- 18 Haziran 2016
- 1.218
- 1.155
- 48
23 24 e gircem:):)))) rabbim o gunleri gormeyi nasip etsin ne diyim kizlar ayrica bnm yasim 25
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
23 24 e gircem:):)))) rabbim o gunleri gormeyi nasip etsin ne diyim kizlar ayrica bnm yasim 25
Bende 4 Gün sonra 22 :)23 24 e gircem
Amin cnm benm inşallah:):)))) rabbim o gunleri gormeyi nasip etsin ne diyim kizlar ayrica bnm yasim 25
Aminn cnmm cok sagoll insallah rabbim bekleyen ve herkezden fazla hak edensizlerede nasip etsinCanimm Allah bagislasin yavrunu. Saglikla buyut. Rabbim bizlere de nasip eder inşaAllah
Cok tesekkurler darisi basiniza insallahhhhÇok sevindim sizin adınıza Rabbim hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin hepinize.yarin gideceğiz tekrar insallah aklındakilerisoracagim.umarim hayırlı güzel haberler alırız aminn
Cnm bizimde tese sayesinde bulundu evet esinin sakalli tuyu kose deilse hormon testine gerek diymuyo dr teseden baska yolu yoksa yaptirin zaten her seferinde tese olmuyo yeteri deneme yapilacak kadar sperm aliniyo ben kizima kavustum degermi dersen canina bile deger emin ol ki kac kere kurtaj yapildi dis gebelikte gecirdim ama pes etmedim fistigim geldi 37. Haftasinda dogum gunumde dogdu kokusu yeter herseye yaptirin erkege zarari varmi dersen erkekliginden bi 5 yil gidiyomus dr oyle demisti gitsin bosverCanım ben de aynı durumdayım. Eşim azosperm nereye gidilir ne yapılır bilemiyoruz buradan duyduklarimizla test yaptırdık. Hangi Dr a gittiysek direk tup bebek tese diyor hatta hiç birşey arastirmadan biz zorla dedik bi hormonlarına bakalım diye hormonunun da birsey yok yüzünden Belli dedi eşime test yapıldı fsh yuksek testosteron düşük bir ilaç verdi klomen.o da yararlı mi zararlı mı bilmiyoruz Dr böyle yapınca güven kalır mi
Azospermi, bizim de sorunumuzdu. Öğrenince çok üzüldüm, ne yapacağımızı bilemedik. Gittiğimiz tüp bebek merkezinde genetik analiz istendi, klinifelter sendromu mu diye, o durumda beyinde üretilen FSH ve LH hormonları yüksek ama testesteron çok düşük oluyor," hipergonadotropik hipogonadizm", tedavi için bildiğim kadarıyla yapılabilecek şey TESE ile sperm aramak. Bizim durumumuzda karyotip normaldi, ama FSH, LH ve testesteron, üçü de düşüktü, "hipogonadotropik hipogonadizm", ilk gittiğimiz tüp bebek merkezi bu hormonları istemeden, görmeden direkt tese önerdi. Aslında bizim durumumuzda TESE yanlış bir seçim. Çünkü bu hormonları ilaçla yerine koyma imkanı var, araştırma sonunda DR. Müfit Günel'e ulaştık. Kendisi eşimi değerlendirdi ve hormon ilaçlarına başladı, beyinde üretilmesi gereken eksik hormonlar yerine konulunca, testisler cevap verdi ve 10 ay sonra yeterli sperm üretimi başladı. Tabi bu arada eşim azimle iğnelerini yaptı, bazıları kasiçiydi, onların acısına da dayandı. İğnesinin biri haftada bir, diğeri günaşırıydı. Çok şükür tedavi işe yaradı. Allah bu ilaçları bulanlardan da tedaviyi uygulayan doktorumuzdan da razı olsun. Daha sonrasında, yani sperm testi olumlu çıkınca tüp bebek tedavisi yaptırdık. Genart tüp bebek merkezinde Dr. Aysun Baltacı sayesinde ilk denememizde embryomuz tutundu. Azospermide lütfen FSH LH ve testesteron değerlerine baktırın, ona göre hiper mi hipo mu gonadotropik hipogonadizm olduğu anlaşılacak, karyotip analizini yaptırın, klinifelter sendromu var mı diye. Eğer hipo ise lütfen TESE değil ilaç tedavisi kullanın, tese o durumda işe yaramıyor, boşuboşuna ağrı, acı. İlaçla sperm elde etme şansı var. Ama eğer hipergonadotropik ise tese den başka şans yok, çünkü o zaman fsh, lh hormonları zaten yüksek dışarıdan vermeye gerek yok. Ben de bir doktor olarak böyle biliyorum, sizlerle deneyimimi paylaşmak istedim. Umarım herşey gönlünüzce olsun.
Tabi herseye değer artık herşeyi göze aldık zaten yeter ki olumlu sonuçlar alabilelim ama olmuyorsa da Allahtan gelen birşey ona da yapabilecek birşey yok. çok sevindim size de Allah bağışlasın kızınızı ne kadar bir güzel duyguCnm bizimde tese sayesinde bulundu evet esinin sakalli tuyu kose deilse hormon testine gerek diymuyo dr teseden baska yolu yoksa yaptirin zaten her seferinde tese olmuyo yeteri deneme yapilacak kadar sperm aliniyo ben kizima kavustum degermi dersen canina bile deger emin ol ki kac kere kurtaj yapildi dis gebelikte gecirdim ama pes etmedim fistigim geldi 37. Haftasinda dogum gunumde dogdu kokusu yeter herseye yaptirin erkege zarari varmi dersen erkekliginden bi 5 yil gidiyomus dr oyle demisti gitsin bosver
Bizim doktorumuz ovitrelle ile başladı haftada bir cilt altı iğne şeklinde 3 hafta sonra testesteron istenen seviyeye gelince menogon kas içi iğne günaşırı kullandık, daha sonra menogon yerine meronial e geçti doktorumuz. Bizde sperm çıkması 10 ay sürdü, 5. ayda hala azospermiydi. İlaç dozunu doktorumuzun söylediğinden düşük uyguluyormuşum, o yüzden tedavimiz biraz uzadı. Sizin tedavi iyi gidiyor demek, çıkmaya başlamış. Hiç üzülmeyin, doktorunuzla irtibattasınızdır, o sizi yönlendirir. Bazılarında 1 yılı bulabiliyormuş sperm çıkması. Bazılarında da kendiliğinden bu süreçte gebelik olabiliyormuş. Bizimki bendeki rezerv azalması nedeniyle tüp bebek oldu.merhaba neselb;
bizim de durumumuz sizinle aynı maalesef. FSH LH Testesteron hormonları düşüktü eşimin. doktorumuz iğne tedavisi uyguluyor şuan 5. ay içerisindeyiz. henüz canlı sperm çıkışı olmadı. 6-7 adet cansız çıkıyor. siz hangi iğneleri kullanıyorsunuz.
Teşekkür ederim, inşallah siz de kavuşursunuz, sevgilerimle.Allah evladını size bağışlasin inş bizde kavuruz böyle hikayeleri okumak çok moral veriyor sık sık yazın lutfen
Aynen canm inşallah bizim olayı sadece gorumcem ve kaynim biliyo ama nafile keske benm annem bilseydi en azndan yanmda olmaya bana destek vermeye çalışırdı gorumcem biliyo ve benm biseye canm sıkılsa az bi yüzüm asilsa hemen sen onu anlayamazsn onun yerinde değilsin ya onun yerinde olsaydn napardn gibi suçlamalarda bulunuyo oysa o an o aklımda bile yokken aklıma sokup dahada kafayı yememe sebep oluyo bişey desem olmuyo çünkü eşim kiz kardeşi olmadan bildiğin yaşayamıyo resmen o onun için kutsal bir varlık gibi ne zaman tüp bebek yaptirmaya gideceğimizi bile o kararlaştırıyo gerisini sen düşün anlayacağın tek başıma savaşıyorum ve bu savaşın altından kalkabilir miyim bilmiyorum birşeyin farkındayım ki artık çok zorlanıyorum ve kimseye diyemiyorum canm acıyo yüküm çok ağır annemin gözünün içine bakıyorum ama bişey söyleyemiyorum![]()
Bizim doktorumuz ovitrelle ile başladı haftada bir cilt altı iğne şeklinde 3 hafta sonra testesteron istenen seviyeye gelince menogon kas içi iğne günaşırı kullandık, daha sonra menogon yerine meronial e geçti doktorumuz. Bizde sperm çıkması 10 ay sürdü, 5. ayda hala azospermiydi. İlaç dozunu doktorumuzun söylediğinden düşük uyguluyormuşum, o yüzden tedavimiz biraz uzadı. Sizin tedavi iyi gidiyor demek, çıkmaya başlamış. Hiç üzülmeyin, doktorunuzla irtibattasınızdır, o sizi yönlendirir. Bazılarında 1 yılı bulabiliyormuş sperm çıkması. Bazılarında da kendiliğinden bu süreçte gebelik olabiliyormuş. Bizimki bendeki rezerv azalması nedeniyle tüp bebek oldu.
Cnm tabiki nasipte ne varsa o olur biz yolunda bulunalim insallah rabbim hayirlisini versinTabi herseye değer artık herşeyi göze aldık zaten yeter ki olumlu sonuçlar alabilelim ama olmuyorsa da Allahtan gelen birşey ona da yapabilecek birşey yok. çok sevindim size de Allah bağışlasın kızınızı ne kadar bir güzel duygu
Canim cokcuk tek kelimeyle nasip olan bisey nasilki bahanesiz ölum olmuyosa vesilesiz cocukta olmaz bizim ugraslarimiz vesile sadeceTeşekkürler verdiğiniz bilgiler için;
Eşim de haftada 3 tane merional, 1 tane prengly iğne oluyor. 1. ay bittikten sonra yapılan hormon testinde testesteron seviyesi normal düzeylere gelmişti. ama gecen ay yapılan sperm testinde sonuç yine aynıydı. gecen ay bi tüp bebek merkezinde 2 defa arka arkaya yaptılar 2.sinde canlı gördüklerini söylediler. cansızlar ilk günden beri vardı aslında. doktorumuz bu iğne tedavisinin en fazla 6 ay uygulanması gerektiğini söylüyor. Sonrasında buna devam etmemeliyiz eger doğal yolla canlı çıkmazsa teseye geçersiniz diyor. sizin bu konuda görüşünüzü alabilir miyim?
Siz iğneleri 10 ay kullandınız sanırım.
Annem yardımcı olur bundan eminim cnm bende düşünüyorum ama tereddutteyim ya uzulurse diyeCanım annenlee paylaşş eğer sana destek olabilcek olgunlukta bir annen varsa tutma içindee bendee anneme anlattım hep onunla konuştum sadece ama eşimm bilmedii annemde ona bir gün tek bir şey bile yansıtmadı yansıtmaz en son eşim kabullendi ve ben yeni anlatıyormuş gibi anlattım danıştım dedim mecbursun çünkü paylaşmazsann dayanamazsın birde böyle bir baskı var ise üzerinde bırak gitsin gelsin annen sen bir nefes al böylee atlatamayiz yoksa bu sureci
Annem yardımcı olur bundan eminim cnm bende düşünüyorum ama tereddutteyim ya uzulurse diyeo yüzden anneme söylemekte cekiniyorum üzülmesin diye