• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaslar merhaba eşim ameliyata girdi malesef hareketli sperm bulunamadı. Ameliyattan cikar cikmaz sonucu ogrenemedik dokror ben size haber veririm dedi ve ogleden sonra aradı hala hucreleri arastiriyoruz biz size haber veririz dedi bugun tekrar aradi ve canli sperm bulunamadi ama olgunlasmamis hücre var tedaviyle olusabilir falan dedi bu asamada tüp bebege gecersek tutma olasiligi %5 falan dedi. Hic bir sey anlamadım dünden beri ölüp ölüp diriliyoruz bir umut guzel haber gelir diye bekledik malesef olmadi bundan sonra ne yapacagiz hic bilmiyorum. Allahim hepimizin yardımcısı olsun.
Arkadasim gecmis olsun rabbim bu yolda kolayliklar versin tese oncesi tedavi uygulandi mi kim yapti tese yi kac yildir biliyorsunuz rahatsizligi

Arkadasim gecmis olsun rabbim bu yolda kolayliklar versin tese oncesi tedavi uygulandi mi kim yapti tese yi kac yildir biliyorsunuz rahatsizligi

Amin canim çok sagol. Allahim hepimize kolaylik versin. Tese oncesi tedavi olmadik. Kaan hocada ameliyat olduk. Ogreneli daha 8 ay oldu ama sanki yillardir savasiyor gibiyim

Amin canim çok sagol. Allahim hepimize kolaylik versin. Tese oncesi tedavi olmadik. Kaan hocada ameliyat olduk. Ogreneli daha 8 ay oldu ama sanki yillardir savasiyor gibiyim
Daha yolun basindasin bizim ilk tese de yapisi bozuk 8 adet cikmisti ikinci de hic cikmadi ucuncu de 25 adet cikti su an esim celalettin peru da tedavi görüyor bizim 8 yil oldu hala ugrasiyoruz

Daha yolun basindasin bizim ilk tese de yapisi bozuk 8 adet cikmisti ikinci de hic cikmadi ucuncu de 25 adet cikti su an esim celalettin peru da tedavi görüyor bizim 8 yil oldu hala ugrasiyoruz
Allahım isyan ettirmesin sonuna kadar deneyecegiz elimizden hicbir sey gelmiyor malesef. Peki sebep neydi. Birde yapisi bozuk olan spermler fish testiyle mi belli oluyor doktor bize hic kotu düsünmeyin hersey iki hafta sonra belli olacak dedi. Acaba doktor bizi mi oyalıyor diye dusunmeye basladim surekli icinizi ferah tutun diyor

Allahım isyan ettirmesin sonuna kadar deneyecegiz elimizden hicbir sey gelmiyor malesef. Peki sebep neydi. Birde yapisi bozuk olan spermler fish testiyle mi belli oluyor doktor bize hic kotu düsünmeyin hersey iki hafta sonra belli olacak dedi. Acaba doktor bizi mi oyalıyor diye dusunmeye basladim surekli icinizi ferah tutun diyor
canım çok üzüldüm gerçekten murat başar ve emre bakırcıoğlu ergenlikte önce testis indirme ameliyatı olan ve testis boyutları iyi durumda olan kişilerde sperm bulma oranları %60-%70 demişti ben sizden umutluydum sizde başka bi sebep var mıydı ateşli bi hastalık enfeksiyon falan ama üzülme arkadaşım tedavi olmadınız olunca inş. bulunur

23.07.2015

Azospermi nedir ?

Erkeklerde menide hiç sperm görülmemesi anlamına gelen azospermi, son yıllarda gelişen tedavi yöntemleri ile artık o kadar korkutucu bir hastalık değildir.

Erkeklerin yaklaşık %1′inde, kısır erkekler içinde ise oran olarak %1015′inde görülen bu durumun çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Ancak azospermi tedavisinde %100 başarı henüz söz konusu değildir.

Menide çok az sayıda sperm bulunması durumuna ağır oligospermi adı verilir. Bu durumda mikroenjeksiyon yöntemi ile yumurtaya sperm nakli mümkün olabilmektedir. Ancak azospermide menide hiç sperm bulunmadığından çözüm daha zordur.

Azospermi tanısı nasıl yapılır?

Azospermi tanısı konması için en az iki meninin ayrı mikroskobik incelemesi şartı vardır.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından konulan bu kriterler, azospermi tanısı konması için menide mikroskobik inceleme yapılması gerekir. Bu hastalıkta sorun çoğunlukla sperm kanallarının açık olmasına rağmen testislerde olgun sperm üretiminin gerçekleşmemesinden kaynaklanır. Bu durum testis iç dokusundaki kusurlardan kaynaklanabileceği gibi, sperm hücresi üretiminden sorumlu hormonların salgılanmasını sağlayan hipofiz bezindeki sorunlardan da kaynaklanabilmektedir.

Azospermi durumunda nasıl sperm elde edilir?

Azospermi hastalarının büyük bir bölümünde olgun sperm üretimi gerçekleşmekte ancak kanallar yardımıyla atılamamaktadır. Azospermi tanısı konulan kişilere öncelikle fiziki muayene ve laboratuvar tetkikleri uygulanır. Spermleri taşıyan kanallar olan vas deferens kanallarının varlığı, fiziki muayene ile gösterilmelidir. Bu kanalların gelişimi böbrek gelişimiyle paralel olduğundan teşhis için böbrekler kontrol edilir.

Ayrıca kistik fibröz hastalarında da bu kanalların oluşumun gerçekleşmeyebildiği görülmüştür. Bu tür hastalarda çeşitli yöntemlerle sperm elde edilebilir. Bu yöntemler PESA, TESA ve TESE yöntemleridir.

Testislerin normalden küçük olması durumu da sorunun nedeni olabilmektedir. Böyle bir fiziki teşhis yapıldığında hormonal yapının kontrol edilmesi öncelikli olarak yapılmalıdır. Bu durum kromozom kusurlarıyla beraber görülebildiğinden, genetik araştırma yapmak da faydalıdır. Ailede kişinin yakın akrabalarında karşılaşılmış bir durum mudur bakılmalıdır. Hormonal sistem sorunları da durumun nedeni olabilir.

Hipotalamus ve hipofiz bezlerindeki kusurlar ve bu bezlerde tümör oluşumu da nedenler arasında olabilir. Sperm kanalları ve testis büyüklüğü normal ise meni ve FSH miktarı ölçülmelidir. FSH hipofiz bezi tarafından üretilen ve sperm gelişimini sağlayan uyarıcı bir hormondur. FSH miktarının normalin 2 katı olması durumunda sorunun kaynağının sperm üretimi olduğu anlaşılabilir. Bu durumda azospermi tanısı koyabilmek için biyopsi yapılır.

Azospermi tedavisi nasıl yapılır ?
Azospermi nedeni olarak testis iç dokusundaki sperm üretimi sorunu gösterildiğinde Mikrotese yöntemi uygulanarak, sperm üretilen kanallar belirlenir. Bu kanallar toplanarak, içinden sperm ana hücreleri toplanır. Bu hücreler olgun sperm hücresine dönüşmemiş, kuyruksuz ve hareketsiz haldedir. Mikrotese uygulaması 2 saatlik cerrahi bir uygulamadır ve hasta genelde ameliyat sonrası taburcu edilerek evde istirahata gönderilir. Bir biyopside sperm bulunmaması kesin bir sonuç vermemektedir.

Boşaltıcı kanallarda tıkanıklık nedeniyle menisinde sperm görülmeyen bireylerde %100 olasılıkla biyopsiyle sperm hücresi elde edilmektedir.

Azospermi hastalığın görüldüğü bireylerin %7 kadarında genetik bozukluklar görülür. Bu durum alyuvar hücrelerinin incelenmesiyle teşhis edilebilir. Tüp bebek uygulaması sırasında kromozom sayısının kontrolü sağlanarak genetik bozukluğun, bebeğe aktarılması önlenebilmektedir.

Mikrotese ile sperm bulunamasa dahi son yıllarda geliştirilen kök hücre teknikleri ile sperm hücresi üretimi gerçekleştirilebilmektedir. Bu sayede yıllar önce çaresiz görülen kısırlık vakalarının çoğu çözümlenebilmektedir. Bu nedenle çocuk sahibi olamayan anne ve baba adaylarının hiçbir zaman pes etmemeleri ve tedavi sürecinde birbirlerine destek olmaları gerekmektedir.
Merhaba canm bu yazını okudumda ama baktım şuan hamilemişsinde sağlıcakla kucağına alırsın inşallah. sana şunu sormak isstedim sanırım senin eşinde azosperm eşin tesemi oldu aşamalarından bahsedermisin kaçıncı denemede hamile kaldın kaçıncı gün embiryosuydu kaç tane yerleştirilmişti. :)

Arkadaslar merhaba eşim ameliyata girdi malesef hareketli sperm bulunamadı. Ameliyattan cikar cikmaz sonucu ogrenemedik dokror ben size haber veririm dedi ve ogleden sonra aradı hala hucreleri arastiriyoruz biz size haber veririz dedi bugun tekrar aradi ve canli sperm bulunamadi ama olgunlasmamis hücre var tedaviyle olusabilir falan dedi bu asamada tüp bebege gecersek tutma olasiligi %5 falan dedi. Hic bir sey anlamadım dünden beri ölüp ölüp diriliyoruz bir umut guzel haber gelir diye bekledik malesef olmadi bundan sonra ne yapacagiz hic bilmiyorum. Allahim hepimizin yardımcısı olsun.
Merhaba canım ins olumlu sonuç alırsınız tedavinizde hayırlı habeler alırsın inş Allah hayırlı bir kapı açsın inş canım

Merhaba canm bu yazını okudumda ama baktım şuan hamilemişsinde sağlıcakla kucağına alırsın inşallah. sana şunu sormak isstedim sanırım senin eşinde azosperm eşin tesemi oldu aşamalarından bahsedermisin kaçıncı denemede hamile kaldın kaçıncı gün embiryosuydu kaç tane yerleştirilmişti. :)

merhaba canım..
inşallah Rabbim bu topikteki tüm arkadaşlarıma yavrularını nasip etsin..:KK68:

benimde eşim azospermdi evet.. hala öyle.. fsh yüksekliği ve atrofik testis tanıları koyulmuştu.. sperm analizlerinde sperm çıkışı olmuyordu.. tek umudumuz testesteron değeriydi.. o normal seyrediyordu hep..

biz uzun bir zaman hiç bişi yapmadan kendimizi hazır hissetmeyi bekledik.. tahmin edersin ki alışmak kabullenmek biraz zaman alıyor.. ve eşim ne zaman hadi tüp bebek deneyelim dicek diye bayağı bekledim..

en doğru merkezi bulup bişiler yapmak istedik.. eşim genelde kararları bana bıraktı.. bana güvendiğini söyledi ama benim için oldukça zordu bu karar süreçleri canım..
kürler, besin takviyeleri vs.. buradaki bir çok arkadaşım gibi bende hepsini yapıp yedirdim içirdim.. sonra fsh biraz daha normal değerleri görmeye başlayınca eşimi heveslendirdim hadi artık ameliyat ol diye..

Eşim de düşen değerleri gördükçe güvendi ve tese ameliyatını Şişli Memorialde - Murad Başar yaptı.. Şükürler olsun ki çok sayıda sperm bulundu ve donduruldu.. Hayatımın en muhteşem günüydü o gün.. hastaneyi sevdimm.. hemşireleri sevdimm.. iğneleri ilaçları ve dışarıda şakır şakır yağan yağmuru sevdimmmmmm..:KK200::KK200::KK200:
babama sarılıp herkesin içinde bağıra bağıra ağladığımı unutamammmm :KK61::KK61:

13 tane yumurta döllendi ve 5. güne yaklaşık 6 tane kaldı..1 tanesi geçen yıl nisan ayında transfer edildi.. ilk olarak tuttu ama 1 hafta içinde değer düştü ve kimyasal gebelikle sonuçlandı.. yine geçen yıl kasım ayında tekrar denedik.. 2 transfer yapıldı bir tanesi tuttu.. çok şükür şuan dört gözle kızımın gelmesini bekliyoruzz.. Rabbim her isteyen kuluna bu mutluluğu nasip etsin inşallah canı gönülden diliyorummmmm.. ayrıca kimseyi evlatla sınamasın kurban olduğum.. çünkü çok zorr çook zor..:KK51:

Biliyorum buradaki birçok arkadaşım denedi.. kimisi çok şükür iyi sonuçlandı yavrusuna kavuştu.. kimisi çok ağır sınavdan geçti hayal kırıklıkları üzüntülerle boğuştu.. ama bir çok kişi yılmadı.. vazgeçmedi.. bu gün daha haber aldığım bir arkadaşım canımm yine o sınavlardan birini yaşıyor.. sorunlarla boğuşuyor ama senelerdir katlandığını biliyorummm ben.. çok güçlü bir kadın o.. herşey düzelecek..
inşallah hepiniz için herşey güzel olsunnnn.. sana da Rabbim tez elden mutluluğu nasip etsin tatlım...:dua::dua:

canım çok üzüldüm gerçekten murat başar ve emre bakırcıoğlu ergenlikte önce testis indirme ameliyatı olan ve testis boyutları iyi durumda olan kişilerde sperm bulma oranları %60-%70 demişti ben sizden umutluydum sizde başka bi sebep var mıydı ateşli bi hastalık enfeksiyon falan ama üzülme arkadaşım tedavi olmadınız olunca inş. bulunur

Bugun bir kez daha anladim hayat ne kadar garip sabahtan saatlerce ağlayıp sonrasinda komsumun bebegine hayırlı olsuna gittim. Galiba zaman herseyi alistiriyor insana. Bizde cok umutluyduk doktor % 50 ihtimal verdı daha öncesinde hicbir rahatsizlikta gecirmemisti ama iste olmadi mi olmuyor galiba.rabbim yazmıştır vardir bir zamanı insallah en kisa zamanda hepimizde kavusuruz yavrularimiza

merhaba canım..

benimde eşim azospermdi evet.. hala öyle.. fsh yüksekliği ve atrofik testis tanıları koyulmuştu.. sperm analizlerinde sperm çıkışı olmuyordu.. tek umudumuz testesteron değeriydi.. o normal seyrediyordu hep..

biz uzun bir zaman hiç bişi yapmadan kendimizi hazır hissetmeyi bekledik.. tahmin edersin ki alışmak kabullenmek biraz zaman alıyor.. ve eşim ne zaman hadi tüp bebek deneyelim dicek diye bayağı bekledim..

en doğru merkezi bulup bişiler yapmak istedik.. eşim genelde kararları bana bıraktı.. bana güvendiğini söyledi ama benim için oldukça zordu bu karar süreçleri canım..
kürler, besin takviyeleri vs.. buradaki bir çok arkadaşım gibi bende hepsini yapıp yedirdim içirdim.. sonra fsh biraz daha normal değerleri görmeye başlayınca eşimi heveslendirdim hadi artık ameliyat ol diye..

Eşim de düşen değerleri gördükçe güvendi ve tese ameliyatını Şişli Memorialde - Murad Başar yaptı.. Şükürler olsun ki çok sayıda sperm bulundu ve donduruldu.. Hayatımın en muhteşem günüydü o gün.. hastaneyi sevdimm.. hemşireleri sevdimm.. iğneleri ilaçları ve dışarıda şakır şakır yağan yağmuru sevdimmmmmm..:KK200::KK200::KK200:
babama sarılıp herkesin içinde bağıra bağıra ağladığımı unutamammmm :KK61::KK61:

13 tane yumurta döllendi ve 5. güne yaklaşık 6 tane kaldı..1 tanesi geçen yıl nisan ayında transfer edildi.. ilk olarak tuttu ama 1 hafta içinde değer düştü ve kimyasal gebelikle sonuçlandı.. yine geçen yıl kasım ayında tekrar denedik.. 2 transfer yapıldı bir tanesi tuttu.. çok şükür şuan dört gözle kızımın gelmesini bekliyoruzz.. Rabbim her isteyen kuluna bu mutluluğu nasip etsin inşallah canı gönülden diliyorummmmm.. ayrıca kimseyi evlatla sınamasın kurban olduğum.. çünkü çok zorr çook zor..:KK51:

Biliyorum buradaki birçok arkadaşım denedi.. kimisi çok şükür iyi sonuçlandı yavrusuna kavuştu.. kimisi çok ağır sınavdan geçti hayal kırıklıkları üzüntülerle boğuştu.. ama bir çok kişi yılmadı.. vazgeçmedi.. bu gün daha haber aldığım bir arkadaşım canımm yine o sınavlardan birini yaşıyor.. sorunlarla boğuşuyor ama senelerdir katlandığını biliyorummm ben.. çok güçlü bir kadın o.. herşey düzelecek..
inşallah hepiniz için herşey güzel olsunnnn.. sana da Rabbim tez elden mutluluğu nasip etsin tatlım...:dua::dua:
Aynı hastanede aynı doktorla ben de hayatımın en kötü gününü yaşadım. Hayatım boyunca eşimin ameliyat çıkışı yarı baygın halde benim yumurta toplanmaya alınmadığımı görünce çaresizce bakışını unutamam. Keşke senin kadar şanslı olabilseydik. Allah kızını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin... En büyük hayalim bir kızım olmasıydı ama artık imkansız olduğunu biliyorum ve hala yazarken bunları ağlıyorum...

merhaba canım..

Canım çok güzel anlatmssn teşekkür ederim. Suan dondurulmuş embriyo ve sperm varmi spermlerı parça parça mi donduruolar demem oki her çözmede spermlerin hepsini cozmuyolar değilmi fikrin varmi

Aynı hastanede aynı doktorla ben de hayatımın en kötü gününü yaşadım. Hayatım boyunca eşimin ameliyat çıkışı yarı baygın halde benim yumurta toplanmaya alınmadığımı görünce çaresizce bakışını unutamam. Keşke senin kadar şanslı olabilseydik. Allah kızını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin... En büyük hayalim bir kızım olmasıydı ama artık imkansız olduğunu biliyorum ve hala yazarken bunları ağlıyorum...

Canım imkansız diye sey yok Allah var,o herseyin en iyisini bilir sabret isyan etme insallah bir gün hepimiz evlatlarimiza kavusacagiz o gun bizim bayramımiz olacak.

Canım çok güzel anlatmssn teşekkür ederim. Suan dondurulmuş embriyo ve sperm varmi spermlerı parça parça mi donduruolar demem oki her çözmede spermlerin hepsini cozmuyolar değilmi fikrin varmi

Embriyomuz kalmadi canim cunku dondurulup cozulurken kaybettiklerimiz oldu. Spermler tup tup donduruluyor. Bir tupun icinde ne kadar var bilmiyorum ama her yumurta toplama oncesi 1 tup sperm cozuluyor. Yumurtalar toplanip dolleniyor.. her cozmede spermlerin hepsi çözülmüyor yani canim..

Amin tesekkur ederim.. hepsi Rabbimden dr.lar vesile bize sadece.. bende yasayabilirdim aynilarini.. seni anliyorum.. insallah rabbim hayallerini gercege cevrsin.. o isterse ne olmaz ki..

merhaba canım..

Canımm allahımm mutluluğunu daim etsinn
xenforo-smilies-kk200.png
Okurken okadar duygulandım ki işyerindeyim ağlayamıyorum bile boğazımda düğümlendi kaldı
xenforo-smilies-kk61.gif
allahım hepimizin yardımcısı olsun inş hepimize senin gibi kolaylıklar nasip eder rabbim
dua.gif

Canımm niye imkansız olsun.Rabbim her türlü yaratma gücüne sahip inş bizimde sabrımızı mukafatlandıracak umudunu kaybetmee. Kaç kere tese oldu eşin azospermi dimi

Canım çok geçmiş olsun öncelikle çok şükür çözümü var demiş doktor Tedavi olumlu sonuç verir allahın izniyle rabbim yardımcın olsun sabrını versin inş. Ben birşey merak ediyorum normalde de böyle bir gün sonra yada sonuç aldıklarında mı yumurtaların toplanacağını söylüyorlar. Doktorla konuştuğumuzda aynı günde eşin teseden çıktıktan sonra seninde yumurtaların toplanacak dediler bana sizin ameliyatta bulamadıkları için mi bir gün sonraya kadar beklettiler. Eşinin tese olduktan sonra yumurtalar toplanmadı dimi ??

Canım çok geçmiş olsun öncelikle çok şükür çözümü var demiş doktor Tedavi olumlu sonuç verir allahın izniyle rabbim yardımcın olsun sabrını versin inş. Ben birşey merak ediyorum normalde de böyle bir gün sonra yada sonuç aldıklarında mı yumurtaların toplanacağını söylüyorlar. Doktorla konuştuğumuzda aynı günde eşin teseden çıktıktan sonra seninde yumurtaların toplanacak dediler bana sizin ameliyatta bulamadıkları için mi bir gün sonraya kadar beklettiler. Eşinin tese olduktan sonra yumurtalar toplanmadı dimi ??
tatlım benim eşim tese olmadı ama daha bugüne kadar okudumğum yorumlarda kimi senin söyledğin gibi tese ertesi gün tumurta toplama fln olmuş kimide önce tese olmuş spermler dondurulmuş vs sonra tüp bebek aşamasına geçilmiş büyük ihtimal bizimkide böyle olucak tese bir süre sonra tüp bebek.

Back
X