Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kuzum hakkınızda hayırlısı olsun ama varikosel çok ama çok ciddi bir rahatsızlık değil umutsuz konuşma... Düzeltilebiliyor senin dediğin gibi.. Ve teseye gerek kalmadan çıkış olabiliyor kimi durumlarda.. Keşke varikosellik birşey olsaydıı bizim rahatsızlığımızda dediğim çok olmuştur benim... Çünkü tedavisi vardı.. Bize dr.lar tedavi önermediler hiç mesela.. neyse ki şimdilerde ii haberler aluıyoruz.. Rabbim huzurumuzu korusun inşallah.. Kuzucum bence ilk olarak varikoselle ilgili yapmanız gerekeni yapın.. Sonrasında proxeed e başlayabilirsiniz.. Benim kendi görüşürüm bu canımmm

Gunaydinlar sizin probleminiz neydi canım bizde hem varikosel hem azosperm olunca telaş yaptım doktorlar tam umitsiz degil ama en iyi şey tüp bebek diyorlar bizim de yaş geçiyo ondan çok korkuyorum birinci olsa bide ikinciyi isterim belki de ileri ki yillarda olmazsa bi tane bile luks gelecek bana amma zor meseleymis :(

Bunu da paylaşim istedim sizlerle yaptigim yapacagim herşeyi paylasacam inşallah ben bu suyun bi kısmını zemzem suyu diger kısmını şifalı su (eyyup peygamber suyu)olarak hazirlayacam hurma yerine de şimdilik keçiboynuzu kuru, birde kadın üstünde yusuf süresi tasirsa çocuğu olurmuş diye duymuştum onuda yapicam doner fatiha da olmazlari olduran bi hacet duası toplam 5050 fatiha ediyo evliligim için yapmıştım daha bitmeden eşimle tanıştım çok inanıyorum ona besyuz yasin de dağıtıldı inşallah her kişiye bi tane olmaz üzere daha çok sey varr sadece tibbi degil dualarla olur diye inaniyorum :(
IMG-20150120-WA0000.webp

Gunaydinlar sizin probleminiz neydi canım bizde hem varikosel hem azosperm olunca telaş yaptım doktorlar tam umitsiz degil ama en iyi şey tüp bebek diyorlar bizim de yaş geçiyo ondan çok korkuyorum birinci olsa bide ikinciyi isterim belki de ileri ki yillarda olmazsa bi tane bile luks gelecek bana amma zor meseleymis :KK43:
Bizim problemimiz tests volumunun normal değerlerden küçük olması.. O da kesenin darlığından kaynaklanıyormuş.. üretim yetersiz olunca fsh ve lh hormonu nu beyin aşırı salgılıyordu.. İki hormonda çok yüksekti.. Ama testesteron hep normaldi. Varikosel yok.. Genetik tahlillerde herşey normal.. Beyinde de hormonları baskılayacak kist yok.. Öyle de olabiliyormuş eğer beyinde hormonların salgılanmasını sağlayan bölümün önünde bir engel var ise hormonlar aşırı salgılanabiliyormuş.. Yani beyinde kist gibi birşey olabiliyormuş.. Ona da baktırdık temiz çok şükür.. Tek sebebi şuan bildiğimiz kadarı ile tests volumunun normalden küçük olması..

Bizim problemimiz tests volumunun normal değerlerden küçük olması.. O da kesenin darlığından kaynaklanıyormuş.. üretim yetersiz olunca fsh ve lh hormonu nu beyin aşırı salgılıyordu.. İki hormonda çok yüksekti.. Ama testesteron hep normaldi. Varikosel yok.. Genetik tahlillerde herşey normal.. Beyinde de hormonları baskılayacak kist yok.. Öyle de olabiliyormuş eğer beyinde hormonların salgılanmasını sağlayan bölümün önünde bir engel var ise hormonlar aşırı salgılanabiliyormuş.. Yani beyinde kist gibi birşey olabiliyormuş.. Ona da baktırdık temiz çok şükür.. Tek sebebi şuan bildiğimiz kadarı ile tests volumunun normalden küçük olması..

Ayy canimmm Allah tez zamanda şifa versin iinşallah şifa ayetleri okumak lazım sebepleri halkeden mussebbibimiz var ol derse olur

Benim bi dilegim vardi Allah'tan o kadar çok istiyodum ki gece gündüz dua ediyodum önüme gelen her duayi edip geceleri boş durmuyodum bi sure sonra yaptigim dualarla o kadar Allaha yakinlastim ki istedigim şeyden utandim artık gözüm istedigim şeyi gormuyodu tam o sirada emelime kavuştumm demekki Allahin benden istediği emelim degil kendine yakinlasmammis ne zaman yakinlastim emelimi verdi şimdi bizden de onu bekliyo

Bunu da paylaşim istedim sizlerle yaptigim yapacagim herşeyi paylasacam inşallah ben bu suyun bi kısmını zemzem suyu diger kısmını şifalı su (eyyup peygamber suyu)olarak hazirlayacam hurma yerine de şimdilik keçiboynuzu kuru, birde kadın üstünde yusuf süresi tasirsa çocuğu olurmuş diye duymuştum onuda yapicam doner fatiha da olmazlari olduran bi hacet duası toplam 5050 fatiha ediyo evliligim için yapmıştım daha bitmeden eşimle tanıştım çok inanıyorum ona besyuz yasin de dağıtıldı inşallah her kişiye bi tane olmaz üzere daha çok sey varr sadece tibbi degil dualarla olur diye inaniyorum :KK43:Eki Görüntüle 1383096
Haklisin canim hemde cok haklisin dualarin gucu cok buyuk duayla olmayacak sey yok. Insallah hep birlikte bu sinavdan musmutlu coluklu cocuklu ayriliriz...

Bunu da paylaşim istedim sizlerle yaptigim yapacagim herşeyi paylasacam inşallah ben bu suyun bi kısmını zemzem suyu diger kısmını şifalı su (eyyup peygamber suyu)olarak hazirlayacam hurma yerine de şimdilik keçiboynuzu kuru, birde kadın üstünde yusuf süresi tasirsa çocuğu olurmuş diye duymuştum onuda yapicam doner fatiha da olmazlari olduran bi hacet duası toplam 5050 fatiha ediyo evliligim için yapmıştım daha bitmeden eşimle tanıştım çok inanıyorum ona besyuz yasin de dağıtıldı inşallah her kişiye bi tane olmaz üzere daha çok sey varr sadece tibbi degil dualarla olur diye inaniyorum :KK43:Eki Görüntüle 1383096
Bu normal bi sumu olucak 1 damacana derken miktari nedir.

Hu

Hulusiye merhaba canım. Bizimde ilk tesamızda 5 yıl önce spermatid çıkmıştı şimdi tekrar tesa düşünüyoruz önümüzdeki ay fish testine göre karar verilecek.Merak ettim azosperm sebebiniz genetik ve hormonlar nasıl ayrıca kullandığınız ilaç vitamin ve bitkisel varmı ? Hangi doktorda tedavidesiniz? Çok soru sordum ama bir umut işte :KK43: Şimdiden sağol canım.
merhaba nur hayırlı olur inşallahh sonuçlarınız azosperm sebebi genetik ti babadan gelen bi durummuş dr kaan aydos genetik testi yaptırdımızda hoca bize direk karyotip i sordu 46 xy ise çokk iyi benim için önemli olan budu dedi diger kagıttada azfc bölgesinde delesyon saptanmıştır yazıyo bu nedemekse bilmiyorum ama senn fikrin varmı ilaç olarakta ameliyat olalaı 2 sene oldu ameliyattan sonra ovitrella igne kullandı keçi boynuzu tozu nohut ısırgan çayı sonra igneler karaciger yaglanması yaptı için kesti 1sene kullanmış oldu yarım klomene başladı mşureden 1 kere kullandı pahalı oldu için alamadıkk oyüzden klomene devam ozaman dedi şimdiye kadarda 1gün ara ile klomen kullanıyordu dün bıraktırdı ameliyat olacaz diye klomende sivilce falan yaptı igneşr kilo yaptıı inşallahh bu son olurr ALLAH IM hepimizin yardımcısı olSUN hormanları hangi testten anlaşılıyor duki [fsh son tahlilde 16.24..] [testesteron 456.3] [ast 30] [alt 48] [ggt42..] bundan [öncekii fsh 13.96] [testestoron 459.7 ]....[buda 2013 deki fsh 26.3 ] [total testestoron 536.9] [ birde 2013de 8.ayda testestoron 738.9 muş] [fsh 28.51] 4yıllıkta evliyiz sizin sebebiniz nedir birazda sen bahset aynılarından dr kim tese 1 keremi sizinde 2. kez olmasını sizmi istemediniz yoksa tedaviye göre mi 5 yıl beklendi

Günaydın arkadaşlar eşim kromozom testi yaptırmıştı. Sonucı yeni aldık. 46xy kromozom varmış. Sorun yok demi. Şimdi ayrıntı şekilde kopma silinme varmı ona bakacagız demiş doktor. Sonuç çıkmadı daha inş. Hepimiz güzel hayırlı haberler alırız

Bu normal bi sumu olucak 1 damacana derken miktari nedir.
Evet canim normal su olacak bir damacana su 15 litreye tekabul ediyo bir ay boyunca hep o su icilecek ben zemzem suyunun kimyasinin insana fayda verdigini düşünüyorum ki bilimsel olarak da bu boyle,sadece zemzem suyu başlı başına sifayken okunmus olmasi da daha kuvvetli eder inşallah imkanin varsa sende zemzem suyu veya ne bilim bir evliya yada peygamber turbesinin suyu olur..evliya turbelerinin yanındaki suların şifalı su oldugunu duymuştum

merhaba nur hayırlı olur inşallahh sonuçlarınız azosperm sebebi genetik ti babadan gelen bi durummuş dr kaan aydos genetik testi yaptırdımızda hoca bize direk karyotip i sordu 46 xy ise çokk iyi benim için önemli olan budu dedi diger kagıttada azfc bölgesinde delesyon saptanmıştır yazıyo bu nedemekse bilmiyorum ama senn fikrin varmı ilaç olarakta ameliyat olalaı 2 sene oldu ameliyattan sonra ovitrella igne kullandı keçi boynuzu tozu nohut ısırgan çayı sonra igneler karaciger yaglanması yaptı için kesti 1sene kullanmış oldu yarım klomene başladı mşureden 1 kere kullandı pahalı oldu için alamadıkk oyüzden klomene devam ozaman dedi şimdiye kadarda 1gün ara ile klomen kullanıyordu dün bıraktırdı ameliyat olacaz diye klomende sivilce falan yaptı igneşr kilo yaptıı inşallahh bu son olurr ALLAH IM hepimizin yardımcısı olSUN hormanları hangi testten anlaşılıyor duki [fsh son tahlilde 16.24..] [testesteron 456.3] [ast 30] [alt 48] [ggt42..] bundan [öncekii fsh 13.96] [testestoron 459.7 ]....[buda 2013 deki fsh 26.3 ] [total testestoron 536.9] [ birde 2013de 8.ayda testestoron 738.9 muş] [fsh 28.51] 4yıllıkta evliyiz sizin sebebiniz nedir birazda sen bahset aynılarından dr kim tese 1 keremi sizinde 2. kez olmasını sizmi istemediniz yoksa tedaviye göre mi 5 yıl beklendi
Hiç tedavi olmadanmı tese yapıldı ilk tese

kızlar bişey sorucam size.biz mart-nisan gibi microtese olucaz emre bey de.bende süleyman tosun da yaptırıcam tüp bebeği eğer sperm bulunursa.doktor bana adetinin 2.günü gelirsin tedaviye başlarız demişti ama ben tahil falan yaptırmadım hiç.sadece 1sene öncesi yaptırmştım ama onda da adetliyken mi yaptırmıştm hatırlamıyorm.o zamanlar bende folikül basit bi kist vardı ve kistten dolayı e2 östrojen hormonum yüksek çıkmıştı.fsh 5.18,tsh 5.2,serbest t3 3.53,serbest t4 1.05,lh 19.76,e2(östrojen)127.31 çıkmıştı ve doktor bana sende bi problem yok eşinin muayene olması gerekiyo demişti ve biz o zaman öğrenmiştik eşimde azospermi olduğunu.akşamdan beri araştırıyorum kafayı yicem adeta.fsh hariç diğer değerlerim yüksek araştırdıklarıma göre.acaba bi sorun olur mu?yada tüp bebek tedavisine başlarken gitmeden önce benm tekrar tahlil yaptırmam gerekir mi,yada süleyman bey isterse mi yaptırim?o zaman yumurtalıklarıma da bakılmıştı ve temiz demişti doktor,bi sorunun yok demişti.

kızlar bişey sorucam size.biz mart-nisan gibi microtese olucaz emre bey de.bende süleyman tosun da yaptırıcam tüp bebeği eğer sperm bulunursa.doktor bana adetinin 2.günü gelirsin tedaviye başlarız demişti ama ben tahil falan yaptırmadım hiç.sadece 1sene öncesi yaptırmştım ama onda da adetliyken mi yaptırmıştm hatırlamıyorm.o zamanlar bende folikül basit bi kist vardı ve kistten dolayı e2 östrojen hormonum yüksek çıkmıştı.fsh 5.18,tsh 5.2,serbest t3 3.53,serbest t4 1.05,lh 19.76,e2(östrojen)127.31 çıkmıştı ve doktor bana sende bi problem yok eşinin muayene olması gerekiyo demişti ve biz o zaman öğrenmiştik eşimde azospermi olduğunu.akşamdan beri araştırıyorum kafayı yicem adeta.fsh hariç diğer değerlerim yüksek araştırdıklarıma göre.acaba bi sorun olur mu?yada tüp bebek tedavisine başlarken gitmeden önce benm tekrar tahlil yaptırmam gerekir mi,yada süleyman bey isterse mi yaptırim?o zaman yumurtalıklarıma da bakılmıştı ve temiz demişti doktor,bi sorunun yok demişti.
Canım bence git hemen tahlillerini yaptır.. İçin rahat etsin.. Biliyorum korkarsın sen şimdii.. Bende öyle olmuştum ama bi cesaret et gidiver.. Rabbim yardımcınız olsun..

Kızlarrr benim gideceğim zaman belli oldu.. 20.02.2015 cuma günü ist.a uçuyoruz eşimle birlikte.. 1 hafta orada olacağız.. Kader kısmet bakalım neler olacak.. Ama ailem çok umutlu ve çook mutluluar... Rabbim huzurumuzu mutluluğumuzu bozmasın inşallah.. Sizlere de kat kat fazlasını nasip etsin.. Sonuçlar henüz çıkmasa da ben umutluyum kızlar bilmiyorummmm... Kalbimde bir telaşş pıt pıt yerimde duramıyorummmmmmmm :KK68::KK68::KK68::KK37:

Kızlarrr benim gideceğim zaman belli oldu.. 20.02.2015 cuma günü ist.a uçuyoruz eşimle birlikte.. 1 hafta orada olacağız.. Kader kısmet bakalım neler olacak.. Ama ailem çok umutlu ve çook mutluluar... Rabbim huzurumuzu mutluluğumuzu bozmasın inşallah.. Sizlere de kat kat fazlasını nasip etsin.. Sonuçlar henüz çıkmasa da ben umutluyum kızlar bilmiyorummmm... Kalbimde bir telaşş pıt pıt yerimde duramıyorummmmmmmm :KK68::KK68::KK68::KK37:

Canimm rabbim bozmasin mutlulugunu hayırlı sonuçlar olsun inşallah darısı bizlere :)

Son düzenleme:
ama adet değilim ki nasıl gidim adet olmam gerekiyo cnm,bak şimdi çok telaşelendim ben yaa,sorun çıkar mı ki?

ama adet değilim ki nasıl gidim adet olmam gerekiyo cnm,bak şimdi çok telaşelendim ben yaa,sorun çıkar mı ki?
takma canım benim umarım hayırlı haberlerle gelirsiniz . İçin rahat etsin istiyorsan bi doktora git. Ayın 2 sine kadar adet günün geliyorsa bi bakın için rahat etsin eger olmuyorsan zaten isynbulda sana tahlil yaparlar bi problem çıkarsa sende onu çözer eşin öyle tese olur cnm şuan kendim gidecek gibi heyecanlıyım senin için

Back
X