Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Erkek İnfertilitesiEşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim
Merhaba kızlar geçen hafta microtese oldu eşim ben de hazırlanmıştım tesede sperm çıkmayinca yumurtalarımi toplamadilar doktorlar evlat edinin çocuğunuz olmaz dediler çok mutsuz ve umutsuzduk ama bugun eşim patoloji sonucunu almış çoğu gec spermatit orneklerin yüzde 10nunda 5 ten az sperm çıktı doktor inanamadı sperm varsa umut var dedi esime tekrar tese yapabiliriz dediler biraz umutlandim sizin de fikirlerinizi almak istedim
Merhaba kızlar geçen hafta microtese oldu eşim ben de hazırlanmıştım tesede sperm çıkmayinca yumurtalarımi toplamadilar doktorlar evlat edinin çocuğunuz olmaz dediler çok mutsuz ve umutsuzduk ama bugun eşim patoloji sonucunu almış çoğu gec spermatit orneklerin yüzde 10nunda 5 ten az sperm çıktı doktor inanamadı sperm varsa umut var dedi esime tekrar tese yapabiliriz dediler biraz umutlandim sizin de fikirlerinizi almak istedim
Canimmm bence esin belirli bi sure tedavi.gorsun takviye kullandir oyle tese olacaksa olsun en azindan hucrelrde yenilenir ayy hadi insallahhh..sperm varsa neden gormemislerki nasil bakmislr microtesede..
mrb burayı bayağıdan beri takip ediyorum. bi bucuk yıllık evliyim. yaklaşık bi sene önce hamile kalamadığımdan dolayı doktora gittim eşimle ve bende bi sorun olmadığnı eşimde canlı hücre olmadığını söyledi ben o an yıkıldım doktorada daha bişey soramadım eşime söylediğimde cok kötü oldu üzüldü ağladı bişey diyemedim bu konuyu acamadım üzülür diye her actıağımda konuşmaktan kaçtı. ne yapacağımı bilmiyorum nedeni nedir hiç bilmiyorum azospremimi onu bil ebillmiyorum
hiç canlı hücre olmaması ölü spermdemi olmadğını gösteriyor acaba. bizim ne yapmamız gerekir yaşadığımız yer küçük bi il ve ben burda doktora gitmek istemiyorum. sizce ne yapmalıyım ve ikna edersem inş eşimi nereyi tavsiye edersiniz?
Canimmm bence esin belirli bi sure tedavi.gorsun takviye kullandir oyle tese olacaksa olsun en azindan hucrelrde yenilenir ayy hadi insallahhh..sperm varsa neden gormemislerki nasil bakmislr microtesede..
Bizde eminiz aslında sperm olduğuna ama dahada emin olmak istiyorum diye size soruyorum hemde herkese umut olsun, görsünler istiyorum. Değil ölü sperme 6 ay önce germ hücresi oluşup spermatite dönüşsün razıydım.
Face grubunda değilim, o taraflara pek girmek istemiyorum :)
Hepinize iyi akşamlar hanımlar. Bizlere somut elle tutulur gözle görülür birşeyler lazım. Hatırlayanlar vardır belki. Amatör olarak kullanmak için bir mikroskop almıştık ve ilerlemeyi kendimizde takip etmiştik. 3 ay gibi bir sürede %1 Spermatite kadar ulaştığımız için profesyonel bir mikroskop alarak takibe devam ettik. Bizim durumumuz doktorlara görede imkansızdı. 2 yıl herşeyi bıraktık ama bu topikte okuduklarım sayesinde tedaviye başladık. İlk baktığımızda menide siyah koyu lekeler yani lökosit harici hiç bir şey göremiyorduk. sonraki 3 ay içinde germ hücreler spermotatisleri görmeye başladık. 6 ay içinde spermatitleri görmeye başladık. Degerleri %11 e çıkmıştı. Aralık ortasında doktora gittikten sonra düzenli olarak iğneleri vurmadım. Kısa bir tatile çıktık :) Veeeeeee dönüşü spermiograma baktığımızda şok oldum Görüntü çok iyi değil tlf ile çekildi. bakın bakalım benim gördüğümü sizlerde görücekmisiz
Eşime ısrarla Arif beye gidip test vermesini söylesemde, emin olmak için... eşim biraz iğneleri vur, öyle giderim diyor
Sonuç olarak sizde gördünüz mü inanamıyorum........
Aminnn hepimize inşallah. dün gece tülayın açtığı topiğe daha önce burada yazdıklarımı birleştirip eklemiştim. Burayada oradan alıp kopyalıyım :)
Eşimde çift taraflı inmemiş testis sorunu vardı. Azosperm nedeni bu. Bebek iken yapılması gereken ameliyat çocuk iken yapılmış. Hem geç kalınmış hemde doktor indirme işleminde başarısız olmuş. Aile ihmalimi desem, doktorların ihmalimi desem, taktiri ilahi desem bilmiyorum ama aynı durumda olup zamanında ameliyatları başarılı yapılan ve çocuk sahibi olan insanlar var! Sanırım en doğrusu tedbirde eksik kalınmış, Allah’ta bunu uygun görmüş.
30 yaşında eşime hem mikro tese hemde indirme ameliyatı yapıldı. Şükür indirildi ama şiddetli Azosperm yani germ hücresi dahi tesede bulunamadı. Doktorlar imkansız, uğraşmayın vs. dedi. Hatta 3.ameliyatı yapmam dedi. Çünki tese kendini yenileyen bir organ değil, aksine normal bir insanda bile yıllar geçtikçe eksilen bir organ. Daha sonra Celalettin hocayı duyduk. Tereddütlerim vardı ama kaybedecek birşeyimizde yoktu. Tedaviye başladık. 6 aydır tedavideyiz. Doktorların olumlu yada olumsuz söylediği hiç bir şeyi önemsemiyorum. Azosperm hastalığının kesin bir tedavisi yok ama olmayacak diyede bir şey yok. Celalettin bey, müfit bey, kaan bey vs. sadece deneyerek bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Hastaneler ise hemen tese işlemine geçip maddi giriş sağlamaya çalışıyor. Çünki sperm testi ile en az germ yada spermotositi olmayan birine bile hemen tese deniyorsa aklıma bu geliyor birtek.
Azosperm hastalarının 3 seçenek hakkı var. 1-tese 2- prenglyn ve benzeri hormon iğneleri kullanmak 3-durumu kabullenip hiç bir şey yapmamak. 1.olanı denedik durum hüsran, şuan 2. seçenek hakkımızı kullanıyoruz. Olmazsa mecbur 3.seçenek… eşim küçükken alınması gereken tedbirlerin hepsini şimdi yapmaya çalışıyorum. Taktiri Allaha bıraktım. Ol derse olacak, olma derse olmayacak. Biz başladığımızda hücre dahi yoktu ve olması tıbben mümkün değildi!!!
İlk başladığımızda
İmmatür Germ Cell 0
Spermatosit 0
Spermatit 0
Tedaviye başladıktanm 3 ay sonra
İmmatür Germ Cell 506.000
Spermatosit 97%
Spermatit 3%
Tedaviye başladıktan 6 ay sonra
İmmatür Germ Cell 1.026.000
Spermatosit 89%
Spermatit 11%
Amatör olarak kullanmak için bir mikroskop almıştık ve ilerlemeyi kendimizde takip etmiştik. 3 ay gibi bir sürede %1 Spermatite kadar ulaştığımız için profesyonel bir mikroskop alarak takibe devam ettik. İlk baktığımızda menide siyah koyu lekeler yani lökosit harici hiç bir şey göremiyorduk. sonraki 3 ay içinde germ hücreler spermotatisleri görmeye başladık. 6 ay içinde spermatitleri görmeye başladık. Degerleri %11 e çıkmıştı.
En son Aralık ayının ortasında doktora gittikten sonra düzenli olarak iğneleri vurmadım. Kısa bir tatile çıktık :) Veeeeeee dönüşü kendimiz spermiograma baktığımızda şok oldum. Hareketli olmasada artık sperm vardı. Hatta inanamadım :) En kısa zamanda eşimi ikna edip Arif beyde spermiogram testi yaptırmak için ikna etmeye çalışıcam.
Diğer topiğe daha önce yazdıklarımı kopyalayarak bu yazıyı oluşturdum. Şuan içim umut dolu inşallah bende, sizlerde anne baba olmayı isteyen herkeste canlı ve sağlıklı spermler oluşup hayırlısıyla bir aile olmayı başarıp, bu savaşı kazanırız. Evde kendimiz baktığımız sperm örneğini sizlerde kendi gözünüzle görün diye paylaşıyorum :) Allahıma şükürler olsun, bu bile bir mucize...
mrb arkadaşlar benimde eşim azospermi 3,5 yıllık evliyim 2 yıldır bebek istiyoruz eşimin azosperm oldugunu 6 ay önce öğrendik çok zor bi durum izmirde iyi bir doktor ve hastane arıyorum
Eşim izmir özel kent hastanesi ve şifa hastanesinde ameliyatlarını oldu şimdi ise istanbul da celallettin beyin hastasıyız canım.Allah hepimizin eşlerine spermler nasip etsin sonrada sağlıklı bebişler
Cnm emre bey yedavi uygulamiyor ameliyata tesvik ediyor yada olmadi vitamin takviyesi tavsiye ediyor biz emre beyde ameliyat olmustuk cnm emre bey dalinda uzman ama tedavi diye bi olayo yokgorusme icin bi gidin derim size
ayy daha gitmeden içim karardı cnm yaa benm eşimde azospermi fsh 11.72.ama biz hemen tese olma görüşüne karşıyız açıkcası.sizde mi microtese olmuştunuz emre bey de?
DEFNEVAA cnm oncelikle cok sevindim insl artarak devam eder spermler.
Benm nacizne fikrim tekrar ameliyat olmadam once bi kac ay tedavi gorup vitamin takviyesi kullanip normal sperm testti verin ardindan eger normal cikis olmazsa ameliyati dusunun derim simdi hucreleri gene gene yormayin biraz bunyeaide dinlensin esinin sperm depolasin inslh
ayy daha gitmeden içim karardı cnm yaa benm eşimde azospermi fsh 11.72.ama biz hemen tese olma görüşüne karşıyız açıkcası.sizde mi microtese olmuştunuz emre bey de?
evet micro tese oldu esim
cnm hemen mecbur tutmuyo dr.illaki olacaksiniz diye bi sart yok aklin kaldita bi ongorusme yapin ardindan karariniİ verinderim ben tabiki ilk once tedavi gorup ardindan ameliyt dh mntikli amabi gidin gorusun sonra esinle karara varin
maşallah . inşallah devamı da sağlıkla olur. Hikayenizi biraz anlatırmısın? yani bu güne kadar ne aşamalardan geçtiniz, işe yarasın yaramasın neler yaptınız? doktor isimleri vs.
Tesekkurler insallah devami gelir son 3-4yildir hicbisey denemedik birakmistik mikrotesede sperm bulunanayinca. Kaan hocaya tedavi oldu esim ilk olarak preglny kullandi sonrada mikrotese oldu esim sperm bulunamadi. epey kurde denemistik incir nohut keciboynuzu vs. tesadufen verilen sperm testunde sayili sayida sperm cikti hemen dondurduk cikanlari ara vermeden tup bebege basladik yine sperm cikisi oldu tazeleri kullandik tutmadi ilk denememiz. Kalan embriyolari dondurmustuk 5-6 ay sonrada dondurulmuslarla tuttu embriyolarimizin durumu cok iyiydi blast embriyoydu kalitelisinden :))) mersinde gorduk tedavimizi tek tup bebek merkezi var zaten eski mesajlarimdan daha detayli bilgi edinebilirsin canim ozetle bu
bizim azosperm sorunumuz esim cocukken ateali kabakulak gecormis sebebimiz bu
ameliyatta sperm hucre hicnisey cikmadi.ve esim celallertin hocada tedavide 2013yilindan beri hamdolsunki sperm cikismiz oldu ve hala var cok sukur darisi hepinize olsun sizin fsh gene ii benim esimin 32, 34 arasi idi .