Hayırlı akşamlar arkadaşlar.. hepinize hayırlı tedaviler ve hayırlı şifalar diliyorum..
bende tedavi sürecimizden bahsedeyim sizlere henüz olumlu bir sonuç alamadık ama..
bizde yaklaşık 1 ay önce tansel kaplancana gittik tüm elimizdeki sonuçlarla.. malum bizde azospermiz henüz hiç tese olmadık sadece azoyu öğrendiğimizde biyopsi olmuştu eşim tanısal amaçlı..sonuç olumsuzdu (sertoli cell only)
hormonlarımız fsh 14 17 arasında değişiyordu testesteron 6 lh de 7 8 civarı.. hee unutmadan bi kaç sene önce yapılan sperm testinde 1 2 canlı 1 2 cansız sperm hücresi görülmüştü bunun dışında tüm sonuçlar sıfırdı.. aslında biz tese ve
tüp bebek süreci başlasın diye gitmiştik.. neyse uzatmayım tansel bey inceledi sonuçları hormonlarını yüksek buldu.. hormonlar bozuk dedi.. biyopsi sonucunu sorduğumda onu kafanıza takmayın tarih oldu artık hastaya biyopsi yapmak dedi,,bunun çok eski bir yöntem olduğunu, artık yapılmadığını, sadece küçücük bir parçadan yapılan incelemenin kesinlik kazanmadığını ve bir yerden rastgele alınan parçanın tüm testisi temsil etmeyeceğini söyledi şimdilik o konuda içimiz rahatladı biraz..
yalnız daha önce sperm testinde çıkan spermlere de itibar etmiyorum dedi.. normal sıradan bir özel hastanede yapılmıştı güvenemem küçük bi yer dedi.. ama yinede ben umutlanıyorum sonuçta azoyuz o bi kaç sperm hücresi onlara göre detay istemeseler yazmazdılar.. sonra tansel bey olumlu bir gelişme olabilirde olmayabilirde dedi..
3 aylık bir tedavi sürecinden sonra ameliyat dedi başlamadan önce fsh lh testesterona baktırın onun sonucuna göre tedaviyi belirleyelim dedi.. neyse yaptırıp götürdük fsh 21 lh 7 testesteron 3.5 olmuştu öncekinden daha bozuk geldi sonuçlar..
ilk ay bize choriomon 5000 haftada bir aynı gün aynı saatte iğne verdi 4 tane iğnelerimizin sonuncusu bugün bitti 2 gün sonra tekrar tahlil onun sonucuna göre iğnelere devam mı der yoksa farkli bi tedavimi uygular bilmiyorum..
böyle arkaaşlar biraz uzun detaylı yazdım içinden işinize yarayan şeyler olur umarım..bende hergün bi umut okuyorum bu sayfaları.. sürecimizden olumlu olumsuz bahsedeceğim sizlere Allah hepimizin yardımcısı olsun imtihanımızı kolay eylesin...