gitmediğiniz doktor kalmamış. Siz elinizden geleni yapmışsınız, gerisi Allah'a kalmış ama olmuyorsa zorlamamak lazım. Hayırlı olan sizin için, hayırlısı ile bir bebeğinizin olması olur umarım.

sadece pregnly mi kullanıyorsunuz canım.ek kullandığınız iğne varmı.eşimin demek ki bünyesi kuvvetli.indirme ameliyatındada doktor 27 yılda testis kendisini iyi korumuş dedi.tesede kaan hoca testis dışardan kötü duruyor ama içerde durumun kötü olmadığını gördüm dedi.ama sonuç varmı yok hala.bakalım bu tesede ne olacak.biz bu iğnelerden ötürü tedavi masrafının külfetinden antepten ilçeye taşındık.küçük yer daha rahat olur diye.hemde ocak ayında lapa lapa kar yağerken.yazınca bile çılgınlıkmı yaptık diye düşündüm.ama mecburiyetti aslında.tek maaşla başa çıkmak inanılmaz zordu.git gelde epey para harcıyorduk.burdada yiyecek ekmeğimiz vardı diyoruz.hayırlısı böyleymiş.

Eyinas nasilsin cnim bugun sana cok dua ettim ve diger arkdslra okuyabldgm kdr bktim soyle bir ferah cnm insAlh guzel habeerlr alrsnz yarin bir kisi daha kurtulursa o kadar mutlu oluyorum ki cok okuyamdim insAlh test vereceklere tedavi olnlra rabbim yrdim etsin eyinas nasil gdyr igneler cnim insAlhh Alh o yolda kimseyi birakmasin dr biz hucreyi bulduk desin sen de sevincten agla insAlh amin amin
canım hoşgeldin.hamd olsun bugünlerimize.sende iyisindir inşallah.sanırım doğuma sayılı haftalar belkide günler kaldı.rabbim senide bir avazda kurtarsın.bende yumurtalarımı büyütüyorum.dün kontrolüm vardı.8 yumurtam varmış.gonal f ek cetrotide başladım bu gün.inşallah sonu güzel olsun.ben elimden geleni yapıyorum yaptım.takdir rabbimin.dualarında bana yer vermen beni çok sevindirdi.birbirini tanımayan insanların dualaşması ne güzel.allah razı olsun.allaha emanet ol canım.inşallah hepimiz azodan kurtuluruz canım.acaba duyarmıyım hücre bulundu diye beni karga tulumba yumurta almalarını.bazen çok uzak diyorum bazende neden olmasın diyorum.

Bu gün kuzenimin kızına bebek mevlütu yaptılar,kabullendim sanıyordum ama psikolojik alt üst oldu, kuran bittiği gibi eve attım kendimi,insanlar sürekli karnına bakıp sende yok mu bişey dedi sürekli,kimseyi görmek istemiyorum,evden çıkmakta, daha 1 yıl oldu ama böyle giderse destek almam gerekecek, sürekli ağlıyorum eşimden saklanarak:cry:,çok moralsizim. ..

biz ailemden uzaktayız ancak bizim çevremizdeki arkadaşlarımız durumumuzu biliyor bu yüzden ben bebek görmeye giderim bana hep dua ederler kaç arkadaşım doğuma girerken bana dua etmiştir ben hep mutlu olurum bebekleri kucağıma aldığımda bende dua ederim
kendini yıpratma hep olumlu düşün 8 yıldır evliyim benhiç şimdiye kadar arkadaşlarım yüzünden canımı sıkmadım
sende üzülme

Sadece Preglyn kullanıyoruz. ilk 3 ayda haftada 3 kez, ikinci 3 ayda haftada 2 ye düşürdü. İğneler bir süre sonra tembellik yapıyormuş. Bu nedenle düşürdü. Birde ersel beyin hazırladığı bitkisel kapsül ve şuruplar. Ne derece etkili oluyor göreceğiz ama asıl ilerlememize neden olan %90 iğne. Bitkisellerde işte öyle yanında ek. Ersel bey bu yeni şurupdan sonra patlama yaşanacagını söylemişti ve başka arkadaşlarada söylemiş. kimsede böyle bir etki olmadı şimdiye kadar :)

Sizinde yaşamadığınız, gitmediğiniz doktor kalmamış. Siz elinizden geleni yapmışsınız, gerisi Allah'a kalmış ama olmuyorsa zorlamamak lazım. Hayırlı olan sizin için, hayırlısı ile bir bebeğinizin olması olur umarım.
iğnelerin tembellik yaptığını bilmiyordum.daha doğrusu nebido,sustanon ve testojelin bu etkisini biliyordum ama pregnly bu etkiye sahip olduğunu bilmiyordum.ama olabilir.eşimin haftada 5 gün iğne olduğu günler çok kötüydü.demekki vücut tembelleşmiş.bizde hücreydi immatürdü diye sevinip spermatoza bekliyorduk.olan vardır belki ama bize nasip olmadı.inşallah sizler görürsünüz spermleri doğal çıkışta.nedendir bilmiyorum ki biz ersel beyi hiç tanımadık ve bitkiselde almadık o dönemde hocayla araları limoniydi ama inandırıcı gelmiyor söyledikleri bana.benim düşüncem bitkisellere o kadar para verilene kadar multivitaminler,proxed,neofortil ,daha aklıma gelmeyen şeyler kullanılsa daha iyi gelir gibi geliyor.bu benim şahsi düşüncem.ballı karışımlar bile daha kuvvetli etki eder gibi geliyor.zaten bir topikte bu karışımlarla ciddi sonuc alanlar var.ama sadece ersel beyin verdiği bitkiselle ben çıkış olanı duymadım.sanki ticaret gibi geliyor.dediğim gibi bu benim kendi görüşüm.o söylediği şuruptan sonra bence herkesin spermatidleri düştü.düşüş patlaması olmuş olabilri.zaten iddialı olmak iyi değil.bir arada merional içinde celalletin hoca öyle söylemiş ama o ilaçtan sonrada gerilemeler olmuş.ben kullananların yalancısıyım.

Back
X