• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Allah razı olsun cnm. Murad başar yaptı. Sperm az bulundu ama döllenme oluştu şükür. Eşimin bu son tese ameliyatı bir daha doktor olma demiş. Inşallah sağlıklı embriyomuz oluşur ve hayırlısıyla bizde evlat sahibi oluruz. Tabi bütün isteyenlere versin Rabbin...
Ayyy kuzum cok sevindim insallah sag salim kucaginada alirsin.canim yaa biraz anlatirmisin durumunu kacinci tese daha once tedavi gordunuzmu bizimde certoly cell only paylasirsan cok sevinirim umut olursun bizlere
 
Son düzenleme:
Merhabalar Arkadaşlar. Beni eskiler belki hatırlar. Bugün size güzel haberler vermeye geldim. Benimde eşim Azospermi. Testis kanseri nedeniyle 4 kür kemoterapi aldı. Geçmiş mesajlarımdan neler yaşadığımı görebilirsiniz.

Biz kemoterapi öncesi esimin mikro tese yapılan spermlerinden tüp bebek yaptık. Rabbime binlerce şükürler olsun ki bugün kalp atışı duymaya gittik. Şu an 2 tane bebeğim benimle. Sizlerde ümidinizi kaybetmeyin. Rabbim bizim gibi evlat hasreti çeken herkese bu duyguyu yaşatsın.

Ayy maaşallah arkadaşımm çok sevindim.. gerçektenn
Hayırlı olsunnnnn Rabbim tamamına erdirsin inşallah..
eşinede cok geçmiş olsun..acil şifalar
 
Ayyy kuzum cok sevindim insallah sag salim kucaginada alirsin.canim yaa biraz anlatirmisin durumunu kacinci tese daha once tedavi gordunuzmu bizimde certoly cell only paylasirsan cok sevinirim umut olursun bizlere
cnm biz 2014 de eşimin azospermi olduğunu öğrendik sonra üç ay arimidexs kullandığı eşim 2014 eylülde tese oldu bende tüp bebek için hazırladım. Tese sonucu sertoliyi öğrendik Birinci tesede bulundu onlarla iki deneme yaptık olmadı. Memorial Hastanesine gittik taze sperm ile yapalım dendi eşim üç ay kadar pregny kullandı. Dün tese oldu bendende yumurta topladılar. Olgun yumurtam azmış sperm az bulundu ama sayılı miktarda olsun onada şükür. Şimdi hastaneyi aramam lazım embriyo bilgisi için ama eşim de bende korkuyoruz. :(((
 
ikinizinde hikâyelerinizi çok merak ediyorum. yazarsaniz çok sevinirim

Merhaba arkadaşım..
Biraz geç oldu yazamadım kusura bakma.uzun uzun oturacak bazen vakit olmuyo cadı kızımdan..
Biz 2003 te evlendik.2005 ti sanırım azo oldugumuzu öğrendik.
ilk sene çoçuk düşünmüyoduk sonra aileler yani eşimin ailesi ısrar edince torun istiyoruz diye.
bide korunmayı bıraktık kaç ay geçti bişey yok doktora giddik.ben muayene oldum bişey yok sonra eşimden spermiogram
istediler..eşim sonucu bi gün sonra giddi almaya eve geldi ..kagıt bom boş herseyin karşısında 0 yazıyo.biz şok oldukk.
inanamadık ilkte sonra tkerar giddik bi prof vardı dedi böyle böyle tese olmanız gerekıyo başka yolu yok.
giddiğimiz hastane marmara üniversitesiydi.Eşim korktu teseyi duyunca anlatmış doktor nasıl bi operasyon p
oldugunu..eşimi ikna edip tedaviye başlamamız 2007 senesiydi ..ama bu sürecte eşim panik atak oldu 1 ayda 10 kilo verdi ..
çok zor gunler geçirdik.neyse eşim toparlandıktan sonra raporumuzu cıkardık üniv hastanesinde.. o zaman emre bakırcıoglunada gitmiştik alman hastanesindeydi ama çok pahalı gelmişti tüp bebek o zaman zeynep kamilde 6 aydan once rapor cıkarmak zordu bende beklemek istemedim.
raporumuz cıktı eşim bu arada rapor için 3 kez test verdi yine sıfır.bizim azospermi sebepsiz bu arada
başladık uzun protokol tedaviye ben kaç gün vuruldum iğne..ameliya günü geldi çattı ikimizi aynı anda aldılar..
ben eşimden önce cıktım..yatakta kendime gelmeyi bekliyorum..embriyolog bayan geldi yanıma ..ve bulamadıklarını söyledi.
herşey cocuk demek değil işte bak ne güzel bi elmanın iki yarısı gibisiniz filan demeye başladı.evlat edinin isterseniz dedi. ben başladım ağlamaya nasıl ağlıyorum ama annem bana sarıldı ağlıyo..yataktan nasıl kalktıysam eşimin yanına gitmek istedim hemen daha narkozun etkisi geçmemiş.annem peşimde kızım düşersin kendine gelmedin daha diyo.eşimin yanına cıktım kı ağlıyo duvarları yumruklamış elindeki serumu cıkmış hep kan olmus..bizi yanlız bıraktılar odada ailelerimiz vardı yanımızda ogun.biz eşimle sarıldık ağladık eşim ben seni anne yapamıyorumm dedi.ben tabi ondan daha güçlü durup yine moral verdim ona ..neyse eve geldik ama biz gelirken teseden alınana parçalar inceleniyodu ama cıkmadı demişlerdi eve geldi 1 saat sonra bi telefon embriyolog bayan bizden sonra iyice incelemiş sperm bulmaya başlamışlar.
bizz tabi sevinçten havalara uctuk..benim 19 yumurta toplanmıştı..çıkan 10 tane spermden 3. güne kalan 3 embrıyo transfer edildi ama tutmadı maalesef.
sonra 8 ay sonra bizi tekrar cagırdılar tekrar tese için .ilk tesede eşimi lokal yapmışlardı zaten eşim çok etkilenmişti konuşulan herşeyi duymuş çünkü..ikinci teseyede korkarak girdi.bişeyde bilmiyoduk yoka 8 ay arayla ikinci teseyi olmazdık daha dokular düzelmeden 2. defa oldu eşimii kobay gibi kullandılar.maalesef bu defa hiç sperm bulunamadı ve bir sürü doku almışlar iyice testisi zedelemişler.eşim dedi ben bi daha tese filan olmam..bende üstüne gitmedim zamana bırakatık biraz ameliyat yeri düzelsin dedim.ama yinede bişey yapmak istiyodu o zamanlar kadınlar kulubünü bilmiyorum bilgisayarımız bile yok..2009 senesinde eşimi ikna ederek teoman cem kadıoğluna götürdüm varikosel ameliyatı için.adam bize bu ameliyatı yapmam sizin sorununuza bi fayda sağlamaz ama yapıcam yine dedi.neyseki o ameliyatıda olduk.
bu süreçte eşim hiç bisey kullanmadı ama ..2011'de ben buraya kayıt oldum ve bu azo sayfasını buldum bi arkadaşım sayesinde okumaya başladım..sonra birsürü arkadaş edindim..onların eşlerinin teselerinde tedavileinde hep birbirimize destek olduk dualar okuduk..sonra baktım herkes bi kür yapıyo eşine doktorlara götürüyo ben oyle boş duruyorum ..eşimide ikna edemiyorumki tekrar bi doktora adam bıktım istemiyorum bişey diyo artık.
sonra 2012 nin nisan veya mayıs ayında burdaki 3 arkadaşla nurusima ,cemrem ve bahar85 hepimiz aynı güne randevu alıp umut tup bebege giddik orda buluştuk..merakla tanışmak istediğim arkadaşlarım karşımdaydı sanki hepsiyle senelerdir tanışıyo gibiydi..güldük konuştuk herkes bize bakıyodu :-):-)
ogün benim için tekrardan bi umut işıgı göründü.eşim emre beye muayene oldu emre bey bizden bazı testler doppler filan istedi..sonuçları götürdüğümüzde bize %50 şans verdi. bulunacağına inanıyorum dedi.eşimiz fsh 23 tü o zaman ama bunun bi önemi yok dedi emre bey ..bana dönüp ne zaman başlayalım dedi.ben şok oldum tabiii..rapor hakkımızda kalmamıştı..herşey ücretlii epey masraf olucaktı allahın izniyle paramızıda ayarladık ve başladık tedaviye.2002 nin temmuzunda.tedavinin 5. gününde yumurtalarım gelişmediği için tedavi iptal oldu çok üzülmüştüm ağlayarak çıktık merkezden ulun bey doğum kontrol hapı verdi kullan öyle gel dedi sanırım kist oluşmustu.kadıkoyde durakta otobüs bekliyorum hem ağlıyorum hemde neki 21 gün kullanıcam biter hemen diyorum..neyseki sayılı gün geçti.başladım bu defa iyi gidiyodu herşey .6 ağustos şimin mikrotese günüydü eşimle aynı anda hazırlandık..bu arada emre beye 4. ayda gitmiştik 4. aydan 8. aya kadar eşimin kulladıkları aktardan aldığım ufak kavanozda arı sütü bal polen ,ısırgan macunu, propolisti sanırım bide gnc ürünü arginmax 3 kutu 3 ay bunları kullandı tese öncesi başka hiç bişey kullandırtamadım..
6 agustos tese günümüz geldi biz stresle bekliyoruzz..bahar 85 arkadaşımda vardı burdan..eşim acayip sinirli stresli 3 m. tesesini olacak cıkmıycak beni boşa kestiriyosun diyip duruyo..eşim saat 9:50 miydi ne giddi 10 da filan almışlardı operasyona 20 dk sonra hemşireye bi telefon geldi benim kulağım orda hım pozitifmi dedi hemşire telefonu kapattı bize döndü orda kaç arkadaş kv filan var..bulundu gözünüz aydın dedi ben bi çığlık attım hopladım zıpladım ağladımm delirdim ya resmen.Allahıma binlercee şükürler olsunkii emeklerimizin sabrımızın mükafatını vermişti..şuan yazarken bile gözlerim dolu dolu herşeyi tekrar yaşıyorumm böyle yazarken ne kolay geliyo insana ama şu senelere neler sığdırmışım aslında .yani 20 dk da bulundu spermler hemde tek tarafla..emre bey bişey görmese umut vermıyomuş gercekten onu gördüm biiz zaten senelerdir hep emre beye gitme istediğimiz vardı en sonunda yine onun eline kaldık ne mutlu..güzel haberi alınca hemen beni opu ya aldılar.yumurtalar toplandı.3 .güne 4 embriyom kaldı.ama transferim ertelndi diğer aya rahim kalınlığından dolayı.diğer ay 4 embriyo çözdürüldü 1 tanesi 1 .kalite 1 tanesi 2. kalite kaldı onlar transfer edildi 19 eylül 2002 test günümdü ama tutunamamıştı bebeklerim .elimizdeki tüm paramız gitmişti..negatif kağıdı elimde ağlıyordum..ama çok şükürr eşimin tese ameliyatından 3 tüp sperm dondırulmuştu şansım hala vardı..2013 ün nisan ayınca tekrar başladık bu defa bana gebelik aşısı yapıldı şansı artırmak için...eşimin 1 tüp spermi çözdürüldü çok korkuyodum çzöününce kaliteli sperm çıkarmı diye çıktı birsürüde embriyom oldu ama bana 2 tane kaliteli transfer edildi.
transferin 8. günü dayanamayıp evde test yaptım hafifi bi çizgi cıktı inanamadım diğer gün bi daha yaptım yine aynı 10. gün yine yaptım ynı olunca hastaneye gidip kan verdim..arkadaşıma gidip bekledim internetten açıp sonucu öğrenince inananmaıştımm hamileydim çünkü..senelerdir hayalini kurduğummmmm şey olmuştu..o kadar mutluydumki.
çok şükür herşey yolunca giddi güzel bi hamilelik geçirdim ama kanımda pıhtılaşma çıktıgı için genetik testlerde 9 ay boyunca iğne kullandım olsun kızım için herşeye değerdi..
4 ocak 2014 te kızımı kucağıma aldım çok şükür..:KK200::KK200:
şimdi orda 2 tüp spermimiz var allah nasip ederse mart veya nisanda tekrar tedaviye başlamayı düşünüyoruz..
kızıma bi kardeş için..
ama geçen sene bu zamanlarda eşim kasık ağrısıyla doktora giddi sol kasığında bi kitle cıktı günlerrce çok üzüldük doktorlar testisle beraber alınması gerekiyo dedi tümor ama iyimi kötümü alınmadan bilemeyiz dedi eşim mecbur ameliyat oldu ve sol testisi alındı çok şüküürki pataloji sounucu iyi geldi.Alllahım dedim nasıl bi sınavdan geçiyoruz senelerce uğraş cocuk için sonra eşinde yine problem çıksın cok korkmuştum ..ALLAHIM EŞLERİMİZE SAĞLIK VERSİN BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN...
Yani ben bu kadar mücadele etmeseydimm belkide şuan bu durumda olmayabilirdik eşimi çünkü o kadar zor hastaneye sperm testi verdirmeye götürüyodum ki 6 ay önceden dil dökmeye başlıyodum o yüzden eşim hiç bi şey kullanmadıda.herşey rabbimin ol demesiyle oluyo..kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz ..bende uzun seneler bekledim hiç isyan etmedim ama sabırla bekledim..içimde hep bi his bi gün olucak diyodu..kızım 10. senede oldu..dilerim sizler çok beklemezsiniz isteyen herkese hepinize Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder..sınavımız zorr ama Allahın izniylee sonunda gülen sizler olursunuz inşallah..
uzun yazdımmm ne olur kusura bakmayın..olabildiğince kısaltmaya çalıştım. arkadaşlar..:KK68::KK68::KK68::KK68:
bizimde hikayemiz böylee.
 
Merhaba arkadaşım..
Biraz geç oldu yazamadım kusura bakma.uzun uzun oturacak bazen vakit olmuyo cadı kızımdan..
Biz 2003 te evlendik.2005 ti sanırım azo oldugumuzu öğrendik.
ilk sene çoçuk düşünmüyoduk sonra aileler yani eşimin ailesi ısrar edince torun istiyoruz diye.
bide korunmayı bıraktık kaç ay geçti bişey yok doktora giddik.ben muayene oldum bişey yok sonra eşimden spermiogram
istediler..eşim sonucu bi gün sonra giddi almaya eve geldi ..kagıt bom boş herseyin karşısında 0 yazıyo.biz şok oldukk.
inanamadık ilkte sonra tkerar giddik bi prof vardı dedi böyle böyle tese olmanız gerekıyo başka yolu yok.
giddiğimiz hastane marmara üniversitesiydi.Eşim korktu teseyi duyunca anlatmış doktor nasıl bi operasyon p
oldugunu..eşimi ikna edip tedaviye başlamamız 2007 senesiydi ..ama bu sürecte eşim panik atak oldu 1 ayda 10 kilo verdi ..
çok zor gunler geçirdik.neyse eşim toparlandıktan sonra raporumuzu cıkardık üniv hastanesinde.. o zaman emre bakırcıoglunada gitmiştik alman hastanesindeydi ama çok pahalı gelmişti tüp bebek o zaman zeynep kamilde 6 aydan once rapor cıkarmak zordu bende beklemek istemedim.
raporumuz cıktı eşim bu arada rapor için 3 kez test verdi yine sıfır.bizim azospermi sebepsiz bu arada
başladık uzun protokol tedaviye ben kaç gün vuruldum iğne..ameliya günü geldi çattı ikimizi aynı anda aldılar..
ben eşimden önce cıktım..yatakta kendime gelmeyi bekliyorum..embriyolog bayan geldi yanıma ..ve bulamadıklarını söyledi.
herşey cocuk demek değil işte bak ne güzel bi elmanın iki yarısı gibisiniz filan demeye başladı.evlat edinin isterseniz dedi. ben başladım ağlamaya nasıl ağlıyorum ama annem bana sarıldı ağlıyo..yataktan nasıl kalktıysam eşimin yanına gitmek istedim hemen daha narkozun etkisi geçmemiş.annem peşimde kızım düşersin kendine gelmedin daha diyo.eşimin yanına cıktım kı ağlıyo duvarları yumruklamış elindeki serumu cıkmış hep kan olmus..bizi yanlız bıraktılar odada ailelerimiz vardı yanımızda ogun.biz eşimle sarıldık ağladık eşim ben seni anne yapamıyorumm dedi.ben tabi ondan daha güçlü durup yine moral verdim ona ..neyse eve geldik ama biz gelirken teseden alınana parçalar inceleniyodu ama cıkmadı demişlerdi eve geldi 1 saat sonra bi telefon embriyolog bayan bizden sonra iyice incelemiş sperm bulmaya başlamışlar.
bizz tabi sevinçten havalara uctuk..benim 19 yumurta toplanmıştı..çıkan 10 tane spermden 3. güne kalan 3 embrıyo transfer edildi ama tutmadı maalesef.
sonra 8 ay sonra bizi tekrar cagırdılar tekrar tese için .ilk tesede eşimi lokal yapmışlardı zaten eşim çok etkilenmişti konuşulan herşeyi duymuş çünkü..ikinci teseyede korkarak girdi.bişeyde bilmiyoduk yoka 8 ay arayla ikinci teseyi olmazdık daha dokular düzelmeden 2. defa oldu eşimii kobay gibi kullandılar.maalesef bu defa hiç sperm bulunamadı ve bir sürü doku almışlar iyice testisi zedelemişler.eşim dedi ben bi daha tese filan olmam..bende üstüne gitmedim zamana bırakatık biraz ameliyat yeri düzelsin dedim.ama yinede bişey yapmak istiyodu o zamanlar kadınlar kulubünü bilmiyorum bilgisayarımız bile yok..2009 senesinde eşimi ikna ederek teoman cem kadıoğluna götürdüm varikosel ameliyatı için.adam bize bu ameliyatı yapmam sizin sorununuza bi fayda sağlamaz ama yapıcam yine dedi.neyseki o ameliyatıda olduk.
bu süreçte eşim hiç bisey kullanmadı ama ..2011'de ben buraya kayıt oldum ve bu azo sayfasını buldum bi arkadaşım sayesinde okumaya başladım..sonra birsürü arkadaş edindim..onların eşlerinin teselerinde tedavileinde hep birbirimize destek olduk dualar okuduk..sonra baktım herkes bi kür yapıyo eşine doktorlara götürüyo ben oyle boş duruyorum ..eşimide ikna edemiyorumki tekrar bi doktora adam bıktım istemiyorum bişey diyo artık.
sonra 2012 nin nisan veya mayıs ayında burdaki 3 arkadaşla nurusima ,cemrem ve bahar85 hepimiz aynı güne randevu alıp umut tup bebege giddik orda buluştuk..merakla tanışmak istediğim arkadaşlarım karşımdaydı sanki hepsiyle senelerdir tanışıyo gibiydi..güldük konuştuk herkes bize bakıyodu :-):-)
ogün benim için tekrardan bi umut işıgı göründü.eşim emre beye muayene oldu emre bey bizden bazı testler doppler filan istedi..sonuçları götürdüğümüzde bize %50 şans verdi. bulunacağına inanıyorum dedi.eşimiz fsh 23 tü o zaman ama bunun bi önemi yok dedi emre bey ..bana dönüp ne zaman başlayalım dedi.ben şok oldum tabiii..rapor hakkımızda kalmamıştı..herşey ücretlii epey masraf olucaktı allahın izniyle paramızıda ayarladık ve başladık tedaviye.2002 nin temmuzunda.tedavinin 5. gününde yumurtalarım gelişmediği için tedavi iptal oldu çok üzülmüştüm ağlayarak çıktık merkezden ulun bey doğum kontrol hapı verdi kullan öyle gel dedi sanırım kist oluşmustu.kadıkoyde durakta otobüs bekliyorum hem ağlıyorum hemde neki 21 gün kullanıcam biter hemen diyorum..neyseki sayılı gün geçti.başladım bu defa iyi gidiyodu herşey .6 ağustos şimin mikrotese günüydü eşimle aynı anda hazırlandık..bu arada emre beye 4. ayda gitmiştik 4. aydan 8. aya kadar eşimin kulladıkları aktardan aldığım ufak kavanozda arı sütü bal polen ,ısırgan macunu, propolisti sanırım bide gnc ürünü arginmax 3 kutu 3 ay bunları kullandı tese öncesi başka hiç bişey kullandırtamadım..
6 agustos tese günümüz geldi biz stresle bekliyoruzz..bahar 85 arkadaşımda vardı burdan..eşim acayip sinirli stresli 3 m. tesesini olacak cıkmıycak beni boşa kestiriyosun diyip duruyo..eşim saat 9:50 miydi ne giddi 10 da filan almışlardı operasyona 20 dk sonra hemşireye bi telefon geldi benim kulağım orda hım pozitifmi dedi hemşire telefonu kapattı bize döndü orda kaç arkadaş kv filan var..bulundu gözünüz aydın dedi ben bi çığlık attım hopladım zıpladım ağladımm delirdim ya resmen.Allahıma binlercee şükürler olsunkii emeklerimizin sabrımızın mükafatını vermişti..şuan yazarken bile gözlerim dolu dolu herşeyi tekrar yaşıyorumm böyle yazarken ne kolay geliyo insana ama şu senelere neler sığdırmışım aslında .yani 20 dk da bulundu spermler hemde tek tarafla..emre bey bişey görmese umut vermıyomuş gercekten onu gördüm biiz zaten senelerdir hep emre beye gitme istediğimiz vardı en sonunda yine onun eline kaldık ne mutlu..güzel haberi alınca hemen beni opu ya aldılar.yumurtalar toplandı.3 .güne 4 embriyom kaldı.ama transferim ertelndi diğer aya rahim kalınlığından dolayı.diğer ay 4 embriyo çözdürüldü 1 tanesi 1 .kalite 1 tanesi 2. kalite kaldı onlar transfer edildi 19 eylül 2002 test günümdü ama tutunamamıştı bebeklerim .elimizdeki tüm paramız gitmişti..negatif kağıdı elimde ağlıyordum..ama çok şükürr eşimin tese ameliyatından 3 tüp sperm dondırulmuştu şansım hala vardı..2013 ün nisan ayınca tekrar başladık bu defa bana gebelik aşısı yapıldı şansı artırmak için...eşimin 1 tüp spermi çözdürüldü çok korkuyodum çzöününce kaliteli sperm çıkarmı diye çıktı birsürüde embriyom oldu ama bana 2 tane kaliteli transfer edildi.
transferin 8. günü dayanamayıp evde test yaptım hafifi bi çizgi cıktı inanamadım diğer gün bi daha yaptım yine aynı 10. gün yine yaptım ynı olunca hastaneye gidip kan verdim..arkadaşıma gidip bekledim internetten açıp sonucu öğrenince inananmaıştımm hamileydim çünkü..senelerdir hayalini kurduğummmmm şey olmuştu..o kadar mutluydumki.
çok şükür herşey yolunca giddi güzel bi hamilelik geçirdim ama kanımda pıhtılaşma çıktıgı için genetik testlerde 9 ay boyunca iğne kullandım olsun kızım için herşeye değerdi..
4 ocak 2014 te kızımı kucağıma aldım çok şükür..:KK200::KK200:
şimdi orda 2 tüp spermimiz var allah nasip ederse mart veya nisanda tekrar tedaviye başlamayı düşünüyoruz..
kızıma bi kardeş için..
ama geçen sene bu zamanlarda eşim kasık ağrısıyla doktora giddi sol kasığında bi kitle cıktı günlerrce çok üzüldük doktorlar testisle beraber alınması gerekiyo dedi tümor ama iyimi kötümü alınmadan bilemeyiz dedi eşim mecbur ameliyat oldu ve sol testisi alındı çok şüküürki pataloji sounucu iyi geldi.Alllahım dedim nasıl bi sınavdan geçiyoruz senelerce uğraş cocuk için sonra eşinde yine problem çıksın cok korkmuştum ..ALLAHIM EŞLERİMİZE SAĞLIK VERSİN BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN...
Yani ben bu kadar mücadele etmeseydimm belkide şuan bu durumda olmayabilirdik eşimi çünkü o kadar zor hastaneye sperm testi verdirmeye götürüyodum ki 6 ay önceden dil dökmeye başlıyodum o yüzden eşim hiç bi şey kullanmadıda.herşey rabbimin ol demesiyle oluyo..kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz ..bende uzun seneler bekledim hiç isyan etmedim ama sabırla bekledim..içimde hep bi his bi gün olucak diyodu..kızım 10. senede oldu..dilerim sizler çok beklemezsiniz isteyen herkese hepinize Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder..sınavımız zorr ama Allahın izniylee sonunda gülen sizler olursunuz inşallah..
uzun yazdımmm ne olur kusura bakmayın..olabildiğince kısaltmaya çalıştım. arkadaşlar..:KK68::KK68::KK68::KK68:
bizimde hikayemiz böylee.
Allah analı babalı büyütsün canım hepimize umut oluyorsunuz bu yazılarla tam pes edecekken.
 
Allah analı babalı büyütsün canım hepimize umut oluyorsunuz bu yazılarla tam pes edecekken.

Amin cnm cok sağol..yokk pes etmeyinn elinizden gelen herşeyi yapınnn ..nasibinizde varsa elbet gelip sizi bulacak o bebiş.
yapacak bişey kalmamışsada Rabbimin önüne boynumuz kıldan ince..herseyi veren o
Rabbim inşallah sanada isteyen herkesede hayırlısıyla bi evlat nasip eder.
 
Son düzenleme:
saydin78 arkadaşım çok geçmiş olsun allah sabırlar versin.üzülme meleğinin gelme zamanı değilmiş demekki.rabbim hayırlı zamanda hayırlısını nasip etsin bizlere..
Amin canim insallah. Vakti var demek ki. Rabbim nasip etsin hepimize uygun vakitte anne olabilmeyi
 
Merhaba arkadaşım..
Biraz geç oldu yazamadım kusura bakma.uzun uzun oturacak bazen vakit olmuyo cadı kızımdan..
Biz 2003 te evlendik.2005 ti sanırım azo oldugumuzu öğrendik.
ilk sene çoçuk düşünmüyoduk sonra aileler yani eşimin ailesi ısrar edince torun istiyoruz diye.
bide korunmayı bıraktık kaç ay geçti bişey yok doktora giddik.ben muayene oldum bişey yok sonra eşimden spermiogram
istediler..eşim sonucu bi gün sonra giddi almaya eve geldi ..kagıt bom boş herseyin karşısında 0 yazıyo.biz şok oldukk.
inanamadık ilkte sonra tkerar giddik bi prof vardı dedi böyle böyle tese olmanız gerekıyo başka yolu yok.
giddiğimiz hastane marmara üniversitesiydi.Eşim korktu teseyi duyunca anlatmış doktor nasıl bi operasyon p
oldugunu..eşimi ikna edip tedaviye başlamamız 2007 senesiydi ..ama bu sürecte eşim panik atak oldu 1 ayda 10 kilo verdi ..
çok zor gunler geçirdik.neyse eşim toparlandıktan sonra raporumuzu cıkardık üniv hastanesinde.. o zaman emre bakırcıoglunada gitmiştik alman hastanesindeydi ama çok pahalı gelmişti tüp bebek o zaman zeynep kamilde 6 aydan once rapor cıkarmak zordu bende beklemek istemedim.
raporumuz cıktı eşim bu arada rapor için 3 kez test verdi yine sıfır.bizim azospermi sebepsiz bu arada
başladık uzun protokol tedaviye ben kaç gün vuruldum iğne..ameliya günü geldi çattı ikimizi aynı anda aldılar..
ben eşimden önce cıktım..yatakta kendime gelmeyi bekliyorum..embriyolog bayan geldi yanıma ..ve bulamadıklarını söyledi.
herşey cocuk demek değil işte bak ne güzel bi elmanın iki yarısı gibisiniz filan demeye başladı.evlat edinin isterseniz dedi. ben başladım ağlamaya nasıl ağlıyorum ama annem bana sarıldı ağlıyo..yataktan nasıl kalktıysam eşimin yanına gitmek istedim hemen daha narkozun etkisi geçmemiş.annem peşimde kızım düşersin kendine gelmedin daha diyo.eşimin yanına cıktım kı ağlıyo duvarları yumruklamış elindeki serumu cıkmış hep kan olmus..bizi yanlız bıraktılar odada ailelerimiz vardı yanımızda ogun.biz eşimle sarıldık ağladık eşim ben seni anne yapamıyorumm dedi.ben tabi ondan daha güçlü durup yine moral verdim ona ..neyse eve geldik ama biz gelirken teseden alınana parçalar inceleniyodu ama cıkmadı demişlerdi eve geldi 1 saat sonra bi telefon embriyolog bayan bizden sonra iyice incelemiş sperm bulmaya başlamışlar.
bizz tabi sevinçten havalara uctuk..benim 19 yumurta toplanmıştı..çıkan 10 tane spermden 3. güne kalan 3 embrıyo transfer edildi ama tutmadı maalesef.
sonra 8 ay sonra bizi tekrar cagırdılar tekrar tese için .ilk tesede eşimi lokal yapmışlardı zaten eşim çok etkilenmişti konuşulan herşeyi duymuş çünkü..ikinci teseyede korkarak girdi.bişeyde bilmiyoduk yoka 8 ay arayla ikinci teseyi olmazdık daha dokular düzelmeden 2. defa oldu eşimii kobay gibi kullandılar.maalesef bu defa hiç sperm bulunamadı ve bir sürü doku almışlar iyice testisi zedelemişler.eşim dedi ben bi daha tese filan olmam..bende üstüne gitmedim zamana bırakatık biraz ameliyat yeri düzelsin dedim.ama yinede bişey yapmak istiyodu o zamanlar kadınlar kulubünü bilmiyorum bilgisayarımız bile yok..2009 senesinde eşimi ikna ederek teoman cem kadıoğluna götürdüm varikosel ameliyatı için.adam bize bu ameliyatı yapmam sizin sorununuza bi fayda sağlamaz ama yapıcam yine dedi.neyseki o ameliyatıda olduk.
bu süreçte eşim hiç bisey kullanmadı ama ..2011'de ben buraya kayıt oldum ve bu azo sayfasını buldum bi arkadaşım sayesinde okumaya başladım..sonra birsürü arkadaş edindim..onların eşlerinin teselerinde tedavileinde hep birbirimize destek olduk dualar okuduk..sonra baktım herkes bi kür yapıyo eşine doktorlara götürüyo ben oyle boş duruyorum ..eşimide ikna edemiyorumki tekrar bi doktora adam bıktım istemiyorum bişey diyo artık.
sonra 2012 nin nisan veya mayıs ayında burdaki 3 arkadaşla nurusima ,cemrem ve bahar85 hepimiz aynı güne randevu alıp umut tup bebege giddik orda buluştuk..merakla tanışmak istediğim arkadaşlarım karşımdaydı sanki hepsiyle senelerdir tanışıyo gibiydi..güldük konuştuk herkes bize bakıyodu :-):-)
ogün benim için tekrardan bi umut işıgı göründü.eşim emre beye muayene oldu emre bey bizden bazı testler doppler filan istedi..sonuçları götürdüğümüzde bize %50 şans verdi. bulunacağına inanıyorum dedi.eşimiz fsh 23 tü o zaman ama bunun bi önemi yok dedi emre bey ..bana dönüp ne zaman başlayalım dedi.ben şok oldum tabiii..rapor hakkımızda kalmamıştı..herşey ücretlii epey masraf olucaktı allahın izniyle paramızıda ayarladık ve başladık tedaviye.2002 nin temmuzunda.tedavinin 5. gününde yumurtalarım gelişmediği için tedavi iptal oldu çok üzülmüştüm ağlayarak çıktık merkezden ulun bey doğum kontrol hapı verdi kullan öyle gel dedi sanırım kist oluşmustu.kadıkoyde durakta otobüs bekliyorum hem ağlıyorum hemde neki 21 gün kullanıcam biter hemen diyorum..neyseki sayılı gün geçti.başladım bu defa iyi gidiyodu herşey .6 ağustos şimin mikrotese günüydü eşimle aynı anda hazırlandık..bu arada emre beye 4. ayda gitmiştik 4. aydan 8. aya kadar eşimin kulladıkları aktardan aldığım ufak kavanozda arı sütü bal polen ,ısırgan macunu, propolisti sanırım bide gnc ürünü arginmax 3 kutu 3 ay bunları kullandı tese öncesi başka hiç bişey kullandırtamadım..
6 agustos tese günümüz geldi biz stresle bekliyoruzz..bahar 85 arkadaşımda vardı burdan..eşim acayip sinirli stresli 3 m. tesesini olacak cıkmıycak beni boşa kestiriyosun diyip duruyo..eşim saat 9:50 miydi ne giddi 10 da filan almışlardı operasyona 20 dk sonra hemşireye bi telefon geldi benim kulağım orda hım pozitifmi dedi hemşire telefonu kapattı bize döndü orda kaç arkadaş kv filan var..bulundu gözünüz aydın dedi ben bi çığlık attım hopladım zıpladım ağladımm delirdim ya resmen.Allahıma binlercee şükürler olsunkii emeklerimizin sabrımızın mükafatını vermişti..şuan yazarken bile gözlerim dolu dolu herşeyi tekrar yaşıyorumm böyle yazarken ne kolay geliyo insana ama şu senelere neler sığdırmışım aslında .yani 20 dk da bulundu spermler hemde tek tarafla..emre bey bişey görmese umut vermıyomuş gercekten onu gördüm biiz zaten senelerdir hep emre beye gitme istediğimiz vardı en sonunda yine onun eline kaldık ne mutlu..güzel haberi alınca hemen beni opu ya aldılar.yumurtalar toplandı.3 .güne 4 embriyom kaldı.ama transferim ertelndi diğer aya rahim kalınlığından dolayı.diğer ay 4 embriyo çözdürüldü 1 tanesi 1 .kalite 1 tanesi 2. kalite kaldı onlar transfer edildi 19 eylül 2002 test günümdü ama tutunamamıştı bebeklerim .elimizdeki tüm paramız gitmişti..negatif kağıdı elimde ağlıyordum..ama çok şükürr eşimin tese ameliyatından 3 tüp sperm dondırulmuştu şansım hala vardı..2013 ün nisan ayınca tekrar başladık bu defa bana gebelik aşısı yapıldı şansı artırmak için...eşimin 1 tüp spermi çözdürüldü çok korkuyodum çzöününce kaliteli sperm çıkarmı diye çıktı birsürüde embriyom oldu ama bana 2 tane kaliteli transfer edildi.
transferin 8. günü dayanamayıp evde test yaptım hafifi bi çizgi cıktı inanamadım diğer gün bi daha yaptım yine aynı 10. gün yine yaptım ynı olunca hastaneye gidip kan verdim..arkadaşıma gidip bekledim internetten açıp sonucu öğrenince inananmaıştımm hamileydim çünkü..senelerdir hayalini kurduğummmmm şey olmuştu..o kadar mutluydumki.
çok şükür herşey yolunca giddi güzel bi hamilelik geçirdim ama kanımda pıhtılaşma çıktıgı için genetik testlerde 9 ay boyunca iğne kullandım olsun kızım için herşeye değerdi..
4 ocak 2014 te kızımı kucağıma aldım çok şükür..:KK200::KK200:
şimdi orda 2 tüp spermimiz var allah nasip ederse mart veya nisanda tekrar tedaviye başlamayı düşünüyoruz..
kızıma bi kardeş için..
ama geçen sene bu zamanlarda eşim kasık ağrısıyla doktora giddi sol kasığında bi kitle cıktı günlerrce çok üzüldük doktorlar testisle beraber alınması gerekiyo dedi tümor ama iyimi kötümü alınmadan bilemeyiz dedi eşim mecbur ameliyat oldu ve sol testisi alındı çok şüküürki pataloji sounucu iyi geldi.Alllahım dedim nasıl bi sınavdan geçiyoruz senelerce uğraş cocuk için sonra eşinde yine problem çıksın cok korkmuştum ..ALLAHIM EŞLERİMİZE SAĞLIK VERSİN BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN...
Yani ben bu kadar mücadele etmeseydimm belkide şuan bu durumda olmayabilirdik eşimi çünkü o kadar zor hastaneye sperm testi verdirmeye götürüyodum ki 6 ay önceden dil dökmeye başlıyodum o yüzden eşim hiç bi şey kullanmadıda.herşey rabbimin ol demesiyle oluyo..kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz ..bende uzun seneler bekledim hiç isyan etmedim ama sabırla bekledim..içimde hep bi his bi gün olucak diyodu..kızım 10. senede oldu..dilerim sizler çok beklemezsiniz isteyen herkese hepinize Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder..sınavımız zorr ama Allahın izniylee sonunda gülen sizler olursunuz inşallah..
uzun yazdımmm ne olur kusura bakmayın..olabildiğince kısaltmaya çalıştım. arkadaşlar..:KK68::KK68::KK68::KK68:
bizimde hikayemiz böylee.
Rabbim evladini korusun insallah en kisa zamanda bi kardesi olur neguzel dile getirmisin okurken gözlerim doldu insallah rabbim isteyen herkese nasip eder bizleri bu duygudan mahrum birakmaz
 
Merhaba arkadaşım..
Biraz geç oldu yazamadım kusura bakma.uzun uzun oturacak bazen vakit olmuyo cadı kızımdan..
Biz 2003 te evlendik.2005 ti sanırım azo oldugumuzu öğrendik.
ilk sene çoçuk düşünmüyoduk sonra aileler yani eşimin ailesi ısrar edince torun istiyoruz diye.
bide korunmayı bıraktık kaç ay geçti bişey yok doktora giddik.ben muayene oldum bişey yok sonra eşimden spermiogram
istediler..eşim sonucu bi gün sonra giddi almaya eve geldi ..kagıt bom boş herseyin karşısında 0 yazıyo.biz şok oldukk.
inanamadık ilkte sonra tkerar giddik bi prof vardı dedi böyle böyle tese olmanız gerekıyo başka yolu yok.
giddiğimiz hastane marmara üniversitesiydi.Eşim korktu teseyi duyunca anlatmış doktor nasıl bi operasyon p
oldugunu..eşimi ikna edip tedaviye başlamamız 2007 senesiydi ..ama bu sürecte eşim panik atak oldu 1 ayda 10 kilo verdi ..
çok zor gunler geçirdik.neyse eşim toparlandıktan sonra raporumuzu cıkardık üniv hastanesinde.. o zaman emre bakırcıoglunada gitmiştik alman hastanesindeydi ama çok pahalı gelmişti tüp bebek o zaman zeynep kamilde 6 aydan once rapor cıkarmak zordu bende beklemek istemedim.
raporumuz cıktı eşim bu arada rapor için 3 kez test verdi yine sıfır.bizim azospermi sebepsiz bu arada
başladık uzun protokol tedaviye ben kaç gün vuruldum iğne..ameliya günü geldi çattı ikimizi aynı anda aldılar..
ben eşimden önce cıktım..yatakta kendime gelmeyi bekliyorum..embriyolog bayan geldi yanıma ..ve bulamadıklarını söyledi.
herşey cocuk demek değil işte bak ne güzel bi elmanın iki yarısı gibisiniz filan demeye başladı.evlat edinin isterseniz dedi. ben başladım ağlamaya nasıl ağlıyorum ama annem bana sarıldı ağlıyo..yataktan nasıl kalktıysam eşimin yanına gitmek istedim hemen daha narkozun etkisi geçmemiş.annem peşimde kızım düşersin kendine gelmedin daha diyo.eşimin yanına cıktım kı ağlıyo duvarları yumruklamış elindeki serumu cıkmış hep kan olmus..bizi yanlız bıraktılar odada ailelerimiz vardı yanımızda ogun.biz eşimle sarıldık ağladık eşim ben seni anne yapamıyorumm dedi.ben tabi ondan daha güçlü durup yine moral verdim ona ..neyse eve geldik ama biz gelirken teseden alınana parçalar inceleniyodu ama cıkmadı demişlerdi eve geldi 1 saat sonra bi telefon embriyolog bayan bizden sonra iyice incelemiş sperm bulmaya başlamışlar.
bizz tabi sevinçten havalara uctuk..benim 19 yumurta toplanmıştı..çıkan 10 tane spermden 3. güne kalan 3 embrıyo transfer edildi ama tutmadı maalesef.
sonra 8 ay sonra bizi tekrar cagırdılar tekrar tese için .ilk tesede eşimi lokal yapmışlardı zaten eşim çok etkilenmişti konuşulan herşeyi duymuş çünkü..ikinci teseyede korkarak girdi.bişeyde bilmiyoduk yoka 8 ay arayla ikinci teseyi olmazdık daha dokular düzelmeden 2. defa oldu eşimii kobay gibi kullandılar.maalesef bu defa hiç sperm bulunamadı ve bir sürü doku almışlar iyice testisi zedelemişler.eşim dedi ben bi daha tese filan olmam..bende üstüne gitmedim zamana bırakatık biraz ameliyat yeri düzelsin dedim.ama yinede bişey yapmak istiyodu o zamanlar kadınlar kulubünü bilmiyorum bilgisayarımız bile yok..2009 senesinde eşimi ikna ederek teoman cem kadıoğluna götürdüm varikosel ameliyatı için.adam bize bu ameliyatı yapmam sizin sorununuza bi fayda sağlamaz ama yapıcam yine dedi.neyseki o ameliyatıda olduk.
bu süreçte eşim hiç bisey kullanmadı ama ..2011'de ben buraya kayıt oldum ve bu azo sayfasını buldum bi arkadaşım sayesinde okumaya başladım..sonra birsürü arkadaş edindim..onların eşlerinin teselerinde tedavileinde hep birbirimize destek olduk dualar okuduk..sonra baktım herkes bi kür yapıyo eşine doktorlara götürüyo ben oyle boş duruyorum ..eşimide ikna edemiyorumki tekrar bi doktora adam bıktım istemiyorum bişey diyo artık.
sonra 2012 nin nisan veya mayıs ayında burdaki 3 arkadaşla nurusima ,cemrem ve bahar85 hepimiz aynı güne randevu alıp umut tup bebege giddik orda buluştuk..merakla tanışmak istediğim arkadaşlarım karşımdaydı sanki hepsiyle senelerdir tanışıyo gibiydi..güldük konuştuk herkes bize bakıyodu :-):-)
ogün benim için tekrardan bi umut işıgı göründü.eşim emre beye muayene oldu emre bey bizden bazı testler doppler filan istedi..sonuçları götürdüğümüzde bize %50 şans verdi. bulunacağına inanıyorum dedi.eşimiz fsh 23 tü o zaman ama bunun bi önemi yok dedi emre bey ..bana dönüp ne zaman başlayalım dedi.ben şok oldum tabiii..rapor hakkımızda kalmamıştı..herşey ücretlii epey masraf olucaktı allahın izniyle paramızıda ayarladık ve başladık tedaviye.2002 nin temmuzunda.tedavinin 5. gününde yumurtalarım gelişmediği için tedavi iptal oldu çok üzülmüştüm ağlayarak çıktık merkezden ulun bey doğum kontrol hapı verdi kullan öyle gel dedi sanırım kist oluşmustu.kadıkoyde durakta otobüs bekliyorum hem ağlıyorum hemde neki 21 gün kullanıcam biter hemen diyorum..neyseki sayılı gün geçti.başladım bu defa iyi gidiyodu herşey .6 ağustos şimin mikrotese günüydü eşimle aynı anda hazırlandık..bu arada emre beye 4. ayda gitmiştik 4. aydan 8. aya kadar eşimin kulladıkları aktardan aldığım ufak kavanozda arı sütü bal polen ,ısırgan macunu, propolisti sanırım bide gnc ürünü arginmax 3 kutu 3 ay bunları kullandı tese öncesi başka hiç bişey kullandırtamadım..
6 agustos tese günümüz geldi biz stresle bekliyoruzz..bahar 85 arkadaşımda vardı burdan..eşim acayip sinirli stresli 3 m. tesesini olacak cıkmıycak beni boşa kestiriyosun diyip duruyo..eşim saat 9:50 miydi ne giddi 10 da filan almışlardı operasyona 20 dk sonra hemşireye bi telefon geldi benim kulağım orda hım pozitifmi dedi hemşire telefonu kapattı bize döndü orda kaç arkadaş kv filan var..bulundu gözünüz aydın dedi ben bi çığlık attım hopladım zıpladım ağladımm delirdim ya resmen.Allahıma binlercee şükürler olsunkii emeklerimizin sabrımızın mükafatını vermişti..şuan yazarken bile gözlerim dolu dolu herşeyi tekrar yaşıyorumm böyle yazarken ne kolay geliyo insana ama şu senelere neler sığdırmışım aslında .yani 20 dk da bulundu spermler hemde tek tarafla..emre bey bişey görmese umut vermıyomuş gercekten onu gördüm biiz zaten senelerdir hep emre beye gitme istediğimiz vardı en sonunda yine onun eline kaldık ne mutlu..güzel haberi alınca hemen beni opu ya aldılar.yumurtalar toplandı.3 .güne 4 embriyom kaldı.ama transferim ertelndi diğer aya rahim kalınlığından dolayı.diğer ay 4 embriyo çözdürüldü 1 tanesi 1 .kalite 1 tanesi 2. kalite kaldı onlar transfer edildi 19 eylül 2002 test günümdü ama tutunamamıştı bebeklerim .elimizdeki tüm paramız gitmişti..negatif kağıdı elimde ağlıyordum..ama çok şükürr eşimin tese ameliyatından 3 tüp sperm dondırulmuştu şansım hala vardı..2013 ün nisan ayınca tekrar başladık bu defa bana gebelik aşısı yapıldı şansı artırmak için...eşimin 1 tüp spermi çözdürüldü çok korkuyodum çzöününce kaliteli sperm çıkarmı diye çıktı birsürüde embriyom oldu ama bana 2 tane kaliteli transfer edildi.
transferin 8. günü dayanamayıp evde test yaptım hafifi bi çizgi cıktı inanamadım diğer gün bi daha yaptım yine aynı 10. gün yine yaptım ynı olunca hastaneye gidip kan verdim..arkadaşıma gidip bekledim internetten açıp sonucu öğrenince inananmaıştımm hamileydim çünkü..senelerdir hayalini kurduğummmmm şey olmuştu..o kadar mutluydumki.
çok şükür herşey yolunca giddi güzel bi hamilelik geçirdim ama kanımda pıhtılaşma çıktıgı için genetik testlerde 9 ay boyunca iğne kullandım olsun kızım için herşeye değerdi..
4 ocak 2014 te kızımı kucağıma aldım çok şükür..:KK200::KK200:
şimdi orda 2 tüp spermimiz var allah nasip ederse mart veya nisanda tekrar tedaviye başlamayı düşünüyoruz..
kızıma bi kardeş için..
ama geçen sene bu zamanlarda eşim kasık ağrısıyla doktora giddi sol kasığında bi kitle cıktı günlerrce çok üzüldük doktorlar testisle beraber alınması gerekiyo dedi tümor ama iyimi kötümü alınmadan bilemeyiz dedi eşim mecbur ameliyat oldu ve sol testisi alındı çok şüküürki pataloji sounucu iyi geldi.Alllahım dedim nasıl bi sınavdan geçiyoruz senelerce uğraş cocuk için sonra eşinde yine problem çıksın cok korkmuştum ..ALLAHIM EŞLERİMİZE SAĞLIK VERSİN BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN...
Yani ben bu kadar mücadele etmeseydimm belkide şuan bu durumda olmayabilirdik eşimi çünkü o kadar zor hastaneye sperm testi verdirmeye götürüyodum ki 6 ay önceden dil dökmeye başlıyodum o yüzden eşim hiç bi şey kullanmadıda.herşey rabbimin ol demesiyle oluyo..kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz ..bende uzun seneler bekledim hiç isyan etmedim ama sabırla bekledim..içimde hep bi his bi gün olucak diyodu..kızım 10. senede oldu..dilerim sizler çok beklemezsiniz isteyen herkese hepinize Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder..sınavımız zorr ama Allahın izniylee sonunda gülen sizler olursunuz inşallah..
uzun yazdımmm ne olur kusura bakmayın..olabildiğince kısaltmaya çalıştım. arkadaşlar..:KK68::KK68::KK68::KK68:
bizimde hikayemiz böylee.
Canim cok ugrasmissiniz cogu azolu gibi ama guzel sonuc almisiniz
Okurken benimde gozlerim doldu..zor surecler...
Hic uzun olurmu hikayelerinizi burda paylasin bizlere umut olmaya devam edin.
 
allahım hepimize sabırlar versin gerçekten zor bir imtihandan geçiyoruz endi
Merhaba arkadaşım..
Biraz geç oldu yazamadım kusura bakma.uzun uzun oturacak bazen vakit olmuyo cadı kızımdan..
Biz 2003 te evlendik.2005 ti sanırım azo oldugumuzu öğrendik.
ilk sene çoçuk düşünmüyoduk sonra aileler yani eşimin ailesi ısrar edince torun istiyoruz diye.
bide korunmayı bıraktık kaç ay geçti bişey yok doktora giddik.ben muayene oldum bişey yok sonra eşimden spermiogram
istediler..eşim sonucu bi gün sonra giddi almaya eve geldi ..kagıt bom boş herseyin karşısında 0 yazıyo.biz şok oldukk.
inanamadık ilkte sonra tkerar giddik bi prof vardı dedi böyle böyle tese olmanız gerekıyo başka yolu yok.
giddiğimiz hastane marmara üniversitesiydi.Eşim korktu teseyi duyunca anlatmış doktor nasıl bi operasyon p
oldugunu..eşimi ikna edip tedaviye başlamamız 2007 senesiydi ..ama bu sürecte eşim panik atak oldu 1 ayda 10 kilo verdi ..
çok zor gunler geçirdik.neyse eşim toparlandıktan sonra raporumuzu cıkardık üniv hastanesinde.. o zaman emre bakırcıoglunada gitmiştik alman hastanesindeydi ama çok pahalı gelmişti tüp bebek o zaman zeynep kamilde 6 aydan once rapor cıkarmak zordu bende beklemek istemedim.
raporumuz cıktı eşim bu arada rapor için 3 kez test verdi yine sıfır.bizim azospermi sebepsiz bu arada
başladık uzun protokol tedaviye ben kaç gün vuruldum iğne..ameliya günü geldi çattı ikimizi aynı anda aldılar..
ben eşimden önce cıktım..yatakta kendime gelmeyi bekliyorum..embriyolog bayan geldi yanıma ..ve bulamadıklarını söyledi.
herşey cocuk demek değil işte bak ne güzel bi elmanın iki yarısı gibisiniz filan demeye başladı.evlat edinin isterseniz dedi. ben başladım ağlamaya nasıl ağlıyorum ama annem bana sarıldı ağlıyo..yataktan nasıl kalktıysam eşimin yanına gitmek istedim hemen daha narkozun etkisi geçmemiş.annem peşimde kızım düşersin kendine gelmedin daha diyo.eşimin yanına cıktım kı ağlıyo duvarları yumruklamış elindeki serumu cıkmış hep kan olmus..bizi yanlız bıraktılar odada ailelerimiz vardı yanımızda ogun.biz eşimle sarıldık ağladık eşim ben seni anne yapamıyorumm dedi.ben tabi ondan daha güçlü durup yine moral verdim ona ..neyse eve geldik ama biz gelirken teseden alınana parçalar inceleniyodu ama cıkmadı demişlerdi eve geldi 1 saat sonra bi telefon embriyolog bayan bizden sonra iyice incelemiş sperm bulmaya başlamışlar.
bizz tabi sevinçten havalara uctuk..benim 19 yumurta toplanmıştı..çıkan 10 tane spermden 3. güne kalan 3 embrıyo transfer edildi ama tutmadı maalesef.
sonra 8 ay sonra bizi tekrar cagırdılar tekrar tese için .ilk tesede eşimi lokal yapmışlardı zaten eşim çok etkilenmişti konuşulan herşeyi duymuş çünkü..ikinci teseyede korkarak girdi.bişeyde bilmiyoduk yoka 8 ay arayla ikinci teseyi olmazdık daha dokular düzelmeden 2. defa oldu eşimii kobay gibi kullandılar.maalesef bu defa hiç sperm bulunamadı ve bir sürü doku almışlar iyice testisi zedelemişler.eşim dedi ben bi daha tese filan olmam..bende üstüne gitmedim zamana bırakatık biraz ameliyat yeri düzelsin dedim.ama yinede bişey yapmak istiyodu o zamanlar kadınlar kulubünü bilmiyorum bilgisayarımız bile yok..2009 senesinde eşimi ikna ederek teoman cem kadıoğluna götürdüm varikosel ameliyatı için.adam bize bu ameliyatı yapmam sizin sorununuza bi fayda sağlamaz ama yapıcam yine dedi.neyseki o ameliyatıda olduk.
bu süreçte eşim hiç bisey kullanmadı ama ..2011'de ben buraya kayıt oldum ve bu azo sayfasını buldum bi arkadaşım sayesinde okumaya başladım..sonra birsürü arkadaş edindim..onların eşlerinin teselerinde tedavileinde hep birbirimize destek olduk dualar okuduk..sonra baktım herkes bi kür yapıyo eşine doktorlara götürüyo ben oyle boş duruyorum ..eşimide ikna edemiyorumki tekrar bi doktora adam bıktım istemiyorum bişey diyo artık.
sonra 2012 nin nisan veya mayıs ayında burdaki 3 arkadaşla nurusima ,cemrem ve bahar85 hepimiz aynı güne randevu alıp umut tup bebege giddik orda buluştuk..merakla tanışmak istediğim arkadaşlarım karşımdaydı sanki hepsiyle senelerdir tanışıyo gibiydi..güldük konuştuk herkes bize bakıyodu :-):-)
ogün benim için tekrardan bi umut işıgı göründü.eşim emre beye muayene oldu emre bey bizden bazı testler doppler filan istedi..sonuçları götürdüğümüzde bize %50 şans verdi. bulunacağına inanıyorum dedi.eşimiz fsh 23 tü o zaman ama bunun bi önemi yok dedi emre bey ..bana dönüp ne zaman başlayalım dedi.ben şok oldum tabiii..rapor hakkımızda kalmamıştı..herşey ücretlii epey masraf olucaktı allahın izniyle paramızıda ayarladık ve başladık tedaviye.2002 nin temmuzunda.tedavinin 5. gününde yumurtalarım gelişmediği için tedavi iptal oldu çok üzülmüştüm ağlayarak çıktık merkezden ulun bey doğum kontrol hapı verdi kullan öyle gel dedi sanırım kist oluşmustu.kadıkoyde durakta otobüs bekliyorum hem ağlıyorum hemde neki 21 gün kullanıcam biter hemen diyorum..neyseki sayılı gün geçti.başladım bu defa iyi gidiyodu herşey .6 ağustos şimin mikrotese günüydü eşimle aynı anda hazırlandık..bu arada emre beye 4. ayda gitmiştik 4. aydan 8. aya kadar eşimin kulladıkları aktardan aldığım ufak kavanozda arı sütü bal polen ,ısırgan macunu, propolisti sanırım bide gnc ürünü arginmax 3 kutu 3 ay bunları kullandı tese öncesi başka hiç bişey kullandırtamadım..
6 agustos tese günümüz geldi biz stresle bekliyoruzz..bahar 85 arkadaşımda vardı burdan..eşim acayip sinirli stresli 3 m. tesesini olacak cıkmıycak beni boşa kestiriyosun diyip duruyo..eşim saat 9:50 miydi ne giddi 10 da filan almışlardı operasyona 20 dk sonra hemşireye bi telefon geldi benim kulağım orda hım pozitifmi dedi hemşire telefonu kapattı bize döndü orda kaç arkadaş kv filan var..bulundu gözünüz aydın dedi ben bi çığlık attım hopladım zıpladım ağladımm delirdim ya resmen.Allahıma binlercee şükürler olsunkii emeklerimizin sabrımızın mükafatını vermişti..şuan yazarken bile gözlerim dolu dolu herşeyi tekrar yaşıyorumm böyle yazarken ne kolay geliyo insana ama şu senelere neler sığdırmışım aslında .yani 20 dk da bulundu spermler hemde tek tarafla..emre bey bişey görmese umut vermıyomuş gercekten onu gördüm biiz zaten senelerdir hep emre beye gitme istediğimiz vardı en sonunda yine onun eline kaldık ne mutlu..güzel haberi alınca hemen beni opu ya aldılar.yumurtalar toplandı.3 .güne 4 embriyom kaldı.ama transferim ertelndi diğer aya rahim kalınlığından dolayı.diğer ay 4 embriyo çözdürüldü 1 tanesi 1 .kalite 1 tanesi 2. kalite kaldı onlar transfer edildi 19 eylül 2002 test günümdü ama tutunamamıştı bebeklerim .elimizdeki tüm paramız gitmişti..negatif kağıdı elimde ağlıyordum..ama çok şükürr eşimin tese ameliyatından 3 tüp sperm dondırulmuştu şansım hala vardı..2013 ün nisan ayınca tekrar başladık bu defa bana gebelik aşısı yapıldı şansı artırmak için...eşimin 1 tüp spermi çözdürüldü çok korkuyodum çzöününce kaliteli sperm çıkarmı diye çıktı birsürüde embriyom oldu ama bana 2 tane kaliteli transfer edildi.
transferin 8. günü dayanamayıp evde test yaptım hafifi bi çizgi cıktı inanamadım diğer gün bi daha yaptım yine aynı 10. gün yine yaptım ynı olunca hastaneye gidip kan verdim..arkadaşıma gidip bekledim internetten açıp sonucu öğrenince inananmaıştımm hamileydim çünkü..senelerdir hayalini kurduğummmmm şey olmuştu..o kadar mutluydumki.
çok şükür herşey yolunca giddi güzel bi hamilelik geçirdim ama kanımda pıhtılaşma çıktıgı için genetik testlerde 9 ay boyunca iğne kullandım olsun kızım için herşeye değerdi..
4 ocak 2014 te kızımı kucağıma aldım çok şükür..:KK200::KK200:
şimdi orda 2 tüp spermimiz var allah nasip ederse mart veya nisanda tekrar tedaviye başlamayı düşünüyoruz..
kızıma bi kardeş için..
ama geçen sene bu zamanlarda eşim kasık ağrısıyla doktora giddi sol kasığında bi kitle cıktı günlerrce çok üzüldük doktorlar testisle beraber alınması gerekiyo dedi tümor ama iyimi kötümü alınmadan bilemeyiz dedi eşim mecbur ameliyat oldu ve sol testisi alındı çok şüküürki pataloji sounucu iyi geldi.Alllahım dedim nasıl bi sınavdan geçiyoruz senelerce uğraş cocuk için sonra eşinde yine problem çıksın cok korkmuştum ..ALLAHIM EŞLERİMİZE SAĞLIK VERSİN BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN...
Yani ben bu kadar mücadele etmeseydimm belkide şuan bu durumda olmayabilirdik eşimi çünkü o kadar zor hastaneye sperm testi verdirmeye götürüyodum ki 6 ay önceden dil dökmeye başlıyodum o yüzden eşim hiç bi şey kullanmadıda.herşey rabbimin ol demesiyle oluyo..kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz ..bende uzun seneler bekledim hiç isyan etmedim ama sabırla bekledim..içimde hep bi his bi gün olucak diyodu..kızım 10. senede oldu..dilerim sizler çok beklemezsiniz isteyen herkese hepinize Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder..sınavımız zorr ama Allahın izniylee sonunda gülen sizler olursunuz inşallah..
uzun yazdımmm ne olur kusura bakmayın..olabildiğince kısaltmaya çalıştım. arkadaşlar..:KK68::KK68::KK68::KK68:
bizimde hikayemiz böylee.[/QUOTE negüzel bir hikaye mutlulukla sonuçlanmış.rabbim bizlerede meleğini bekleyen herkesede bu mutluluğu nasip etsin inşallah.allahım sağlıklı mutlu huzurlu yıllar nasip etsin bebeğinize ve sizlere..
 
Merhaba arkadaşım..
Biraz geç oldu yazamadım kusura bakma.uzun uzun oturacak bazen vakit olmuyo cadı kızımdan..
Biz 2003 te evlendik.2005 ti sanırım azo oldugumuzu öğrendik.
ilk sene çoçuk düşünmüyoduk sonra aileler yani eşimin ailesi ısrar edince torun istiyoruz diye.
bide korunmayı bıraktık kaç ay geçti bişey yok doktora giddik.ben muayene oldum bişey yok sonra eşimden spermiogram
istediler..eşim sonucu bi gün sonra giddi almaya eve geldi ..kagıt bom boş herseyin karşısında 0 yazıyo.biz şok oldukk.
inanamadık ilkte sonra tkerar giddik bi prof vardı dedi böyle böyle tese olmanız gerekıyo başka yolu yok.
giddiğimiz hastane marmara üniversitesiydi.Eşim korktu teseyi duyunca anlatmış doktor nasıl bi operasyon p
oldugunu..eşimi ikna edip tedaviye başlamamız 2007 senesiydi ..ama bu sürecte eşim panik atak oldu 1 ayda 10 kilo verdi ..
çok zor gunler geçirdik.neyse eşim toparlandıktan sonra raporumuzu cıkardık üniv hastanesinde.. o zaman emre bakırcıoglunada gitmiştik alman hastanesindeydi ama çok pahalı gelmişti tüp bebek o zaman zeynep kamilde 6 aydan once rapor cıkarmak zordu bende beklemek istemedim.
raporumuz cıktı eşim bu arada rapor için 3 kez test verdi yine sıfır.bizim azospermi sebepsiz bu arada
başladık uzun protokol tedaviye ben kaç gün vuruldum iğne..ameliya günü geldi çattı ikimizi aynı anda aldılar..
ben eşimden önce cıktım..yatakta kendime gelmeyi bekliyorum..embriyolog bayan geldi yanıma ..ve bulamadıklarını söyledi.
herşey cocuk demek değil işte bak ne güzel bi elmanın iki yarısı gibisiniz filan demeye başladı.evlat edinin isterseniz dedi. ben başladım ağlamaya nasıl ağlıyorum ama annem bana sarıldı ağlıyo..yataktan nasıl kalktıysam eşimin yanına gitmek istedim hemen daha narkozun etkisi geçmemiş.annem peşimde kızım düşersin kendine gelmedin daha diyo.eşimin yanına cıktım kı ağlıyo duvarları yumruklamış elindeki serumu cıkmış hep kan olmus..bizi yanlız bıraktılar odada ailelerimiz vardı yanımızda ogun.biz eşimle sarıldık ağladık eşim ben seni anne yapamıyorumm dedi.ben tabi ondan daha güçlü durup yine moral verdim ona ..neyse eve geldik ama biz gelirken teseden alınana parçalar inceleniyodu ama cıkmadı demişlerdi eve geldi 1 saat sonra bi telefon embriyolog bayan bizden sonra iyice incelemiş sperm bulmaya başlamışlar.
bizz tabi sevinçten havalara uctuk..benim 19 yumurta toplanmıştı..çıkan 10 tane spermden 3. güne kalan 3 embrıyo transfer edildi ama tutmadı maalesef.
sonra 8 ay sonra bizi tekrar cagırdılar tekrar tese için .ilk tesede eşimi lokal yapmışlardı zaten eşim çok etkilenmişti konuşulan herşeyi duymuş çünkü..ikinci teseyede korkarak girdi.bişeyde bilmiyoduk yoka 8 ay arayla ikinci teseyi olmazdık daha dokular düzelmeden 2. defa oldu eşimii kobay gibi kullandılar.maalesef bu defa hiç sperm bulunamadı ve bir sürü doku almışlar iyice testisi zedelemişler.eşim dedi ben bi daha tese filan olmam..bende üstüne gitmedim zamana bırakatık biraz ameliyat yeri düzelsin dedim.ama yinede bişey yapmak istiyodu o zamanlar kadınlar kulubünü bilmiyorum bilgisayarımız bile yok..2009 senesinde eşimi ikna ederek teoman cem kadıoğluna götürdüm varikosel ameliyatı için.adam bize bu ameliyatı yapmam sizin sorununuza bi fayda sağlamaz ama yapıcam yine dedi.neyseki o ameliyatıda olduk.
bu süreçte eşim hiç bisey kullanmadı ama ..2011'de ben buraya kayıt oldum ve bu azo sayfasını buldum bi arkadaşım sayesinde okumaya başladım..sonra birsürü arkadaş edindim..onların eşlerinin teselerinde tedavileinde hep birbirimize destek olduk dualar okuduk..sonra baktım herkes bi kür yapıyo eşine doktorlara götürüyo ben oyle boş duruyorum ..eşimide ikna edemiyorumki tekrar bi doktora adam bıktım istemiyorum bişey diyo artık.
sonra 2012 nin nisan veya mayıs ayında burdaki 3 arkadaşla nurusima ,cemrem ve bahar85 hepimiz aynı güne randevu alıp umut tup bebege giddik orda buluştuk..merakla tanışmak istediğim arkadaşlarım karşımdaydı sanki hepsiyle senelerdir tanışıyo gibiydi..güldük konuştuk herkes bize bakıyodu :-):-)
ogün benim için tekrardan bi umut işıgı göründü.eşim emre beye muayene oldu emre bey bizden bazı testler doppler filan istedi..sonuçları götürdüğümüzde bize %50 şans verdi. bulunacağına inanıyorum dedi.eşimiz fsh 23 tü o zaman ama bunun bi önemi yok dedi emre bey ..bana dönüp ne zaman başlayalım dedi.ben şok oldum tabiii..rapor hakkımızda kalmamıştı..herşey ücretlii epey masraf olucaktı allahın izniyle paramızıda ayarladık ve başladık tedaviye.2002 nin temmuzunda.tedavinin 5. gününde yumurtalarım gelişmediği için tedavi iptal oldu çok üzülmüştüm ağlayarak çıktık merkezden ulun bey doğum kontrol hapı verdi kullan öyle gel dedi sanırım kist oluşmustu.kadıkoyde durakta otobüs bekliyorum hem ağlıyorum hemde neki 21 gün kullanıcam biter hemen diyorum..neyseki sayılı gün geçti.başladım bu defa iyi gidiyodu herşey .6 ağustos şimin mikrotese günüydü eşimle aynı anda hazırlandık..bu arada emre beye 4. ayda gitmiştik 4. aydan 8. aya kadar eşimin kulladıkları aktardan aldığım ufak kavanozda arı sütü bal polen ,ısırgan macunu, propolisti sanırım bide gnc ürünü arginmax 3 kutu 3 ay bunları kullandı tese öncesi başka hiç bişey kullandırtamadım..
6 agustos tese günümüz geldi biz stresle bekliyoruzz..bahar 85 arkadaşımda vardı burdan..eşim acayip sinirli stresli 3 m. tesesini olacak cıkmıycak beni boşa kestiriyosun diyip duruyo..eşim saat 9:50 miydi ne giddi 10 da filan almışlardı operasyona 20 dk sonra hemşireye bi telefon geldi benim kulağım orda hım pozitifmi dedi hemşire telefonu kapattı bize döndü orda kaç arkadaş kv filan var..bulundu gözünüz aydın dedi ben bi çığlık attım hopladım zıpladım ağladımm delirdim ya resmen.Allahıma binlercee şükürler olsunkii emeklerimizin sabrımızın mükafatını vermişti..şuan yazarken bile gözlerim dolu dolu herşeyi tekrar yaşıyorumm böyle yazarken ne kolay geliyo insana ama şu senelere neler sığdırmışım aslında .yani 20 dk da bulundu spermler hemde tek tarafla..emre bey bişey görmese umut vermıyomuş gercekten onu gördüm biiz zaten senelerdir hep emre beye gitme istediğimiz vardı en sonunda yine onun eline kaldık ne mutlu..güzel haberi alınca hemen beni opu ya aldılar.yumurtalar toplandı.3 .güne 4 embriyom kaldı.ama transferim ertelndi diğer aya rahim kalınlığından dolayı.diğer ay 4 embriyo çözdürüldü 1 tanesi 1 .kalite 1 tanesi 2. kalite kaldı onlar transfer edildi 19 eylül 2002 test günümdü ama tutunamamıştı bebeklerim .elimizdeki tüm paramız gitmişti..negatif kağıdı elimde ağlıyordum..ama çok şükürr eşimin tese ameliyatından 3 tüp sperm dondırulmuştu şansım hala vardı..2013 ün nisan ayınca tekrar başladık bu defa bana gebelik aşısı yapıldı şansı artırmak için...eşimin 1 tüp spermi çözdürüldü çok korkuyodum çzöününce kaliteli sperm çıkarmı diye çıktı birsürüde embriyom oldu ama bana 2 tane kaliteli transfer edildi.
transferin 8. günü dayanamayıp evde test yaptım hafifi bi çizgi cıktı inanamadım diğer gün bi daha yaptım yine aynı 10. gün yine yaptım ynı olunca hastaneye gidip kan verdim..arkadaşıma gidip bekledim internetten açıp sonucu öğrenince inananmaıştımm hamileydim çünkü..senelerdir hayalini kurduğummmmm şey olmuştu..o kadar mutluydumki.
çok şükür herşey yolunca giddi güzel bi hamilelik geçirdim ama kanımda pıhtılaşma çıktıgı için genetik testlerde 9 ay boyunca iğne kullandım olsun kızım için herşeye değerdi..
4 ocak 2014 te kızımı kucağıma aldım çok şükür..:KK200::KK200:
şimdi orda 2 tüp spermimiz var allah nasip ederse mart veya nisanda tekrar tedaviye başlamayı düşünüyoruz..
kızıma bi kardeş için..
ama geçen sene bu zamanlarda eşim kasık ağrısıyla doktora giddi sol kasığında bi kitle cıktı günlerrce çok üzüldük doktorlar testisle beraber alınması gerekiyo dedi tümor ama iyimi kötümü alınmadan bilemeyiz dedi eşim mecbur ameliyat oldu ve sol testisi alındı çok şüküürki pataloji sounucu iyi geldi.Alllahım dedim nasıl bi sınavdan geçiyoruz senelerce uğraş cocuk için sonra eşinde yine problem çıksın cok korkmuştum ..ALLAHIM EŞLERİMİZE SAĞLIK VERSİN BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN...
Yani ben bu kadar mücadele etmeseydimm belkide şuan bu durumda olmayabilirdik eşimi çünkü o kadar zor hastaneye sperm testi verdirmeye götürüyodum ki 6 ay önceden dil dökmeye başlıyodum o yüzden eşim hiç bi şey kullanmadıda.herşey rabbimin ol demesiyle oluyo..kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz ..bende uzun seneler bekledim hiç isyan etmedim ama sabırla bekledim..içimde hep bi his bi gün olucak diyodu..kızım 10. senede oldu..dilerim sizler çok beklemezsiniz isteyen herkese hepinize Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder..sınavımız zorr ama Allahın izniylee sonunda gülen sizler olursunuz inşallah..
uzun yazdımmm ne olur kusura bakmayın..olabildiğince kısaltmaya çalıştım. arkadaşlar..:KK68::KK68::KK68::KK68:
bizimde hikayemiz böylee.

ne güzel bir hikaye mutlulukla sonuçlanmış.rabbim bizlere meleğini bekleyen herkesede bu mutluluğu nasip etsin.allahım sağlıklı mutlu huzurlu ömürler versin bebeğinizle beraber..
 
O zaman murat hoca tese yapmadan tedavi yapmis size eger oyle yaptiysa cok guzel bisey bu
Canim bize sadece bi hap verdi esim onu kullaniyo. Ona kalsa hemen yaparda bizim surekli tarih degisti oyuzden gidemedik bu arada hapi kullanmaya devam ediyor esim. InsaAllah sperm cikar Allahin izni ile
 
Rabbim evladini korusun insallah en kisa zamanda bi kardesi olur neguzel dile getirmisin okurken gözlerim doldu insallah rabbim isteyen herkese nasip eder bizleri bu duygudan mahrum birakmaz

İnşallah cnm sağol..
bizler kolay çoçuk sahibi olamıyoruz maalesef.
hikayelerimizde böylee uzunn oluyoo..
Aminn cnm inşallah sizlerde evlat sevgisini yaşarsınız en kısa zamanda
 
Canim cok ugrasmissiniz cogu azolu gibi ama guzel sonuc almisiniz
Okurken benimde gozlerim doldu..zor surecler...
Hic uzun olurmu hikayelerinizi burda paylasin bizlere umut olmaya devam edin.

aynen cnmm bizde çok ugraştık..
sonu güzel oldu.
inşallah sizleri içinde böyle olur..Rabbim emeklerinizin karşılıgını verir..
 
ne güzel bir hikaye mutlulukla sonuçlanmış.rabbim bizlere meleğini bekleyen herkesede bu mutluluğu nasip etsin.allahım sağlıklı mutlu huzurlu ömürler versin bebeğinizle beraber..

Aminn Aminn.arkadaşım..
inşallah sizlerinde güzel haberlerinizi alırız..
yuvalarınız şenlenir yavrularınızla
 
Merhaba arkadaşım..
Biraz geç oldu yazamadım kusura bakma.uzun uzun oturacak bazen vakit olmuyo cadı kızımdan..
Biz 2003 te evlendik.2005 ti sanırım azo oldugumuzu öğrendik.
ilk sene çoçuk düşünmüyoduk sonra aileler yani eşimin ailesi ısrar edince torun istiyoruz diye.
bide korunmayı bıraktık kaç ay geçti bişey yok doktora giddik.ben muayene oldum bişey yok sonra eşimden spermiogram
istediler..eşim sonucu bi gün sonra giddi almaya eve geldi ..kagıt bom boş herseyin karşısında 0 yazıyo.biz şok oldukk.
inanamadık ilkte sonra tkerar giddik bi prof vardı dedi böyle böyle tese olmanız gerekıyo başka yolu yok.
giddiğimiz hastane marmara üniversitesiydi.Eşim korktu teseyi duyunca anlatmış doktor nasıl bi operasyon p
oldugunu..eşimi ikna edip tedaviye başlamamız 2007 senesiydi ..ama bu sürecte eşim panik atak oldu 1 ayda 10 kilo verdi ..
çok zor gunler geçirdik.neyse eşim toparlandıktan sonra raporumuzu cıkardık üniv hastanesinde.. o zaman emre bakırcıoglunada gitmiştik alman hastanesindeydi ama çok pahalı gelmişti tüp bebek o zaman zeynep kamilde 6 aydan once rapor cıkarmak zordu bende beklemek istemedim.
raporumuz cıktı eşim bu arada rapor için 3 kez test verdi yine sıfır.bizim azospermi sebepsiz bu arada
başladık uzun protokol tedaviye ben kaç gün vuruldum iğne..ameliya günü geldi çattı ikimizi aynı anda aldılar..
ben eşimden önce cıktım..yatakta kendime gelmeyi bekliyorum..embriyolog bayan geldi yanıma ..ve bulamadıklarını söyledi.
herşey cocuk demek değil işte bak ne güzel bi elmanın iki yarısı gibisiniz filan demeye başladı.evlat edinin isterseniz dedi. ben başladım ağlamaya nasıl ağlıyorum ama annem bana sarıldı ağlıyo..yataktan nasıl kalktıysam eşimin yanına gitmek istedim hemen daha narkozun etkisi geçmemiş.annem peşimde kızım düşersin kendine gelmedin daha diyo.eşimin yanına cıktım kı ağlıyo duvarları yumruklamış elindeki serumu cıkmış hep kan olmus..bizi yanlız bıraktılar odada ailelerimiz vardı yanımızda ogun.biz eşimle sarıldık ağladık eşim ben seni anne yapamıyorumm dedi.ben tabi ondan daha güçlü durup yine moral verdim ona ..neyse eve geldik ama biz gelirken teseden alınana parçalar inceleniyodu ama cıkmadı demişlerdi eve geldi 1 saat sonra bi telefon embriyolog bayan bizden sonra iyice incelemiş sperm bulmaya başlamışlar.
bizz tabi sevinçten havalara uctuk..benim 19 yumurta toplanmıştı..çıkan 10 tane spermden 3. güne kalan 3 embrıyo transfer edildi ama tutmadı maalesef.
sonra 8 ay sonra bizi tekrar cagırdılar tekrar tese için .ilk tesede eşimi lokal yapmışlardı zaten eşim çok etkilenmişti konuşulan herşeyi duymuş çünkü..ikinci teseyede korkarak girdi.bişeyde bilmiyoduk yoka 8 ay arayla ikinci teseyi olmazdık daha dokular düzelmeden 2. defa oldu eşimii kobay gibi kullandılar.maalesef bu defa hiç sperm bulunamadı ve bir sürü doku almışlar iyice testisi zedelemişler.eşim dedi ben bi daha tese filan olmam..bende üstüne gitmedim zamana bırakatık biraz ameliyat yeri düzelsin dedim.ama yinede bişey yapmak istiyodu o zamanlar kadınlar kulubünü bilmiyorum bilgisayarımız bile yok..2009 senesinde eşimi ikna ederek teoman cem kadıoğluna götürdüm varikosel ameliyatı için.adam bize bu ameliyatı yapmam sizin sorununuza bi fayda sağlamaz ama yapıcam yine dedi.neyseki o ameliyatıda olduk.
bu süreçte eşim hiç bisey kullanmadı ama ..2011'de ben buraya kayıt oldum ve bu azo sayfasını buldum bi arkadaşım sayesinde okumaya başladım..sonra birsürü arkadaş edindim..onların eşlerinin teselerinde tedavileinde hep birbirimize destek olduk dualar okuduk..sonra baktım herkes bi kür yapıyo eşine doktorlara götürüyo ben oyle boş duruyorum ..eşimide ikna edemiyorumki tekrar bi doktora adam bıktım istemiyorum bişey diyo artık.
sonra 2012 nin nisan veya mayıs ayında burdaki 3 arkadaşla nurusima ,cemrem ve bahar85 hepimiz aynı güne randevu alıp umut tup bebege giddik orda buluştuk..merakla tanışmak istediğim arkadaşlarım karşımdaydı sanki hepsiyle senelerdir tanışıyo gibiydi..güldük konuştuk herkes bize bakıyodu :-):-)
ogün benim için tekrardan bi umut işıgı göründü.eşim emre beye muayene oldu emre bey bizden bazı testler doppler filan istedi..sonuçları götürdüğümüzde bize %50 şans verdi. bulunacağına inanıyorum dedi.eşimiz fsh 23 tü o zaman ama bunun bi önemi yok dedi emre bey ..bana dönüp ne zaman başlayalım dedi.ben şok oldum tabiii..rapor hakkımızda kalmamıştı..herşey ücretlii epey masraf olucaktı allahın izniyle paramızıda ayarladık ve başladık tedaviye.2002 nin temmuzunda.tedavinin 5. gününde yumurtalarım gelişmediği için tedavi iptal oldu çok üzülmüştüm ağlayarak çıktık merkezden ulun bey doğum kontrol hapı verdi kullan öyle gel dedi sanırım kist oluşmustu.kadıkoyde durakta otobüs bekliyorum hem ağlıyorum hemde neki 21 gün kullanıcam biter hemen diyorum..neyseki sayılı gün geçti.başladım bu defa iyi gidiyodu herşey .6 ağustos şimin mikrotese günüydü eşimle aynı anda hazırlandık..bu arada emre beye 4. ayda gitmiştik 4. aydan 8. aya kadar eşimin kulladıkları aktardan aldığım ufak kavanozda arı sütü bal polen ,ısırgan macunu, propolisti sanırım bide gnc ürünü arginmax 3 kutu 3 ay bunları kullandı tese öncesi başka hiç bişey kullandırtamadım..
6 agustos tese günümüz geldi biz stresle bekliyoruzz..bahar 85 arkadaşımda vardı burdan..eşim acayip sinirli stresli 3 m. tesesini olacak cıkmıycak beni boşa kestiriyosun diyip duruyo..eşim saat 9:50 miydi ne giddi 10 da filan almışlardı operasyona 20 dk sonra hemşireye bi telefon geldi benim kulağım orda hım pozitifmi dedi hemşire telefonu kapattı bize döndü orda kaç arkadaş kv filan var..bulundu gözünüz aydın dedi ben bi çığlık attım hopladım zıpladım ağladımm delirdim ya resmen.Allahıma binlercee şükürler olsunkii emeklerimizin sabrımızın mükafatını vermişti..şuan yazarken bile gözlerim dolu dolu herşeyi tekrar yaşıyorumm böyle yazarken ne kolay geliyo insana ama şu senelere neler sığdırmışım aslında .yani 20 dk da bulundu spermler hemde tek tarafla..emre bey bişey görmese umut vermıyomuş gercekten onu gördüm biiz zaten senelerdir hep emre beye gitme istediğimiz vardı en sonunda yine onun eline kaldık ne mutlu..güzel haberi alınca hemen beni opu ya aldılar.yumurtalar toplandı.3 .güne 4 embriyom kaldı.ama transferim ertelndi diğer aya rahim kalınlığından dolayı.diğer ay 4 embriyo çözdürüldü 1 tanesi 1 .kalite 1 tanesi 2. kalite kaldı onlar transfer edildi 19 eylül 2002 test günümdü ama tutunamamıştı bebeklerim .elimizdeki tüm paramız gitmişti..negatif kağıdı elimde ağlıyordum..ama çok şükürr eşimin tese ameliyatından 3 tüp sperm dondırulmuştu şansım hala vardı..2013 ün nisan ayınca tekrar başladık bu defa bana gebelik aşısı yapıldı şansı artırmak için...eşimin 1 tüp spermi çözdürüldü çok korkuyodum çzöününce kaliteli sperm çıkarmı diye çıktı birsürüde embriyom oldu ama bana 2 tane kaliteli transfer edildi.
transferin 8. günü dayanamayıp evde test yaptım hafifi bi çizgi cıktı inanamadım diğer gün bi daha yaptım yine aynı 10. gün yine yaptım ynı olunca hastaneye gidip kan verdim..arkadaşıma gidip bekledim internetten açıp sonucu öğrenince inananmaıştımm hamileydim çünkü..senelerdir hayalini kurduğummmmm şey olmuştu..o kadar mutluydumki.
çok şükür herşey yolunca giddi güzel bi hamilelik geçirdim ama kanımda pıhtılaşma çıktıgı için genetik testlerde 9 ay boyunca iğne kullandım olsun kızım için herşeye değerdi..
4 ocak 2014 te kızımı kucağıma aldım çok şükür..:KK200::KK200:
şimdi orda 2 tüp spermimiz var allah nasip ederse mart veya nisanda tekrar tedaviye başlamayı düşünüyoruz..
kızıma bi kardeş için..
ama geçen sene bu zamanlarda eşim kasık ağrısıyla doktora giddi sol kasığında bi kitle cıktı günlerrce çok üzüldük doktorlar testisle beraber alınması gerekiyo dedi tümor ama iyimi kötümü alınmadan bilemeyiz dedi eşim mecbur ameliyat oldu ve sol testisi alındı çok şüküürki pataloji sounucu iyi geldi.Alllahım dedim nasıl bi sınavdan geçiyoruz senelerce uğraş cocuk için sonra eşinde yine problem çıksın cok korkmuştum ..ALLAHIM EŞLERİMİZE SAĞLIK VERSİN BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN...
Yani ben bu kadar mücadele etmeseydimm belkide şuan bu durumda olmayabilirdik eşimi çünkü o kadar zor hastaneye sperm testi verdirmeye götürüyodum ki 6 ay önceden dil dökmeye başlıyodum o yüzden eşim hiç bi şey kullanmadıda.herşey rabbimin ol demesiyle oluyo..kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz ..bende uzun seneler bekledim hiç isyan etmedim ama sabırla bekledim..içimde hep bi his bi gün olucak diyodu..kızım 10. senede oldu..dilerim sizler çok beklemezsiniz isteyen herkese hepinize Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder..sınavımız zorr ama Allahın izniylee sonunda gülen sizler olursunuz inşallah..
uzun yazdımmm ne olur kusura bakmayın..olabildiğince kısaltmaya çalıştım. arkadaşlar..:KK68::KK68::KK68::KK68:
bizimde hikayemiz böylee.
Allahım sen nelere kadirsin okurken kendimi zor tutum duygulandim aslımda hepimizin ayni kaderleri yasamisiz bizim sonumuzda insallah mutlu sonla biter allah yavrunuzu size bagislasin ..
 
Merhaba arkadaşım..
Biraz geç oldu yazamadım kusura bakma.uzun uzun oturacak bazen vakit olmuyo cadı kızımdan..
Biz 2003 te evlendik.2005 ti sanırım azo oldugumuzu öğrendik.
ilk sene çoçuk düşünmüyoduk sonra aileler yani eşimin ailesi ısrar edince torun istiyoruz diye.
bide korunmayı bıraktık kaç ay geçti bişey yok doktora giddik.ben muayene oldum bişey yok sonra eşimden spermiogram
istediler..eşim sonucu bi gün sonra giddi almaya eve geldi ..kagıt bom boş herseyin karşısında 0 yazıyo.biz şok oldukk.
inanamadık ilkte sonra tkerar giddik bi prof vardı dedi böyle böyle tese olmanız gerekıyo başka yolu yok.
giddiğimiz hastane marmara üniversitesiydi.Eşim korktu teseyi duyunca anlatmış doktor nasıl bi operasyon p
oldugunu..eşimi ikna edip tedaviye başlamamız 2007 senesiydi ..ama bu sürecte eşim panik atak oldu 1 ayda 10 kilo verdi ..
çok zor gunler geçirdik.neyse eşim toparlandıktan sonra raporumuzu cıkardık üniv hastanesinde.. o zaman emre bakırcıoglunada gitmiştik alman hastanesindeydi ama çok pahalı gelmişti tüp bebek o zaman zeynep kamilde 6 aydan once rapor cıkarmak zordu bende beklemek istemedim.
raporumuz cıktı eşim bu arada rapor için 3 kez test verdi yine sıfır.bizim azospermi sebepsiz bu arada
başladık uzun protokol tedaviye ben kaç gün vuruldum iğne..ameliya günü geldi çattı ikimizi aynı anda aldılar..
ben eşimden önce cıktım..yatakta kendime gelmeyi bekliyorum..embriyolog bayan geldi yanıma ..ve bulamadıklarını söyledi.
herşey cocuk demek değil işte bak ne güzel bi elmanın iki yarısı gibisiniz filan demeye başladı.evlat edinin isterseniz dedi. ben başladım ağlamaya nasıl ağlıyorum ama annem bana sarıldı ağlıyo..yataktan nasıl kalktıysam eşimin yanına gitmek istedim hemen daha narkozun etkisi geçmemiş.annem peşimde kızım düşersin kendine gelmedin daha diyo.eşimin yanına cıktım kı ağlıyo duvarları yumruklamış elindeki serumu cıkmış hep kan olmus..bizi yanlız bıraktılar odada ailelerimiz vardı yanımızda ogun.biz eşimle sarıldık ağladık eşim ben seni anne yapamıyorumm dedi.ben tabi ondan daha güçlü durup yine moral verdim ona ..neyse eve geldik ama biz gelirken teseden alınana parçalar inceleniyodu ama cıkmadı demişlerdi eve geldi 1 saat sonra bi telefon embriyolog bayan bizden sonra iyice incelemiş sperm bulmaya başlamışlar.
bizz tabi sevinçten havalara uctuk..benim 19 yumurta toplanmıştı..çıkan 10 tane spermden 3. güne kalan 3 embrıyo transfer edildi ama tutmadı maalesef.
sonra 8 ay sonra bizi tekrar cagırdılar tekrar tese için .ilk tesede eşimi lokal yapmışlardı zaten eşim çok etkilenmişti konuşulan herşeyi duymuş çünkü..ikinci teseyede korkarak girdi.bişeyde bilmiyoduk yoka 8 ay arayla ikinci teseyi olmazdık daha dokular düzelmeden 2. defa oldu eşimii kobay gibi kullandılar.maalesef bu defa hiç sperm bulunamadı ve bir sürü doku almışlar iyice testisi zedelemişler.eşim dedi ben bi daha tese filan olmam..bende üstüne gitmedim zamana bırakatık biraz ameliyat yeri düzelsin dedim.ama yinede bişey yapmak istiyodu o zamanlar kadınlar kulubünü bilmiyorum bilgisayarımız bile yok..2009 senesinde eşimi ikna ederek teoman cem kadıoğluna götürdüm varikosel ameliyatı için.adam bize bu ameliyatı yapmam sizin sorununuza bi fayda sağlamaz ama yapıcam yine dedi.neyseki o ameliyatıda olduk.
bu süreçte eşim hiç bisey kullanmadı ama ..2011'de ben buraya kayıt oldum ve bu azo sayfasını buldum bi arkadaşım sayesinde okumaya başladım..sonra birsürü arkadaş edindim..onların eşlerinin teselerinde tedavileinde hep birbirimize destek olduk dualar okuduk..sonra baktım herkes bi kür yapıyo eşine doktorlara götürüyo ben oyle boş duruyorum ..eşimide ikna edemiyorumki tekrar bi doktora adam bıktım istemiyorum bişey diyo artık.
sonra 2012 nin nisan veya mayıs ayında burdaki 3 arkadaşla nurusima ,cemrem ve bahar85 hepimiz aynı güne randevu alıp umut tup bebege giddik orda buluştuk..merakla tanışmak istediğim arkadaşlarım karşımdaydı sanki hepsiyle senelerdir tanışıyo gibiydi..güldük konuştuk herkes bize bakıyodu :-):-)
ogün benim için tekrardan bi umut işıgı göründü.eşim emre beye muayene oldu emre bey bizden bazı testler doppler filan istedi..sonuçları götürdüğümüzde bize %50 şans verdi. bulunacağına inanıyorum dedi.eşimiz fsh 23 tü o zaman ama bunun bi önemi yok dedi emre bey ..bana dönüp ne zaman başlayalım dedi.ben şok oldum tabiii..rapor hakkımızda kalmamıştı..herşey ücretlii epey masraf olucaktı allahın izniyle paramızıda ayarladık ve başladık tedaviye.2002 nin temmuzunda.tedavinin 5. gününde yumurtalarım gelişmediği için tedavi iptal oldu çok üzülmüştüm ağlayarak çıktık merkezden ulun bey doğum kontrol hapı verdi kullan öyle gel dedi sanırım kist oluşmustu.kadıkoyde durakta otobüs bekliyorum hem ağlıyorum hemde neki 21 gün kullanıcam biter hemen diyorum..neyseki sayılı gün geçti.başladım bu defa iyi gidiyodu herşey .6 ağustos şimin mikrotese günüydü eşimle aynı anda hazırlandık..bu arada emre beye 4. ayda gitmiştik 4. aydan 8. aya kadar eşimin kulladıkları aktardan aldığım ufak kavanozda arı sütü bal polen ,ısırgan macunu, propolisti sanırım bide gnc ürünü arginmax 3 kutu 3 ay bunları kullandı tese öncesi başka hiç bişey kullandırtamadım..
6 agustos tese günümüz geldi biz stresle bekliyoruzz..bahar 85 arkadaşımda vardı burdan..eşim acayip sinirli stresli 3 m. tesesini olacak cıkmıycak beni boşa kestiriyosun diyip duruyo..eşim saat 9:50 miydi ne giddi 10 da filan almışlardı operasyona 20 dk sonra hemşireye bi telefon geldi benim kulağım orda hım pozitifmi dedi hemşire telefonu kapattı bize döndü orda kaç arkadaş kv filan var..bulundu gözünüz aydın dedi ben bi çığlık attım hopladım zıpladım ağladımm delirdim ya resmen.Allahıma binlercee şükürler olsunkii emeklerimizin sabrımızın mükafatını vermişti..şuan yazarken bile gözlerim dolu dolu herşeyi tekrar yaşıyorumm böyle yazarken ne kolay geliyo insana ama şu senelere neler sığdırmışım aslında .yani 20 dk da bulundu spermler hemde tek tarafla..emre bey bişey görmese umut vermıyomuş gercekten onu gördüm biiz zaten senelerdir hep emre beye gitme istediğimiz vardı en sonunda yine onun eline kaldık ne mutlu..güzel haberi alınca hemen beni opu ya aldılar.yumurtalar toplandı.3 .güne 4 embriyom kaldı.ama transferim ertelndi diğer aya rahim kalınlığından dolayı.diğer ay 4 embriyo çözdürüldü 1 tanesi 1 .kalite 1 tanesi 2. kalite kaldı onlar transfer edildi 19 eylül 2002 test günümdü ama tutunamamıştı bebeklerim .elimizdeki tüm paramız gitmişti..negatif kağıdı elimde ağlıyordum..ama çok şükürr eşimin tese ameliyatından 3 tüp sperm dondırulmuştu şansım hala vardı..2013 ün nisan ayınca tekrar başladık bu defa bana gebelik aşısı yapıldı şansı artırmak için...eşimin 1 tüp spermi çözdürüldü çok korkuyodum çzöününce kaliteli sperm çıkarmı diye çıktı birsürüde embriyom oldu ama bana 2 tane kaliteli transfer edildi.
transferin 8. günü dayanamayıp evde test yaptım hafifi bi çizgi cıktı inanamadım diğer gün bi daha yaptım yine aynı 10. gün yine yaptım ynı olunca hastaneye gidip kan verdim..arkadaşıma gidip bekledim internetten açıp sonucu öğrenince inananmaıştımm hamileydim çünkü..senelerdir hayalini kurduğummmmm şey olmuştu..o kadar mutluydumki.
çok şükür herşey yolunca giddi güzel bi hamilelik geçirdim ama kanımda pıhtılaşma çıktıgı için genetik testlerde 9 ay boyunca iğne kullandım olsun kızım için herşeye değerdi..
4 ocak 2014 te kızımı kucağıma aldım çok şükür..:KK200::KK200:
şimdi orda 2 tüp spermimiz var allah nasip ederse mart veya nisanda tekrar tedaviye başlamayı düşünüyoruz..
kızıma bi kardeş için..
ama geçen sene bu zamanlarda eşim kasık ağrısıyla doktora giddi sol kasığında bi kitle cıktı günlerrce çok üzüldük doktorlar testisle beraber alınması gerekiyo dedi tümor ama iyimi kötümü alınmadan bilemeyiz dedi eşim mecbur ameliyat oldu ve sol testisi alındı çok şüküürki pataloji sounucu iyi geldi.Alllahım dedim nasıl bi sınavdan geçiyoruz senelerce uğraş cocuk için sonra eşinde yine problem çıksın cok korkmuştum ..ALLAHIM EŞLERİMİZE SAĞLIK VERSİN BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN...
Yani ben bu kadar mücadele etmeseydimm belkide şuan bu durumda olmayabilirdik eşimi çünkü o kadar zor hastaneye sperm testi verdirmeye götürüyodum ki 6 ay önceden dil dökmeye başlıyodum o yüzden eşim hiç bi şey kullanmadıda.herşey rabbimin ol demesiyle oluyo..kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz ..bende uzun seneler bekledim hiç isyan etmedim ama sabırla bekledim..içimde hep bi his bi gün olucak diyodu..kızım 10. senede oldu..dilerim sizler çok beklemezsiniz isteyen herkese hepinize Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder..sınavımız zorr ama Allahın izniylee sonunda gülen sizler olursunuz inşallah..
uzun yazdımmm ne olur kusura bakmayın..olabildiğince kısaltmaya çalıştım. arkadaşlar..:KK68::KK68::KK68::KK68:
bizimde hikayemiz böylee.
çok teşekkür ederim. inşallah kızınizın kardeşi de olur. bende emre hocazi çok istiyorum bakalım kismet
 
Merhaba arkadaşım..
Biraz geç oldu yazamadım kusura bakma.uzun uzun oturacak bazen vakit olmuyo cadı kızımdan..
Biz 2003 te evlendik.2005 ti sanırım azo oldugumuzu öğrendik.
ilk sene çoçuk düşünmüyoduk sonra aileler yani eşimin ailesi ısrar edince torun istiyoruz diye.
bide korunmayı bıraktık kaç ay geçti bişey yok doktora giddik.ben muayene oldum bişey yok sonra eşimden spermiogram
istediler..eşim sonucu bi gün sonra giddi almaya eve geldi ..kagıt bom boş herseyin karşısında 0 yazıyo.biz şok oldukk.
inanamadık ilkte sonra tkerar giddik bi prof vardı dedi böyle böyle tese olmanız gerekıyo başka yolu yok.
giddiğimiz hastane marmara üniversitesiydi.Eşim korktu teseyi duyunca anlatmış doktor nasıl bi operasyon p
oldugunu..eşimi ikna edip tedaviye başlamamız 2007 senesiydi ..ama bu sürecte eşim panik atak oldu 1 ayda 10 kilo verdi ..
çok zor gunler geçirdik.neyse eşim toparlandıktan sonra raporumuzu cıkardık üniv hastanesinde.. o zaman emre bakırcıoglunada gitmiştik alman hastanesindeydi ama çok pahalı gelmişti tüp bebek o zaman zeynep kamilde 6 aydan once rapor cıkarmak zordu bende beklemek istemedim.
raporumuz cıktı eşim bu arada rapor için 3 kez test verdi yine sıfır.bizim azospermi sebepsiz bu arada
başladık uzun protokol tedaviye ben kaç gün vuruldum iğne..ameliya günü geldi çattı ikimizi aynı anda aldılar..
ben eşimden önce cıktım..yatakta kendime gelmeyi bekliyorum..embriyolog bayan geldi yanıma ..ve bulamadıklarını söyledi.
herşey cocuk demek değil işte bak ne güzel bi elmanın iki yarısı gibisiniz filan demeye başladı.evlat edinin isterseniz dedi. ben başladım ağlamaya nasıl ağlıyorum ama annem bana sarıldı ağlıyo..yataktan nasıl kalktıysam eşimin yanına gitmek istedim hemen daha narkozun etkisi geçmemiş.annem peşimde kızım düşersin kendine gelmedin daha diyo.eşimin yanına cıktım kı ağlıyo duvarları yumruklamış elindeki serumu cıkmış hep kan olmus..bizi yanlız bıraktılar odada ailelerimiz vardı yanımızda ogun.biz eşimle sarıldık ağladık eşim ben seni anne yapamıyorumm dedi.ben tabi ondan daha güçlü durup yine moral verdim ona ..neyse eve geldik ama biz gelirken teseden alınana parçalar inceleniyodu ama cıkmadı demişlerdi eve geldi 1 saat sonra bi telefon embriyolog bayan bizden sonra iyice incelemiş sperm bulmaya başlamışlar.
bizz tabi sevinçten havalara uctuk..benim 19 yumurta toplanmıştı..çıkan 10 tane spermden 3. güne kalan 3 embrıyo transfer edildi ama tutmadı maalesef.
sonra 8 ay sonra bizi tekrar cagırdılar tekrar tese için .ilk tesede eşimi lokal yapmışlardı zaten eşim çok etkilenmişti konuşulan herşeyi duymuş çünkü..ikinci teseyede korkarak girdi.bişeyde bilmiyoduk yoka 8 ay arayla ikinci teseyi olmazdık daha dokular düzelmeden 2. defa oldu eşimii kobay gibi kullandılar.maalesef bu defa hiç sperm bulunamadı ve bir sürü doku almışlar iyice testisi zedelemişler.eşim dedi ben bi daha tese filan olmam..bende üstüne gitmedim zamana bırakatık biraz ameliyat yeri düzelsin dedim.ama yinede bişey yapmak istiyodu o zamanlar kadınlar kulubünü bilmiyorum bilgisayarımız bile yok..2009 senesinde eşimi ikna ederek teoman cem kadıoğluna götürdüm varikosel ameliyatı için.adam bize bu ameliyatı yapmam sizin sorununuza bi fayda sağlamaz ama yapıcam yine dedi.neyseki o ameliyatıda olduk.
bu süreçte eşim hiç bisey kullanmadı ama ..2011'de ben buraya kayıt oldum ve bu azo sayfasını buldum bi arkadaşım sayesinde okumaya başladım..sonra birsürü arkadaş edindim..onların eşlerinin teselerinde tedavileinde hep birbirimize destek olduk dualar okuduk..sonra baktım herkes bi kür yapıyo eşine doktorlara götürüyo ben oyle boş duruyorum ..eşimide ikna edemiyorumki tekrar bi doktora adam bıktım istemiyorum bişey diyo artık.
sonra 2012 nin nisan veya mayıs ayında burdaki 3 arkadaşla nurusima ,cemrem ve bahar85 hepimiz aynı güne randevu alıp umut tup bebege giddik orda buluştuk..merakla tanışmak istediğim arkadaşlarım karşımdaydı sanki hepsiyle senelerdir tanışıyo gibiydi..güldük konuştuk herkes bize bakıyodu :-):-)
ogün benim için tekrardan bi umut işıgı göründü.eşim emre beye muayene oldu emre bey bizden bazı testler doppler filan istedi..sonuçları götürdüğümüzde bize %50 şans verdi. bulunacağına inanıyorum dedi.eşimiz fsh 23 tü o zaman ama bunun bi önemi yok dedi emre bey ..bana dönüp ne zaman başlayalım dedi.ben şok oldum tabiii..rapor hakkımızda kalmamıştı..herşey ücretlii epey masraf olucaktı allahın izniyle paramızıda ayarladık ve başladık tedaviye.2002 nin temmuzunda.tedavinin 5. gününde yumurtalarım gelişmediği için tedavi iptal oldu çok üzülmüştüm ağlayarak çıktık merkezden ulun bey doğum kontrol hapı verdi kullan öyle gel dedi sanırım kist oluşmustu.kadıkoyde durakta otobüs bekliyorum hem ağlıyorum hemde neki 21 gün kullanıcam biter hemen diyorum..neyseki sayılı gün geçti.başladım bu defa iyi gidiyodu herşey .6 ağustos şimin mikrotese günüydü eşimle aynı anda hazırlandık..bu arada emre beye 4. ayda gitmiştik 4. aydan 8. aya kadar eşimin kulladıkları aktardan aldığım ufak kavanozda arı sütü bal polen ,ısırgan macunu, propolisti sanırım bide gnc ürünü arginmax 3 kutu 3 ay bunları kullandı tese öncesi başka hiç bişey kullandırtamadım..
6 agustos tese günümüz geldi biz stresle bekliyoruzz..bahar 85 arkadaşımda vardı burdan..eşim acayip sinirli stresli 3 m. tesesini olacak cıkmıycak beni boşa kestiriyosun diyip duruyo..eşim saat 9:50 miydi ne giddi 10 da filan almışlardı operasyona 20 dk sonra hemşireye bi telefon geldi benim kulağım orda hım pozitifmi dedi hemşire telefonu kapattı bize döndü orda kaç arkadaş kv filan var..bulundu gözünüz aydın dedi ben bi çığlık attım hopladım zıpladım ağladımm delirdim ya resmen.Allahıma binlercee şükürler olsunkii emeklerimizin sabrımızın mükafatını vermişti..şuan yazarken bile gözlerim dolu dolu herşeyi tekrar yaşıyorumm böyle yazarken ne kolay geliyo insana ama şu senelere neler sığdırmışım aslında .yani 20 dk da bulundu spermler hemde tek tarafla..emre bey bişey görmese umut vermıyomuş gercekten onu gördüm biiz zaten senelerdir hep emre beye gitme istediğimiz vardı en sonunda yine onun eline kaldık ne mutlu..güzel haberi alınca hemen beni opu ya aldılar.yumurtalar toplandı.3 .güne 4 embriyom kaldı.ama transferim ertelndi diğer aya rahim kalınlığından dolayı.diğer ay 4 embriyo çözdürüldü 1 tanesi 1 .kalite 1 tanesi 2. kalite kaldı onlar transfer edildi 19 eylül 2002 test günümdü ama tutunamamıştı bebeklerim .elimizdeki tüm paramız gitmişti..negatif kağıdı elimde ağlıyordum..ama çok şükürr eşimin tese ameliyatından 3 tüp sperm dondırulmuştu şansım hala vardı..2013 ün nisan ayınca tekrar başladık bu defa bana gebelik aşısı yapıldı şansı artırmak için...eşimin 1 tüp spermi çözdürüldü çok korkuyodum çzöününce kaliteli sperm çıkarmı diye çıktı birsürüde embriyom oldu ama bana 2 tane kaliteli transfer edildi.
transferin 8. günü dayanamayıp evde test yaptım hafifi bi çizgi cıktı inanamadım diğer gün bi daha yaptım yine aynı 10. gün yine yaptım ynı olunca hastaneye gidip kan verdim..arkadaşıma gidip bekledim internetten açıp sonucu öğrenince inananmaıştımm hamileydim çünkü..senelerdir hayalini kurduğummmmm şey olmuştu..o kadar mutluydumki.
çok şükür herşey yolunca giddi güzel bi hamilelik geçirdim ama kanımda pıhtılaşma çıktıgı için genetik testlerde 9 ay boyunca iğne kullandım olsun kızım için herşeye değerdi..
4 ocak 2014 te kızımı kucağıma aldım çok şükür..:KK200::KK200:
şimdi orda 2 tüp spermimiz var allah nasip ederse mart veya nisanda tekrar tedaviye başlamayı düşünüyoruz..
kızıma bi kardeş için..
ama geçen sene bu zamanlarda eşim kasık ağrısıyla doktora giddi sol kasığında bi kitle cıktı günlerrce çok üzüldük doktorlar testisle beraber alınması gerekiyo dedi tümor ama iyimi kötümü alınmadan bilemeyiz dedi eşim mecbur ameliyat oldu ve sol testisi alındı çok şüküürki pataloji sounucu iyi geldi.Alllahım dedim nasıl bi sınavdan geçiyoruz senelerce uğraş cocuk için sonra eşinde yine problem çıksın cok korkmuştum ..ALLAHIM EŞLERİMİZE SAĞLIK VERSİN BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN...
Yani ben bu kadar mücadele etmeseydimm belkide şuan bu durumda olmayabilirdik eşimi çünkü o kadar zor hastaneye sperm testi verdirmeye götürüyodum ki 6 ay önceden dil dökmeye başlıyodum o yüzden eşim hiç bi şey kullanmadıda.herşey rabbimin ol demesiyle oluyo..kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz ..bende uzun seneler bekledim hiç isyan etmedim ama sabırla bekledim..içimde hep bi his bi gün olucak diyodu..kızım 10. senede oldu..dilerim sizler çok beklemezsiniz isteyen herkese hepinize Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder..sınavımız zorr ama Allahın izniylee sonunda gülen sizler olursunuz inşallah..
uzun yazdımmm ne olur kusura bakmayın..olabildiğince kısaltmaya çalıştım. arkadaşlar..:KK68::KK68::KK68::KK68:
bizimde hikayemiz böylee.
Maşallah :) rabbim bizlere de nasip etsin insAllah
 
Back
X