• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Çok sevindim Can'ım inşh hamileyim haberinide yazarsın buraya bizde aynıyız sizinle Kaan hocadayız klomen ve choriomon kullanıyoruz 1 yıldır bize pregnly kalçadan ;kendin vurmak istiyorsan choriomonu kullanabilirsin dedi ikiside aynı etkide dedi keşke bizede tese yaptında bi taneye bile razıyım bulunsa bende ankaradayım bu arada fiş testini genartta veriyoruz rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşh(bu arada bizi niye almıyorlar vatsap grubuna?)

Merhaba

Gecen yil Tansel Bey esimin micro tesesini yapti. Kaan hocayla tedavi oluyorduk micro tese olmamizi onerince cok arastirdim ve bahcecinin labratuvarinin cok iyi oldugunu ogrenince tese icin oraya gittik. Negatif bir tutumla karsilasmafim. Tedavi uyguluyor mu bir bilgim yok. Ameliyat sonrasi esim kendini cok cabuk toparladi. Sperm bulunamadi maalesef ama zaten cok umudumuzda yoktu.
Teşekkürler bilgi için. tedaviye devam ediyor musunuz ilaç vb... bir şeyler kullanmaya yoksa bıraktınızmı herşeyi. bizimde ilk tesede birşey çıkmadı şuan sonuç ne olur bilmiyoruz ama iğne kullanıyor eşim iğneler neticesinde tahliller sonucunda kararımızı vererek ilerliyeceğiz.

arkadaşlar merhaba.eczanede çakşır suyu satıldığını gördüm.olmayan spermlerin üretilmesini sağlıyor dedi ilgilenen adam.kullanan var mı?bide tribulus diye bi bitki varmış.bilgisi olanlar yazsın lütfen.şifa olur inşallah

Arkadaşlar uygulayan varmı aranızda bana ayrıntılı olarak nohut kürünü tarif edebilir misiniz... Kaynayınca hemen alıyor muyuz ılıyana kadar içinde kalıyor mu nette baktım ayrıntılı anlatmıyor lütfen bilen yardım etsin :(

Ya ben tam detaylı bilmiyorum ama yaptiginda iliyana kadar beklettigimde içinde pek su kalmiyor zaten 500 ml su da kaynatılıyo

Arkadaşlar uygulayan varmı aranızda bana ayrıntılı olarak nohut kürünü tarif edebilir misiniz... Kaynayınca hemen alıyor muyuz ılıyana kadar içinde kalıyor mu nette baktım ayrıntılı anlatmıyor lütfen bilen yardım etsin :KK43:
Ben yapmıştım daha önce ve malesef olumlu olumsuz bir etkisi olmadı. Hatırladığım kadarıyla kaynatma işi bitince 3-5 dakika daha bekletip süzüyordum yine de daha iyi bilenler vardır

Arkadaşlar uygulayan varmı aranızda bana ayrıntılı olarak nohut kürünü tarif edebilir misiniz... Kaynayınca hemen alıyor muyuz ılıyana kadar içinde kalıyor mu nette baktım ayrıntılı anlatmıyor lütfen bilen yardım etsin :KK43:
Can'ım su kaynayınca nohutları koyuyorsun 10 dk daha kaynatıp süz bardakta ılısın eğer içinde bırakırsan nohut suyu çeker ben böyle yapıyorum Saraçoğlu nun tarifi

Teşekkürler bilgi için. tedaviye devam ediyor musunuz ilaç vb... bir şeyler kullanmaya yoksa bıraktınızmı herşeyi. bizimde ilk tesede birşey çıkmadı şuan sonuç ne olur bilmiyoruz ama iğne kullanıyor eşim iğneler neticesinde tahliller sonucunda kararımızı vererek ilerliyeceğiz.
Suan hicbirsey yapmiyoruz bir muddet ara vermistik. Simdi yeniden baslayacagiz. Hangi doktora gitsek diye dusunuyoruz. Acikcasi aklimda celalettin peru vardi ama son zamanlarda okudugum yorumlar biraz kafami karistirdi.

Suan hicbirsey yapmiyoruz bir muddet ara vermistik. Simdi yeniden baslayacagiz. Hangi doktora gitsek diye dusunuyoruz. Acikcasi aklimda celalettin peru vardi ama son zamanlarda okudugum yorumlar biraz kafami karistirdi.

Merhaba Şişli Memorial da Murat BAŞAR a gidebilirsin tavisye ederim

galiba diğer 3 iyi hocada tedavi görmüşsünüz üroloji bi murat hoca kaldı. burada bazı üni hastanelerinde tedavi görüp iyi olanlar da var ama isim hatırlamıyorum inşallah hakkınızda hayırlı doktora rast gelirsiniz

arkadaşlar merhaba.eczanede çakşır suyu satıldığını gördüm.olmayan spermlerin üretilmesini sağlıyor dedi ilgilenen adam.kullanan var mı?bide tribulus diye bi bitki varmış.bilgisi olanlar yazsın lütfen.şifa olur inşallah
merhaba tribulus demirdikeni bildiyim kadariyla esinizde dusuk testestoron varsa uygulaya bilirsiniz. Tribulus dusuk testesteron icin testesteronu dengeliyor okudugum kadariyla. Cakisir suyunu bilmiyorum,

Ben tam 5 aydir uyguluyorum ama test filan yaptirmadik. Sperm testi cok uzun zamandir yaptirmadik. Yani etkisi oldumu diyemem.

arkadaşlar ibrahim saraçoğlunun azosperm için 3 aşamalı kürünü kullanıp fayda gören var mı?Alıp almamkta kararsız kaldım:KK4:
Biz kullandik ama hepsini diil. yarim yamalak kullandik aslinda. Belki ondan bize etki etmedi. Bu arada o 5 asamali kur 3 asamali diil. Icinde bulunan hayit tohumu esimin midesine zarar verir endisesinden hayiti cikardik. Baktik 3 cu asamada da hayit var ikincisinde durdurduk.

Kızlar bişey sorcam kaç tane embriyo transfer ediyorlar 1 tanemi yoksa isteğe göre de oluyomu 2'3 biz iki tane koyun desek kabul ederlermi acaba?

Arkadaşlar bişey sorcam spermiyogram testinde elonge görüp sonra tedaviyle sperme dönüşen varmı yada elonge görüldükten sonra tesede sperm bulunan, elongeyle tüp bebek deniyip hamile kalan yokmuş galiba:KK61:

Gerek kadın, gerek de erkeklerde hormonların dengeli seviyyede olması doğurqanlık için gerekli faktördür

FSH veya folikül stimüle edici hormon vücudun hipofiz bezi tarafından salgılanan ve doğal olarak meydana gelen bir hormondur.Eğer FSH seviyyeleri düşük ve ya yüksek olursa üreme sisteminde bir şeylerin dengesinin bozulduğu ve bunun da ailelerde hamilelikle bağlı bazı sorunlara neden ola bileceyi anlamına geliyor. FSH düzeylleri her hangi bir dengesizliyin olup olmadığını belirlemek için kullanılsa da, yüksek ve ya düşük fsh fertilite sorunlarının direk sebebi yok, sadece olasılığı işaretidir.

ERKEKLERDE FSH

Erkeklerde de FSH seviyyesinin normal olması temel ayrıcalıklardan biridir. Erkeklerde bu hormon dengesizliyi interilite sorununa getirip çıkara bilir. Yani kadin hamile kalamıyorsa her iki çiftin FSH testi verdirmesi daha akıllıca olur. Erkeklerde FSH sperm üretimini kontrol eder. Bunun için de bu hormon üremede önemli röl oynar.

Kadınlardan farklı olarak erkeklerde FSH seviyyesi ay boyu deyişmek yerine nispeten sabit kalır. Genelde erkeklerin folekül stimule edici hormon seviyyeleri 5-15 IU/L arası olmalı. Erkeklerde FSH seviyyesinin yüksek olması testislerin doğru çalışmadığını ve ya bazı sebeplerden dolayı zarar gördüyü anlamına geliyor. Aynı zamanda onlar Klinefelter sendromu ve ya genetik bozukluğun olduğunu göstere bilir. Bu zaman erkeklerde coğu sayıda X kromozomları olur. Aşağı seviyyeli FSH ise spermin üretlimediyini gösteriyor.

FSH seviyyesini anlamak için de, diger hormon seviyyelerini anlamak için de kandan test yapılıyor ve testin sonuçlarına göre sperm sayısında, regl ve yumurtlama sorunlarının olup olmaması ile ilgili teşhis konuluyor.
- Düşük FSH hipofiz ve hipotalamusda dengesizliyin olduğunu gostere bilir.
Yüksek FSH-yse testis ve yumurtalıkların doğru çalışmadığının belirtisi ola bilir.
FSH testi kadınların regl döneminin üçüncü günü bakılıyor. Doktorlar 10-15mIU/L-den yüksek FSH seviyyesinin kadınlarda doğurqanlılık, yumurta rezervinin azaldığını ve yumurtlamada sorunun olduğunu söylüyorlar.
Yüksek ve ya düşük FSH da endokrin sisteminden ( hipotalamus, hipofiz, yumurtalık ve testislerden) salğılanıp düzenleniyor. FSH-ın yüksek ve ya düşük olması sorun deyildir, aksine böylesi sağlılıklıdır, böyle olan durumlarda endokrin sistemine yani, hipotalamus, hipofiz, yumurtalık ve testislere bakılmalıdır.
Hem FSH, hem de LH hormonları vücutda diğer hormon seviyyelerinin etkisiyle salqılana ve ya tam aksine ola biliyor. Yüksek dozda alınan östrojen ve ya testesteron ilaçları FSH ve ya LH-yi baskıladığı görülmüştür.
FSH Seviyyesinin Dengesinin Bozulma Sebepleri Nedir?
FSH seviyyesinin düşme ve ya kalkmasına geririb çıkaracak olan mümkün sebebpler aslında çoktur. Bunun için de FSH seviyyesinin kesin olarak neden yükselip düştüyünü söylemek zordur. Dünyanın her yerinde FSH seviyyesinin bozulması fertilite sorunlarının sebebi kimi görülmüyor, ancak daha çok dengesizliyin altında yatan esas sonuç olarak düçünülüyor.
Hormonlara gelince bu hassas bir dengeleme eylemi oluyor. Salqılama sistemi vücudun en önümli ve kapsamlı sistemlerinden biridir. Bir hormonu yükseltmek kolay olduğundan, böyle olan durumlarda hormon seviyyeleriniz normale döne biliyor. Birinci gibi diyeri de önemli olan başka bölgedeki hormonda da sorunun yaşanması dengenin bozulmasıyla sonuçlana bilir. Böyle olan durumlarda bitkisel tedaviler çok fayda sağlaya bilir. Onlar bütünleyici(tamamlayıcı)özelliye sahip olduklarından, hem vücuda yan etki etmez hem de fazla hormon yüklemez.

Kadınlardakı FSH

Doktorlar 10-15mlU/L –den yüksek FSH seviyyesini azalmış fertilite ve ya azalmış yumurta rezervi gibi gösterile bileceğine inanıyorlar.Kadınlar için folekül stimüle edici hormonlar kadınların adet döngüsünü kontrol etmeye ve düzenlemeye, hem de kismen de olsa yumurtalıkdakı ova ve ye yumurtaların üretimine yardımcı olur. Bir kadının aylık dönemi boyunca FSH seviyyesinin deyişmesi normaldır. Cünki yumurtlamadan hemen önce seviyyede artış oluyor.

Fakat yine de, FSH seviyyesi çok yüksek ve ya çok düşük olursa, bu kadında hamileliyin gerçekleşmesini önleye bilecek fertilite probleminin olduğu anlamına gele bilir. Adet gören kadınlarda foleküler ve luteal faz sırasında normal FSH düzeyleri 5 ve ya 20mlU/L arası(litre başına uluslararası birim) ola bilir. Orta döngünün en zirve noktaya geldiyi zaman, yani yumurtlamadan hemen önce FSH düzeyleri 30 ve 50 İU/L ola bilir. Menopozdan sonraysa kadının FSH seviyyesi doğal olarak 60 IU/Lve ya daha fazla ola bilir.

Yaklaşık kırk yaşlarından sonra çoğu kadınlarda hayatlarının yeni dönemi başlar, bu zamanda menopoza hazırlık olarak hormonlarında değişiklikler yaranır. Bu zaman da yumurtalıklar olgun folekül, östrojen ve progesteronları üretme niteliğini kayb etmeye başlar. Bu ise FSH düzeyinin daha yüksek sınırlara çıkdığının sinyali ola bilir.

FSH seviyyesi yüksek olduğundan, yumurtalıkların kendi fonskionlarını kayb etdiyi, polikistik over sendromunun ve ya menopozun başladığı ya da başlamakta olduğunu göstere bilir. Bütün bu saydıklarımız nitelikler ise üremede neqatif etki yapa bilir. Hormonların seviyyesinin düşük olması yumurtaların üremediyini, hipofiz bezinin doğru çalışmadığını, aşırı derecede çok stresin olduğunu ve ya kişinin oldukca zayıfladığını göstere bilir. Tüm bu sorunlar da diğerleri gibi üreme sorunlarının yaranmasına getirip çıkara bilir.

Yüksek ve ya düşük hormonlar için bitkisel tedavi
j0434164-201x300.jpg
Bizim esas qayemiz vücudun daha iyi çalışmasını sağlamaktır. Hormonal bezlerin sağlanmsı üzerinde çalışırken, fazla hormonların vücuddan atılmasını önemli olmakla yanı sıra,faydalı olduğunu düşündüyümüz bazı onemli alanların da üzerine odaklandığımız zaman sağlıklı kilo elde edilmesini de sağlamamız lazım. Bu tedaviler tekbaşına ve ya bazı ilaçlarla karşılıklı olarak kullanıla bilir. Eğer hormonal ilaçlar alıyorsanız önce doktorunuza danışıp sonra bu tedavini kullanmanızı öneririz.
Sağlıklı beslenmeyle Hipofiz ve hepotalamuz bezlerinizi koruyun
Sağlıklı beslenme hipofiz ve hipotalamus bezlerinizi korur- Hipotalamus için beslenme
Vücuddakı insulin direnci ve kan şekeri seviyyesi endokrin sistemi ve hormon seviyyeleri üzerinde büyük bir etkisi vardır. Bunun için de sağlıklı kiloya sahip olmak vücudda hormonal fonksionların sağlıklı olması açısından çok önemlidir. Sağlıklı fertilite diyetinin yapılması zamanı uyqun besinlerin alınması size çok yardımcı olacaktır. Aşağıda diyetinizde kullana bileceyinz bazı onemli besin ve gıdalar gösterilmişsir.
EYT
Hipotalamus bezi esas yağ turşuları(EYT) ve diğer besinlerle gıdalanıyor. Salqı sistemi hormon üretmek için esas yağ turşularını kullanıyor. Eger vücudunuzda eksiklik olursa, bu zaman o bazı hormonları üretmesi için gerekli olan yapı taşlarını kayb eder. Yeterli kadar EYT-nin olamamasının belirtilerinden biri quru cild ve saçlara sahip olmanızdır.
Deniz sebzeleri ve yeşilkiler
Kelp, nori, vakimi gibi deniz sebzelerinde endokrin sağlığı için önemli olan büyük miktarda mineraller bulunmaktadır. Bunları siz salatalardave suşi ile de kullana bilirsiniz, kurutulmuş olarak paketlerde alıp kullana da bilirsiniz.
Arı poleni
Arı poleni yiye bileçeyiniz en çok besin deyeri yüksek qıdalardan biridir. O protein, mineraller, vitaminler ve bağışıklık sistemi için oönemli bileşiklikler içerir.
Spirulina
Spirulina mineral ve proteinle zengin yeşil qıdadır. O uyqun endokrin sistemi fonksiyonu için gerekli olan eas mineralleri (maqnezium ve potasium) kendinde bulundurmaktadır.
Destekleyici ve Besleyici Bitkiler
159px-Americanginseng.jpg

American ginseng root
Adoptajen bitkileri endokrin sistemi, özellikle de hipofiz ve hipotalamus bezillerini desteklemesi açısından en iyi tedavilerden bazıları içerisinde yer alır. Onlar hormonlar içremediyinden hipofiz ve hipotalamus bezileri üzerinde besleyici ve dengeleyici etkiye sahipdirler. Dolayısıyla bunlar doğru zamanda doğru miktarda FSH, LH, progesteron ve testesteron hormonlarının salqılanmasına yardım edecek hasas hormonal sistemlerin dengeli çalışmasına yardım eder. Onlar uzun sürede alına bilir ama, hayatınızı tamamen de deyişe bilir. Unutmayın, coğu bitkiler en azı 3 ay kullanılmalı, ondan sonra istediyiniz neticeye ulaşa bilirsiniz. Bunun icin de bunları uzun süre devam etmeniz gerekli olacak.

Panaks ve Amerikan Cinsengi
Bu biktilerde de adoptojen olduklarından yalnız hipofiz ve hipotalamus bezlerinin değil, hem de endokrin sistemindeki bütün bezierin doğru çalışmasına yardım eder. Ginsengi genelde düşük FSH, düçük testesteronu ve ya diger hormonal dengesizlik yaşayan erkekler kullanır.
Maka
Maka da endokrin sistemi üzerinde etkisi olan adoptojen birkilerdendir. Kadınlarda maka vücuttakı östrojejni kontrol eder. Östrojen seviyyesi yüksek ve ya düşük olunca kadın hamile kalmayla ve ya mens döneminin taşınmasıyla ilgili sorunlar yaşar. Östrojen seviyyesinin yükselmesi aynı zamanda da progesteron seviyyesinin düşmesiyle sonuçlanır. Maka hamileliyin yaşanması için önemli olan progesteron seviyyesinin yükselmesine yardım eder.
Erkeklerdeki östrojen ise sertleşme, isteksizlik, düşük sperm sayısı ve ya meni üretiminin azalması gibi sorunlara getirip çıkarır.

Viteks
.Viteks FSH hormonunu hafif önlemekle yanı sıra hem de LH hormonu üretimini tetikler. Dolayısıyla da progesteron hormonu üretimini artırır ve böylece başarılı hamileliyin yakalanmasıyla neticelenir.
Viteks aynı zamanda göğüs ağrılarıyla bağlantılı olan yüksek progesteron seviyyesinin de düşmesine yardımcı olur. Prolaktin hamilelik sürecinde süt üretimini ve göğüsün büyümesini stimule eder. Gebelik oluşmaması durumundaysa progesteronun yüksek olması hiperprolaktinemia denilen endokrin bozuklukları sonucu ile bağlantılı olur. Prolaktinin yüskek olmasıysa fertilite sorunlarının yaşanmasına getirip çıkarır.
Viteks kadınların farklı ihtiyaçlarına uyum sağlayan olağanüstü hormon dengeleyici özelliye sahiptir.
Masaj hipofiz, hipotalamus ve yumurtalıklar arasındakı sağlıklı bağlantıyı tetikler. Buna "geri billdirim döngüsü" de dene bilir. O vücuttakı hormon düzeylerini kontrol eder. Masajın stres giderici faydaları dahil olmakla, yumartalık masajı da vücutta sağlam dengenin kurulmasına yardım eder. Kendi üzerinizde uyquladığınız ferilite masajıyla, siz hem de hormonal balans için önemli olan organ karaciyerinizi de masaj yapmış oluyorsunuz.
Hormonal dengenin teşviki
Çok fazla östrojen ve ya testesteron FSH seviyyesinin düşmesine neden ola bilir. Kara ciğerin temizlenmesi hormon sağlığınız için yapacağınız en önemli adımlardan biridir. Kra ciğer vücuttan fazla hormonları alır daha sonraysa elemeyle bu hormonlar vücuttan atılır. Karaciğeri destekleyici bitkiler onun daha iyi şekilde çalışmasına yardım eder ve böylece de fazla hormonların kanda dolaşmasını önler. Fertilite temizlenmesi karaciğerinizi temizlemenin en iyi yollarından biridir.
Sağlıklı kiloya sahip olmak

Aşırı kilolu ve ya zayıf olmak FSH dengesinin bozulmasına neden olur. İdeal vücut ağırlığından 10% aşağı olmak FSH seviyyesinin düşmesine ve diger fertilite sorunlarının yaşanmasına neden olur. Aynı zamanda da kilolu olmak FSH ve diğer hormon seviyyelerine etki eder. Doğal Fertilite Diyeti sağlıklı kilo kazanmanıza yardımcı olur.
Stressi azaldın
Stres hormonlarının ayrılması hormonal denge ve sağlık üzerinde büyük etkileri vardır. Eger sürekli stresliyseniz bu zaman vücudunuzdan stres hormonları salqılanır ve neticede diger hormonların salqılanmasında sorun olur. Yoqayla, meditasyon, ibadet, masaj, egzersizlerle hormonal sisteminizin sağlığını koruya bilirsiniz.

Özel Can'ım devlete gitmiyoruz
Canım devlete ilk iki hakkın bir embiriyo üçüncü hakk iki embiriyo koyuluyor ozlede iki koyuyolar canim uc bile koyuyolar Rabbim ins hayırlı evlatlar nasip etsin ben bir ay önce yaptırdım tek embriyo yüzde yüze yakın koyuldu malesef son gün degerim düştü 2.5 çıktı hersey nasip in skavusuruz yavrumuza siz tese oldunuz mu

Back
X