• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Embriyomuz kalmadi canim cunku dondurulup cozulurken kaybettiklerimiz oldu. Spermler tup tup donduruluyor. Bir tupun icinde ne kadar var bilmiyorum ama her yumurta toplama oncesi 1 tup sperm cozuluyor. Yumurtalar toplanip dolleniyor.. her cozmede spermlerin hepsi çözülmüyor yani canim..
tamam canm teşekkür ederim yorumların için inşallah sağlıcakla alırsın kucağına bebişini :) darısı başımızaaaa

tatlım benim eşim tese olmadı ama daha bugüne kadar okudumğum yorumlarda kimi senin söyledğin gibi tese ertesi gün tumurta toplama fln olmuş kimide önce tese olmuş spermler dondurulmuş vs sonra tüp bebek aşamasına geçilmiş büyük ihtimal bizimkide böyle olucak tese bir süre sonra tüp bebek.

Siz ne zaman başlıcaksınız canım tedaviye ?

bi kizim var ikici olmadi iki sene once doktora gittik bende sorun cikmadi esimde sperm sorunu cikti nerdeyse hic canli spemi yok ddiler hastanede ama biseyde vermediler yada bi tedvi filan uygulanmadi sigarayi birakmak zorunda dedi yolladi

eşimin çıkmayan iki testi var y kromozomu ve kanda kromozom analizi onlar bayramdan sonraki hafta çıkar sanırım hemen göstercez doktora bakalım.. senin bellimi nezaman başlicağın

Bizimde hormon kromozon testleri falan yapıldı canım eşimin değerleri normal ama azospermi dedi doktor benimde sonuçlarım çıktı normalmiş herşey çok şükür
xenforo-smilies-kk68.gif
ben rahim filmi çektirmedim sadece ilk tüp bebek olucak acaba çekmemizi istiyorlarmı bilmiyorum bizde temmuz sonuna şişli memoriala rendevu aldık artık doktorun yönlendirmesine göre ağustosta yada eylülde başlıcaz inş. bizimde ilk defa olucak çok düşünmemeye kafama takmamaya çalışıyorum. Çok şükür tedavisi var diyorum. Uğraşıcaz emek vericez rabbimde bize böyle bir sınav vermiş hakkımızda hayırlısı inş. Hepimiz kuzucuklarımıza kavuşuruz inş tez zamanda.
xenforo-smilies-kk68.gif
Bu arada bu kromozon testleri sonuçlarının çıkma süresi için 3 hafta dediler bize ama 3 hafta bekleme canım ara 10 günde çıkmıştı bizimde ben aradım da öğrendim inş güzel sonuçlar alırsınız hangi hastanede başlıcaksınız nasipse

Canım çok geçmiş olsun öncelikle çok şükür çözümü var demiş doktor Tedavi olumlu sonuç verir allahın izniyle rabbim yardımcın olsun sabrını versin inş. Ben birşey merak ediyorum normalde de böyle bir gün sonra yada sonuç aldıklarında mı yumurtaların toplanacağını söylüyorlar. Doktorla konuştuğumuzda aynı günde eşin teseden çıktıktan sonra seninde yumurtaların toplanacak dediler bana sizin ameliyatta bulamadıkları için mi bir gün sonraya kadar beklettiler. Eşinin tese olduktan sonra yumurtalar toplanmadı dimi ??[/QUO

Yok canım benim yumurtalar toplanmadi. Bulunmadigi icin bor gun sonrayi beklettiler galiba çünkü herkes ameliyattan cikar cikmaz sonucunu öğrenmiş biz öğrenemedik. Birde doktor bizi arayıp icinizi ferah tutun hucreler var arastiriyoruz dedi ama sonuc husran oldu

Valla diyorum ya kuzum zaten eşimden o desteği görsem kimseye ihtiyaç duymadan kendimi de kaldiririm onuda ama işte malesef yok o braz daha bacısını dinlemeyi seciyo görümcemin aciklamasi da aynen şu bn felsefe öğretmeniyim onun psikolojisini anlayabiliyorum ama sen anlamiyosun bna ünv havası atmaya çalışıyor bnde en sonunda dedim valla o ünv kapısından bnde girdim o siralarda bnde oturdum ama o işler bu işlere benzemiyo dedim ya sonuçta daha nişanlı ve onun başında böyle bir durum yok kardeşini benden daha iyi taniyoda olabilir onada eyvallah onu daha iyi anlıyoda olabilir oda kabul ama beni anlayamaz çünkü asla benm yerimde olamayacak hatta bir gün çok ileri safhalara gidince bunu kendisinede söyledim dedim tm bn kardeşini anlamiyo olabilirim onun yerinde de olmayabilirim ama sende beni anlayamazsn çünkü bnm yerimde değilsin ve artık yeter onun çocuğu olmayacaksa benimde olmayacak benim eşimle bi bağlantım yokmuş gbi davranma bi süre sonra sen kardesinin bu sıkıntısını unutacaksn ama ben o çocuğu kucagimiza alana kadar unutmcm nolursunuz artık brakn bencilce düşünmeyi yabancı olabilirim ama bende insanm dediğimde sustu ve gitti belki annem bilse oda böyle beni savunur azda olsa kafamı bi omza yaslayip rahatlamak istiyorum unutmak istiyorum çünkü çok yoruldum :KK43:
Ah canim sanki beni anlatiyirsun. Her kes her sey o kadar uzerime geliyorki. Benim annem yok, o olsa canim annem anlardi icimden gecenkeri. Kardeslerime anlatmistim ta ikk duydugunuzda. Uzulduler kardeslerim ama beni simdiya kadar hickimse anlamadi,ankayamaz da. Ewim bile anlamiyor beni. Uzmemek istiyirum ama elimde diil. 3 yildir cekdiklerimj kimse anlamiyor. Icimde yanan yanginlari,kopan firtinalari kimse anlamiyor. Sadece her kes degerli onerileriyle sirtima bir kat daha artik yuk koyuyor. Bazen her seyi kirmak yeter artik demek istiykrum. Haykiramiykrum bile. Rabbime dualar ediyorum. Kendi kendime sabr et beterinn beteri var diyorum gel gor ki gonul ferman dinlemiyor.

Hakkımızda hayırlısı canım benim sıkma canını sende umut var allahın izniyle bir dahakine olumlu sonuçlar alırsınız inş.

Bizimde hormon kromozon testleri falan yapıldı canım eşimin değerleri normal ama azospermi dedi doktor benimde sonuçlarım çıktı normalmiş herşey çok şükür
xenforo-smilies-kk68.gif
ben rahim filmi çektirmedim sadece ilk tüp bebek olucak acaba çekmemizi istiyorlarmı bilmiyorum bizde temmuz sonuna şişli memoriala rendevu aldık artık doktorun yönlendirmesine göre ağustosta yada eylülde başlıcaz inş. bizimde ilk defa olucak çok düşünmemeye kafama takmamaya çalışıyorum. Çok şükür tedavisi var diyorum. Uğraşıcaz emek vericez rabbimde bize böyle bir sınav vermiş hakkımızda hayırlısı inş. Hepimiz kuzucuklarımıza kavuşuruz inş tez zamanda.
xenforo-smilies-kk68.gif
Bu arada bu kromozon testleri sonuçlarının çıkma süresi için 3 hafta dediler bize ama 3 hafta bekleme canım ara 10 günde çıkmıştı bizimde ben aradım da öğrendim inş güzel sonuçlar alırsınız hangi hastanede başlıcaksınız nasipse
ben önceden çektirmiştim rahim filmini sorun yoktu ama tüp bebek yaptırmadan rahim filmi illa çekilmelimi çekilmesede olurmu bilemiyorum:KK51:biz ege üniversitesi araştırma hastanesine gittik öncesinde özele gidioduk ama bürsürü paramız gitti bir sonuçta alamadık budefa böyle yapalım dedik bilmiyorum artık hakkımızda hayırlısı. ege üniversitesi testlerden biri için kromozom analizi için çok uzak bir tarih verince bizde yakınındaki bir özel hastaneye gittik ama orasıda çok yoğunmuş egeden çok gelen oluyomuş oraya öle olunca anca 1 ay dedi geçen aradım bayramdan sonra dedi aslında başka bi hastaneye gidip yaptırsaydık daha erkende çıkabilirdi ama o okadarını düşünemedk tabi... İnşallah daha fazla uğraşmayızda hemen olumlu sonuçlar alırız hatta bir süre sonra bi bebek daha olur hehe kardeşsiz olmaz demi :KK71::spor:

ben önceden çektirmiştim rahim filmini sorun yoktu ama tüp bebek yaptırmadan rahim filmi illa çekilmelimi çekilmesede olurmu bilemiyorum:KK51:biz ege üniversitesi araştırma hastanesine gittik öncesinde özele gidioduk ama bürsürü paramız gitti bir sonuçta alamadık budefa böyle yapalım dedik bilmiyorum artık hakkımızda hayırlısı. ege üniversitesi testlerden biri için kromozom analizi için çok uzak bir tarih verince bizde yakınındaki bir özel hastaneye gittik ama orasıda çok yoğunmuş egeden çok gelen oluyomuş oraya öle olunca anca 1 ay dedi geçen aradım bayramdan sonra dedi aslında başka bi hastaneye gidip yaptırsaydık daha erkende çıkabilirdi ama o okadarını düşünemedk tabi... İnşallah daha fazla uğraşmayızda hemen olumlu sonuçlar alırız hatta bir süre sonra bi bebek daha olur hehe kardeşsiz olmaz demi :KK71::spor:

İnşş canımm benimm rabbim o günleri görmeyi nasip etsin bizee :) Kardeşş şarrtt
spor.gif
Rabbim önce eşlerimizi başımızdan eksik etmesinn sonrada böylee dizi dizi çocuklar nasip etsinn inşşşş:KK71:

Arkadaşlar bu topiği yeni farkettim benm eşimde azosperm. bizim durum biraz karışık gerçi başta bende ve eşimde herhangi bir sorun yoktu buna rağmen hamilelik gerçekleşmiodu bir defa aşılama yaptırdık sonuç olumsuz bir kaç ay sonra tekrar yaptırcaktıkki herşey hazırdı eşim sperm verdi ki eşimin sperm sayısı 1.5 milyona düşmüştü anca tüp bebek yapılabilecek bir değere üroloji doktoruna gittik muayene etti sorun yok 3 hafta sonra tekrar spermiogram verin dedi verdik ve dahada düşmüştü sperm sayısı tıkanıklıkmı var acaba dedi doktor hormon vs testler yapıldı sorun yok belki tıkanıklık vardr dedi ama emin konuşmadı. başka doktora gittik ordada spermiogram yapıldıki budefa azosperm yazıodu bu yeni doktorda bunu çözmekle uğraşma zaman kaybı tese yaptırıp tüp bebek yaptırın dedi. y kromozomu kromozom analizi testleri yaptırmamızı istedi testler daha çıkmadı. olumsuz bir sonuç çıkıcağını sanmıyorum bu testlerden ama.. öle işte çok karışık bi durum sizinde içinizde çevrenizde böyle yada buna benzer bir durumla karşılaşan oldumu lütfen paylaşın arkadaşlar umut olalım birbirimize :KK43:
Bildiyim kadariyla spermler bir sure sonra oluyormus duruma bagli olarak. Iste bazen is sartkari,bazen alkol ve sigara ve Allah korusun kemoterapi spermlerin olmesine neden oluhormus. Ama bu durum gecici tedaviyle yeniden soermler yuksele bilir. Hormonlara filan bakildimi?

Bildiyim kadariyla spermler bir sure sonra oluyormus duruma bagli olarak. Iste bazen is sartkari,bazen alkol ve sigara ve Allah korusun kemoterapi spermlerin olmesine neden oluhormus. Ama bu durum gecici tedaviyle yeniden soermler yuksele bilir. Hormonlara filan bakildimi?
spermler belli dönemlerde daha yüksek bazen daha düşük olabiliyomuş. alerji vs de tıkanıklığa sebep olabiliyomuş eşim bir ara çokm hasta oldu acaba ondanmı böle oldu die düşündüm ama bilmiyorum olmazsa bir ara tekrar spermiogram yaptr dicem

hormonlara baklıldı canm onlar normal

Ayeica asiri sicak ve dar pantalin da uretim bozukluguna sebep ola biliyormus.
evet onu duydum ama bu olay başladığında hava sıcak değildi kıyafetlerde hep aynıydı pantolonlar yani. bilmiyorum ama inşallah geçici bişeydir değilse bile zaten izliceğimiz yol belli. sizde sorun neydi yaş kaç kaç yıllık evlisinz

evet onu duydum ama bu olay başladığında hava sıcak değildi kıyafetlerde hep aynıydı pantolonlar yani. bilmiyorum ama inşallah geçici bişeydir değilse bile zaten izliceğimiz yol belli. sizde sorun neydi yaş kaç kaç yıllık evlisinz
Sebepler his aslinda musebbib onemli. Rabbim bize de bu imtihani cizmis arkasinda bizim ucin hayirlar var ama biz kul aklimizla anlayamiyoruz. Bizde sorunun neden kaynaklandigini bilmiyorum,genetikden suphepeniyorumama hic genetik tahlil verdirmedik. Artik 4 yilimiz olucak evliligimizin. Ben 26,wsimse 30 yasinda. 3 yila yakindir da esimin sorununj ogreneli. O gunden allak bullagim. Kendi cabalarim belimi buktu. Hele hele.bilirsiniz ya cevre baskisi. Bazen yakinlarimin baskisi. Bu da imtihan biliyorum gel gor ki kul aklim beni deli edicek. Bizde cikis baslamis cok shukr ama yine de icimdeki korkular,endiseler bitmek bilmiyor ki bilmiyor.

Tesekkur ederim cnm bizimde daha once bi olumsuz tesemiz vardi kaan hocanin tedavi uyguladigini duyduk oraya gidicez ins guzel olur sizde bi tedavi uygulandimi
1 ay felan iltihap sokucu tarzi ilac kullandı esim sonra tese oldu smdide klomen ve promotil m forte kullaniyoruz cnm temmuzda tekrardan tahlil vercez inşallah hayırlı haberler alırız hepimiz ne diyeyim

Back
X