Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Ben fikrimi söyledim niye bu kadar saldırgan tavır sergiliyorsunuz ki anlamadım bu kadar dert etmeyin siz demiştiniz tese olmadık diye ona karşı dedim eşiniz için üzüldüm sadece çok zor bir durum günahı bir tarafa bırakıyorum eşime ben bunu yapamazdım onunla bebek için evlenmedim ama herkesin önceliği farklı tabi Rabbim gönlünüze göre versin.
Canım benim sen yazdığım şeye kendinden örnekler veriyorsun yok ben eşime teklif edemezdim yok eşin daha az incilirdi görende derki eşim sensin .ayrıca sadece o gün yazdığım mesaja sırf laf olsun die atlamayıp forumda daha önceki attığım mesajlara baksaydın tese olup olmadınızı okurdun aa ama gerçi senin gibi dinden bi haber olup aklınca karşısındakini ezmek isteyen insanda bu meziyet nerden olsun Aynen saldırgan tavır sergiledim herzamanda sen ve senin gibi insanların hayatlarından çektiği zorluklardan bi haber olup hadi olmayan şekilde eleştirip konuyu dine bağlayan gericiler ve saygısızlara herzaman tavrım aynı olcaktr.emin ol birini zina yaptığına emin bile olsam ben ağzıma onu dolayıp abuk subuk şeyler onu eleştirmem MüSlümanlık Dinimiz bunu gerektirirbence daha fazla uzatmanın anlamı yok Rabbim seninde gönlüne göre versin .Benden bi tavsiye azosperm formunda olduğuna göre eşinde sıkıntı var bence daha fazla uğraşmayın sonuçta çocuk için evlenmediniz .

Günahı da bir tarafa birakiyomus. Eşine yapamazmis. Sanki kadın eşini aldatıyor. Tövbe tövbe eşi kabul etmiş kadın kabul etmiş. Madem sen eşinle bebek için evlenmedin uğraşma o zaman. Şimdi tüp bebek de günah diyorlar sen de günaha giriyorsun o zaman. İşine gelince din alimi kesilen insanlardan bıktım artık. Hele ki sağlık konusunda. İnsanları rahat bırakın herkesin derdi kendine yetiyor zaten.
Teşekkür ederim kardeşim seni hiç tanımasam bile bu konuda yanımda olduğun için yalnız olmadığımı bilmek beni rahatlatıyor .Ben normal eleştiriye herzaman açığım ama sadece yazdığım bir mesaj üzerinden beni kimse zina ve dini bilmemekle eleştiremez eleştitmem kendimi çok şükür .Rabbime bağlı ve hergün ibadet eden biriyim çoğu din yoksunundan çok daha dinciyim

Zina oluyor din herkese ayrı haklar tanımıyor ne yazık ki o eşinin değil başkasının çocuğu olmuş olacak evlat almayı düşünseniz eşinizde daha az incinir kaldı ki tese bile olmamışsınız şansınızı denemeden böyle bir karar vermeniz şaşırttı sadece yargılamak bana düşmez.
Ya herkes senin gibi düşünmek zorunda mı cahilsiniz belki sen kaldırabiliyorsun başkası kaldıramıyor kocasından çocuğu olmuyor diye komşusu ile birlikte olup yıllarca kocasından saklayan kadın tanıyorum kara çarşaflıydı ne oldu yalanı kendini öldürdü şimdi kadın deli olmuş bazen insanın beyninden öyle şeyler geçiyor ki başkasını anlamaya çalışın bunda yalan Yok riyakar yok eşi istedikten sonra herkes saygı duymak zorunda belki sen bile bu konu da acaba mı diyebilirsin bunu istemesen de. Bazen kontrol edemiyoruz nefsimizi gün gelir sen ne düşünürsün allah bilir hoşgörülü olun asıl dinimiz bunu emretmiş allah biliyordur bunun yerini o karar verir sen hiç bişeye karar veremezsin bir de konuştuktan sonra yargılayamam demen de çok komik sen kendini kandır

Ya herkes senin gibi düşünmek zorunda mı cahilsiniz belki sen kaldırabiliyorsun başkası kaldıramıyor kocasından çocuğu olmuyor diye komşusu ile birlikte olup yıllarca kocasından saklayan kadın tanıyorum kara çarşaflıydı ne oldu yalanı kendini öldürdü şimdi kadın deli olmuş bazen insanın beyninden öyle şeyler geçiyor ki başkasını anlamaya çalışın bunda yalan Yok riyakar yok eşi istedikten sonra herkes saygı duymak zorunda belki sen bile bu konu da acaba mı diyebilirsin bunu istemesen de. Bazen kontrol edemiyoruz nefsimizi gün gelir sen ne düşünürsün allah bilir hoşgörülü olun asıl dinimiz bunu emretmiş allah biliyordur bunun yerini o karar verir sen hiç bişeye karar veremezsin bir de konuştuktan sonra yargılayamam demen de çok komik sen kendini kandır
Ya size ne ben belkide bilmiyordun diyip başta günah olduğunu belirttim ki ne derseniz diyin bu günah boş konuşmayın dini kendi isteklerinize göre yorumlayamazsınız yeter sizlerle münakaşaya girmek bile saçma bende şunu biliyorum sizde bal gibi biliyorsunuz günahı ama konuşuyorsunuz işte.

Evet eşim azosperm burda takipteyim olaki yeni bir gelişme olur bişey olur şifa buluruz uygularız diye sırf hasta diye elimi ayağımı çekemem mücadelemi ederim Rabbim verirse şükrederim vermezse razı olup yine şükrederim

kök hücre 2017 gibi geleck demişti doktorumuz. ama yaptırabilmeniz 2020 bulur dedi. ben sanırım daha fazla evlat hasretine bu sitrese dayanamıyacağım evimizde neşe yok ses yok bu yüzden evlat edinmeye karar verdik. 5 yıllık evlilik şartı arıyorlar bu süreç dolana kadar yapmam gereken ne varsa yapayım istiyorum
Merhaba 8385yagmur. Konularda gezinirken sizin yazılarınızı gördüm. Şuan ne durumdasınız çok merak ettim sormak istedim. Malum benzer durumları yaşıyoruz. Biz de ilk tese 2014 de olumsuz sıfır sonuç. Şimdi ikinciyi denemek istiyoruz. Umudum belki ilerlemeler olmuştur laboratuvarlar gelişmiştir vs.. En önemlisi de nasip tabi..

İyi geceler diliyorum herkese.
Bu forumda bile muhabbet buraya geliyorsa vay halimize.
Birbirimize hoşgörü ve saygı göstermedikçe nasıl bir toplum olacağız arkadaşlar.
Nasip olursa hepimiz bir şekilde bu ülkeye evlat yetiştireceğiz ama kendi çocuğumuzu ama evlatlık ama başka bir şekilde.
Önemli olan hoşgörü, saygı ve sevgiyi öğrete bilmekte, ama kendimiz bilmezken saygıyı hoşgörüyü çocuklarımıza nasıl öğreteceğiz?
Bir de ne olursak olalım karşımızdaki kişiyi kendi inancımız kendi yaşam tarzımızla eleştirmeyelim lütfen. Tanımadığınız insanların kişiliğini, inancını, ırkını v.s hiç bir şeyini bilmeden neye göre yorum yapıp kendimizde bunu hak görüyoruz.

Bura da ortak sorunumuz hepimizin eşinin AZOSPERM olması ve evlat edinmek için uğraşan insandan daha çok çaba sarf etmemizdir.Bu yüzden inancımızı burada sadece kendimiz gibi bu konuda sıkıntı yaşayan insanlara dua etmekte kullanalım.
Dilerim çaba sarf edip hak eden herkes annelik duygusunu tadar. Allah herkese vicdan rahatlığı versin.

Dini çoğu kisiden ıyi biliyorum diyorsunuz ya hangi din bu? :) neyse Allah herkeze safi ismiyle şifa versin inşallah.

İnandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız. Şu donörden çocuk düşünen arkadaşlar yapmayın günaha girmeyin o evlattan hayır göremezsiniz Rabbimden isteyin herşey çocuk demek değil olmuyorsa evlatlık alın hem daha sevap

ÇOK ZOR,BİR YAŞAMI PAYLAŞABİLMEK.İYİ-KÖTÜ HER AN BİR BAŞKA VARLIKLA ET-TIRNAK OLABİLMEK..TANRININ KADINA BAHŞETTİĞİ EN BÜYÜK ERDEMDİR ANNE OLABİLMEK...VE BİZ BU YOLDA DİĞER KADINLARIMIZDAN ÇOK FARKLI BİR YOLA SAPIYORUZ...EŞİMİZİN SEVGİSİ VE ANNELİK DUYGUSUNUN ARASINDA SIKIŞIP KALIYORUZ..HANGİSİ AĞIR BASIYORSA O TARAFIMIZLA AVUNUYORUZ..Bİ UMUT PEŞİNDE BELKİ BİR MUCİZE OLUR DİYE HER ŞEYİN TAKDİRİ YÜCE ALLAHTIR DİYEREK ONA SIĞINIYORUZ...AMA BİR ŞEYİ BİLİYORUZ Kİ BİZİ ANCAK BU DURUMDA OLAN BİR KİŞİ ANLAYABİLİR...:enbuyukkk::enbuyukkk:

be yeni üye oldum okuyorum forumu,çocuğunuz oldu mu acaba ?:( yaşadığım zorlukları kimseye anlatamıyorum:(

donasyon günah diyen arkadaşa neden bukadar saldırdınız anlamadım. o sadece fikrini paylaşmış, siz ister yapın ister yapmayın , günah olmasını umursamıyor da olabilirsiniz bu kimseyi ilgilendirmez sizin kararınız, ama karşıt yorumlara tahammül edemiyorsanız buradan yazmasaydınız. burası dertleşme/tartışma/bilgi alışverişi...vs her anlamda kullanılan bir platform sonuçta.

ayrıca evet kabul etmeseniz de donasyon günahtır, sebebi de sadece zina meselesi değildir. tüm dinlerde nesep/soy bağı önemlidir ve bir çocuğun soy bağını çocuktan ve toplumdan gizlemek , yani kendi çocuğun gibi göstermek günahtır. bu evlatlık içinde geçerlidir. hem çocuk hem toplum bilmelidir biyolojik ailesi olmadığınızı. ki dini boyutu dışında ; ileride sağlıkla ilgili bir durum olsa ve çocuk bir şekilde dna uyuşmazlığını farketse nasıl açıklarız bu da ayrı bir risk, senin biyolojik baban spermlerini satan hiç tanımadığımız bir adam mı diyeceğiz.

bizde azosperm tedavilerinden sonuç alamadık ve evlat edinme sürecindeyiz , hem çocuğum hem çevrem bilecek evlat edindiğimi. ve 18ini geçtiğinde kendisi de merak ederse biyolojik aile bilgilerine ulaşabilecek.

Birşeyi siz yapıyorsunuz diye doğru göstermek ve başkalarını yanlış bilgilendirmek doğru değil, bişey günahsa günahtır bunu araştırıp öğrendikten sonra yapıp yapmamak size kalmış.

patoloji raporu sertoli cell gelmis yani huç hucre yok. hocanın kok hucre tedavi dedigi ilk olarak germleri meydana cıkarmak sonra o germleri spermatosite cevirmek daha sonrada spermatide cevrmek. Bu spermatidlerde gebelik olusturabilecek yapıya gelmiş yani. benim anladığım bu.
Merhaba arkadaşım sizde ki son durum nedir. Bizde celalettin hocaya gitmeyi düşünüyoruz. Hocayla ilgili düşüncelerin nelerdir. Cevaplarsan çok mutlu olurum.

Merhaba arkadaşım sizde ki son durum nedir. Bizde celalettin hocaya gitmeyi düşünüyoruz. Hocayla ilgili düşüncelerin nelerdir. Cevaplarsan çok mutlu olurum.

gecen sene tese ooldu esim germ bile cıkmadı. hocaya gideli 10 ay oldu yaklasık. suan %7 spermatid var azda olsa ilerliyor ama çok yavas. Allahtan hayırlısı.

gecen sene tese ooldu esim germ bile cıkmadı. hocaya gideli 10 ay oldu yaklasık. suan %7 spermatid var azda olsa ilerliyor ama çok yavas. Allahtan hayırlısı.
Allahtan herşeyn hayırlısını istiyorum hep. OLmuyorsa vardır diyorum bir hayır. Rabbim den isteyip verdiğinde iyi de vermeyince mi asi gelicem diyorum böyle böyle avutuyorum kendimi. Bizde randevu aldık bakalım haftaya gidicez. rABBİM BU SINAVDAN GEÇMEYİ NASİP ETSİN HERKESLE BİRLİKTE BİZİ DE İNŞALLAH.

Tamam canım haberdar et. Ilk sperm test değerlerini gönder bana
Allahtan herşeyn hayırlısını istiyorum hep. OLmuyorsa vardır diyorum bir hayır. Rabbim den isteyip verdiğinde iyi de vermeyince mi asi gelicem diyorum böyle böyle avutuyorum kendimi. Bizde randevu aldık bakalım haftaya gidicez. rABBİM BU SINAVDAN GEÇMEYİ NASİP ETSİN HERKESLE BİRLİKTE BİZİ DE İNŞALLAH.

donasyon günah diyen arkadaşa neden bukadar saldırdınız anlamadım. o sadece fikrini paylaşmış, siz ister yapın ister yapmayın , günah olmasını umursamıyor da olabilirsiniz bu kimseyi ilgilendirmez sizin kararınız, ama karşıt yorumlara tahammül edemiyorsanız buradan yazmasaydınız. burası dertleşme/tartışma/bilgi alışverişi...vs her anlamda kullanılan bir platform sonuçta.

ayrıca evet kabul etmeseniz de donasyon günahtır, sebebi de sadece zina meselesi değildir. tüm dinlerde nesep/soy bağı önemlidir ve bir çocuğun soy bağını çocuktan ve toplumdan gizlemek , yani kendi çocuğun gibi göstermek günahtır. bu evlatlık içinde geçerlidir. hem çocuk hem toplum bilmelidir biyolojik ailesi olmadığınızı. ki dini boyutu dışında ; ileride sağlıkla ilgili bir durum olsa ve çocuk bir şekilde dna uyuşmazlığını farketse nasıl açıklarız bu da ayrı bir risk, senin biyolojik baban spermlerini satan hiç tanımadığımız bir adam mı diyeceğiz.

bizde azosperm tedavilerinden sonuç alamadık ve evlat edinme sürecindeyiz , hem çocuğum hem çevrem bilecek evlat edindiğimi. ve 18ini geçtiğinde kendisi de merak ederse biyolojik aile bilgilerine ulaşabilecek.

Birşeyi siz yapıyorsunuz diye doğru göstermek ve başkalarını yanlış bilgilendirmek doğru değil, bişey günahsa günahtır bunu araştırıp öğrendikten sonra yapıp yapmamak size kalmış.
Merhaba öncelikle donasyon günah diyene saldırmadık .önce atığım mesajlara bakarsan ilk yazdığı mesaja gayet düzgün bir cevap verdim tekrar söyleyim günahıda sevabıda bana yazdım okursan görürsün daha sonrasında üstüne basa basa zina oluyor diyor pardon da zina ne demek biliyoruz hepimiz galiba beni tabikide eleştire bilir hiç birimiz kusursuz deyiliz ama kimse ahlak zabıtalı yapıda zina olarak degerlendiremez. Bak orda düzgünce yazan arkadaşlara gayet düzgünce cevap verdim. Arkadaşı savunuyorsun diyorsun ya fikrini paylaşmış bende sadece fikrimi paylaştım zina yapmakla eleştirildim bakıyorum da herkes bi din hocası olmuş kendince insanlara birşey ler ögretmeyee çalışıyor günah olabilir benim anlamadığım günahı bana değil sizlere galiba bu kadar herkese dert olduğuna göre . Herşeyi yazmışsın peki sayın hocam insanları tanımadan bilmeden ne yaşadığını görmeden sadece söylediği bişeyden zina çıkarmanın günah olduğunu yazmamışsın herkesin kendi hayatı kendini ilgilendirir ben ister söylerim ister söylemem cevremdekilere kaldıki ailelerimiz biliyor ve saygı gösteriyor gerekirse cevremizdekilerde bilir kimseyede hesap verme zorunluluğum yok hayat benim yaşam benim kimine .beni düzgünce eleştirenlere herZaman saygım sonsuz ama kalkıpta günah zina yok şöyle yok böyle diyenlere diyorum ki sizene kimene ben bunu anlamadım .Günahsada Rabbimle benim aramda ki buna günah diyen arkadaşların çoğu reel hayata ne günhlar yapıyorlar Onuda Allah bilir (:Gerçi siz günahta işlemiyordursunuz bu senin nezlinde verdiğim son cevaptır tekrar diyorum düzgünce eleştirenlere herzaman saygım sonsuz

Back
X