Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
smoothcriminal merhaba cnm;son yazdığını okuyunca üzüldüm açıkçası benm eşimde azospermi ve biz haftaya emre bey e gidicektik demek ilaç tedavisi uygulamıyo niye direk tese diyo ki yaa anlamıyorum ben offffff
Açıkcası biz de emre beye gidicez, biz de azospermiyiz, hemen teseyi önerdiğini bilerek direkt gidicem çünkü eşlerimiz kullanıcağı ilaçların masum olduğunu düşünmüyorum, eşim haftada bikaç defa iğne vurulup kevgire dönücek, tamam sağlık için herşey yapılır ama kocamın sağlığı daha önemli, en azından bi denicem belki sperm çıkıcak tesede o zaman niye o kadar kocamın hormanlarını boZayım bizim durumumuzda, sonra baktık çıkmadı o zaman tedaviyle bir kez daha tese denerim kendimi suçlu hissetmem en azından, ilaçlar faydalı olduğu kadar vücudun dengesini de bozuyo diye düşünüyorum, her 2 türlüyü de denicem yani

mrhba tekrar dün yazmıştım ama kimse cevap vermemiş okuduğum bilgilere guöre çoğunuz celaleddin beyde tedavi görüşorsunuz. bende düşündüm ve oraya gitmeye karar verdim. doktorun iletişim bilgilerini nerden bulabilirimm uzağız bayağı ist. hangi hastane randevuyu nasıl alabiliriz doktorla telde görüşme şansımız varmı ve testi falan bulunduğumuz yerdemi yapmalıyız.randevu ücretlimi ücretliyse ne kadar vereliyor.hazırlıklı gitmemiz lazım lütfen benimle paylaşırmızınız bilgilerinizi ...

nlfrdnz haklısın aslında doğru söylüyosun biz kalbimizi bzmayalım yine de emre bey e gidicez.

iyi günler arkadaşlar. bizim 3 ay oldu tedaviye başlayalı, celalettin hocaya gideceğiz 2 hafta sonra. Eşim Fsh-LH ve testosteron testlerini yaptırdı. Değerler çok değişmiş durumda bunların pek anlamı yok sanırım sperm çıkışı olmadıktan sonra ama fsh'ın bir anda sıfırlanması garip geldi bana.

----- İlk durumda ------------- 3ay sonra
FSH ---------- 24 ----------------- 0.07
LH --------- 4.9 ----------------- 0.07
Testosteron --------- 3.68 (2.49-8,36 referans aralığı) -------- 35 (10,4 - 34,7 referans aralığı)

Testosteronun referans aralıkları farklı üst sınıra çıkmış ama referansı pek geçmemiş. Sizce bu sayılar bir anlam ifade ediyor mu?

iyi günler arkadaşlar. bizim 3 ay oldu tedaviye başlayalı, celalettin hocaya gideceğiz 2 hafta sonra. Eşim Fsh-LH ve testosteron testlerini yaptırdı. Değerler çok değişmiş durumda bunların pek anlamı yok sanırım sperm çıkışı olmadıktan sonra ama fsh'ın bir anda sıfırlanması garip geldi bana.

Testosteron --------- 3.68 (2.49-8,36 referans aralığı) -------- 35 (10,4 - 34,7 referans aralığı)

Testosteronun referans aralıkları farklı üst sınıra çıkmış ama referansı pek geçmemiş. Sizce bu sayılar bir anlam ifade ediyor mu?
Hakikaten de ani bir değişim olmuş, bildiğim kAdarıyla fsh ın düşmesi vücut sperm üretmeye başladı ki beyin o nedenle daha fazla salgılamıyo bu hormonu, ama bu kadar düşünce de sperm üret diyecek fsh yok ki vücut sperm üretsin, buarada çok kaba hatlarıyla izah ediyorum kusura bakmayın. Bizim de fsh 32, lh 52. O nedenle durumunuz ilgimi çekti. Doktor acaba ne dicek, doktorla konuştuktan sonra düşüncelerini buraya da yazar mısınız, geçmiş olsun

evet tuhaf biz de anlamadık pek. Tabi ki görüşme sonrası buraya yazarım 15 gün sonra gidecek eşim, teşekkürler. Sizin LH da yüksekmiş, bizim normaldi o da düşmüş. Çok fazla kafa yormak da istemiyoruz, bu konulara çok fazla eğilince insan ister istemez psikolojik olarak yoruluyor. 3 aydır öğrenmemize rağmen çok kafamıza takmıyoruz, Allah istemedikten sonra olmaz sonuçta, yeterince ilgilenmek lazım fazlası zarar..

Canım bizim fsh değerimiz yüksek,sadece vitamin verdi ve ara ara sperm testi yaptırın dedi.sizin fsh normalse belki tedavi verir .emre hoca çok bilimsel varsa var yoksa ne yaparsan yap yok işe yaramaz mantigindaydi.tabi bu hastadan hastaya değişiyordur mutlaka.aylardır ıstanbul a gidelim bakalım deyip durdum.gittik yine elimiz bos off

Merhaba arkadaşım bizde de azospermi var maalesef :( 2 kez tese oldu eşim ikisinde de 4-5 adette olsa sperm bulundu. Ilkinde embriyo 6 ya bölünüp transfer oldu ama maalesef negatif sonuç aldık. Ikinci de embriyo bölünemedi bile :' 3. denememiz için Emre beyi düşünüyoruz. Tabi kadın doğumcu da önemli. Emre bey nasıl bir yol izliyor tedavi sürecinde? Ameliyatı nerede yapıyor? Ücret konusunda burda bilgi vermen doğru olmayabilir özelden bana mesaj atabilir misin zahmet olmazsa. Muayene tese vs. ne kadar dedi. Ankarada 2 başarısız denemeden sonra İstanbul'da deneyelim diyoruz ama kısmet :(

Fsh yuksek cnm lh normal testesteronda normal

Canım arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla fsh ve lh sıfırlara düşüp sonra zamanı gelince başka bir iğneyle yükseltecekler.Yani sonuçlar iyi bence böyle olması gerekiyor doktorlara göre.

canım tam anlaşılır yazamadım orada ama onlar ilk hali 3 ay sonraki durum fsh 0.07- LH 0.07 - Testosteron 35 ama referans aralığı zaten (10-35) yazılmış. iğne 3 ayda fshı sıfırlamış ama LH da düşüp testosteron artmış
Simdi anladim cnm igne kullaniyosaniz fsh ve lh duser testesteron yukselir sizin fsh yuksekmiydi normalde cnm. Bizde pregnyl kullandgmzda fsh ve lh sifirlndi testesteron artti.. biz igneyi biraktik test yaptrcaz bakalim normale donmeye basladimi hormonlr

Yorumlar için sağ olun. FSH 3ay önce 24tü. bu kadar çabuk düşeceğini tahmin etmemiştim. pregnyli bırakmamız mı lazım acaba, 15 gün sonra kontrole gidecek eşim bu arada kullanmaya devam mı edecek bilen var mı?

saydin78 merhaba.öncelikle geçmiş olsun.benm eşimde azospermi.1.5 yıl oldu öğreneli,biraz bekleyelim belki düzelir kendiliğinden dedk ama olmadı,sonuç yine 0 spermdi.bu ay artık bi yerlerden başlayalım dedik Allah ın izniyle haftaya emre bey e gidiyoruz.benm eşimde fsh11.72,diğer hormonları olsun,genetik olsun hepsi normal seviyelerde.bakalım emre bey nasıl bi tedavi uygulayalım diyecek.bu arada muayene ücreti 200 lira.

Yorumlar için sağ olun. FSH 3ay önce 24tü. bu kadar çabuk düşeceğini tahmin etmemiştim. pregnyli bırakmamız mı lazım acaba, 15 gün sonra kontrole gidecek eşim bu arada kullanmaya devam mı edecek bilen var mı?
Yok cnm birakmiyosunuz.biz c.peruda tedaviyi biraktgmz icin igneyi kestik.

Büşra_1990 Merhaba canım. Bizde 1,5 yıldır deniyoruz. Ankara damısınız sizde? Bizim fsh yüksek 21 lerden 2. tedavi de 30 küsurlara çıktı maalesef :KK43: ikisinde de sperm bulundu ama tabiri caizse hic ettiler. Bu kez de istanbulda Emre beyle deneyelim dedik. Hakkimizda hayirlisi diyelim

saydin78 merhaba cnm sanada.yok biz çanakkaledeyiz.bizim 11.72 fsh,diğer tüm sonuçlar normal sınırlarda.bizde haftaya emre bey e gidiyoruz nasipse.bakalım nasıl bi tedaviye başlıcaz?sperm bulunduğu halde nasıl yok ediyolar yaa,ne insanlar var ya anlamıyorum ben bu işi?

canım sizin hormonlar aynı bizimki gibi olmuş şimdi ne olcak biliyomusun bu düşen fsh normal seviyeye getircekler testesterenoda dışardan takviye yapılcak daha yükselcek.hoca bize aynısını yaptı.sonra tese diyicekler.haploid hücrede cıkmayınca tese olmayın.

Back
X