• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canim merhabalar. Cok uzuldum. Ilk soku hepimiz yasadik. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun. Bursayi bilmiyorm ama biz istanbulda memorial sisliye gidiyoruz. Tedavimi yoksa tesemi surekli bi kararsizlik oluyor tabi insanda bilemiyoruz hangisi iyi Allah bilir. Tedavisiz ilk tesesinde sperm bulunanlar var yada tedavi ile sperm bulunanlar oluyor. Tedavisiz de sperm bulunmadigida oluyor aylarca yillarca tedavi gorup yine sperm bulunmadigi oluyor. Tedavisiz kesinlikle bulunmaz diyeyemeyiz. Veya tedavi ile kesin bulunurda denilmez. Evet bircok merkez bu isi ticaret icin yapiyor. Bu butun merkezler icin gecerli. Ama tedavi ettigini soyleyen doktorlarin bircoguda isi ticarete dokmus durumda. Hatta bitkiselciler bile bu isi ticarete dokmus zayif noktalarindan yakaliyorlar insani. Dusunki arayip gorstgmz bitkisel urunler hazirlayn biri 500 tl isteyebiliyor. Zor bi karar ama esinle ortak bi karar almalisinz. Oncelikle hormonlar ne durumda genetik testler nasil bunlar bilinmeli altindaki tibbi sebebler arastirilmali. Ama unutmayalimki Rabbimiz vermek isterse ne hormonlar ne doktorlar ne merkezler etkili ve etkisiz olabilir. Hepsi Allahin takdirinde.. gerisi vesilee Allah hepimizn yardimcisi olsun ciktigimz bu yoldaa Imtihanimizi hayirli saglikli evlatlarla sonuclandirsin.
Çok tesekkur ederim, Allah razı olsun . Hormonal değerleri normal. Ultrason normal. Ama tıbbi sebebini bilmiyoruz. Bir tüp bebek merkeziyle gorusecegiz, sebep olan şeyi bulmak için. Ama dediğiniz gibi insanlar bu işi ticarete dökmüşler. Bu tedavi ekonomik olarak biraz külfetli olacak. Hem maddi hem manevi insanları somuruyorlar. Bu nedenle doğru bir tercih yapmak istiyoruz.

Canim merhabalar. Cok uzuldum. Ilk soku hepimiz yasadik. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun. Bursayi bilmiyorm ama biz istanbulda memorial sisliye gidiyoruz. Tedavimi yoksa tesemi surekli bi kararsizlik oluyor tabi insanda bilemiyoruz hangisi iyi Allah bilir. Tedavisiz ilk tesesinde sperm bulunanlar var yada tedavi ile sperm bulunanlar oluyor. Tedavisiz de sperm bulunmadigida oluyor aylarca yillarca tedavi gorup yine sperm bulunmadigi oluyor. Tedavisiz kesinlikle bulunmaz diyeyemeyiz. Veya tedavi ile kesin bulunurda denilmez. Evet bircok merkez bu isi ticaret icin yapiyor. Bu butun merkezler icin gecerli. Ama tedavi ettigini soyleyen doktorlarin bircoguda isi ticarete dokmus durumda. Hatta bitkiselciler bile bu isi ticarete dokmus zayif noktalarindan yakaliyorlar insani. Dusunki arayip gorstgmz bitkisel urunler hazirlayn biri 500 tl isteyebiliyor. Zor bi karar ama esinle ortak bi karar almalisinz. Oncelikle hormonlar ne durumda genetik testler nasil bunlar bilinmeli altindaki tibbi sebebler arastirilmali. Ama unutmayalimki Rabbimiz vermek isterse ne hormonlar ne doktorlar ne merkezler etkili ve etkisiz olabilir. Hepsi Allahin takdirinde.. gerisi vesilee Allah hepimizn yardimcisi olsun ciktigimz bu yoldaa Imtihanimizi hayirli saglikli evlatlarla sonuclandirsin.
Çok tesekkur ederim sağ olun. İnsanda inanç olmasa dayanamaz sanırım..

Çok tesekkur ederim, Allah razı olsun . Hormonal değerleri normal. Ultrason normal. Ama tıbbi sebebini bilmiyoruz. Bir tüp bebek merkeziyle gorusecegiz, sebep olan şeyi bulmak için. Ama dediğiniz gibi insanlar bu işi ticarete dökmüşler. Bu tedavi ekonomik olarak biraz külfetli olacak. Hem maddi hem manevi insanları somuruyorlar. Bu nedenle doğru bir tercih yapmak istiyoruz.

Çok tesekkur ederim sağ olun. İnsanda inanç olmasa dayanamaz sanırım..
Allah hepimizden razi olsun. Butun merkezler boyle canim yeterki isini iyi yapan aldigi parayi hakeden bi merkez olsun bu cok onemli. Bizim durumda labratuvari iyi olan bi hastane olmali. Tabii Rabbimiz icin hersey kolay ona siginmak lazim. Neler yasiycagmizi o bilir. Rabbim dogru tercihi yaptirsin insaAllah hepimize. Bizimde hersey normal gorunuyor. Ama ben uzun zaman oldu ne hormonlari nede baska birseyi sorgulamiyorum hormonlarmz normal kesin bulunur diyemem gaybi Allah bilir. Veya hormonlar yuksek cikmaz da denilmez bu cok yanlis. Dedigim gibi merkezleri iyi arastirmak lazim canim icinize sinen hangisi ise onunla devam edersinz.tedavi istiyoruz diyosanz ona gore doktor secersiniz. Evet maddi kulfeti fazla ama Rabbimiz yardim ediyor guc kuvvet versin hepimize maddi ve manevi anlamda.

Caniimm o ilaclari bizde kullandk 2 hafta cikis olmadi sakin tedavisiz tese olmayin derim biz ilk tesemizi tedavisiz olmusduk kaan aydosa gerci ikinciyi 1 sene tedavi gördükden sora olduk sonuc yine olumsuzdu ama tedavisiz mikro tese ne kadar dogru bilmiyorum normalde mikro tese fiyati 3000 rl bulup dondurulursa 500 tl daha ödüyosun biz gittimizde kampanya vardi bu ay icin 2000 tl ödedik mikro tese icin genartta

Cnm o kadar boşluktayız ki karmakarışığız buradaki doktorumuz da hemen mikro tese önermişti kabul etmediğimiz için Kaan aydosa ulaştık başta çok güzeldi doktorumuz ne derse tamam diye düşünüyorduk ama düşünüp araştırınca tedavisiz mikro tese ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum her tese ameliyatı zarar veriyormuş aynı sebepten azospermi olup Kaan aydosun tedavisini öneren var mı acaba ya da Bi de Emre bakırcıoğlunada mi gitsek bilmiyorum ki

Bende yeni katıldım eşimde azospermi Ankara'da Kaan Aydos var nisan ayına randevu aldık İstanbul'da da Emre bakırcıya gitmeye başladık ama ocak 2 de farklı bir merkezde mikro tese oldu ama sonuç canlı sperm çıkışı yoktu hep para tuzakları benimde yumurtalarım toplandı eşimin ameliyatı öncesi sakın bunu yaptırmayın erkekte sperm çıkışı yoksa yapışmıyormuş yeni öğrendik hem paranız gitti hem umudumuz.. Genetik sonuç normal Emre bey doğal yoldan canlı sperm çıkışı olabileceğini söyledi şimdi iyileşmesi lazım sonrasındaki tedaviye başlayacağız ama bir daha mikro tese olmam diyor hak veriyorum

Cnm o kadar boşluktayız ki karmakarışığız buradaki doktorumuz da hemen mikro tese önermişti kabul etmediğimiz için Kaan aydosa ulaştık başta çok güzeldi doktorumuz ne derse tamam diye düşünüyorduk ama düşünüp araştırınca tedavisiz mikro tese ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum her tese ameliyatı zarar veriyormuş aynı sebepten azospermi olup Kaan aydosun tedavisini öneren var mı acaba ya da Bi de Emre bakırcıoğlunada mi gitsek bilmiyorum ki
Biz nisanda Kaan aydosa gidicez benim eşim 23 gün önce tese oldu daha iyileşmedi genetik bakıldı mı ? Mikro tese öncesi yapılan testler var ayda bir çıkış kontrolü gerekiyor biz bir anda heves edip Bahçeli'ye gittik ve Kesinlikle tavsiye etmiyorum sırf para için önce benim yumurtalıklarımı topladılar ameliyat sonrası Emre bakırcıya gittik dikişleri hiç beğenmedi amotör buldu bir kere yandık şimdi iyileşmeyi bekliyoruz Emre beyi iç rahatlığıyla tavsiye ederim

Biz nisanda Kaan aydosa gidicez benim eşim 23 gün önce tese oldu daha iyileşmedi genetik bakıldı mı ? Mikro tese öncesi yapılan testler var ayda bir çıkış kontrolü gerekiyor biz bir anda heves edip Bahçeli'ye gittik ve Kesinlikle tavsiye etmiyorum sırf para için önce benim yumurtalıklarımı topladılar ameliyat sonrası Emre bakırcıya gittik dikişleri hiç beğenmedi amotör buldu bir kere yandık şimdi iyileşmeyi bekliyoruz Emre beyi iç rahatlığıyla tavsiye ederim
Allah razı olsun cnm Emre beyle de görüşüp ona göre karar vermek istiyoruz bizim genetik testler yapıldı 37 Xxy sendromu %5 mozaik tip

Arkadaşlar merhaba! Benim de eşime bugün azospermi teşhisi konuldu. Doktor, ilaçla tedavinin sonuç vermeyeceğini, bir tüp bebek merkezinde mikrotese yaptırmamış z gerektiğini, onda da başarı oranının %50 olacağını söyledi. Bursa da yaşıyoruz. İstanbul da bir tüp bebek merkezine mi gitsek Bursa da mi gitsek karar veremiyoruz. Doktor seçimi ise çok zor. Ne yapacağız, nasıl olacak hiç bilemiyoruz. Hala soktayiz!! Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlarım bana yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.
doktor secımı onemlı ıstanbulda memorıal hastanesını onerebılırım tedavıde gerekebılır yada ankara kaan aydos tedavısız mıcrotese yapılmasına karsıyım ben hakkınızda hayırlısı olsun

Sperm tahlilimizi yorumlayan bilecek arkadaşlar varsa bekliyorum
Screenshot_2016-01-26-13-02-50.webp
Screenshot_2016-01-26-13-02-50.webp

Bugün ayrı bir duygu yoğunluğu içerisindeyim.
Günler seneler geçtikçe insanların sözleri daha bir acıtıyor insanın kalbini ; bunlar iyi niyetli olsa bile..
Anne olamadığımız bu zamanlarda ; insana ‘‘ Ne kadar iyi bir anne olabileceğinin‘‘ söylenmesi adeta suya yüzüstü düşmüş gibi yüzüne çarpıyor..
İyi niyetli bıçak gibi keskin sözler kalbimi derinden parçalıyor..

Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın. O tarif edilemeyecek kadar güzel kokudan minicik ellerden mahrum bırakmasın. bizlere hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin.hamile arkadaşlarımında rabbim yavrularını korusun sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin.

Arkadaşlar size birşey sormak istiyorum benim 13 yıldır çocuğum olmuyor eşimde sperm sorunu var ve ben hep kendimi mutsuz ve yorgun hissediyorum her ne kadar dışarıya yansıtmasamda yinede yüzümde bir surat asıklığı oluyor ben bundan çok üzgünüm kardeşlerime annemme üzüldüğümü belli etmesemde yüzüme yansıyor sizdede böylemi acaba

Herkese slmlar bayadir yazmiyordum yorumları okuyunca yazmak istedim arkadaşlar azospermin dusuk hormon , varikosel ve damar tıkanıklığı haric TEDAVISI YOKKK bunu bilip öyle karar verin ve kendinizi boşuna harap etmeyin bu arada tedavi eden dr lar sadece deniyor ya tutarsa diye örneğin (kaan aydos, murad başar vs ) bizlerde denek olmayı kabul edip tedavi istiyoruz aslında çaresizlik neyse bekleyip sabredecez allah isterse olur buarada bizde çaresizlikten tedavi oluyoruz ya duzelirse diye olmayacak duaya amin diyoruz bizimde fsh 38 di şimdi 1.18 de herşey normale döndü sonra tekrar yükselecek hoca dışardan fsh hormonu verecek denek var nede olmasa dene babam dene biz daha takmiyoruz nede olsa biliyoruz yarın tese olsak sperm çıkacak ama tutup tutamayacağı belli değil şimdilik benden bu kadar boş umitlere kapılmayın sadece dua edip sabredin

Herkese slmlar bayadir yazmiyordum yorumları okuyunca yazmak istedim arkadaşlar azospermin dusuk hormon , varikosel ve damar tıkanıklığı haric TEDAVISI YOKKK bunu bilip öyle karar verin ve kendinizi boşuna harap etmeyin bu arada tedavi eden dr lar sadece deniyor ya tutarsa diye örneğin (kaan aydos, murad başar vs ) bizlerde denek olmayı kabul edip tedavi istiyoruz aslında çaresizlik neyse bekleyip sabredecez allah isterse olur buarada bizde çaresizlikten tedavi oluyoruz ya duzelirse diye olmayacak duaya amin diyoruz bizimde fsh 38 di şimdi 1.18 de herşey normale döndü sonra tekrar yükselecek hoca dışardan fsh hormonu verecek denek var nede olmasa dene babam dene biz daha takmiyoruz nede olsa biliyoruz yarın tese olsak sperm çıkacak ama tutup tutamayacağı belli değil şimdilik benden bu kadar boş umitlere kapılmayın sadece dua edip sabredin
arkadaşım bu şekilde söylemler yapanları doğru bulmuyorum umutsuzsanız neden uğraşıyosunuz yada başkalarının umutlarını kırmayın.Bu sitede azosperm olupta anne olanlar o kadar fazla ki o zaman onlarda uğraşmasalardı kimin ne olacağını Allah bilir umutsuz olsak yaşayamazdık...

arkadaşım bu şekilde söylemler yapanları doğru bulmuyorum umutsuzsanız neden uğraşıyosunuz yada başkalarının umutlarını kırmayın.Bu sitede azosperm olupta anne olanlar o kadar fazla ki o zaman onlarda uğraşmasalardı kimin ne olacağını Allah bilir umutsuz olsak yaşayamazdık...
Arkadaşım ben gerçekleri konuşuyorum ben insanların umutlarıyla oynayanları lanetliyorum bursa saçma sapan fikirlerle insanların umutlandirmayin konu hakkında bilginiz yoksa sallamayin burda insanlar bilgiye muhtaç burda ordan burdan duyduklarinizi dogru gibi yansitmayin sizler insanlari bilgi yerine umit veriyorsunuz burdan söylüyorum bilip bilmeden konuşmayın sikintin varsa yeri bura değil

Back
X