• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
evet esım sıgara ıcıyor yaklasık 12 senedır ama vıtamın konusunda suphe etmem ne bulsa yer ıcer yogurt suyuna kadar ama kecıboynuzunu genelde duyuyoruz onu denıcez muhakkak tekrardan ılgınız ıcın tesekkur ederım :KK66:
Canım benım kuzenımın esı sperm sayısı cok dusuk 70 bın dı ve mefrologı nerdeyse 0 dı tum doktorlar tup bebek dedı hatta bu mefrolojıyle oda tutmaz dedıler. 6 ay boyunca kesıntısız kecı boynuzu tozunu yogurtla yedı esı gunde uc defa sonra 7 ayda adetı gecıktı ve hamıle kaldı. Daha sonra da esı sperm testı verdı sayı 23 mılyon ve mefrolojı duzelmıs. Bence bunu deneyın. Ayrıca ecıvap dıye bı vıtamın ıcmıs cnm

merhabalar 3 senedir evliyim 1.5 senedir cocuk istiyoruz ama henuz olmadı doktora gıttık benden bir duzune test hsg ıstendı,eşime de doktoru elle muanesınde hafif mıktarda varikosel olabilirsin dedi emin olmamakla birlikte. eşimdende spermiogram hormon testi ve film istedi eşimin ilk etapta yaptırdıgı spermiogram test sonucu :
Volüm : 3,5 cc > 2 cc
Viskozite : Az Yapışkan Az Yapışkan
Likefaksiyon : 25 dk. < 30 dk.
Renk : D.Beyaz D.Beyaz
Görünüm : Gri-Opelasan Gri - Opelasan
pH : 8,0 7,2 - 8,0
Kan : Yok Yok
İrin-Partikül : Yok Yok
1.cc deki Sperma : 9.000.000 > 30 milyon/mL
Total Sperma : 31.500.000 (makler counting camber) > 70 milyon/ejekülat
Motilite : Hızlı İleri Hareketli: % 22;
Yavaş İleri Hareketli: % 10;
Yerinde Hareketli: % 5;
Hareketsiz: % 63 İmmotilite : % 63 (Hareket etmeyen) < %50
Vitalite : % 37 (Hareket Eden)
Lökosit : 100.000 / mL < 1.000.000 /mL
Eritrosit : Negatif Negatif
Aglütinasyon : Negatif Negatif
- --------------------------------MORFOLOJİ(D-Q)---------------------------------------- WHO(Dünya Sağlık Örgütü)Criteria Normal yapı : % 25
Anormal Yapı : % 75 > ( %50 Normal )
KRUGER STRİCT CRİTERİA Değerlendirilen Spermatozoid Sayısı: 25 Normal Yapı : % 6

bu test sonucunda acaba bizim sansımız nedır test normalmi kısırmı varikosel olabilirmi sayısımı düşük teşekkur ederim...
KISIR MI ne kadarda kolay soylenıyo bu kelıme vayyy beee

Fsh normal dwgerlerdeydi canın bütün hormonlar normldi
Fsh nin lede alakali elbet ama ilkk baş Allahın izni nasip jns bizimde nasibinde evlat vardır canimm benim biz de eskiye iki yıldır mücadele veriyoruz bu azo yla.ins daha kavuşamadım bebegime güzel Allahım hazinesi geniş hepimze nasip etsin ins bende bu ay gidip bi iki merkezle görüşmek istiyorum ramazandan snra ins baslamak istiyorum siz varskols3l mi olacak sunuz canim yasin kaç

Fsh nin lede alakali elbet ama ilkk baş Allahın izni nasip jns bizimde nasibinde evlat vardır canimm benim biz de eskiye iki yıldır mücadele veriyoruz bu azo yla.ins daha kavuşamadım bebegime güzel Allahım hazinesi geniş hepimze nasip etsin ins bende bu ay gidip bi iki merkezle görüşmek istiyorum ramazandan snra ins baslamak istiyorum siz varskols3l mi olacak sunuz canim yasin kaç
Insallah cnm evt varıkosel olacak ılk benımde esımınde yası 26 cnm sızın kac

Herkese merhabalar ben bu siteye ilk defa yazıyorum sürekli yazdıklarınızı okuyorum benim eşimin de morfoloji 0 kaan aydos a muayene olmak istiyoruz ama ben bi türlü ulaşamadım tlf sürekli meşgul yardımcı olurmusunuz

Herkese merhabalar ben bu siteye ilk defa yazıyorum sürekli yazdıklarınızı okuyorum benim eşimin de morfoloji 0 kaan aydos a muayene olmak istiyoruz ama ben bi türlü ulaşamadım tlf sürekli meşgul yardımcı olurmusunuz
Sürekli ara bıkmadan çok yoğun orası özellikle 5veya 6 gibi ara

Arkadaslar sonuclari Tansel hocaya attim. kendisi sag olsun her mesajimi cevapsiz birakmiyor/ eski sonuclari da attim. bana ne ilerleme ne de gerileme var dedi ama sonucta cikis var hemen tup bebege gecmemiz gerektigini soyledi. esime dedim simdilik maddi imkanimiz ona yetmez diyor. ben ekim gibi gitmeyi dusunuyordum ama esim elimizde o kadar para yok diyor. cok canim sikildi. bagira bagira aglamak istiyorum. :KK61::mad::KK34:

Arkadaslar sonuclari Tansel hocaya attim. kendisi sag olsun her mesajimi cevapsiz birakmiyor/ eski sonuclari da attim. bana ne ilerleme ne de gerileme var dedi ama sonucta cikis var hemen tup bebege gecmemiz gerektigini soyledi. esime dedim simdilik maddi imkanimiz ona yetmez diyor. ben ekim gibi gitmeyi dusunuyordum ama esim elimizde o kadar para yok diyor. cok canim sikildi. bagira bagira aglamak istiyorum. :KK61::mad::KK34:
Geçmiş olsunn cokk evet çıkış var sukur sizdede devlet rapor cikaramazmisiniz raporlu hastaneler var oralardan yararlanabilirsiniz imkaniniz yoksa arkadaşım sabir biras sabir

Mrb arkadaşlar.. Bende yeniyim burda ama sürekli takip ediyordum.. Benimde ikinci yılım evlilikte ama yaklaşık bi senedir hastaneyle uğraştık, tüp bebeğe başlamıştık ben ignelerimi falan yaptım herşey yolundaydı OPU günü iptal oldu herşey.. bugün öncesinde eşimden spermiogram aldılar sorunumuz azospermdi zaten aynı gün icinde tese de oldu eşim.. onda da sperm çıkmadı.. testis biyopside sertoli cell sendromu olduğunu öğrendik.. dr üç ay sonra tekrar gel kan tahlili falan yapalım demiş.. ilk denememizdi.. bundan sonra ne yapacagimizi bilemiyorum.. sadece bekliyoruz.. iki ay geçti üzerinden bi dahaki aya gidelim diyoruz inşallah.. bu arada Zeynep Kamil de yaptırdık .. sertoli olup da çocuğu olan var mı ? Hic umut yok mu bu durumda ? Umutsuz olmak istemiyorum ama artık eskisi kadar güçlü de olamıyorum.. isyan ettirme Rabbim.. Hepimizin yüzünü güldür .. :(( (âmin)

Mrb arkadaşlar.. Bende yeniyim burda ama sürekli takip ediyordum.. Benimde ikinci yılım evlilikte ama yaklaşık bi senedir hastaneyle uğraştık, tüp bebeğe başlamıştık ben ignelerimi falan yaptım herşey yolundaydı OPU günü iptal oldu herşey.. bugün öncesinde eşimden spermiogram aldılar sorunumuz azospermdi zaten aynı gün icinde tese de oldu eşim.. onda da sperm çıkmadı.. testis biyopside sertoli cell sendromu olduğunu öğrendik.. dr üç ay sonra tekrar gel kan tahlili falan yapalım demiş.. ilk denememizdi.. bundan sonra ne yapacagimizi bilemiyorum.. sadece bekliyoruz.. iki ay geçti üzerinden bi dahaki aya gidelim diyoruz inşallah.. bu arada Zeynep Kamil de yaptırdık .. sertoli olup da çocuğu olan var mı ? Hic umut yok mu bu durumda ? Umutsuz olmak istemiyorum ama artık eskisi kadar güçlü de olamıyorum.. isyan ettirme Rabbim.. Hepimizin yüzünü güldür .. :(( (âmin)
merhaba cnm hormonlarınız nasıl tedavı falan oldunuz mu olmadıysanız tedavısız tese olmayın derım tedavı sart kaan aydosu onerebılırım

Tese olduktan sonra anladım hata yaptığımızı.. bütün dosyalar hastanede.. bi dahaki aya tahlil için tekrar kan verecek eşim .. yeni olduğum için anlatamıyorum da hiç tedavi olmadan direkt tüp bebek önerdiler bize.. yeni yeni anlıyorum neden öyle yaptık diye de kızıyorum kendime açıkçası.. teşekkür ederim arkadasim onerin için.. araştırıyorum artık biraz geç kalsam da bunun için.. hayırlısı bakalım.. :(

Eşim sadece eurofertilde dr. Alper beyin önerisiyle yaklaşık iki ay certix kullandı onunda hiçbir faydası olmadı orda da tese önerdiler

Mrb arkadaşlar.. Bende yeniyim burda ama sürekli takip ediyordum.. Benimde ikinci yılım evlilikte ama yaklaşık bi senedir hastaneyle uğraştık, tüp bebeğe başlamıştık ben ignelerimi falan yaptım herşey yolundaydı OPU günü iptal oldu herşey.. bugün öncesinde eşimden spermiogram aldılar sorunumuz azospermdi zaten aynı gün icinde tese de oldu eşim.. onda da sperm çıkmadı.. testis biyopside sertoli cell sendromu olduğunu öğrendik.. dr üç ay sonra tekrar gel kan tahlili falan yapalım demiş.. ilk denememizdi.. bundan sonra ne yapacagimizi bilemiyorum.. sadece bekliyoruz.. iki ay geçti üzerinden bi dahaki aya gidelim diyoruz inşallah.. bu arada Zeynep Kamil de yaptırdık .. sertoli olup da çocuğu olan var mı ? Hic umut yok mu bu durumda ? Umutsuz olmak istemiyorum ama artık eskisi kadar güçlü de olamıyorum.. isyan ettirme Rabbim.. Hepimizin yüzünü güldür .. :KK43:( (âmin)
Oncelikle gecmis olsun benim esimdede ilk m.tese sonrasinda yapisi bizuk 8 adet sperm bulunmustu ama durumlari iyi degildi sertoli cell only teshisi koyuldu malesef ki azosperminin en agir vakasi 2. M.tese de hic cikmadi malesef beslenmeyi duzenledik biraz vitamin takviyesi aldik 3. M.tese de 25 adet sperm bulundu umudunuzu kaybetmeyin benim esimde celalettin peru da tedavide keske m.tese olmadan gelseydiniz normal yoldan sperm cikardi dedi tedavimiz iyi gidiyor su an sizede tavsiye ederim

Back
X