Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kizlar öncelikle tekrardan merhaba uzun zamandr buraya girmiyodum yeni gelen arkadaslar hosgldiniz sperm cikanlar oncelikle adiniza cok sevindim cikmayan arkadaslar sizinde adiniza bi o kadar uzuldum her ser de vardir bi hayir uzun zamandr buraya girmiyodum dha dogrusu giremiyodum burasi bna kotu gunlri hatirlatiyor :( size soylemek istedigim ne olursa olsun umudunuzu kaybetmeyin donasyonun onerildigi anda hareketli sperlerimiz ckmaya basladi rabbimin mucizesi buyuk ondan umudunuzu kesmeyin insallah sizlerede nasip olur ciktigini gormek

Kizlar öncelikle tekrardan merhaba uzun zamandr buraya girmiyodum yeni gelen arkadaslar hosgldiniz sperm cikanlar oncelikle adiniza cok sevindim cikmayan arkadaslar sizinde adiniza bi o kadar uzuldum her ser de vardir bi hayir uzun zamandr buraya girmiyodum dha dogrusu giremiyodum burasi bna kotu gunlri hatirlatiyor :KK43: size soylemek istedigim ne olursa olsun umudunuzu kaybetmeyin donasyonun onerildigi anda hareketli sperlerimiz ckmaya basladi rabbimin mucizesi buyuk ondan umudunuzu kesmeyin insallah sizlerede nasip olur ciktigini gormek
sizin sorununuz tam olarak neydi? neler kullandınız? hangi doktorlara gittiniz ? özet olarak anlatır mısınız

sizin sorununuz tam olarak neydi? neler kullandınız? hangi doktorlara gittiniz ? özet olarak anlatır mısınız
Bizim sebepsiz azoydu cnm hersey normaldi ama sperm yoktu cok sukur yavas yavas cikmaya basladi kaan aydos ve emre bakirciogluyla irtibattaydik ne kullandik valla hangisini sayaym ki cnm sperm icin ne faydali dedilerse kullandık keciboynuzu nohut fndk fstk bitter cikolata nar muz cilek macun vitaminler tabi bu esnada esim sigarayida birakti ve aklima suan gelmeyen bircok sey

merhaba arkadaşlar uzun süredir giremedim foruma. inşallah herşey yolundadır . en son kaan hocaya gideceğimizi yazmıştım. haziran ayında kaan hocaya gittik çok şükür. giderken hormon testimizi yaptırmıştık. güncel olsun diye. hoca hormonlar çok güzel dedi. 6 aylık bir tedaviye başladık. merional iğne , klomen ve beta caroten vitamin kullanıyoruz. keçiboynuzu felan kullanmayın dedi. kuru incir, havuç, ısırgan otu çayı ve nohut yemeği önerdi. eylül ayında genart tan , semen haploidi paneli testi istedi. tekrar gideceğiz inşallah. eşim burda azosperm ameliyatı olurken parça alınıp biyopsiye gönderilmediği için malesef hastalığımızın sebebini hala bilmiyoruz. sebepsiz azosperm diyorlar mecburen. kaan hoca eşimin vücudu tedaviye cevap verirse tüp bebek yapabileceğimizi söyledi. yılar sonra ilk defa bir doktor çıkıp düzgün bir açıklama yapıp, en azından bir tedavi deniyor ve neler yapacağımızı anlatıyor. inanın bize, yapabileceğimiz bir şey yok demediği için çookk mutlu olduk. umutluyum. rabbim inşllah hayırlı eylesin. 1.5 aydır iğneleri kullanıyoruz. bu sürede hormon testi gönderdik. tedaviye devam dedi. sürekli dua ediyorum, burada derdine derman arayan herkese Rabbim hayırlı sağlıklı salih evlatlar nasip etsin inşaallah. :dua:

Slm.. neredeyse 4 aydır girmiyorum kızlar.. Baştan anlatayım en baştan..3 yıllık evliyim 1'5 yıl daha erken diyip çocuk istemedik sonrasında 6 ay korunmadık ve maalesef birşeyler ters gidiyordu..Hemen doktora gittim hatta ayrı iki doktora bana herşeyin iyi olduğunu 1 yıla kadar beklemem gerektiğini söylediler.. Bense hemen eşimin de gitmesi gerektiğini düşündüm ve eşime sperm testi yapıldı ve sonuç negatif azosperm :KK43: Kartal Koşuyolu da internet tıp var detaylı inceleme yapılıyor orada sperm hücresi aranıyor eğer var ise yönlendirme yapıyorlar..herneyse oraya gittik testi yaptırdık bize işiniz çok zor çok iyi bir yere gitmeniz gerekiyor dendi ve bizi Bahçeçi ye yönlendirdi...Araştırdıktan sonra tansel bey ile görüşmeye gittik bizden dopler genetik test kan testi istedi.. eşimin genetik testi temiz çıktı fakat fsh lh çok yüksekti testesteronları ise küçük:KK43: iğne verdi 3 aylık bir tedavi uygulıcaz dedi ve her hafta aynı günde aynı saatte iğne tedavisi verdi...o 3 aylık tedavi tam 7 ay sürdü ve eşimin fsh lh istenilen düzeye gelmişti..ameliyat günü vermeden hemen beni hazırladılar ilaçlar karnımdan iğneler derken ameliyat günü geldi çattı... Kliniğe gittiğimizde ikimizde çok heyecanlıydık ve yanımıza kimseyi çağırmadık neyse eşimi ameliyata aldılar aldıkları gb odada beklerken yarım saat sonra Tansel bey suratı düşük bir şekilde içeri girdi ben ise o arada dua ediyordum suratını görür görmez anladım birşeylerin ters gittiğini..Bana benim anlayacağım şekilde "gel otur bak şimdi normal şartlarda testisi yarıp içini açtığımızda kayısı rengi ve kıvamı olur eşinin hem renk olarak kapkara zeytin büyüklüğünde yumurtalıkları çürümüş ben parça aldım ama ümit etme işimiz Allah'a kalmış 2 saat aldığım parçalar yıkanacak 2 saat sonra hemşireler haber verir benim şimdi başka bir ameliyat için gitmem gerek fakat ilk benim haberim olucak eğer ameliyatta olmssam seni ben ararım" dedi... o anı size anlatamam dünyam başıma yıkıldı ağlamak kendimi yerlere atmak istiyordum ama bir yandan da Rabbim reva görmemiş diye kendimi sakinleştiriyordum..herneyse eşim geldi yarı baygın..kendine geldi o iki saat boyunca bana bak hemen çıkardılar demekki bulundu dedi durdu..kendimi tuvalete atıp ağzıma peçete tıkayıp gizli gizli ağlayıp sonrasında eşime moral vermeye çalışıyordum...Kusenimi aradım gelip bizi alması için nede olsa bulunmayacağı için benden de yumurta toplanmıcaktı...Aradan iki saat geçti ben umutsuzca yerleri seyrederken eşimin telefonu çaldı tansel bey dedi Allahım sen yardım et dedim içimden..Tansel bey seni istiyor dedi ve telefonu bana uzattı telefonu elime alıp alo dememle 3 tane hemşire içeri girip gözünüz aydın sperm bulundu resmen bir mucize dediler o an Tansel beyin ne dediğini çokda hatırlamıyorum kendimi kaybettim çığlık çığlığa birbirimize sarıldık hemşirelerle :))) hemen beni hazırladılar benden 15 yumurta toplandı 13 ü döllendi ve 6 tane embriyo oluştu ve donduruldu ..Akabinde 1 ay beni hazırladılar ilaç rahim dinlendirme derken 14 Temmuz'da transferim oldu Mustafa Bahçeçi tarafından..şuan 8. Günüm 12. Gün test yaptırıcam...Rabbim inşallah hamile kalmamı nasip eder..bana dua edin kızlar..her gün dua ediyorum sizlere..asla ümidinizi yitirmeyin Rabbimden hep isteyin o ol der ve olur...
allahım bir nefeste okudum. hiç yabancı değilim bu hikayelere . ameliyathanenin önünde binlerce ayetelkursi okuyup gizli gizli ağlamalara.. bunları ancak yaşayan insanlar anlayabilir. buralara kadar gelmişsiniz inşallah bundan sonrası da çok güzel olur. allahım yıllardır bir tane sperm göremeyen bize de nasip eder inşallah. ben de hep dua ediyorum bu dertle yanıp tutuşan herkese yardım etsn allahım

Benim de hamilelik testim negatif çıktı :KK43: ama Allahım çok büyük ben inanıyorum hepimiz bebeğimizi alıcaz kucağımıza sadece sabır..
Çok üzüldüm senin yazını okudum ağladım ben de aynı şekilde eşime mi destek olayım kendime mi okdr zor ki durumumuz en yakınım ablam şak diye anne oldu iki kez ben nerelere gideyim napayım allah bizi bununla sınıyor işte benim eşim de azosperm fsh yüksek emre beye gittik

Merhaba, uzun yıllardır KK ya her konu için başvurmuşken azospermi savaşında artık aktif olmaya karar verdim. Çünkü gerçekten saklanmak çok zor. Eşim Azospermi 2016 Kasım dan bu yana bu savaşın içindeyiz. Mart ayından bu yana ilaç tedavisi devam etmekte. Şu an zorlu bir karar vermemiz gerekiyor. İlk kez Tese olacağımız için kaygılıyız da. Kaan Aydos, Emre Bakırcıoğlu ve Tansel Kaplancan arasındayız. Üçüyle de mailden haberleşiyoruz, üçünün de farklı yaklaşımları var ortak görüş MikroTese ama artık zamanımız geldi ve bir karar vermemiz lazım. KK yı okudukça sürekli fikrim değişiyor. Başka şehirde olduğumuz içim üçü de bize uzak fakat bu kararı artık vermemiz lazım.

Merh
Merhaba, uzun yıllardır KK ya her konu için başvurmuşken azospermi savaşında artık aktif olmaya karar verdim. Çünkü gerçekten saklanmak çok zor. Eşim Azospermi 2016 Kasım dan bu yana bu savaşın içindeyiz. Mart ayından bu yana ilaç tedavisi devam etmekte. Şu an zorlu bir karar vermemiz gerekiyor. İlk kez Tese olacağımız için kaygılıyız da. Kaan Aydos, Emre Bakırcıoğlu ve Tansel Kaplancan arasındayız. Üçüyle de mailden haberleşiyoruz, üçünün de farklı yaklaşımları var ortak görüş MikroTese ama artık zamanımız geldi ve bir karar vermemiz lazım. KK yı okudukça sürekli fikrim değişiyor. Başka şehirde olduğumuz içim üçü de bize uzak fakat bu kararı artık vermemiz lazım.
merhaba biz emre beye gidiyoruz olurs teseyi ona olucaz ama çok zor ya çıkmazda diye insan hep erteliyor ben hazır değilim açıkçası ... hepsi çok iyiymş kaan aydos ankarada biz istanbuldakileri tercih ederz tabi daha yıpratıcı olur ankara bizim için... emre bey çok güvenilir eşim onunla görüştü ve başkasına gitmem diyor. Eşim için daha zor bi süreç o seveple ben diğerlerine bakmıyorum bile. Bu arada bugün bi arkadaşımın da hamile kldığını öğrendim ister istemez... ve çocuk düşünmüyorum vs diyordu. Allahım isteyene vermez istemeyene anında veriyorsun. Sizden başka kimse beni anlamaz çok kötüyüm dayanamıyorum ya eşim çocuk sevmeyen birisi zaten ama benim halim çok kötü çok:(

Biz daha hiçbiriyle yüzyüze görüşemedik maalesef, aynı sonuçlara Emre Hoca hormanal bir sorun yok derken Tansel Hoca hormonlarda sorun var diyor. Kafam allak bullak oldu. Ben de bir arkadaşımın hamilelik haberini aldım ve yediğine içtiğine dikkat etmeyen hamile olduğu halde sigarayı bırakmakta tereddüt eden biri. Arkadaşın olduğu için sevinmek istiyorsun ama için kan ağlıyor ve kimse bilmiyor. Kendime de kızıyorum ayıplıyorum düşüncelerim için ama bunu yaşamadan kimse bilemez. En azından bu düşüncelerimde yalnız olmadığımı görmek biraz olsun rahatlatıcı. İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız.

Fsh lh yüksek testesteron düşük bizde. Üretimde sıkıntı var demek oluyormuş. Sizde çok yüksek değil belki değişik bi durum olmuş ikisi de aynı derecede başarılı doktorlar:/ enteresan.

2 Arkadaşım balayı gecesi hamile kaldı. 9 ay sigara içti. Alkol vs. Ve çok sağlıklı oğlu oldu. Diğerinin kızı.Etrafımda isteyen herkesin anında çocuğu olması benim pskolojimi çok bozdu. Kesinlikle bunu yaşamayan bilemez ben sağlıklı düşünemiyorum artık

Psikoloji çok önemli evet ve bunu başaran kişileri örnek almalıyız. Etrafımda hamile haberi duymaktan usandım işyerinde, ailede, arkadaşlarda bitmiyor. Şunu biliyorum ama bu bizim sınavımız bu sınavı nasıl vereceğimiz önemli tabi ruh sağlığımız düzgün kalırsa.

Canım benim eşim ilk test verdiğinde 1-2 canlı 1-2 cansız sperm çıktı, fakülte de yaptırdık orada 300.000 çıktı, sonra İstanbul'da Bahçeci Tüp Merkezin de yaptırdık yıkama sonrası 50 üzeri hareketli bulundu yazıyor. Ancak eşim de translokasyon var onun için pgt tüp bebek yapacağız. Tek sperm bile yetiyormuş tüp bebek için yeter ki sağlıklı olsun

Sperm sayımız çok dalgalı maalesef 0 olmasından korkuyoruz o yüzden eşim proxeed plus içiyor

Back
X