• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhabalar arkadaşlar ,
Geçmişi okuyan arkadaşlar var ise mutlaka okumuştur hikayemi.
Yanlış hatırlamıyorsam 2013 yılında öğrenmiştik eşimin azosperm olduğunu. İlk defa test sonucunda yazan raporda karşılaşmıştık bu kelime ile . Yaşadığımız ilk şoku , çaresizliği , başlamadan bitmeyi eminim hepiniz yaşamışsınızdır. Ne olduğunu anlamak içim nete girdiğimde bu forumla tanışmış , yüzlerce sayfa okumuştum . Burdan çok arkadaşımında desteğini gördüm .
Sonra kendimize gelince araştırmalarımızın sonucunda Emre Bakırcıoğluna gitmeye karar verdik. O zamanlar Bahçeci ekibindeydi. Anadolu yakasında şubeye gitmeye başladık . Emre bey çok net ve işini iyi yapan mükemmel bir Dr. Bir çok kişi aksi bulur ama eşim rahat tavrını çok sevmişti , iyi bir bağ oluşturmuştu. Kontroller sonrasında tedavisiz mikroteseye karar verildi . Zaten Emre hoca ilaç tedavisine pek sıcak bakmıyordu bizim durumumuzda . Bu arada eşim 5 yaşında inmemiş testis ameliyatı olmuş . Bir testis tam gelişmemişti . Genetik temiz o zamanlar hormonlarda fsh ,lh üst sınıra yakın normaldi . Nitekim biz ameliyat olduk eş zamanlı olarak ben hazırlandım ve eşimde çok az miktarda taneyle sperm bulundu. O zaman benden 12 yumurta toplanmıştı , 10 tanesi olgundu . 5. Güne sadece 2 tane orta kalite embriyo kalmıştı . Transfer edildi maalesef sonuç negatif .
Sonra biraz ara verdik , eşim hiç bir şey yapmak istemiyordu . Bir ara bizde Celalettin Peru’ya gittik . Tedavisi devam edenlere saygı duyuyorum , yazacaklarım sadece benim deneyimim sonucu oluşan fikrimdir. Nasıl böyle bir hata yaptığımızı hala düşünürüz eşimle . Her hastasına aynı protokolü uygulayan , içeriğini bilmediğimiz bitkisel ilaçlar yazan, hijyenik olmayan bir laboratuvarda tahlil verdiren , kadınlara karşı da son derece kaba olan bir Dr. Ha bu arada bir de zorunlu bağışlar vardı . O zamanlar anlamıyordum ama şimdi onun fanatik taraftar grubunun reklam amaçlı olabileceğini düşünüyorum. Belli hasta grubuna uyguladığı protokol çözüm olabilir ama herkese değil. Aksine ilaç yüklemesinin farklı sıkıntıları çıkmaya başlamıştı eşimde . Neyse biz çok uzatmadan bıraktık onunla olan tedavimizi . Eşim Emre beyi çok sevdiği için onula devam etmek istiyordu ancak Emre bey bahçeci grubundan ayrılmıştı ( bu arada biz Anadolu yakasında ki bahçeci şubesinden de hiç memnun kalmamıştık . Bir dünya para verip devlet hastenesi muamelesi yaşamıştık , zaten bizden bir ay sonra bütün doktorları dağılmıştı yani şubenin sıkıntılı zamanına denk gelmişiz ) . Emre beyin ekibinin olmaması benim için sıkıntıydı çünkü bu mesele tamamen ekip işiydi . Sonra eşimi zorla şişlı Memorial Murad Başara gitmeye ikna ettim . Murad beyde çok soğuk ve net bir Dr . Ama biz sanırım böyle doktorları seviyoruz . Murad bey 6 aylık bir tedavi sonrasında tese önerdi . Eşim bir çok kez tedaviye başlayıp yarım bıraktı . Bu arada ilişkimizde zedeleniyordu tabi . Neyse çok uzattım sonra tedaviyi tamamladı 2. Tesesini Murad bey yaptı ve yine sayıyla sperm bulundu . Bende eş zamanlı hazırlanmıştım , bu sefer her şey çok profesyonel ve çok farklıydı. Bizim gibi zor vakalar için son derece titiz çalışıyorlar . Bu iş için iyi doktorların iyi ekinin yanı sıra iyi de bir alt yapının , teknolojinin , laboratuvarın olması gerek . İşte bunların hepsi orda var . Sonuç olarak 5. Güne 3 tane embriyomuz olsu ve bir tanesi kucağımda çok şükür . Hepinizin duacısıyım , şükürler oldun Rabbim bu duyguyu bana tattırdı dileyen herkese de nasip etsin diye🙏🙏🙏
Çok zor bir yol, vakit kaybetmeyin , bilimden uzaklaşmayın , iyi merkezleri tercih edin . Hep birlikte de dualarımıza devam edelim . İnşallah tez zamanda sizler de meleklerinize kavuşun ve bu hastalığın çaresi bulunsun amin🙏 Ha bu arada sonuç ne olurda olsun memorial için düşüncelerim değişmezdi , istanbulda olanlar lütfen lütfen gidin.
Gözünüz aydın olsun çok sevindim sizin adınıza sağlıkla huzurla büyütün yavrunuzu.
Şunu söylemek istiyorum biz de bayılmıyoruz c.peru ya onun torba torba ilaçlarına ama siz de okumuşsunuzdur peruya gidenler bir kaç kez tese olupta olumlu sonuç alamayanlar. Ve teseyi de sizin bahsettiğiniz bilindik doktorlarda hastanelerde olduk çoğumuz. Memorialda tese olup hiç hücre çıkmayan bi çok kişi var. Sizin iki tesenizde de az sayıda da olsa hücre çıkmış. Siz bizlere göre bi tık daha şanslı gruptasınız. Sizde de iki tesede de hiç hücre çıkmasaydı naapacaktınız başka yollar denemeyecek miydiniz... Bizler naapalım şimdi bi kaç kez tese olmuş olanlar olarak bırakalım mı bu işin peşini... Bi umut gidiyoruz işte alternatiflerin peşinden. Değil c.peru kocakarı yöntemleri bile deniyo insan çaresiz kalınca bi umut belki diyip.
Sizin tavsiyeniz Bu bişe yeni başlayanlara olabilir. Hiç tese olmamış olanlara olabilir belki. Ki tese de geriletiyo sisteme zarar veriyo. Bulunursa ne âlâ bulunamazsa tedavi iyce zorlaşıyo. Hiç tese olmadan gelin diyor o yüzden peru.
Biz perunun hastası değiliz hiç gitmedik.. sadece artık teselerden sonuç alamayınca bi ihtimal onu da deneyelim diyenlerdeniz

Gözünüz aydın olsun çok sevindim sizin adınıza sağlıkla huzurla büyütün yavrunuzu.
Şunu söylemek istiyorum biz de bayılmıyoruz c.peru ya onun torba torba ilaçlarına ama siz de okumuşsunuzdur peruya gidenler bir kaç kez tese olupta olumlu sonuç alamayanlar. Ve teseyi de sizin bahsettiğiniz bilindik doktorlarda hastanelerde olduk çoğumuz. Memorialda tese olup hiç hücre çıkmayan bi çok kişi var. Sizin iki tesenizde de az sayıda da olsa hücre çıkmış. Siz bizlere göre bi tık daha şanslı gruptasınız. Sizde de iki tesede de hiç hücre çıkmasaydı naapacaktınız başka yollar denemeyecek miydiniz... Bizler naapalım şimdi bi kaç kez tese olmuş olanlar olarak bırakalım mı bu işin peşini... Bi umut gidiyoruz işte alternatiflerin peşinden. Değil c.peru kocakarı yöntemleri bile deniyo insan çaresiz kalınca bi umut belki diyip.
Sizin tavsiyeniz Bu bişe yeni başlayanlara olabilir. Hiç tese olmamış olanlara olabilir belki. Ki tese de geriletiyo sisteme zarar veriyo. Bulunursa ne âlâ bulunamazsa tedavi iyce zorlaşıyo. Hiç tese olmadan gelin diyor o yüzden peru.
Biz perunun hastası değiliz hiç gitmedik.. sadece artık teselerden sonuç alamayınca bi ihtimal onu da deneyelim diyenlerdeniz
Allah yardımcınız olsun tez zamanda yüzünüzü güldürsün Rabbim.benim kafamı kurcalayan bir sorumvar benim eşimede azospermi teşhisi konuldu ama her zaman sperm tahlillerinde 2 ve ya 3 tane zayıf haraketli de olsa sperm oluyordu şimdi anlamadığım şey azospermide hiç sperm olmaması deyilmi o zaman bizim durumumuz ne.ayrıca biz bir kere tüp bebek yaptırdık onuda normal olarak eşimden aldılar yani hiç bir tese falan olmadı çok şükür.Valla ben bu doktorların işinden hiç anlamadım. Bir tek dileyim hepimizi Rabbim tez zamand evlat sahibi etsin

Allah yardımcınız olsun tez zamanda yüzünüzü güldürsün Rabbim.benim kafamı kurcalayan bir sorumvar benim eşimede azospermi teşhisi konuldu ama her zaman sperm tahlillerinde 2 ve ya 3 tane zayıf haraketli de olsa sperm oluyordu şimdi anlamadığım şey azospermide hiç sperm olmaması deyilmi o zaman bizim durumumuz ne.ayrıca biz bir kere tüp bebek yaptırdık onuda normal olarak eşimden aldılar yani hiç bir tese falan olmadı çok şükür.Valla ben bu doktorların işinden hiç anlamadım. Bir tek dileyim hepimizi Rabbim tez zamand evlat sahibi etsin
2-3 Tane hareketli sperm çıkıyorsa çeşitli vitaminlerle beslenme düzenine dikkat ederek alkol sigaradan uzak durarak sayıyı çogaltabilirsiniz ve iyi labaratuvarı olan bir merkezde tüp bebek yapabilirsiniz bence vakit kaybetmeden iyi bir ürologda tedavi olun şansınız yüksek

2-3 Tane hareketli sperm çıkıyorsa çeşitli vitaminlerle beslenme düzenine dikkat ederek alkol sigaradan uzak durarak sayıyı çogaltabilirsiniz ve iyi labaratuvarı olan bir merkezde tüp bebek yapabilirsiniz bence vakit kaybetmeden iyi bir ürologda tedavi olun şansınız yüksek
Kalbime su serpdin gibi canım çok teşekkür ederim bazı macunlar yapıyoruz bakalım. Eşim alkol siqara kullanmıyor canım önerin için çok teşekkür ederim. Peki birşey soruyum artma olursa doğal yolla gebelik olurmu sence.

Kalbime su serpdin gibi canım çok teşekkür ederim bazı macunlar yapıyoruz bakalım. Eşim alkol siqara kullanmıyor canım önerin için çok teşekkür ederim. Peki birşey soruyum artma olursa doğal yolla gebelik olurmu sence.
o allahın bilecegi iş ama en azından tüp bebekte olma şansı olur ama macunlardan çok vitamin ilaçları daha etkili bence mesela promotil men,proxeed plus,neofortil gibi birde düzenli beslenme kuruyemiş tüketme bunlarda etkili sperm arttırmada

Celalettin peruda tedavi oldumu eşiniz benim eşim 2 senedir tedavide hücre bile yoktu şimdi elongo 2 ye geldik sperm çıkıbcaya kadarda devam edicez
Hayır tedaviye başlamadık.sperm oluşturacak spermatid falan hiçbir şey yok maalesef. Tese ameliyatı da çok yapılamıyor aksi takdirde farklı sorunlar oluşturabiliyor.

Celalettin peruda tedavi oldumu eşiniz benim eşim 2 senedir tedavide hücre bile yoktu şimdi elongo 2 ye geldik sperm çıkıbcaya kadarda devam edicez
Aslında tedaviye devam edebilirdik ama umudumuzu yitirdik biraz.Belki toparlayınca tekrar başlarız. Celaleddin hocanın bu hastalıktan dolayı bebek sahibi olan hastası var mı acaba? Forumlarda, okuduğum yorumlarda rastlamadım.bir arkadaşımızda az miktarda sperm var tedaviye devam ediyor 2 yıl belki daha fazladır Celaleddin hoca da. Yani insan ister istemez düşünüyor az miktarda sperm var olmuyor bizim nasıl olsun diye bu yüzden devam etmedik.

Aminnn sağolun hepimizin yüzü gülsün inşallah.
Çok az sayıda yada hiç olmaması durumunda azosperm teşhisi konuluyor. Bi kaç tane olması da aynı şey yani. Az sayıda olmasına oligospermi de deniliyo ama belli oranarı vardır belki. Belli bi oranın sayının altında olunca azosperm deniliyor benim anladığım.
Sizin durumunuzda zor evet ama bi tık daha iyi denebilir bi kaç tane de olsa. Demekki üretim var az da olsa. Bizlere göre çok çok iyi bi durum ama işte olumlu sonucu alamayınca o mucizeyi kucağa alamayınca....neye yarar diyebilir insan... Ama umut artırıcı bi durum yani bunun peşini bırakmayın elbette. O sayıları artırabilecek doktor ve tedaviler vesilesiyle tez vakitte mutlu sona ulaşırsınız inşallah

Aminnn sağolun hepimizin yüzü gülsün inşallah.
Çok az sayıda yada hiç olmaması durumunda azosperm teşhisi konuluyor. Bi kaç tane olması da aynı şey yani. Az sayıda olmasına oligospermi de deniliyo ama belli oranarı vardır belki. Belli bi oranın sayının altında olunca azosperm deniliyor benim anladığım.
Sizin durumunuzda zor evet ama bi tık daha iyi denebilir bi kaç tane de olsa. Demekki üretim var az da olsa. Bizlere göre çok çok iyi bi durum ama işte olumlu sonucu alamayınca o mucizeyi kucağa alamayınca....neye yarar diyebilir insan... Ama umut artırıcı bi durum yani bunun peşini bırakmayın elbette. O sayıları artırabilecek doktor ve tedaviler vesilesiyle tez vakitte mutlu sona ulaşırsınız inşallah
Çok teşekkürler canım benim..Rabbim tez zamanda hepimizin kucağını bebekle doldursun. Yuvalarımızdan kendi kanımız olan çocuklarımız olsun.ben ne kadar zor bir durum olduğunu malesef çok iyi biliyorum oyüzden kim bu yolda mücadele ediyorsa Rahman Rahim olan Allah bekletmeden karşılığını versin hepimize.

Slm arkadaşlar bizde de azosiperm vardı eşim dr. tansel kaplancanda tedaviye başladı bi kaç ay önce de tese oldu ve çok şükür sperm bulundu ben tansel beyi çok öneriyorum gerçekten işinde çok iyi ınstagram hesabından filan arastirabilirsiniz ınş herkese sifa olur
Merhaba canım bizde tansel hocada tedavideyiz sizin azo sebebiniz neydi ben çok korkuyorum çıkmıcak diye bizde ağustos gibi tese olucaz sebepsiz azoyuz çıkmaz diyorlar çok kişi ile konuştum her şey normal eşimde ama sperm yok😔

Merhaba canım bizde tansel hocada tedavideyiz sizin azo sebebiniz neydi ben çok korkuyorum çıkmıcak diye bizde ağustos gibi tese olucaz sebepsiz azoyuz çıkmaz diyorlar çok kişi ile konuştum her şey normal eşimde ama sperm yok😔
Bizde o tarihlerde tese olacağız tansel beyde umarım herkeste çıkar

hayırlı sonuçlarınız olsun inş.
benim de eşimde sperm testinde hiç sperm çıkmadı. y kromozomunda da yapısal bozukluk çıktı doktor azosperminin sebebi muhtemelen bu dedi. benim de eşime micro tese yapacak ama bilemiyorum hayal kırıklığı yaşamamak için hiçbirşey düşünmemeye calısıyorum sadece dua ediyorum.

benim de eşimin sperm testinde sperm bulunamıyor. kromozomunda yapısal bozuklukta var. mikro tesa ameliyatı ile sperm bulmaya çalışacak doktor. sperm olamama ihtimali de var tabiki herşeye hazırlıklı olmaya çalışıyoruz tabi hiç kolay olmuyor. şişli memoriala başlayacağız virüs sürecinin biraz daha normale dönmesini bekliyoruz. doktor tıkanıklıktan şüpheleniyor ama bakalım :KK43: hem manen hem madden çok zor süreçler. Allahım herkesin yardımcısı olsun yarabbim mübarek günlerde gönlümüze göre versin
Celalettin peruya bi gorunun tese olmadan once yinede siz bilirsiniz. Tedavisiz teseye karsiyim

tıkanık olup olmadığı muayenede nasıl anlaşılıyor ? biz tahlileri yaptırdık muayeneye gideceğiz ? elle muayene de mi yorum yapıyor doktor ?

Back
X