• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Ayyyy çokk şükürr çok sevindim canım. :halay: Sağ sağlimm bebişinede kavuşursunn inş adetimi bekliyorsunuz
Çoook teşekkür ederim inşallah Allahım bu mutluluğu sanada yasatsin TSH ım yüksek çıkmıştı ilaç kullanıyorum düşmesi gerekiomus yoksa benm arastrma hastanesi yapmio tüp bebek yarın TSH a baktrmaya gitcem dusmusse inşallah ekim adetinde baslanicak :)

Kızlar size birşey danışıcam. Eşim azospermi biz temmuz ayında mikrotese ameliyatı olduk. Ve sonucumuz sıfır çıktı yine sperm bulunamadı malesef. Ben suanda başka bir doktora sonuçlarımı göstermek istedim en azından nasıl bir yol izleriz bilgi alabilmek için oda bizden patoloji sonucunu istedi. Biz tese olduğumuz hastaneden tüm evrakları aldık ama içinde pataloji sonuc kağıdı yoktu. Bunu teselerden sonra her hastada yapıyorlar mı yoksa isteğe bağlı mı patalojiye yollanıyor. Tese mizi olduğumuz hastane doktor çarşambaya kadar izinli dışarıda bir labaratuara yollanıyor yollanıp yollanmadığını doktor bey bilir demiş ordaki sekreter.. Biz çok tecrubesizdik ilk tesemiz. acıkçası bize patoloji hakkında bir bilgi verilmedi ameliyattan sonra parçalar incelendi ordada bulunmadı dendi sadece acaba patoloji raporu ameliyattan sonra yıkama sonucu mu veriliyorr.. yoksaa bunu bizim mi talep etmemiz gerekiyor duu
Ege universitesnde yaptrmstk teseyi hiç birşey soylememistik direk patolojiye gondermislerdi canm. Ama özelde işler nasıl yürüyo bilmiyorum

İnşallah canım kaç yıllık evlisinz daha önce oldumu eşin tese ilkmi
3 yildir evliyiz ama 29 yasindayim biz daha hic yaptirmadik ilk defa yaptiracagiz esimde cok korkuyor ameliyattan biraz erteledik ama artik yakin zamanda yaptiracagiz bide doktora karar veremedik cok arastirdik kafamiz cok karisti en son kayseride yaptirmaya karar verdik

Kızlar size birşey danışıcam. Eşim azospermi biz temmuz ayında mikrotese ameliyatı olduk. Ve sonucumuz sıfır çıktı yine sperm bulunamadı malesef. Ben suanda başka bir doktora sonuçlarımı göstermek istedim en azından nasıl bir yol izleriz bilgi alabilmek için oda bizden patoloji sonucunu istedi. Biz tese olduğumuz hastaneden tüm evrakları aldık ama içinde pataloji sonuc kağıdı yoktu. Bunu teselerden sonra her hastada yapıyorlar mı yoksa isteğe bağlı mı patalojiye yollanıyor. Tese mizi olduğumuz hastane doktor çarşambaya kadar izinli dışarıda bir labaratuara yollanıyor yollanıp yollanmadığını doktor bey bilir demiş ordaki sekreter.. Biz çok tecrubesizdik ilk tesemiz. acıkçası bize patoloji hakkında bir bilgi verilmedi ameliyattan sonra parçalar incelendi ordada bulunmadı dendi sadece acaba patoloji raporu ameliyattan sonra yıkama sonucu mu veriliyorr.. yoksaa bunu bizim mi talep etmemiz gerekiyor duu

biz ozelde olduk
ameliyttan sonra soruyolar patolojiye gonderelimmi diye ve onun icin ek ucret aliyolar
iki hafta sonra arayin sonucu alin patolojiden dediler ama aramak hic icimden gelmiyor

5. de bile bulunan var hiç canını sıkmaa hepimiz aynı kaygıları taşıyoruz benimde eşim 1. tesesini oldu ve çıkmadı malesef 2. cisi için bende endişeleniyorum ama ucunuda bırakmaya niyetli değilim umudunu kaybetme canım bu bizim sınavımız atlatıcaz allahın izniyle biraz toparladıktan sonra başka bir doktorada danışın derim . Nerde oldunuz teseleri sıkıntı neydi tam olarak

hic kendimizi kandirmaya gerek yok
bu hastalikta iki defa ameliyat olunuyor
yoksa yok iste
bosuna kendimizi umutlandirmanin hic anlami yok
ben bu ikinci ameliyata girerken esim yine bulunmayacagini biliyormdum ama malesef icten ice kendime umut vermisim
simdi tam bir hayal kirikligi icindeyim ve bu durumdaykén ben esim bana o kadar umursamzki bi nasilsin bile demedigi gibi dahada pislik yapma pesinde
cok zor gunler geciriyoruz
Rabbim yardimcimiz olsun hepimizin
ama bosunada kendimizi kandirmayalim artik

yoksa yok iste
ben bu ikinci ameliyata girerken esim yine bulunmayacagini biliyormdum ama malesef icten ice kendime umut vermisim
simdi tam bir hayal kirikligi icindeyim ve bu durumdaykén ben esim bana o kadar umursamzki bi nasilsin bile demedigi gibi dahada pislik yapma pesinde
Herşey çocuk değil canim gezin eğlenin gününüzü gün edin biz öyle yapıyoruz olursa olur olmasa sıkıntı yok çocuk için evlenmedik ha olsa çok güzel olurdu ama neyapalim isyan edecek değiliz olmuyor

3 yildir evliyiz ama 29 yasindayim biz daha hic yaptirmadik ilk defa yaptiracagiz esimde cok korkuyor ameliyattan biraz erteledik ama artik yakin zamanda yaptiracagiz bide doktora karar veremedik cok arastirdik kafamiz cok karisti en son kayseride yaptirmaya karar verdik
Canım korkmasın zor bir ameliyat değil ha bikacgun sunnetlik çocuk gibi dolanıyolar ama sonra hersey normale dönüyo hele bide olumlu sonuç aldinmi değme keyfine. Ama önceden yapılması gereken bütün testleri yaptırın hormon kanda kromozom analizi y kromozomu.

Çoook teşekkür ederim inşallah Allahım bu mutluluğu sanada yasatsin TSH ım yüksek çıkmıştı ilaç kullanıyorum düşmesi gerekiomus yoksa benm arastrma hastanesi yapmio tüp bebek yarın TSH a baktrmaya gitcem dusmusse inşallah ekim adetinde baslanicak :)

Hadii inşş canım yaa çok sevindim gerçekten beklemek çok zor inş rabbim bizede nasip eder o günleri görmeyii

biz ozelde olduk
ameliyttan sonra soruyolar patolojiye gonderelimmi diye ve onun icin ek ucret aliyolar
iki hafta sonra arayin sonucu alin patolojiden dediler ama aramak hic icimden gelmiyor

Ya bu durumda bizimki muhtemelen patalojiye gitmedii. Ne soran oldu ne ek bir ücret isteyenn allahım peşin hükümlü olmak istemiyorum ama madem böyle birşey var bize söylenmez mi ben tekrar denicem şansımı canım arıcam hastaneyii saolasınn

yoksa yok iste
Ya burda 3 teseden 4 teseden sonra cikanlar olmus. Sen kendini olumsuza hazirlamissizn. Ne demis Rabbim. Ben kulumun zanni uzereyim.diye. iyi dusunelim.de iyi olsun. Esinin umursamaz halınI neden alinganlikla karsiliyorsun. Belke senin icin vicdan azabi cekdiginden kendinj sogutmak istiyordur. Burakip gidesin diye. Belki mahsusdan yapiyordur. Kim bilir esinin icinde ne firtinalar kopuyor. Be biligorsun esim bana gore evlat sahibi olamiycak diye dusunmedigini. Burdaki kizlarin yuzde 90inda esleri o pismanlik dolu ifadeleri dile getirdiler. Tesede cikmayinca cocuk gibi aglayani bile oldu. Sen cocuklu ortamda bak esinin gozlerinin icine. Gor nasil hasret cekiyor. Mutlaka esin bu haraketleri psikolojik sarsinti gecirdiginden yapiyor. Benim esim de bazen oyle yapar cok kizarim. Ama sonra gorurum nasil dusundugunu.

Ya burda 3 teseden 4 teseden sonra cikanlar olmus. Sen kendini olumsuza hazirlamissizn. Ne demis Rabbim. Ben kulumun zanni uzereyim.diye. iyi dusunelim.de iyi olsun. Esinin umursamaz halınI neden alinganlikla karsiliyorsun. Belke senin icin vicdan azabi cekdiginden kendinj sogutmak istiyordur. Burakip gidesin diye. Belki mahsusdan yapiyordur. Kim bilir esinin icinde ne firtinalar kopuyor. Be biligorsun esim bana gore evlat sahibi olamiycak diye dusunmedigini. Burdaki kizlarin yuzde 90inda esleri o pismanlik dolu ifadeleri dile getirdiler. Tesede cikmayinca cocuk gibi aglayani bile oldu. Sen cocuklu ortamda bak esinin gozlerinin icine. Gor nasil hasret cekiyor. Mutlaka esin bu haraketleri psikolojik sarsinti gecirdiginden yapiyor. Benim esim de bazen oyle yapar cok kizarim. Ama sonra gorurum nasil dusundugunu.
Cok dogru soylemıssın arkadasım.Erkekler maalesef boyle davranabılıyorlar..karsısındakının tepkısını olcmek için..acaba benı sevıyor mu yoksa cocuk ıcın mı bırlıkte dıye...cok yasandı boyle şeyler...hepımız belkı de bu evrelerden gectık...bende gectım...cok zor..allahım yardımcımız olsun..

image.webp
ben simdi patoloji sonucunu aldim
doktoru aradim bu ne demek diye
biz 2012 de de ameliyat oldu sonuc ayniydi yine ayni dedi
yani hicbir segidiklik yok
daha ameliyata gerek yok dedi
hucreler 46 kromozom olurmus sonra bolûnup 23 kadindan 23 erkekten gelirmis ama esiminki 46 da duruyormus bolunmuyormus onun icinde iste sperm olmuyormis
hicre calismiyomus genetik olabilirmis falanmis filanmis
esim biz bunlari ogrenmeden oncede bana ilgisizdi hala ilgisiz
neyse buna alistim sayilir
yani 3-4-5 ameliyata gerek yok kizlar hersey ortada
tabiki evlenirken cocuk icin evlenmiyoruz ama esler arasi iyi olmayincada asil sorun o zaman basliyor
anlayissiz bir es cok zor
acibademde olduk ameliyat

Eki Görüntüle 1887163 ben simdi patoloji sonucunu aldim
doktoru aradim bu ne demek diye
biz 2012 de de ameliyat oldu sonuc ayniydi yine ayni dedi
yani hicbir segidiklik yok
daha ameliyata gerek yok dedi
hucreler 46 kromozom olurmus sonra bolûnup 23 kadindan 23 erkekten gelirmis ama esiminki 46 da duruyormus bolunmuyormus onun icinde iste sperm olmuyormis
hicre calismiyomus genetik olabilirmis falanmis filanmis
esim biz bunlari ogrenmeden oncede bana ilgisizdi hala ilgisiz
neyse buna alistim sayilir
yani 3-4-5 ameliyata gerek yok kizlar hersey ortada
tabiki evlenirken cocuk icin evlenmiyoruz ama esler arasi iyi olmayincada asil sorun o zaman basliyor
anlayissiz bir es cok zor
acibademde olduk ameliyat
Anlıyorum canim seni bu tamamen kader kısmet meselesi bazıları tedavisiz daha ilk denemede sperm bulunup hamile kalır bazıları ise 2 3 4 tesede bile sperm bulunmaz tamamen kısmet allah verecek gerisi boş eğer esin senin dediğin gibi ise bu ilişkiyi sürdürmeninde anlamı yok veya sen kafaya koymuşsun eğer çocuk için böyle düşünüyorsan emin ol daha beterini bulursun karar senin canim

Anlıyorum canim seni bu tamamen kader kısmet meselesi bazıları tedavisiz daha ilk denemede sperm bulunup hamile kalır bazıları ise 2 3 4 tesede bile sperm bulunmaz tamamen kısmet allah verecek gerisi boş eğer esin senin dediğin gibi ise bu ilişkiyi sürdürmeninde anlamı yok veya sen kafaya koymuşsun eğer çocuk için böyle düşünüyorsan emin ol daha beterini bulursun karar senin canim

asla
bugune kadar degil esime bu konuda bir hareket yapmak icimden bile dusunmedim
ben bunun Allah'tan geldiginin bilincindeyim
haaa su da var eger sorun benden kaynaklinolsa esim beni aninda bosardi bunu nerden biliyorum kendi soyledi ilk zamanlar adet sorunum vardi bunu bana acikca soylemisti
7 sene butcek bu hafta evleneli 27 yasindayim esimi seviyorum cocuk benim icin problem degil ama esimin hareketleri beni cok yoruyor
acik acik onun baskasini sevdigini dusunuyorum
bilmiyorum bana hareketleri falan onu gosteriyor
hakkimizda hayirlisi

Back
X