Merhaba HILALCEEE,
Bizim durumumuz da aynen senin gibi. 5 yıla yakındır evliyiz. İlk seneler çocuk beklentimiz olmadığı için hiçbir şey yapmadık fakat korunmamıştık da. Daha sonra doktora gittiğimizde azosipermi terimiyle tanıştık. 2 yıldan biraz fazla oldu öğreneli. İlk panikle tüp bebek için hazırlandık fakat hiç sperm yoktu. Yumurtalarımı toplayamadan öğrendik kötü haberi. O acının tarifi yok biliyorum. Daha sonra önemi olmayan o varikosel ameliyatını da olduk. Aslında bence hiç olmaya gerek yok ama işte denemedim dememek için insan malesef her denileni yapıyor. Tekrar tese olmadık fakat verilen sperm testlerinde hep azospermi, sıfır sperm olunca zaten moraller bozuluyor. Kaan Aydos ile de görüştüm. Celalettin Peru ile de görüştüm. Seni hiç yanlış yönlendirmek istemem fakat Celalettin Bey'i tavsiye etmiyorum. Kaan Bey daha bilimsel yaklaşsa da konuya onun da varacağı nokta aynı. Yani söyledikleri şey önce bir takım hormon iğneleriyle erkekte FSH ve LH hormonunu dengelemek vs vs. Fakat bu hormon ilaçlarının eşinin üzerinde nasıl etki yaratacağı bilinmiyor. Biz denemedik. Sadece her doktordan görüş almak için bir çok doktorda muayene olduk. Öncelikli gitmenizi tavsiye edeceğim doktor endokrinolojidir. Çünkü sizin gibi bizim gibi sebebi bilinmeyen azospermilerin FSH ve LH hormonların dengesizliklerinden kaynaklı olabiliyor ki bu da hipofiz bezine bağlı. Dolayısıyla önce bir endokrinolog ile görüşüp daha sonra diğer doktorlarlara gitmek gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca bunu kabul etmek çok zor biliyorum fakat eşlerimize çok yüklenmemek, her duyduğumuzu uygulamamak gerekir diye de düşünüyorum. Her şeyden önemlisi biz onlarla bir hayat geçireceğiz. Tavsiyem daha sakin düşünmen. Sağlıklı beslenmeye çalışın, sabahları kahvaltı, doğal testesteron artıcı besinler yiyin (havuç, nohut, keçi boynuzu vs vs internnete yazınca çıkıyor). Amerikadaki bir doktor ile görüştüm dar ve sıkı şeyler giymemeli, çok sıcak su ile duş almamalı, asla ve asla sigara içmemeli, sağlıklı beslenmeli derhal demişti. Umarım yardımcı olabilmişimdir ve umarım sağlıklı, ülkeye ve insanlığa yararı dokunabilecek evlatlarımız olur bizimde :)