Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Iyi akşamalar nasılsınız arkadaşlar .... Çok haklısın ferahheymen .. Olsa da tüp bebek yaptırsak demi . Ama yok yok yok yapacak hiç şey elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz öyle:( Rabbim duysun sesimizi görsün bizi :( eyinas dediklerine sonuna kadar katılıyorum bu ara bende çok karamsarım hiç olmayacak gibi geliyor bunu beynim kabul ediyor ama yüreğine söz geçiremiyorum :( istiyorum bütün hücrelerimle istiyorum anne olmayı...sanki hep yanındaydı da şimdi yok bebeğim kokusu burnumda sürekli onu arıyorum :( :(:(:(

arkadslr çok üzgünüm herkes kendi yaşadığını biliyor.en kötüsü bu gibi geliyor benm amacım burda kimseyi üzmek değildi tam tersi üzüntümü paylaşmk kendim gibi birilernden akıl almak..daha 5 gündr böyle bi sey yasıyorz ve şaşknlık,üzünüt,stres kötü günler geçiriyorz kimseye bi sey anlatamıyorz.elbette allah dermansz dert vermesn neler var ama dedgm gibi bu konularda o kadar yeniyiz ki..ben her dua edişimde allah isteyen herkese bebek nasip etsn diyorm.

Iyi akşamalar nasılsınız arkadaşlar .... Çok haklısın ferahheymen .. Olsa da tüp bebek yaptırsak demi . Ama yok yok yok yapacak hiç şey elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz öyle:KK43: Rabbim duysun sesimizi görsün bizi :KK43: eyinas dediklerine sonuna kadar katılıyorum bu ara bende çok karamsarım hiç olmayacak gibi geliyor bunu beynim kabul ediyor ama yüreğine söz geçiremiyorum :KK43: istiyorum bütün hücrelerimle istiyorum anne olmayı...sanki hep yanındaydı da şimdi yok bebeğim kokusu burnumda sürekli onu arıyorum :KK43: :KK43::KK43::KK43:
hiç sorma canım.canımın nasıl acıdığını anlatamıyorum bile.bunca yıl verdiğim mücadele bu kadar kısa sürmüş.aslında ne için uğraşmışız diyoruz.yani hiç tedavi olmasaydıkta eşim onca iğne kullanmasaydıda sonuç bundan kötü olmayacaktı.yani uğraşmışız güya ama ne için.benim sebepsiz ağlamalarım oluyor.gözlerim sürekli yaş dolu.film izlerken ağlarmı insan ağlıyorum.sanırım tedavi bütün dengemi alt üst etti.beden bana ait ama sanki ruhum değişmiş.ya bu durum daha ne kadar böyle sürecek bunu bile bilmiyorum.bana herşey çocuk değil diyenlere hayatını yaşa diyenlere çok kızıyorum.çünkü ben bunu çok istiyorum inan.anne olmak için kodlanmış sanki beynim.anne olmayı reddeden beyni kabul etmiyorum.en azından ben anne olmak istiyorum.

ah canım ah.bazılarına tüpbebek yaptırmak bile hayal.mesela biz kimseye eşimin azosperm olduğunu tese olduğunu söylemedik.herkese döllenme gerçekleşmedi ve bu sebeple transfer edilmedi dedik.soruyorlar bir dahaki denemeyi ne zaman yaptıracaksınız diye.diyemiyorumki bir daha yaptırmaya cesaretimiz yok.sperm yok ve olmayanla bir daha ne zaman yaptırılır bilemiyorum diye haykırmak istiyorum.sormayın bir daha ne zman diye içimden inliyorum resmen.gözyaşlarım içime akıyor sorular karşısında.ben tesede bile çıkanları şanslı görüyorum.bırak doğal gebeliği.olsun tüpbebekle olsun teseyle olsun.yeterki bir umudum olsun razıyım.şimdi bizim gibiler tesede bile sperm çıkanlara sevinip gıpta ederken doğal gebe kalamayacağım dünya başıma yıkıldı diyenleri anlamıyorum canım.halbuki hallerine şükredilecek durumlarının olduğunu.bilseler onların yerinde olmak isteyen kaç kişi var.belki bizim durumumuzda olmayı hayal edenlerde vardır.bugünümüze hamdü senalar olsun.rabbim bu günlerimizi aratmasın.
Cok dogru soyluyosun canimm. Tesede cikarmi cikmazmi gitgelleri icindeyken biz insanoglu nasil haline sukretmezki. Ama sende ne olur umudunu kaybetme biraz toparlanin emre beyle de gorusun olumlu konusmus sanki emre hoca. Sizlerde bu surecte takviye kullanirsnz .. biliyorum cok sey yasamissiniz cok uzulmussnz ama kullerinden dogmak deyimi var yaa oyle olmak gerekiyo bu hayatta. Evet ben senin yasadiklarnin 10 1ini yasamadim ama anne olamama korkusu hepimizin icinde var ama bu korkuyu atmak gerekiyo cunku bana Allah yeter diyorsa insan korkmamali. Allah yardimcimiz olsunn canimm.ona siginiyorumm kalptenn..

inşallah hakkınızda hayırlısı olsun canım.kararınız ne olursa olsun hakkınızda hayırlısı olsun canım.
bizim şuanki pişmanlığımız üzüntümüz bu zaten neden emre beyle her şeyi konuşmuşken gidemedik.
aslında şubat tatilinde emre beye gitmeyi düşünüyoruz.korkum emre hoca 3. tese için onay vermemesi.yıkımım o zaman daha büyük olur sanırım.emre hoca bize zaten hiçbir hastama böyle söylemem ama sizde çok değil 3-5 tane bulacağımı düşünüyorum demesi kulaklarımdan çıkmıyor.ve biz bunu es geçtik.
Keşke bir muayene olsaydınız ona göre karar verseydiniz, tesenizi yine istediğiniz yerde yapardınız ama aklınızda soru işareti kalmazdı. Ben ve eşim kaç defa şansımız nedir çıkma olasılığı yüzde kaç dememize rağmen bir şey söyleyemem umut ediyorum ki çıksın diyordu. Vardır her şeyde bir hayır canım. Kısmet olmamış demek ki eşin iyice dinlensin bence kür filanda yapma bünye bir kendine gelsin ondan sonra gidin.

arkadslr çok üzgünüm herkes kendi yaşadığını biliyor.en kötüsü bu gibi geliyor benm amacım burda kimseyi üzmek değildi tam tersi üzüntümü paylaşmk kendim gibi birilernden akıl almak..daha 5 gündr böyle bi sey yasıyorz ve şaşknlık,üzünüt,stres kötü günler geçiriyorz kimseye bi sey anlatamıyorz.elbette allah dermansz dert vermesn neler var ama dedgm gibi bu konularda o kadar yeniyiz ki..ben her dua edişimde allah isteyen herkese bebek nasip etsn diyorm.
yanlış anlama canım.biz senin düşüncen yanlış üzülme demiyoruz canım.bir sperm için mücadele edenleri görün ve durumunuzun bu kadarda zor olmadığını görün diye söylüyorum.bak biz 15 gün önce tese olduk ve sperm çıkmadı.yumurtalrım toplandı ve imha edildi düşün.bu kadar emeği bilinmezliği yaşadık.üstelik stresimiz hep 2 katıydı.sperm çıkarmı çıkmazmı diye kafayı yedik tedaviye odaklanamadık bile.sizi gerçekten anlamaya çalıyorum ama anlamakta zorlanıyorum.

Merhabalar sadece şunu soylemeye calisiyorum yani evet yeni ogrenmissiniz soktasiniz anliyorum. Ama sadece soylemek istedigim en kotu ihtimal tup bebek yapilir ki sizin durum o derece degil. Ayrica tup bebek yaptirmak kotu bi durum degil. Kim istemezki dogal yoldan hamile kalmayi.. biz dogal i birak tup bebegin hayalini kuran insanlariz. Rabbim isteyen herkese verir insallah. Sizde mr cektrip durumunuza gore ilac kullanirsinz ve takviyeyle halledilir bence. Allah kolaylik versin.

Cok dogru soyluyosun canimm. Tesede cikarmi cikmazmi gitgelleri icindeyken biz insanoglu nasil haline sukretmezki. Ama sende ne olur umudunu kaybetme biraz toparlanin emre beyle de gorusun olumlu konusmus sanki emre hoca. Sizlerde bu surecte takviye kullanirsnz .. biliyorum cok sey yasamissiniz cok uzulmussnz ama kullerinden dogmak deyimi var yaa oyle olmak gerekiyo bu hayatta. Evet ben senin yasadiklarnin 10 1ini yasamadim ama anne olamama korkusu hepimizin icinde var ama bu korkuyu atmak gerekiyo cunku bana Allah yeter diyorsa insan korkmamali. Allah yardimcimiz olsunn canimm.ona siginiyorumm kalptenn..
canım bu yıkımı iki kere yaşadım.ilkinde çıkmadığında hiç böyle olmadım.aksine daha bir tedavimize odaklandık.hazırlanmadık dedik.tedavilerle spermatidler sperme dönüşmüştür dedik ama bir arpa boyu yol almamışız.yerimizde saymışız.bunca yıl yerinde sayıp ilerlememek için tedavi olmuşuz sanki.neye kime inanacığımızı bile şaşırdık.işin garibi bu tesede ne çıktı tam olarak onu dahi bilmiyoruz.çünkü doktor faklı emriyolog farklı konuşuyor ve bu bizi çileden çıkarıyor.resmen çıldırmak için bizi zorluyorlar.

yanlış anlama canım.biz senin düşüncen yanlış üzülme demiyoruz canım.bir sperm için mücadele edenleri görün ve durumunuzun bu kadarda zor olmadığını görün diye söylüyorum.bak biz 15 gün önce tese olduk ve sperm çıkmadı.yumurtalrım toplandı ve imha edildi düşün.bu kadar emeği bilinmezliği yaşadık.üstelik stresimiz hep 2 katıydı.sperm çıkarmı çıkmazmı diye kafayı yedik tedaviye odaklanamadık bile.sizi gerçekten anlamaya çalıyorum ama anlamakta zorlanıyorum.

Zaten çk üzüldm yazılanları okuyunca hiçbir sey bilmedgmz için biz aklımaz her sey geliyr daha teşhis de konulmadı interntte olumsz seyler okudk beynde tümör gibi..yarın gidicez doktora.kadn doğumcu aşılama tüp bebk demişti ama o zman ürologa gitmemiştk ürolog hormon testii isteynce prolaktinin çok yüksek oldugunu öğrendk 700lerde ve hiçkimseye bi sey diyemiyrz ben de buraya yazdm ama özr dileyerek söylürm azosperminn ne oldugunu bilmiyordm:(( yrumlardan sonra anladm özür dilerm herkesten:(( rabbim herkese şifa versin o ol dyince oluyor

canım bu yıkımı iki kere yaşadım.ilkinde çıkmadığında hiç böyle olmadım.aksine daha bir tedavimize odaklandık.hazırlanmadık dedik.tedavilerle spermatidler sperme dönüşmüştür dedik ama bir arpa boyu yol almamışız.yerimizde saymışız.bunca yıl yerinde sayıp ilerlememek için tedavi olmuşuz sanki.neye kime inanacığımızı bile şaşırdık.işin garibi bu tesede ne çıktı tam olarak onu dahi bilmiyoruz.çünkü doktor faklı emriyolog farklı konuşuyor ve bu bizi çileden çıkarıyor.resmen çıldırmak için bizi zorluyorlar.
Cok talihsizlik olmus canimm Bir daha bismillah diyip toparlanin canimm.. nasil bi ekipmis ki bu yaa. Iste merkez secmek cok onemli. Genart ta iyiymis bu konuda canimm. Toparlanip karar verirseniz bu merkezide dusunun canim. Ama emre bey le gorusmenizde yarar var tabi

Zaten çk üzüldm yazılanları okuyunca hiçbir sey bilmedgmz için biz aklımaz her sey geliyr daha teşhis de konulmadı interntte olumsz seyler okudk beynde tümör gibi..yarın gidicez doktora.kadn doğumcu aşılama tüp bebk demişti ama o zman ürologa gitmemiştk ürolog hormon testii isteynce prolaktinin çok yüksek oldugunu öğrendk 700lerde ve hiçkimseye bi sey diyemiyrz ben de buraya yazdm ama özr dileyerek söylürm azosperminn ne oldugunu bilmiyordm:KK43:( yrumlardan sonra anladm özür dilerm herkesten:KK43:( rabbim herkese şifa versin o ol dyince oluyor
canım üzülme tabiki herşeyin başı sağlık.kendize iyi bir doktor bulun.bu konuda birkaç doktora gidin hatta.tek doktorla yetinmeyin.dilerim çok kötü değildir.tavsiyem durumunuz netleşmeyene kadar kimseye birşey demeyin.durumunuzu burda yazın.sadece üzülmeyin diye öyle söyledim.herkesin derdi kendine ağır.allah şifa versin inşallah.

canım üzülme tabiki herşeyin başı sağlık.kendize iyi bir doktor bulun.bu konuda birkaç doktora gidin hatta.tek doktorla yetinmeyin.dilerim çok kötü değildir.tavsiyem durumunuz netleşmeyene kadar kimseye birşey demeyin.durumunuzu burda yazın.sadece üzülmeyin diye öyle söyledim.herkesin derdi kendine ağır.allah şifa versin inşallah.

çok tşk ederim..rabbim herkesin gönlüne göre versin inş

ve bir de nette bu hormonn yükselmesi cinsel isteksizlk yapar ereksiyn problemi olur yazıyor.bemm eşimn hiç bu tarz problemleri yok zatn bu yüzden inanılmaz sarsıldı.allah yardmcımz olsn inş önemli bi sey değildr diye dua ediyorm eşim için ve bebek isteyen herkes için :KK43:
Merhabalar, benim eşimde de prolaktin yüksekliği var tabi sizin kadar değil 50 lerde bizimkisi ve azospermiz yani hiç spermimiz yok, haklısız benim eşimde de cinsel isteksizlik gibi bi belirtisi yoktu. Bize de normal prosedür olarak doktor emar istedi, allaha şükür bişe çıkmadı bizde, ben de sizin gibi çok endişeliydim ama sonradan öğrendikçe aynen bir arkadasımızın da yorumda paylaştığı gibi ilaçla tedavi edilebilir bir durummuş meğerse çoğunlukla. Sizin gibi birçok insan var burada, yalnız hissetmeyin, inşallah herşey gönlünüzce olur.

Merhabalar, benim eşimde de prolaktin yüksekliği var tabi sizin kadar değil 50 lerde bizimkisi ve azospermiz yani hiç spermimiz yok, haklısız benim eşimde de cinsel isteksizlik gibi bi belirtisi yoktu. Bize de normal prosedür olarak doktor emar istedi, allaha şükür bişe çıkmadı bizde, ben de sizin gibi çok endişeliydim ama sonradan öğrendikçe aynen bir arkadasımızın da yorumda paylaştığı gibi ilaçla tedavi edilebilir bir durummuş meğerse çoğunlukla. Sizin gibi birçok insan var burada, yalnız hissetmeyin, inşallah herşey gönlünüzce olur.
arkadaslar iyi geceler benimde hikayem var bi tuelu uye olamamisrim yeni olamibildim ben 25 yasinsayim iki yillik evliyim bir sendedir cocuk sahibi olmak istemdim ve olmadi doktor konturollerimde superdi benimle ilgili hersey esimfe sorun oldugunu bilmesen ben yumurta takibi yaptirsim catlama ignesi vurdurdum filan doktorum supersin dedi kalirsin hamile ve ben bir yil kalamayinca eaimin urolojiye gorunmesini soyledi ve azospermm cikti esim :(cok uzuldum bir ay ince ogrendik ve suaiki defa sperm testi daha verdik hormon testlerini filan yaptirdik persembe doktira tekrar gidice arkadaslar ne olur birbirimize destek olalim sizin var oldugunuzu bilemk bana mutluluk veriyo bu yilda canlarin oldugunu Rabbim hepimize yardim etsin guzel yurekler

Back
X