• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
İnş çıkmaz kuzumm rabbim hayırlısını nasip etsin hepimize bizimde nasipimiz böyleymiş inş bundan sonra bir yol gösterir rabbim. Senin hangi hastanede pekii
ege üniversitesi hastanesinde olucak bizim tese. ama bizim başta normaldi sonradan tıkanıklık oldu doktorların tahmini bu. hormon testi normal. kromozom analizi ve y kromozomda sorun yok bakalm.. benm tsh biraz yüksek çıktı buarada onu hallediom ilaç fln..aksilik çıkmazsa ekimde tüp bebek

Kızlar merhaba,

Eşim azospermi belki aranızda beni hatırlayınınız olur. 1 buçuk yıllık evliyiz. Nerdeyse hiç korunmadık ilk 2 ay kadar dikkat ettik sadece düzenli takibimize rahmen 1 yılın sonunda bir sıkıntı olduğunu düşünerek doktora başvurdum başta benim için bir dolu tahlil istendi ve herşey normal çıktı. Durum böyle olunca eşimden spermogram istedi doktor sıfırı ilk orda gördük ve azoospermiyle tanıştık sonrasında 3 spermogram testi daha yapıldı eşime kromozonlar incelendi hormonlara bakıldı eşim şeker hastası olduğu için sperm idrar torbasına mı kaçıyor diye bile bakıldı hiçbir dengesizlik göremediler önceden geçirilmiş bir operasyon yada hastalığı da yok tu eşimin sebepsiz dendi doktorlar mikro tese önerdiler bizde araştırdık. ve 29 temmuzda şişli memorialla başladık benim iğnelerim bitti ve eşimi teseye aldılar malesefki tesede de umduğumuz sonucu mutlu haberi alamadık. İçimiz yandı yandı söndü ama birbirimiz için dayanmak ve sabır etmek zorunda olduğumuzuda bildiğimizden azoo yu nasıl kabullendiysek bunuda kabullendik. Doktorumuz en az bir yıl bir işlem yapılamayacağını ve 1 yıldan sonra çok önemli olmayan bir varikosel vardı belki onu ameliyat edip ilaç tedavisine başlanabileceğini söyledi. Aranızda bizim gibi olan arkadaşlar varmı siz neler yaptınız. Ben internette kaan aydosu okudum her türlü beklicez ama bu süreçtede araştırmak istiyorum Ne umutlarla başlıyor insan tedaviye umudumuzu kaybedersek işte ozaman yıkılırız biliyorum. Rabbim hepimizin yardımcısı olsunn
Canim çok yakin tarihte ayni seyleri yasadik biliyosun hemde ayni hastanede. Hücre varmiymis Murat bey ne dedi. Bizede 1 yil sonra goruselim dedi. Bizde kaan aydosu dusunmuyo degiliz. Tedavi sureci icin. Cok uzuldum canim ne desek boş yaşadigin hisleri anlayabiliyorum. Çok zor du o gün. Allah hepimizin yardimcisi olsun

canım çok geçmiş olsun senin adına üzüldüm:KK43: buarada bende birçok yerde kaan aydosu duydum ama biraz yoğun sanırım. bizimde 23 ağustos tese inşallah bir aksilik çıkmaz :KK43:(
Merhabalar ben de eski uyelerdenim.benim esimde 10gun sonra tese olacak.insallah bulunur tesede bizde cok heyecanliyiz

Canim çok yakin tarihte ayni seyleri yasadik biliyosun hemde ayni hastanede. Hücre varmiymis Murat bey ne dedi. Bizede 1 yil sonra goruselim dedi. Bizde kaan aydosu dusunmuyo degiliz. Tedavi sureci icin. Cok uzuldum canim ne desek boş yaşadigin hisleri anlayabiliyorum. Çok zor du o gün. Allah hepimizin yardimcisi olsun
Bizde ayni seyleri yasadik 7yil once.Simdi tekrardan niuetlendik tese olmaya insallah bu sefer yuzumuz guler

Merhabalar ben de eski uyelerdenim.benim esimde 10gun sonra tese olacak.insallah bulunur tesede bizde cok heyecanliyiz
Öncesinde esine test yapıldı mı hangi testler yapıldı yapıldıysa.nerde yapilcak tese bide dondurulucakmi yoksa aynı andami tedavine baslanicak

Öncesinde esine test yapıldı mı hangi testler yapıldı yapıldıysa.nerde yapilcak tese bide dondurulucakmi yoksa aynı andami tedavine baslanicak
Canim 7yildir farlkli drlarda tedavi olduk normal yoldan cikis olursa diye.olmayinca teseye karar verdik.bende haxirlanmaya basladim dun basladim ignelere.esime butun testler yapildi memorial hastanesinde murat basar yapacak teseyi

Canim 7yildir farlkli drlarda tedavi olduk normal yoldan cikis olursa diye.olmayinca teseye karar verdik.bende haxirlanmaya basladim dun basladim ignelere.esime butun testler yapildi memorial hastanesinde murat basar yapacak teseyi
Bizim tese olucak spermler dondurulacak ekim gibide benm aşamaya baslanicak. Hakkımızda hayrlisi inşallah güzel sonuçlar aliriz

Biliyorum canım hatırlıyorum seni çok üzülmüştüm ozaman. :110:canım ben o can sıkkınlığıyla soramadım ama kontrole gittiğimizde doktorr 15 er hücre alındı falan dedi ama onlardada birşey bulunmadı dedi sonrasında incelicez belki bulunabilir dediler çünkü bize ameliyattan sonrada 1 saat kadar bir umut bekledik ama kısmet değilmişş. Hastaneyi doktoru suçlayamam bir sıkıntı yaşamadık bu süreçte ama bu sonucu almak çok acıydııo_O gerçekten kaan aydos tese sonrası ilaç yada nebilim eşiminn varikoseli var bunlara bir çözüm getirebilir bunları murad beyde yapıcak biliyorum. Birde biz istanbuldayız kaan bey ankarada farklılık varmıdır gereklimidir bilmiyorum. İstanbulda da olsa birkaç farklı doktora gitmek gerçekten istiyorum. sonradan pismanlık yaşamamak adına rabbim yardımcımız olsunn insann ne yapıcağını ne diyeceğini bilemiyor çok zor rabbimden başka sığınacak kapımız yok arkadaşımm içim acıyor ama elimdende birşey gelmiyor

feraheymen feraheymen hücre bulunup bulunamaması durumunda ne oluyor ben bu konuda hiç bilgi sahibi değilimm bulunamama durumu oluyor mu bulunması artımı artık kafam allak bullak hergün yeni birşey duy daha bilmediğimiz neler öğrencez rabbim daha çok mecbur bırakmasınn

feraheymen feraheymen hücre bulunup bulunamaması durumunda ne oluyor ben bu konuda hiç bilgi sahibi değilimm bulunamama durumu oluyor mu bulunması artımı artık kafam allak bullak hergün yeni birşey duy daha bilmediğimiz neler öğrencez rabbim daha çok mecbur bırakmasınn
Canim biz raporuda aldik sizde alin orada ne oldugu yaziyor. Yani Allah bilir tabi bulunmamasi durumunda hic bisi yapilamaz denmez. En azindan rapor olursa elinizde gideceginiz doktor bir fikir yurutebilir. Hastane ve doktora hic bisi diyemem biz hic bi sorun yasamadik Murat beyde iyi bi doktor gercekten. Takdiri ilahi iste. Kaan beyle de gorusulebilir. Bakalim Rabbim yol gostersin

Canim biz raporuda aldik sizde alin orada ne oldugu yaziyor. Yani Allah bilir tabi bulunmamasi durumunda hic bisi yapilamaz denmez. En azindan rapor olursa elinizde gideceginiz doktor bir fikir yurutebilir. Hastane ve doktora hic bisi diyemem biz hic bi sorun yasamadik Murat beyde iyi bi doktor gercekten. Takdiri ilahi iste. Kaan beyle de gorusulebilir. Bakalim Rabbim yol gostersin

Bende eşime onu diyordum canım yaa bir raporuda talep edelimm. G GNCBRL siz almışmıydınız canım

arkadaşlar merhaba benim eşimde de azosperm var normal de 5-20 arası çıkış oldu bu değerlerle tüp bebek yapılırmı yoksa yinede tese olması gerekirmi benzer durumu yaşayan varmı
Canim eger kaliteleri iyiyse tabiki yapilir sevindim adiniza. Yada baska bi yontem ayda bir sperm testi verir sperm havuzu olustururlar tup bebek yapacaginiz zaman cozerler kullanirlar. Ama eger 20 civari cikiyorsa dedigim gibi kalitede iyiyse direkt tup yapabilirsiniz. Hep sifir miydi sayi yoksa cikis varmiydi daha oncede azda olsa. Herhangi bi tedavi uygulandimi yada tese oldu mu esin

Canim eger kaliteleri iyiyse tabiki yapilir sevindim adiniza. Yada baska bi yontem ayda bir sperm testi verir sperm havuzu olustururlar tup bebek yapacaginiz zaman cozerler kullanirlar. Ama eger 20 civari cikiyorsa dedigim gibi kalitede iyiyse direkt tup yapabilirsiniz. Hep sifir miydi sayi yoksa cikis varmiydi daha oncede azda olsa. Herhangi bi tedavi uygulandimi yada tese oldu mu esin

Şubat'ta öğrendik azosperm olduğunu mayısta yaptırdığımız testlerin birinde 20 birinde 5 adet cıktı daha sonra doktorumuz proxeed plus ve progeyn m verdi 3 aydır bunları kullanıyoruz bu ay tekrar test yaptırcaz inşallah artış olmuştur ve tese ye gerek kalmaz hiç olmadı daha once tese cocukken inmemiş testis ameliyatı olmuş eşim azosperm nedeni olarak bu söylendi

Şubat'ta öğrendik azosperm olduğunu mayısta yaptırdığımız testlerin birinde 20 birinde 5 adet cıktı daha sonra doktorumuz proxeed plus ve progeyn m verdi 3 aydır bunları kullanıyoruz bu ay tekrar test yaptırcaz inşallah artış olmuştur ve tese ye gerek kalmaz hiç olmadı daha once tese cocukken inmemiş testis ameliyatı olmuş eşim azosperm nedeni olarak bu söylendi
Bitkisel takviyelerle sayi artabilir. InsaAllah teseye gerek kalmaz. En azindan bu surecte var olan spermlern kaliteleri artsin diye bitkiselleri deneyin derim.

Back
X