Merhaba ,
bu konu beni çok derinden etkilediği için yazmak istedim.. çok yakın arkadaşımın tek dert ortağı bendim tüm süreci biliyorum
arkdaşım da 2 yıllık evliydi benim kızım yeni doğmuştu ve yanıma gelmişti bizden 2 ay önce evlemişti onlarda.. Bana 6 7aydır korunmuyoruz ve olmadı nereden başlamalıyız dedi ben yumurta takibi için doktora gidiyordum biliyordu biraz bilgim vardı. önce kendi gitti doktor sıkıntı yok küçük bi kist var ama bu engel değil demişti.. 2 3ay deneyip eşininde gitmesi gerektiğini söyledim.. ve bi telefon hıçkırıklar ne oldu dedim bizim çocuğumuz olmayacakmış dedi.. kızdım ve sorun ne neden bu kadar umutsuz konuşuyorsun dediğimde eşinin testinde hiç sperm olmadığından bahsetti.. Hemen toplanıp araştırma yapmaya başladım evet kötü sonuçlar vardı ams umut verici sonuçlarda vardı burayı okuduk ağladık heyecanlandık.. Eşi emre beye başladı bi süre ilaç tedavisi gördü testler yine aynıydı bu arada hormonlar normaldi ve tese ameliyatı oldu.. kalbimiz ağzımızda bekledik sonucu 4 5 tane canlı sperm bulundu havalara uçtuk hemen doldurdular arkadaşım tüp bebek için emre beyin yönlendirdiği hastanede tedaviye başladı oda iyi geçti ve 4 yumurta da döllendi 2 tanesi transfer edildi 10 gün sonra sonuç negatifti çok üzüldük ama hep destek oldum bu süreci aileler î bile bilmiyordu eşim ben ve 1 kişi daha.. arkadaşım çok üzüldü ve maddi olarakta yıpranmıştı onun üzülmesine içim gidiyordu kızım â bakıp onlarda bu duyguyu yaşasın diye dua ediyordum.. 6ay sonra tekrar denediler 2 dondurulmuş la 10 gün sonra test yaptılar ve sonuç pozitif allahım mucize olmuştu sonra takip edildi.ve düzenli artış oluyordu acaba ikisi mı tuttu dedik muayene de bi kese boştu olsun diğeri tutunmuştu ve orada bende sürpriz bi şekilde emzirirken hamile kalmıştım şuan aramızda 3gün var herşeyi birlikte konuşuyoruz Allahım â hep dua ettim , olmasaydı çok üzülürdüm bebeğime sevinemezdim buruk olurdum
bu niye anlattım hepinize umut olsun biz de.çok okuduk burayı
allaha emanet olun