konusmayı nereden bulabileceğinize dair bir bilgim yok. ama seminerde ozellikle morallerin bozulmamasını ve umudumuzu yitirmememizin altını ozellikle çizdi butun doktorlar.
prof. dr Seda Vatansever eğer hucre varsa bunun lab ortamlarında gelistirilebildigini, olgunlastırılabildigini ve bunun uzerinde yoğun calısmalar yaptıklarını soyledi, kandisini cok beğendim cok basarlı calısmalar yaptığını gordum. Ulkemizde onun gibilerinin sayısının coğalmasını isterim gercekten. Kendi alanında basarılı. Eger hucre varsa ve genler, hormonlarda sıkıntı yoksa muhakkak bir gorusun veya mail atın derim.
prof dr Kaan aydos
Azosperminin genel bilgisini, nelerden kaynaklanabileceğini ve henuz bilinemeyen durumların cok oldugunu soyledi. amacımız doğru teshisi koyup hormonal sorunlar varsa onları normale getirmek, sperm uretimini tetiklemek ve ardından tese islemine gecilmesi gerektigini soyledi. Tese ameliyatının, damar tıkanıklığı ameliyatının nasıl yapıldığını ve bazı problemlerin nelerden kaynaklanabileceğini videoda izleterek gosterdi ve anlattı.
Uzm. dr Celalettin Peru
Sertoli cell only sendromu uzerinde durdu ve digerleri gibi umudumuzu kaybetmememizi soyledi, bazı hastalarının ilk degerlerini ve son degerlerini gosterdi. bitkisellere giremedi cunku en son cıktığı icin zaman yetmedi. bu sendrom ile gelip normal yolla cıkıs oldugunu ve azda olsa cıkan spermlermlerle hamile kalınabileceğini bunun orneklerinin oldugunu soyledi. hic tedavi yapmada Tese olup olumsuz sonuçlananlara "kok hucreyi bekleyin, yapabileceğimiz birsey yok" denmesinin yanlıs oldugunu soyledi.
bu ve bunu gibi bilgiler paylasıdı arkadaslar. bazı kısımları yanlıs hatırlıyor olabilirim hakkınızı helal edin ama benim anladığım bunlardı. Baska katılan arkadaslarda bilgi verebilir dunki sempozyum icin. Bunun gibi seminerlerin coğalmasını diliyorum. kim önayak olup kimin emeği gectiyse boyle bir dernek kurup (imad-der) boyle onemli doktorları bir araya toplamaları cok guzel birsey bizim icin.
Sadece 3 doktoru yazdım bunların yanında Volkan baltacı, Timur Gurkan,Basar sarıkaya gibi onemli doktorlarda kendi alanlarının bilgilerini paylastı, bilgilendirdi.
ve seda hanımın konusma sonundaki ekrana yansıyan yazıyı paylasmak istiyorum