Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Hayırlı akşamlar kızlar benim eşimde bugün ilk tese ameliyatını oldu 3 tane çıktı ve donduruldu.
Doktor az ama hiç çıkmamasından iyidir dedi bizim gibi olan varmı ??

Çok sevindim sizin adınıza
İnşallah hepsi tutar ve sağlıklı hayırlı bir bebek sahibi olursunuz

Merhaba inşallah anne olmayı da nasip eder Allah bir tane sperm Bile yeter yeterki Allah istesin darısı bizim başımıza biz de yarın olacağız kısmetse inşallah bizde de sperm bulunur ve hayırlı güzel haberi paylaşırız bu arada eşin hangi hastanede doktorda ameliyat olmuştu canım
Amin canım inşallah
Kocaeli Umuttepe Araştırma Hastanesinde Prof Melih Çulha doktorumuz

merhaba arkadaşlar,
Öncelikle herkese geçmiş olsun. Benim eşimde de azospermi teşhis edildi (0 sperm ve hiç hücre yok) ve bunun tıkanıklık kaynaklı olduğu söylendi.
Şimdi ise doktorlar 2 ayrı görüşte; bazıları doğrudan pesa/tesa/mikrotese uygun olur diyor bazıları ise tıkanıklık açıldıktan sonra bir süre doğal gebelik için beklenebilir diyor. Hala da görüşmeye devam ediyoruz çeşitli doktorlarla. Ameliyatta da sperm çıkıp çıkmayacağı da biliyorsunuz net değil. Doğal yolla gebelik şansı ise oldukça düşük. Aslında ikisinin başarı oranı eşit gibi görünüyor ama tıkanıklık açma ameliyatının para/zaman kaybı ve gereksiz can acısı olduğunu düşünen doktorlar çoğunlukta. Buna benzer bir durum yaşayan var mı aranızda? Ya da eşi tıkanıklık ameliyatı geçiren?

merhaba arkadaşlar,
Öncelikle herkese geçmiş olsun. Benim eşimde de azospermi teşhis edildi (0 sperm ve hiç hücre yok) ve bunun tıkanıklık kaynaklı olduğu söylendi.
Şimdi ise doktorlar 2 ayrı görüşte; bazıları doğrudan pesa/tesa/mikrotese uygun olur diyor bazıları ise tıkanıklık açıldıktan sonra bir süre doğal gebelik için beklenebilir diyor. Hala da görüşmeye devam ediyoruz çeşitli doktorlarla. Ameliyatta da sperm çıkıp çıkmayacağı da biliyorsunuz net değil. Doğal yolla gebelik şansı ise oldukça düşük. Aslında ikisinin başarı oranı eşit gibi görünüyor ama tıkanıklık açma ameliyatının para/zaman kaybı ve gereksiz can acısı olduğunu düşünen doktorlar çoğunlukta. Buna benzer bir durum yaşayan var mı aranızda? Ya da eşi tıkanıklık ameliyatı geçiren?
Tıkanıklık için doktorlar endol ve sudafed veriyor bu şekilde çıkış olabiliyor bu hafta bir arkadasın eşi tese oldu kaan hocada tıkanıklık demişlerdi tek testisten 5 tüp sperm bulundu,

Kızlar bizim için salavat-ıtefriciye okuyabilir misiniz ne kadar okursanız okuyun,bir kez bile olsa Eşim Micro-TESE olacak yarın sabah.Dualarınıza çok ihtiyacımız var.Lütfen dualarınızdan eksik etmeyin bizi...

Arkadaşım çok merak ediyorum noldu ameliyat sonucunuz??? İnş güzel haberler verirsin bize

Arkadaşım çok merak ediyorum noldu ameliyat sonucunuz??? İnş güzel haberler verirsin bize
Maalesef olmadı.İkinci TESE idi.Ama müjdeli haberi alamadık yine.İlkini 5 yıl önce olmuştuk. O zamandan bu zamana bir sürü iğneler vitaminler kürler kullandık ve çok inandık bu sefer mutlaka sonuç farklı olur dedik ama olmadı Allah istemeyince olmuyor doktorunuzun çok uğraştığını inanıyorum operasyonu tam 2,5 saat sürdü nitekim bize Sonucu açıklarken de elimden geleni yaptım kontrol ettim bütün tülleri falan çıkmadı dedi o an yıkıldım şuan sanki bütün sayfalar kapandı gibi hissediyorum en azından artık eşime bir tedavi uygulanmayacak. Ne diyebilirim ki çok ama çok mutsuzum eşimde çok üzüldü bir tane iki tane üç tane ama bir şey görelim istedik olmadı elimizde avucumuzda hiçbir şey yok dua etmekten başka Allah’a sığınmaktan başka. Dua eden herkesten Allah binlerce kez razı olsun bizim yüzümüz gülmedi inşallah sizin yüzünüz güler inşallah eşin mikro Tese girecek olan herkesin yüzü güler ve bol bol spermler bulunur

merhaba arkadaşlar,
hic hucre bile cıkmaması şupheli canım bence. ama kesin tıkanıklık varsa tese yapılıp iş bitirilebilir. diğer turlu dedigin gibi hem zaman hem para kaybı bencede. geçen aylarda tıkanıklıktan tese olan arvenlena arvenlena arkadasta sukurler olsun bulunmustu.

Maalesef olmadı.İkinci TESE idi.Ama müjdeli haberi alamadık yine.İlkini 5 yıl önce olmuştuk. O zamandan bu zamana bir sürü iğneler vitaminler kürler kullandık ve çok inandık bu sefer mutlaka sonuç farklı olur dedik ama olmadı Allah istemeyince olmuyor doktorunuzun çok uğraştığını inanıyorum operasyonu tam 2,5 saat sürdü nitekim bize Sonucu açıklarken de elimden geleni yaptım kontrol ettim bütün tülleri falan çıkmadı dedi o an yıkıldım şuan sanki bütün sayfalar kapandı gibi hissediyorum en azından artık eşime bir tedavi uygulanmayacak. Ne diyebilirim ki çok ama çok mutsuzum eşimde çok üzüldü bir tane iki tane üç tane ama bir şey görelim istedik olmadı elimizde avucumuzda hiçbir şey yok dua etmekten başka Allah’a sığınmaktan başka. Dua eden herkesten Allah binlerce kez razı olsun bizim yüzümüz gülmedi inşallah sizin yüzünüz güler inşallah eşin mikro Tese girecek olan herkesin yüzü güler ve bol bol spermler bulunur

Çok çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm
Allah yardımcınız olsun
Demek belki de hayırlısı buymuş
Sen hiçbir zaman ümidini kaybetme arkadaşım
Mümin bir kimse Allahtan ümit kesmez
Ne acılar var şu hayatta belki bizim derdimiz başkalarınınkinin yanında deve de kulak kalıyordur
Burda olmasa da diğer tarafta belki boy boy çocuklarımız olur
Nolur üzme kendini
Seni ve burda ki herkesi tanımasam da kalpten çok seviyorum
Selam ve dua ile...
Allaha emanet ol YALNIZ DEĞİLSİN

Çok çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm
Allah yardımcınız olsun
Demek belki de hayırlısı buymuş
Sen hiçbir zaman ümidini kaybetme arkadaşım
Mümin bir kimse Allahtan ümit kesmez
Ne acılar var şu hayatta belki bizim derdimiz başkalarınınkinin yanında deve de kulak kalıyordur
Burda olmasa da diğer tarafta belki boy boy çocuklarımız olur
Nolur üzme kendini
Seni ve burda ki herkesi tanımasam da kalpten çok seviyorum
Selam ve dua ile...
Allaha emanet ol YALNIZ DEĞİLSİN

Canım çok sağol ...yürekten hissettim söylediklerini ne güzel yazmışsın,yüreğine sağlık.Allah bu sıkıntıların mükafatını karşılıksız bırakmaz İnşallah.Ama çok zor gerçekten.Tarifi çok zor bu acının,kalp ağrısı gibi.Sizin durumunuz nedir Canım.Bizim gibi mi.Ameliyat oldunuz mu siz

Canım benim çok üzüldüm allah yar ve yardımcınız olsun allah sabır versin cnm:KK43:

Canım çok sağol ...yürekten hissettim söylediklerini ne güzel yazmışsın,yüreğine sağlık.Allah bu sıkıntıların mükafatını karşılıksız bırakmaz İnşallah.Ama çok zor gerçekten.Tarifi çok zor bu acının,kalp ağrısı gibi.Sizin durumunuz nedir Canım.Bizim gibi mi.Ameliyat oldunuz mu siz
Sen de sağol canım
Bugun sabah namazından itibaren çok dua ettim sana
Sonucun olumsuz gelmesi beni de çok üzdü ama ne gelir ki elden
Benim eşim azfc + azfd genetik rahatsızlıgı var
Hiç tese olmadık sadece varikosel ameliyatı olduk şuan celalettin peruda tedavideydiz
Bazen içim umutla doluyo ama esas içimdeki ses tesede hiç sperm bulunmayacak senin çocugun olmayacak diyo. Bu bir karamsarlık değil biliyo musun sadece bir his.

Çok sağol canım.Amin...
Rabbim yardimciniz olsun biran evvel acinizi dindirir insallah allahtan umud kesilmez kac defa tese olup bulunmayipta dogal yoldan hamile kalan arkadaslar var ben suna inaniyorum egerki bir insan ruhu yaratildiysa zamani geldigi zaman olacaktir yaratilmadiysada yapacak bisey yoktur insallah hepimizin yuzu guler bir gun

Sen de sağol canım
Bugun sabah namazından itibaren çok dua ettim sana
Sonucun olumsuz gelmesi beni de çok üzdü ama ne gelir ki elden
Benim eşim azfc + azfd genetik rahatsızlıgı var
Hiç tese olmadık sadece varikosel ameliyatı olduk şuan celalettin peruda tedavideydiz
Bazen içim umutla doluyo ama esas içimdeki ses tesede hiç sperm bulunmayacak senin çocugun olmayacak diyo. Bu bir karamsarlık değil biliyo musun sadece bir his.
merhaba arkadaşım,bizde kaan aydostan randevu aldık ama 3y sonraya randevu verdiler.iletişim olarakta çok zor ulaşmak.siz celalettin hocaya nasil ulaşıyorsunuz? alanında iyi mi ?biraz beni bilgilendirirsrn sevinirim.

merhaba arkadaşım,bizde kaan aydostan randevu aldık ama 3y sonraya randevu verdiler.iletişim olarakta çok zor ulaşmak.siz celalettin hocaya nasil ulaşıyorsunuz? alanında iyi mi ?biraz beni bilgilendirirsrn sevinirim.

Tabiki canım
Bizim ilk doktorumuz emre beydi onda varikosel ameliyatı olduk sonra tese olum dedi ameliyattan 3 ay sonra sperm çıkısı olmayınca biz istemedik Kaan hocaya gittik aynen randevu için 3 ay bekledik
Neyse sonra kaan hoca bize iğne falan vermedi. emodex ve klomen verdi 3 ay sonra FISH testi istedi genarta gönderdik sonuçta hiç haploid çıkmayınca gelin tese olun dedi bizde anlayamadık hani iğne falan veriyodu bu adam. Oda tese diyince onuda bıraktık.

sonra tansel ve celalettin hocaya aynı gün gittik.

tansel bey çok iyi ve çok güvenilir bir insan onun dediği choriomon 5000 iğne celalaettin hocanın verdiği ovitrelle ile aynı diye birde celalettin hocanın tedavisiyle çıkış olanları duyduk diye onunkini yapmaya karar verdik.
Celalettin peru diye google a yaz direk çıkıyo numara
Önce randevu al
Sabah andromed diye bi labaratuara gittik orda eşim semen verdi ve inhibin testi için kan verdi her biri 200 tl
Diğer istediği fsh Lh E2 total testestorunu yaptırıp gitmiştik sağlık ocagından
Neyse sabahki testlerin sonucu 5 saatte falan çıkıyo
Aksam 4-5 gibi esenler avicenna hastanesine celalettin hocayla görüşmeye gittik
3 aylık bir ilaç tedavisi verdi 3 ayı doldurunca kontrole gidecez
Hocada muayeneye 200 tl alıyo galiba hastaneye rapor için giriş yaptık 150 de ona verdik
İlaçlar ve eczacının hazırladıgı karışım içinde 1900 tl verdik
Off yazmasıda yaşaması da uzundu
Bu kadar canım

canim yüreğine ve parmaklarına sağlık,çok açıklayıcı yazmissin.Kaan hoca muanesi 500 cnim bizim sperm fazlasıyla var.hatta görünürde hiç bir problem yok.gel gelelim.onca yumurtadan bir tane bile embiriyo oluşmuyor.yadolleme yada embiriyo oluşmuyor.doktorlar bizden umudu kesti.en son Dna hasar testi kaldi.onuda bir yaparsak.artık bizim için yapılacak pek birşey kalmıyor.herşey Rabbimin ol demesine kalmış.İNŞALLAH bu sefer sağlıklı sperm cikisiniz olur.sağlıkla hamile kalıp doğurmak nasip olur.Allah in izniyle:)nasip yoksa ne yapsakta faydasız arkadaşım.bak bize eşimin sperm sayısı yıkanmış hali 75milyon hareket morfoloji super)benimde yumurtalar görünüm sayı çok iyi.
ama olmayınca olmuyor.maalesef

canim yüreğine ve parmaklarına sağlık,çok açıklayıcı yazmissin.Kaan hoca muanesi 500 cnim bizim sperm fazlasıyla var.hatta görünürde hiç bir problem yok.gel gelelim.onca yumurtadan bir tane bile embiriyo oluşmuyor.yadolleme yada embiriyo oluşmuyor.doktorlar bizden umudu kesti.en son Dna hasar testi kaldi.onuda bir yaparsak.artık bizim için yapılacak pek birşey kalmıyor.herşey Rabbimin ol demesine kalmış.İNŞALLAH bu sefer sağlıklı sperm cikisiniz olur.sağlıkla hamile kalıp doğurmak nasip olur.Allah in izniyle:)nasip yoksa ne yapsakta faydasız arkadaşım.bak bize eşimin sperm sayısı yıkanmış hali 75milyon hareket morfoloji super)benimde yumurtalar görünüm sayı çok iyi.
ama olmayınca olmuyor.maalesef

Sende sağol canım
Aa öyle mi inan ki çok sevindim maşallah
Canım ben hem tansel hem de celalettin hocadan PGT diye bi test duydum galiba senin bahsettiğin dna hasar tespiti
Siz kaç zamandır deniyosunuz peki ve neden azospermi başlığındasın yanlış anlama tamamen merakımdan soruyorum affet :)

Tabiki canım
Bizim ilk doktorumuz emre beydi onda varikosel ameliyatı olduk sonra tese olum dedi ameliyattan 3 ay sonra sperm çıkısı olmayınca biz istemedik Kaan hocaya gittik aynen randevu için 3 ay bekledik
Neyse sonra kaan hoca bize iğne falan vermedi. emodex ve klomen verdi 3 ay sonra FISH testi istedi genarta gönderdik sonuçta hiç haploid çıkmayınca gelin tese olun dedi bizde anlayamadık hani iğne falan veriyodu bu adam. Oda tese diyince onuda bıraktık.

sonra tansel ve celalettin hocaya aynı gün gittik.

tansel bey çok iyi ve çok güvenilir bir insan onun dediği choriomon 5000 iğne celalaettin hocanın verdiği ovitrelle ile aynı diye birde celalettin hocanın tedavisiyle çıkış olanları duyduk diye onunkini yapmaya karar verdik.
Celalettin peru diye google a yaz direk çıkıyo numara
Önce randevu al
Sabah andromed diye bi labaratuara gittik orda eşim semen verdi ve inhibin testi için kan verdi her biri 200 tl
Diğer istediği fsh Lh E2 total testestorunu yaptırıp gitmiştik sağlık ocagından
Neyse sabahki testlerin sonucu 5 saatte falan çıkıyo
Aksam 4-5 gibi esenler avicenna hastanesine celalettin hocayla görüşmeye gittik
3 aylık bir ilaç tedavisi verdi 3 ayı doldurunca kontrole gidecez
Hocada muayeneye 200 tl alıyo galiba hastaneye rapor için giriş yaptık 150 de ona verdik
İlaçlar ve eczacının hazırladıgı karışım içinde 1900 tl verdik
Off yazmasıda yaşaması da uzundu
Bu kadar canım

Geçmiş Olsun bizde celalettin hocanın hastasıyız ilaçlara neden o kadar çok verdinz 1900 lira biz ilaca raporlu değilmi

Back
X