Rabbim yaşattığı her sıkıntıya bir hayır gizlemiş. evet tabi ki anne baba olmak istiyoruz. ama biz elimizden geleni yapıp Allaha tevekkül etmeliyiz. olmuyorsa bir sebebi var diyorum her zaman. belki böyle hayırlıdır. belki de henüz zamanı gelmedi. belki de bu dünyadaki imtihanımız budur ve ahirette mükafatını alırız bilemiyorum. her şeye rağmen hayat devam ediyor. eşinize , "bana sen lazımsın. olursa olur, olmazsa da birbirimize tutunalım, birbirimizi sevelim, hayatı yaşayalım. ahiretimizi de unutmayalım. iki cihanda da birlik olalım" demelisiniz. hatta olmuyorsa, küçük bir bebeği evlat edinip onun kahramanı olmalısınız. her ailenin bir bebeğe ihtiyacı varsa , her bebeğin de bence bir aileye ihtiyacı var.
bu durum ne eşlerimizin ne de bizim elimizde olan bir durum değil. azospermi bir hastalıksa bizler de elimizden geldiğince tedavi olmaya çalışıyoruz ama bir yerden sonra olmuyorsa (ki bunu bilemeyiz) birbirimize üzülmek yerine daha çok tutunmalıyız. Allah babalığı layık görmedi değil, allah bizi bununla imtihan ediyor demeliyiz. ben de eşimi çok seviyorum ve çok sevdiğim için bunlara katlanıyorum. rüyalarımda bebek görüyorum, bebek emziriyorum, bebek buluyorum vs... mutluyuz evet. bebek olsa daha da mutlu olacağız ama bebek olmuyor diye de kendimizi mutsuzluğa sürüklemeyelim. aşk fedakarlıktır diyorlar. bizimkisi annelikten bile fedakarlık ona kalırsa. nasibimizde ne varsa onu yaşayacağız. Rabbim bu üç aylar hürmetine size , bize, burada bir arayış içinde olanlara yardım etsin. hayırlı, sağlıklı , salih birer evlat nasip etsin. hayırlı değil ise de imtihanımızı kolay eylesin inşaallah .