Herkese slmlar yeni üye oldum bende eşimin ısrarı üzerine::) benden çok o bu siteyi takip ediyor neyse konumuza gelelim biraz uzun tutucam ;hem burdakılere biraz faydamız dokunsun bizde azospermle savaş verenlerdeniz sperm sayısı sıfır eşimin 2,5 yıllık evliyiz evlenmeden önce eşimin bu rahatsızlığını biliyorduk yıllarca araştırdık durduk en büyük korkumuz sperm çıkmamasıydı ya çıkmazsa neyapacaktık hertürlü kötü senaryoya hazırlamıştık kendimizi üniversite hastanesinde ilk
tüp bebek denememizi yaptık eşimin m.tese ameliyatından başka çaresi yoktu doktorlar %60 sperm çıkma ıhtımali var dedi buarada sırasıyla her türlü tahlili yaptırdık hormon, dna hasar testi ,genetik ,spermogram, sırasıyla değerlide yazayım bunlar ameliyattan önceki değerler hormon fsh 32,58 lh 9.9 prolactin 8.43 ,testesteron 2,79 . DNA ve genetik sıkıntı yoktu 46 xy kromozonu , Moneküler genetik analizi Azfa ,Azfb,Azfc,Azfd.SRY delesyonları açısından NEGATİF olarak değerlendirilmiştir burda şuna dıkkat çekeyim negatif olması çok önemli eğer negatif değilse eşinizin DNA hasarı mevcut . malum fsh değerimiz yüksek diğer her şey normaldi: gelelim ameliyata Eşimden önce benim tedavim başladı 2.adet günümden itibaren iğneler vuruldum 1 hafta ile 2 hafta arası benim tedavim sürdü sonra eşimi ameliyata aldılar eşimin yaklaşık 1,5 saat ameliyatı sürdü bende eşimden gelecek iyi haberi bekliyordum eşim ameliyattan çıktı hala haber gelmedi sperm çıktımı çıkmadımı diye, doktor eğer senden yumurta toplamaya başlamazsak yumurtalar gidecek diye bende ya çıkmışsa diye kabul ettim buarada eşimden hala sperm çıkıp çıkmadığını bılmıyorum

çıkmıştır diye bende evet dedim yumurta topladılar burda hastanenin ilgisizliğinden kaynaklanan sorun vardı meğer eşimden sperm çıkmış ve bize hala söylemiyorlar eşimde meraktan ölüyor onada bilgi vermiyorlar anlayacağınız 2,5 saat sonra bize haber verdiler bulundu diye :) biz sevinçten havalara uçtuk canımızın acısını unuttuk bile eşim norkozlu yanıma geldi çok dayanıklıdır kendisi :) 10 gün yumurtalıkları ağrıdı acısından duramıyordu neyse sonra 12 sperm bulundu 12 spermden 5 tanesini ayırdırlar diğerleri kalitesiz diye 5 i iyiymiş diğerlerinin akıbetini bılmıyoruz yarın hemen döllendi 2 tanesi hemde 8 embriyolu en iyi kaliteli 2 tane transfer ettiler ve sonuç hüsran tutmadı doktorların dediğine göre her şey normal hiçbir sıkıntı yok allahın işi dediler bize &90 tutar demişlerdi anlayacağınız spermlerimiz boşuna gitti biizm için bir tecrübe oldu bu herhangi bir dondurma işlemi de yapmadılar hastaneyi şikayet etmeyi bile düşündük

zaten adamlar sürümden kazanıyor bizimle ilk başlarda ilgililerdi ameliyattan sonra ilgiden eser bile kalmadı her şey köprüyü geçene kadar yani özelde yaptırmadığımıza çok pişman olduk

Allahtan tek tesellimiz eşimde sperm bulunması bu yüzden 2. tesemizi olacaz inş buna gerek kalmazda normal yoldan hamile kalırım eşimden gelen patoloji sonucuda hemen paylaşayım % 70 sertolly %25 hipospermatoganez %5 maturasyon arresti yani: %70 sperm üretmiyor % 25 sperm üretiyor % 5 sperm üretiyor ama belli bir aşamada duruyor bizdeki azosperm sorunu testisden kaynaklı, kanallarla veya innemiş testisle alakalı değil testis sperm üretmiyor sadece %25 oda bize yeter çok şükür okurken keşke bizdede sperm çıksa diyenleri duyabılıyorum arkadaşlar sperm çıkması hervşey tamam demek değil tutunması döllenmeside çok önemli bizde çıktı diye sevındık ama sadece sperm çıkmasıyla olmuyormuş şimdi gelelim ilk tüp bebek yapacak arkadaşlara tavsiyelere : özellikle unutmayın embriyolog çok önemli hastane seçerken buna dikkat edin çünkü işin büyük kısmı yani önemli kısmı embriyologlarda ,embriyoloğu iyi olan bir hastaneye gidin dondurmadır her şeyi onlar yapıyor birde üroloğu iyi olsun bu ıkısı yeter zaten kadın doğumcuyla fazla işiniz yok çünkü eşlerinizde sorun var o transfer aşamasında sizin için önemli :buarada merak eden arkadaşlara söyleyeyım sırasıyla emre bakırcı,celalettin peru,kaan Aydos ve müfit gunelle konuştuk sırasıyla emre bey her şey çok güzel tedaviye gerek yok gel görüleselim dedi celalettin bey oda gel görüşelim kaan bey ve müfit bey tedavi önerdi onlarda muayene etmeden tedavi yapmıyorlar biraz ticari onlarınki ve bizde kaan beye randevü aldık 26 subata almıştık ama Allahtan biri randevüyü iptal etmiş bizde haftaya kendısıne gidecez Eşiniz sakın sakın sauna veya sıcak suyla banyo yapmasın uzun süreli sigara ve stres spermin düşmanı bunlardan uzak dursun gerekirse soğuk uygulasın kısa süreli testislere gelelim bitkisel kürlere herkesin son çaresi:) eşim yıllardır keçiboynuzu içiyordu belki faydasını gördük kım bılır aklınıza gelecek her türlü bitkisel kürü kullandık çakşır nohut incir keçiboynuzu pekmezi vs fsh düşük olanlar keçiboynuzu pekmezi kullansın hemen yükseltir hemde testeronu bız denedik öyle oldu sonra kestık muhakkak bitkisel kürlerinde faydası vardır ama unutulmamalıdırki sperm çıkışı olanlara diğer durumlara pek faydası olmaz yanı hiç sperm olmayanlarda... şimdi bizde var olanları güçlendirmek için çabalıyoruz buarada doktor bize ameliyattan sonra pregnlyy iğne verdi bakalım eğer kaan hoca aynı ilacı önermezse elimizde pregnly iğne var ihtiyacı olan arkadaşlara gönderirim malum piyasada bulunmuyor sorusu olan arkadaşlara cvp yazarım sonuçta bizi bizden başkası anlamaz yardımcıda olmaz allah büyüktür canınızı sıkmayın şükredin elbet birgün bizimde çocuğumuz olur stres yok yola devam pes etmekte yok kalın sağlıcakla..