• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaslar selam nasilsiniz. Esim bu gun test verdi sonuclar daha cikmadi. Cok ama cok canim sikiliyor,cok korkuyorum sonuclarin kotu olmasindan. Sabahtan aglama krizlerine girdim. Bir de memleketteyim. Evime hic donmek istemiyorum.

Arkadaslar selam nasilsiniz. Esim bu gun test verdi sonuclar daha cikmadi. Cok ama cok canim sikiliyor,cok korkuyorum sonuclarin kotu olmasindan. Sabahtan aglama krizlerine girdim. Bir de memleketteyim. Evime hic donmek istemiyorum.
Arkadasim insallah hayirli sonuçlar cikar rabbim dileklerinizi kabul etsin

Arkadaslar fsh normalde kac olmalı bızım11.27 doktorlar normal dıyor fakat kaan Aydos un nettekı hasta sonuclarında fsh 11 yuksek yazmıs ben bırsey anlamadım bu ısten

RABBIM ıcındekı tum sıkıntıları bugun alsın ınsallah ALLAH buyuk duavet bol bol

Arkadaslar fsh normalde kac olmalı bızım11.27 doktorlar normal dıyor fakat kaan Aydos un nettekı hasta sonuclarında fsh 11 yuksek yazmıs ben bırsey anlamadım bu ısten
Mrblar canim bizim de o civarlarda fsh miz. Deger araliklarnda ciktigi dogrudur. Ama netten arastrdgm kadariyla ve kaan hocanin sitesinde yazanlari okuyunca fsh in erkeklerde 4 ve 5 arasi cikmasi ideal dir sonucu cikiyor. Ama fsh a takilmaa ne yuksek fshlarla sperm bulundugunu okuduk burda. Rabbimizn ol demesiyle.olacaktir. spermi yaratan fsh degil hormonlarda vesile belki ama sonucta hepsi Allahin takdirinde bilgisinde :)

Mrblar canim bizim de o civarlarda fsh miz. Deger araliklarnda ciktigi dogrudur. Ama netten arastrdgm kadariyla ve kaan hocanin sitesinde yazanlari okuyunca fsh in erkeklerde 4 ve 5 arasi cikmasi ideal dir sonucu cikiyor. Ama fsh a takilmaa ne yuksek fshlarla sperm bulundugunu okuduk burda. Rabbimizn ol demesiyle.olacaktir. spermi yaratan fsh degil hormonlarda vesile belki ama sonucta hepsi Allahin takdirinde bilgisinde :)
Oyle tabıkı RABBIM ol desın yeter. Kac gundur kafayı yemek uzereyım gozlerım nette arastırmaktan kan canagı oldu. Bu topıkte gecmısı okuyorum belkı bı sıfa vesılesı bulurum dıye. Bazen tamam bu ıs sperm kesın cıkar dıykrum. Bazen de ımkansız dıyorum

Arkadasim insallah hayirli sonuçlar cikar rabbim dileklerinizi kabul etsin
Offf sabahtan maile bakiykrum cikmadi daha.Cok korkuylrum bu sefer manevi de hicbirsey yapmadim. Duam cok az. Gecen testimjzden o ce hem.dualara zikirlere hem de kurlere cok odaklanmistim ama simdk hicbirseyi tam yerliyerinde yapmadim. Cevaplar daha cikmadi da. Dikkatim dagildi bir turlu toparliyamiyorum. Uyudum ki belki dikkatim onun uzerinden cekilir ama nafile. Sanki yine silbastana donucez. Bir umut Allahim. Avucici mutluluk Allahim.

Offf sabahtan maile bakiykrum cikmadi daha.Cok korkuylrum bu sefer manevi de hicbirsey yapmadim. Duam cok az. Gecen testimjzden o ce hem.dualara zikirlere hem de kurlere cok odaklanmistim ama simdk hicbirseyi tam yerliyerinde yapmadim. Cevaplar daha cikmadi da. Dikkatim dagildi bir turlu toparliyamiyorum. Uyudum ki belki dikkatim onun uzerinden cekilir ama nafile. Sanki yine silbastana donucez. Bir umut Allahim. Avucici mutluluk Allahim.
Canım biz ne testi verdiniz bekliyorsunuz genetik mi Rabbim yardım ettt ınsss tüm darda kalan kullarına bizim gibi evlat hasreti çeken kullra

Yavrum benım canım sız varıkosel amalıyatından sonra bekleme surecınde herhangı bı ılac vıtamın ve ya kur uyguladınız mı? Fsh degerlerı nasıldı cok soru sordum ama kafam ınan cok karısık

Oyle tabıkı RABBIM ol desın yeter. Kac gundur kafayı yemek uzereyım gozlerım nette arastırmaktan kan canagı oldu. Bu topıkte gecmısı okuyorum belkı bı sıfa vesılesı bulurum dıye. Bazen tamam bu ıs sperm kesın cıkar dıykrum. Bazen de ımkansız dıyorum
Bende cok okudum ama belli bi saatten sonra biraktim arastrmayi. Rabbimize teslim olduk sifa verecek olan Allahimiz sifa vesilesini mutlaka yaratmistir. Dusunsene yasadigimiz hafifsenecek bi durum degil ama Rabbimiz ferahlik veriyor gonlumuze nedir ferahlik vermesi yuregimizin sifasidir sifa vesilesi nedir dualardir. En agiri evlat acisi Bizler daha evladimiz yokken uzuluyoruz ama ahh birde evlat acisi kucagina alip koklamak hatta ve hatta belli bi yasa getirip kaybetmek en agiri Allah oyle merhametli ki bu en agir aciyi yasayanin bile gonlune ferahlik veriyor. Merhametine Rahmetine muhtaciz Allahim.. Rabbim hepimizin gonlunden gecen muradimizi cennet kokulu meleklerimizi kucagimiza versin inşaAllah.

Bazen dusunuyorum rabbım sabır vermese ve ben ılk ogrendıgım gunler gıbı olsam herhalde en fazla 3 ay yasardım. Rabbım derdı verınce sabrını da verıyor hamd olsun.sızın azo sebebınız nedır tedavı oluyormusunuz

Bazen dusunuyorum rabbım sabır vermese ve ben ılk ogrendıgım gunler gıbı olsam herhalde en fazla 3 ay yasardım. Rabbım derdı verınce sabrını da verıyor hamd olsun.sızın azo sebebınız nedır tedavı oluyormusunuz
Çok şükür Rabbim o sabri veriyor biz hiç kur yapmadık ama sağlıklı beslenip dikkat ediyor yedikleriyle içtik lerine canim buvaralar yapioz keçi boynuzu pekmezi muz ceviz üçlüsü her gün var hayatımızda Rabbim hepimze hayırlı evlatlar versinn hepimze ins

Sizin nekadar oldu öğreneli canim

Canim banami sordun. Bizde 9.ayimizda ogrenmstk ilk 1 hafta ne yerde ne gokteydim. Sonra cok sukur yavas yavas atlattik. Ferahlatti Rabbim. Bizim azo sebebi belli degil hormonlar normal genetik normal. Murat basar doktorumz. Teseye on hazirlik olark bi hap kullaniyo esim ayrica ben nohut kuru yapiyorm ama daha once baya bitkiseller de kullandrdim. Havuc kuru incir kuru balli karisim gibi

Canim banami sordun. Bizde 9.ayimizda ogrenmstk ilk 1 hafta ne yerde ne gokteydim. Sonra cok sukur yavas yavas atlattik. Ferahlatti Rabbim. Bizim azo sebebi belli degil hormonlar normal genetik normal. Murat basar doktorumz. Teseye on hazirlik olark bi hap kullaniyo esim ayrica ben nohut kuru yapiyorm ama daha once baya bitkiseller de kullandrdim. Havuc kuru incir kuru balli karisim gibi
Canım Rabbım en kısa zamanda evlat sahıbı yapsın ne dıyım. Ben sımdılık ıncır kuru yapıyorum onumuzde varıkosel amalıyatı var ondan sonra bıtkısellere agırlık verıcem ınsallah tese ye gerek kalmaz. Rabbım hepımızın emegını bosa cıkarmasın

Arkadaslar sakin Umudunuz kaybetmeyin. Bizde cocuk sahibi olabilmek icin ilk tahlillerimizi yaptirdigimizda hicbiseyimiz yok dendi. Gidin normal deneyin sizin çocuğunuz olur dendi. Yaklaşık 2 ayin sonunda eşim orsit geçirdi. O zamanlar yeni evliydik spermlere zarari olmaz demisti doktor da. Sperm sayısı olarak da 27 milyon demişlerdi o zamalar bize. Daha sonra da çocuk konusunda bi sonuca varamadigimiz için aşılama yaptıralim biz bu isi normal yoldan beceremiyoz dedik ki ne görelim eşim sperm örneği verdiğinde "sayilamayacak kadar az" Sperm çıktı. Doktor bu sonuçlarla aşılama olmaz dedi. Üroloji gidin dendi gittik. Anli sanli 3 prof gezdik. Eşim 2 ay boyunca karnından ovitrelle iğne oldu. Proxxed plus kullandık sonuç pek degimedi. Geçen zamanda kime ne sorduysak tüp bebek dendi. Bu spermlerde ileride kalmayabilir dendi. Tüp bebek tedavisi olduk hersey bitti derken transferden sonra ohss oldum. 1 hafta hastanede yattım. Hala umutluyum. Lütfen Umudunuzu kaybetmeyin. Şu an ben sağlamim diye düşünenler olabilir ama insanın başına her an hersey gelebiliyormus. Birine kötü mü konuştuk ne yaptık anlamadım büyük bir sınavdan geçiyoruz hep beraber. Umarım sonunda Allah hepimizin yüzüne bakar.

Herseyın başı dua rabbım bır kapıyı kapatır bır dıger kapıyı acar. Nasıpten ote yol yok. Tefrıcıye okuyun fetıh okuyun yasın okuyun elınızı acıp yalvara yalvara ısteyın. EYY BUYUK RABBIM NASIBIMIZ DE VARSA EGER EVLAT BIZE SABIR VE MUCEDELE GUCU VER.YOKSA ICIMIZDEN SOK AL BU OZLEMI ICIMIZ BEBEK GORUNCE BURKULMASIN.

Merhaba arkadaşlar.
ben çok eski üyelerdenim. artık giriş yapmıyor burayı da takip edemiyorum.
benim için ufakta olsa güzel bir gelişme yaşadığımız için paylaşmak istedim.
eşim 3 yıldır Celalettin Hoca da tedavideydi.
yaklaşık 5 ay önce bütün ilaç,iğne,bitkisel ne varsa kullanmayı bıraktı. iğne ilaç kullanırken bile Total testosteron hormonu en fazla 10 çıkmıştı. iğne kullanmayı bıraktıktan sonra tekrar hormon testi yaptırdığında Total testosteron hormonu 3'e kadar gerilemişti.
geçen Hafta eşim tekrar hormon testi yaptırmış sonuçlar aşağıda ki gibidir.
FSH:11,
LH:6,65,
Prolaktin:10,8
Total Testosteron: 12,49,

Bu duruma hem şaşkın hem de çok mutluyum. bu belki spermlerin kanıtı değil ama paylaşmak istedim.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Back
X