• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
İyi akşamlar arkadaşlar sizlere umut olmak için yazıyorum eşim azospermi ve tese oldu 3. Denememde dondurulmuş spermlerle hamile kaldım..ilk iki denemede yumurta kalitem kötü olduğu için olmadı üçüncü denememde üç ay öncesinden arı sütü ve coenzym q10 kullandım ve ilk defa 5. Güne 6 embriyom 1. Kalite olarak geldi diğer denemelerimde 3. Günde kötü kalite oluyordu.. Yani tüp bebekte sadece spermle iş bitmiyor yumurta kalitesi embriyo kalitesini belirliyor o yüzden tüp bebek yapmaya karar verdiğinizde 3 ay önceden arı sütü ve coenzym q10 kullanın hatta eşli olarak kullanın.. İnşallah eşlerinizin tesede bol bol spermler bulunur ve hamile kalırsınız..

Müfit hocayı tavsiye ediyorum, eşimde azospermi vardı, bize başka bir merkezde hemen tese yapalım dediler, halbuki eşimin durumunda tese değil ilaç tedavisi yapmak gerekiyordu. Müfit hocaya ulşatık ve bize tedavi başladı, sayesinde sperm elde ettik ve genart tüp bebek merkezinde de bebeğimize kavuştuk. Allah razı olsun. Doktorumuzun hastaya yaklaşımı da çok iyi, bilgi ve becerisi de. Umarım isteyen herkes bebeğine kavuşur.

Merhaba.

Bu konu altında buraya üye olup yazı yazacağım aklımın ucundan geçmezdi. azospermi ve tüp bebek ile bende tanıştım artık.
3 yıllık evliyim. 2 yıldır bebek beklentisindeyiz ancak her ay hayal kırıklığı yaşadığımızdan dolayı eşimle doktora gittik. Ve sonuç AZOSPERMİ. Derdi veren Allah sabrınıda, çaresinide verir elbet. Her halimze şükürler olsun. Ama gel gör ki ateş, korku, endişe düştü yüreğimize. Forumlarda doktor aramacalar, yorumları satır satır okumalar, baş ağrayana kadar ağlamalar, hamile insan duyduğunda hassaslaşmalar... Sürec zor süreç uzun, ihtimallerle dolu.
Eşimdeki azospermi tıkanıklıktan değil. Üreme yok. Tese ameliyatı olacak mecbur. Ancak ne doktora karar verebiliyoruz ne nereye gidceğimize. Kafamız çorba oldu. Yanlış adım atmaktan korkuyoruz. Önümüzde bunu daha önce deneyimlemiş bir büyük olmadğından kendi çabamız araştırmamız ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ameliyat olucaz canlı sperm arayacaklar ve sonrasında tüp bebek işlemi. Allah hepimizin yardımcısı olsn meraba arkadaşım bence hemen teseye karar vermeyin derim ben ilk önce bi tedavi olmayı deneyin

Canım ben de aynı durumdayım. Eşim azosperm nereye gidilir ne yapılır bilemiyoruz buradan duyduklarimizla test yaptırdık. Hangi Dr a gittiysek direk tup bebek tese diyor hatta hiç birşey arastirmadan biz zorla dedik bi hormonlarına bakalım diye hormonunun da birsey yok yüzünden Belli dedi eşime test yapıldı fsh yuksek testosteron düşük bir ilaç verdi klomen.o da yararlı mi zararlı mı bilmiyoruz Dr böyle yapınca güven kalır mi

Bu arada ilaç adı yazmak yasak miydi ben yeni üye olduğum için hiç farketmedim yazmış bulundum
Sanırım yasak değil canım klomenin bi zararı yok canım kadınlarda yumurtlama erkeklerde sperm için etkili benim eşimde kullandı klomeni o yüzden gönül rahatlığı ile kullan canım ek olarak eşine her gün ceviz fındık kabak Çekirdeği kuru incir yedir inşallah faydasınıgörürsünüz rabbim hepimizinyar ve yardımcısı olsun rabbim kucağı boş koymasın kimseleri

Sanırım yasak değil canım klomenin bi zararı yok canım kadınlarda yumurtlama erkeklerde sperm için etkili benim eşimde kullandı klomeni o yüzden gönül rahatlığı ile kullan canım ek olarak eşine her gün ceviz fındık kabak Çekirdeği kuru incir yedir inşallah faydasınıgörürsünüz rabbim hepimizinyar ve yardımcısı olsun rabbim kucağı boş koymasın kimseleri
Amin.çok teşekkür ederim canım işte ne yapacağını bilemiyor insan zor bir durum.Tavsiyelerin çok iyi oldu.o zaman ilaci rahatlıkla kullanalım fındık fıstık yiyor bu forum sayesin de öğreniyorum

Biri beni anlatsa bu kadar anlatabilirdi galiba :KK43:okadar iyi anliyorumki bizde 1 bucuk yillik evliyiz 1 yildir istiyoruz son 4 5 ay hep olumsuz sonuclar alinca artik bir sıkıntı olmali diye doktora gittik bendeki degerler normalken esimin azoospermi oldugunu ogrendik bizdedde uretim yok hormonlar ve diger genetik testler falan hep normal kimseye anlatamadikk caresizce internette saatlerce okudumm cok zorr allahim kimseye yasatmasin ama sabretmek zorundayiz cunku eslerimizin bize ihtiyaci var bende bahceci fulya ve sisli memorialin tup bebek konusunda en iyilerden oldugunu okudum hep 2taraflada gorustum ama kafamiza memorial yatti istanbuldaysan buralari arastir git gorus iins ben artikk baska doktorla. Gorusmeme karari aldim bu iki yerden neresi olursa olsun pisman olmicagimi dusunuyorum cunku malesf her gittigin yer yeni bir kafa karisikligi yorgunluk bize soylenenler hic degismedi cunku insan tukeniyor kafani karistirmadan en kafana yatanla git gorus basla derim sonrasi rabbime kalmiss hakkimizda hayirlisi ins

Hilalceee selam

Bende şuanda araştırma safhasındayım. Şişli memeroiale gidicem. Öncesinde çamlıca medicanaya gittim. Ramazan ayının çıkmasını bekliyorum. Sonrasında hız vercez inş. Mesicana ile memorial arasnsa tercih yapcaz

Çamlıca medicana da tüp bebek uzmanı ömer faruk valıoğlu da tavsiye edilen bir doktordur. Ücretsiz bilgi almaya gidebilirsiniz randevu alıp. Muanesi 95 tlydi sanırım. Eşinizin üroloğa da gözükmesi gerekiyor tabi. Aynı hastanede soner bey var. Oda iyidir. Ama dedğim gibi ramazan çıktıktan sonra memeroil hastanesine de gidip danıştıktan sonra ikisi arasında karar vericem.

Medicananın bana yakın olması avantaj. Ama umudumuzu en iyi ellere teslim etmemiz gerektiğinden araştırmaya devam.

Müfit hocayı tavsiye ediyorum, eşimde azospermi vardı, bize başka bir merkezde hemen tese yapalım dediler, halbuki eşimin durumunda tese değil ilaç tedavisi yapmak gerekiyordu. Müfit hocaya ulşatık ve bize tedavi başladı, sayesinde sperm elde ettik ve genart tüp bebek merkezinde de bebeğimize kavuştuk. Allah razı olsun. Doktorumuzun hastaya yaklaşımı da çok iyi, bilgi ve becerisi de. Umarım isteyen herkes bebeğine kavuşur.
sizin neyden kaynakliydi axosperminiz? Müfit hoca hangi ilde hastahanede bilgi alabilir miyim ben doktor arastirmasi yapiyorum lutfen bana yardimci olurmusunuz ?

Sanırım artık yoruldum tüm gücüm bitti psikolojim bozuldu kendimi pes etmis umudumu yitirmiş gibi hissediyorum hergün sabahlara kadar bu sayfada başka sayfalarda araştırma yaparken buluyorum kendimi eşim bu halimi gördükçe evden gitmek istiyo sanki ama kendime engel olamıyorum her gece ağlayarak önce size sonra kendime dua ederken uyuya kalıyorum ve aşırı derecede sigaraya sarıldım sürekli hamile kişilere yada yeni doğum yapmış kişilere bakarken buluyorum kendimi sabahları dışarı çıkmak bile istemiyorum hamile birisini görmemek için sürekli evdeyim ve bi araştırma içerisinde kosturuyorum acaba ne zaman kavuscaz hasretini çektiğimiz evlatlara resmen dünyanın en ağır yükünü ödüyormus gibi hissediyorum eşimin kardeşlerinin çocukları var ve yanımızda kucaklarina alınca eşimi hemen dışarı kaçıp arkası kesilmeyen sigaraları yakıp söndürürken buluyorum ve artık ne ona nede kendime verebilecek tesellim kalmadı hep kendini suçlu hissediyo ama oysa onun ne suçu var ki kim ister böyle bseyin başına gelmesini rabbim ne olur yardım elini uzat evlat kokusu tatmamis bizlere :KK43: canlar tüp bebek için ankara hrs hastahanesinde tedavi görüp olumlu sonuç alan var mı orayı mı önerirsiniz yoksa başka bildiğiniz hastahaneler var mı beynim durmuş şekilde resmen :KK43:

Sanırım artık yoruldum tüm gücüm bitti psikolojim bozuldu kendimi pes etmis umudumu yitirmiş gibi hissediyorum hergün sabahlara kadar bu sayfada başka sayfalarda araştırma yaparken buluyorum kendimi eşim bu halimi gördükçe evden gitmek istiyo sanki ama kendime engel olamıyorum her gece ağlayarak önce size sonra kendime dua ederken uyuya kalıyorum ve aşırı derecede sigaraya sarıldım sürekli hamile kişilere yada yeni doğum yapmış kişilere bakarken buluyorum kendimi sabahları dışarı çıkmak bile istemiyorum hamile birisini görmemek için sürekli evdeyim ve bi araştırma içerisinde kosturuyorum acaba ne zaman kavuscaz hasretini çektiğimiz evlatlara resmen dünyanın en ağır yükünü ödüyormus gibi hissediyorum eşimin kardeşlerinin çocukları var ve yanımızda kucaklarina alınca eşimi hemen dışarı kaçıp arkası kesilmeyen sigaraları yakıp söndürürken buluyorum ve artık ne ona nede kendime verebilecek tesellim kalmadı hep kendini suçlu hissediyo ama oysa onun ne suçu var ki kim ister böyle bseyin başına gelmesini rabbim ne olur yardım elini uzat evlat kokusu tatmamis bizlere :KK43: canlar tüp bebek için ankara hrs hastahanesinde tedavi görüp olumlu sonuç alan var mı orayı mı önerirsiniz yoksa başka bildiğiniz hastahaneler var mı beynim durmuş şekilde resmen :KK43:
Canım kadın doğumcusunu bilmem ama urologu bizim son derece memnun olduğumuz doktorumuz. Ama biz baska merkezde yaptırdık ama hrs ile ilgili nette olumlu yorumlarda var olumsuz yorumlarda var. Bildiğim kadarıyla hrs de tup Bebek yaptıranlara tutunmayı kolaylaştıran iğne yapıyorlar Bi ücret karşılığında. Görüştük ama tup bebegi orda yaptıranlara yapıyorlarmış o iğneyi dışardan birine yapmiyolarmis. Ama dediğim gibi urologundan cok memnunuz Ahmet Hakan Haliloğlu netten bak istersen. Rabbim yardım etsin ve sakin böyle olma umut etmekten vazgeçme rabbim elbet bizlere de basıp eder

Canim yazdigini yeni gordumkusura bakma Kesinlikle arastirilmali en azindan tese olmadan bazen ilac tedavisiyle birseyler degistirilebiliyor diye soyledi doktorumuzz bizde sisli memorialda mehmet murat basar la gorusmeye gidicez ve orda da agustos gibi baslicaz ins sende baslarsan olumlu olumsuzz birbirimize haber verelimm canimm
Canım ben yeni üyeyimde acaba muayene fiyatlarını ve tüp bebek fiyatlarında yazarmıdınız şayet yasak değilse.

Canım ben yeni üyeyimde acaba muayene fiyatlarını ve tüp bebek fiyatlarında yazarmıdınız şayet yasak değilse.
mrb canım mesajını gordum yazayım dedım..ben tup ve asılama denedım asılamada ılaclar vs 2.500 tuttu....tup bebej ıse 7 bınlıra tuttu ılaclar dahıl...sadece ıslem parası 4500...sonuc asılama tutmadı...4 ay sonra dogal yoldan hamıle kaldım dustu...tup denedım kımyasal oldu kalp atısı almadan dusk yaptım...sonuc beklıyorum

mrb canım mesajını gordum yazayım dedım..ben tup ve asılama denedım asılamada ılaclar vs 2.500 tuttu....tup bebej ıse 7 bınlıra tuttu ılaclar dahıl...sadece ıslem parası 4500...sonuc asılama tutmadı...4 ay sonra dogal yoldan hamıle kaldım dustu...tup denedım kımyasal oldu kalp atısı almadan dusk yaptım...sonuc beklıyorum

Ben hiç deneme yspmadım çapa tıp fak.rapor çıkarmaya çalışıyırum bir tüpü
m şiş onu alacaklar salı günü inan çok korkuyorum inş mucize olurda hamile kalmışımdır diye Allah a yalvarıyorum maddi gücüm yok :( sadece bir kere deneyebikirim oyuzden çok endileli6şm ve ne yapacağını bilmiyorum. Şişli memoriakda muayene olsak ben ve eşim ücret isterler mi

Back
X