• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Azospermi neden kaynaklanıyordu ve ignelerin adı ne arkadasım bize de yazmiştı dr ama kullanmadık sonra gerek yok dedi bişey anlamadık
Chroman 500 mu neydi ilacın adı biz tek kullandık bu ilacı bu ilaç için kaan aydos tek başına kullanılırsa bi etkisi olmaz demiş makalede sonuca bakınca da yaramadığını gördük

Oda ilginç söylemiş bi kere gidince muayene olunca sonra tahlil üzerinden yönlendiriyor aslında bi kere gelip rica edebilirsiniz bence ama 3 ayı geçerse tekrar muayene ücreti alıyorlar bilmiyorum belki hastane politikasidir
Sorun para degil adam akıllı bi tedavi görmek hemen tese tüp bebek olsun istemiyorum iş dolayısıyla ve biz marasta oturuyoruz ist bize baya bi uzak sorun o ama dr iyiyse denemeye deger

Oda ilginç söylemiş bi kere gidince muayene olunca sonra tahlil üzerinden yönlendiriyor aslında bi kere gelip rica edebilirsiniz bence ama 3 ayı geçerse tekrar muayene ücreti alıyorlar bilmiyorum belki hastane politikasidir
Sorun para degil adam akıllı bi tedavi görmek hemen tese tüp bebek olsun istemiyorum iş dolayısıyla ve biz marasta oturuyoruz ist bize baya bi uzak sorun o ama dr iyiyse denemeye deger

Ya ben yönlendirmek istemiyorum ama ben emre Bakircioglu nun metin daha çok duydum ama adamı bulamıyorum bilen varsa lutfen soylesin

Chroman 500 mu neydi ilacın adı biz tek kullandık bu ilacı bu ilaç için kaan aydos tek başına kullanılırsa bi etkisi olmaz demiş makalede sonuca bakınca da yaramadığını gördük
Bu ilacı ne için kullandınız azospermi hangi sebebtendi

Kızlar aranızda celalettin peru dıye bi dr duyan bilen tedavi olan var mı

Sebebe çocukken ateşli hastalık geçirdi mi diye soruyor bi sebep söylemedi fsh yüksekti bizim onun için mi ne bilmiyorum çok açıklama yapmadı ya belki ondan içim ısinmadi Dr a
Haklısın açıklama yapmadan vermesi ters aslında benım esim de kucukken atesli hastalık gecirmiş sımdı bızde karyotip dıye bi genetik test verdik sizden istedıler mi peki

Sizde azosper

azospermi vardı ve bu kürlerle sperm bulundu yani bizde proxeed plus ve evicap kullandık 3 ay ama sonuc yıne sfır yıne sıfır
Canım ilaclardanmi kürlerden mi bilmem ama ilk bir sene canlı cansız hiçbir hücreye rastlanmadı hatta eşim hiç umutlu değildi ne zorluklar ile yedirebildim kürleri ve ilaçları 1 sene sonra 6 ay ilaç ve kürlere başladık 1 2 ölü çıkmaya başladı birde dr eşimin mesleğinden olabileceğini söyledi eşim 2 senedir döneri bıraktı ama biraktiginda çıkış birazda olsa başlamıştı fayda gören de var görmeyende hatta 2 ay önce zarzor içmeye başladı keçi boymuzunu geçen sene 5 6 ay hergün havuç suyu sıkıp icırdim pes etme çünkü gerçekten eşim pes ettiği zaman ben de etmek üzere oluyordum

Canım ilaclardanmi kürlerden mi bilmem ama ilk bir sene canlı cansız hiçbir hücreye rastlanmadı hatta eşim hiç umutlu değildi ne zorluklar ile yedirebildim kürleri ve ilaçları 1 sene sonra 6 ay ilaç ve kürlere başladık 1 2 ölü çıkmaya başladı birde dr eşimin mesleğinden olabileceğini söyledi eşim 2 senedir döneri bıraktı ama biraktiginda çıkış birazda olsa başlamıştı fayda gören de var görmeyende hatta 2 ay önce zarzor içmeye başladı keçi boymuzunu geçen sene 5 6 ay hergün havuç suyu sıkıp icırdim pes etme çünkü gerçekten eşim pes ettiği zaman ben de etmek üzere oluyordum
Nedense hiç bisey de fayda görmedigimiz için gğvenmiyoruz cok denedık bitkisel seyler ama inanmak lazım birazda ama sizin adınıza sevindim

Ben tansel kaplanca ile görüstüm tahili gönderdim ama buraya gelip tedavi görmenız sart dedi bize de cok uzak ancak yaza gideriz ama yaza kadar bi tedavide görmek istiyorum ama burda da aklımıza yatan ilgili bi dr
Ben tansel kaplanca ile görüstüm tahili gönderdim ama buraya gelip tedavi görmenız sart dedi bize de cok uzak ancak yaza gideriz ama yaza kadar bi tedavide görmek istiyorum ama burda da aklımıza yatan ilgili bi dr bulamadık
Anladım canim inşallah bulursunuz zor bu işler

Haklısın açıklama yapmadan vermesi ters aslında benım esim de kucukken atesli hastalık gecirmiş sımdı bızde karyotip dıye bi genetik test verdik sizden istedıler mi peki
Genetik test istediler genleri sıkıntı yok dedi ilaç verdi mikrotese dedi ilaç sonucunda sperm bulundu mikrotese de ama kalitesiz çıktı bununla alakali önlem almadı mesela ben bile hiç problem olmadığı halde benim doktorum çok iyiydi vitamin folik asit falan kullandım ama eşime vermedi bu ihtimali aman gözden kaçırmayın vitamin kullansın eşiniz biz şimdi başladık bi daha ki denemeye aynısı olmasın diye.

Genetik test istediler genleri sıkıntı yok dedi ilaç verdi mikrotese dedi ilaç sonucunda sperm bulundu mikrotese de ama kalitesiz çıktı bununla alakali önlem almadı mesela ben bile hiç problem olmadığı halde benim doktorum çok iyiydi vitamin folik asit falan kullandım ama eşime vermedi bu ihtimali aman gözden kaçırmayın vitamin kullansın eşiniz biz şimdi başladık bi daha ki denemeye aynısı olmasın diye.
İnsallah saglıklı kaliteli bi suru sperm cıkar cnm bize de mikrotese dendi ama ilaç vermedi zaten ilaç tedavisi en az 6 ay suruyor cok sacma bence biz doktorumuza düsemedik bence

İnsallah saglıklı kaliteli bi suru sperm cıkar cnm bize de mikrotese dendi ama ilaç vermedi zaten ilaç tedavisi en az 6 ay suruyor cok sacma bence biz doktorumuza düsemedik bence
Hangi doktora gidiyorsunuz dostum normaldir belki hormonları bilmiyorum ki Dr U iyi araştırın ya hemen karar vermeyin

Size hikayemi anlatmak istedim umudunuzu kaybetmeyin. 2009 yılından beri üyeyim fazla yazmasamda hergün takipdeyim. Evlendiğim yıl tanıştık azospermiyle apar topar hiç bir araştırma yapmadan üçüncü gün tüp bebek merkezinde bulduk kendimizi. Hiçbir araştırma yapmadan Bülent traş bizi tedaviye aldı ben ilaçlara başladım eşimi teseye alacaklardı doktor pesayı bir deneyelim bulamazsak teseye alırız demiş eşime çok şükür pedalda sperm bulundu fakat 15-20 adeti geçmeyecek kadar 9 yumurtanın ikisi döllendi iki transfer yapıldı fakat negatifle sonuçlandı olsun dedik en azından spermin varolduğunu biliyorduk iki yıl sonra maddi imkansızlık nedeniyle üniversite hastanesinde denemek istedik yine öncesinde hiçbir tedavi olmadan başladık beni aldılar tedaviye sonra yine tese çok şükür sperm bulundu az sayıdada olsa bu sefer 15 yumurtanın ikisi döllendi iki transfer yapıldı sonuç negatif. Artık biraz bilinçlenmiştik neden negatif olduğunu araştıracaktım ikinci tedâvimi Mehmet erdemde oldum dağılsın çok ilgilendi bizimle bizden genetik testler istedi temiz çıktı sonra hocaya tekrar görüştüm bana istediğin kadar tüp bebek yaptır spermler kalitesiz dölleme yeteneği çok zayıf sperm belli bir evreye kadar gelişiyor fakat dışarıya atılamadığından bir yerden sonra gelişim duruyor dedi ve bize kaan aydostu önerdi bir yıl sonra kendimizi toparlayınca kaan beye gittik fsh yüksek testlerin düşük dedi ve sizde sperm bulunması bir mucize dedi. Ben inanmıştım Rabbim bir tek spermi bize nasip ettiyse bir gün bebeğimizde verecekti. Kaan beyde eşim dokuz aylık bir tedaviye başladı ve artık tüp bebeğe geçebiliriz dedi tekrar Mehmet hocada tedavi olmak istedim fakat kendisi özel bir merkeze geçmişti olsun dedik doktor doktordur ve başka bir hocada tedavi olduk bu sefer bende çörek otu bal tarçın karışımı kullandım ve yine tese 17 sperm bulundu bendende 15 yumurta toplandı 5 Tane embriyo oluştu iki tanesi çok kaliteliydi ve transferim oldu bu sefer hiç yatmadım dinlenmedim umursamadım nasıl olsa tutmayacak dedim eşim merakında transferin 10 inci günü gebelik testi almış yap dedi ama benim umurumda değil olmadı boşver dedim negatif görmekten bıkmıştım artık ısrarına dayanamadım testi evde gece uyumadan yaptım inanamadım şoka girdim çift çizgiyi görünce Allah sizlerede nasip etsin inşallah hamileysim ama buna biz bile inanamazken çevredekiler nasıl inansın biz hiç kimseden saklamamıştık herkesin duasını almıştık ve nihayetinde ikizlere hamile olduğumu öğrendim şu anda 3. Yaşında mis kokulu bir kızım var ikiz gebelikti ama diğerinin kalp atışını duyamadık şimdi sekiz aydır eşim yine tedavide nasip olursa Aralık ayının ilk haftasında yeniden deneyeceğiz kısmet artık biz bebeğimizin olmasını çok istedik şimdiki bebeğimde kızımın yanlız kalmaması ve tabi kendimiz içinde çok istiyoruz bu dördüncü ve son tese olacak bundan sonrasına doktorlar izin vermiyor yani son şansımız burada herkesin yazdıklarını okumuşumdur hiç bir zaman vazgeçmeyin bir spermi nasip ettiyse yüce yaradan bir gün bebeğinizde sizlere nasip edecektir her zaman dualarımdasınız için o kadar acımışki doğum anında bile sizlere dua ettim. Çok uzun oldu kusura bakmayın kızlar tedavi sürecimizde sizlere yazacağım buradan

Back
X