arkadaşlar merhaba.aylardır burayı takıp edıyorum ama ılk defa yazıyorum.... şubat ayında azospermi olduğumuzu öğrendik. hemen işlemlere başladık. hormonlar normal dendi : testestrn 8.33 FSH 4.05 LH 9.29 ... İnhibin B testide guzei 280 küsürlerde... genetik test sıkıntı yok dendi AZFa,b,c / SRY ,ZFY genlerinde delasyon yok .... çok büyük olmayan Varikasel mevcut...ultrason+ MR sonucları normal çıktı. Antepte M.Mermerkaya , İstanbulda M.Başar hocalarla ve unlu bır tup bebek merkezi ile görüştük. ilk dr. bir umut normal çıkış olabilir diye klomen başlattı ki sonuc cıkmadı sonrası TESE ye yönlendirdi , antepte ki dr. aynı şekilde dogrusu TESE dir ama tedavi olmak ıstıyorum dersenız iğne başlanmasını önerdi , tup bebek merkezi ise klomen + 2 tande bitkisel ilaç önerdi ki yine aynı sekılde sonuc cıkmadı .... 1 ay boyunca istanbuldan unlu bır baharatcıdan alınan karısımlar kullnıldı ki yine sonuc 0 ...en son murat hocamız hersey normal bir umıt kasıklara gıden yerde tıkanıklık olabilir dusuncesı ıle makattan yapılan bır ultrason ıslemı yapıldı ki oda normal cıktı. şimdi ilk olarak TESA ( iğne ile sperm arama ) işlemi ondada sonuc cıkmas ıse TESE ıslemı gerceklesecegını soyledı. bir unlü hocamız ıle son kez gorusup karara baglayacagız sızın onerınız varsa cok memnun olurum . herkese cok gecmıs olsun Allah inşallah bu sınavdan yuzumuzun akıyla cıkartır.