Merhaba arkadaşlar;sizede umut olması için 10 yılı aşkın süren azosperm mücadelemizi paylaşmak istedim.2010 yılında başladı bizim mücadelemiz incir nohut keçiboynuzu vs bir sürü kür uyguladık ve burdaki gruptan Emre Bakırcıoğlunu duyarak ilk microtese ameliyatını oldu eşim çok şükür sperm bulunmuştu bol miktarda dediler hoca çıkmazsa seni boşa hazırlamayalım dediği için donduruldu.akabinde ben hazırlandım ama malesef olumsuz sonuçlandı.biraz aradan sonra donmuş embriyolarla tekrar trasfere hazırlanırken gelişimleri durduğu için iptal oldu.geriye kalan donmuş spermlerle sıfırdan tekrar tedaviye başladık opu günü spermlerin kalitesiz olduğu tekrar microtese yapacağını çıkma ihtimalinin %90olduğunu söyledi elmahkum olduk maalesef bu defa sperm çıkmadı böylelikle Emre hoca sayfası kapandı bizim için.bir müddet toparlanma sürecinden sonra Kağan aydos ile başladık iğneler ilaçlar bitkisel vitaminler derken üçüncü mikroteseyide oldu eşim maalesef bu tedavide hüsranla sonuçlandı.biz yine yılmadık sıcağı sıcağına Celalettin Peru sayfasını açtık hormon iğneleri bitkiseller iyonik sular derken iki senede maddi manevi yıprandık ve bıraktık tedaviyi.tekrar toparlanma sürecinden sonra eşim ve Azosperm olan arkadaşları İmadder Derneğini(İnfertilite ile mücadele ve araştırma) kurdular.birlikten kuvvet doğdu bir çok ilde sempozyumlar yapılıp alanında uzmanlar profesörler ile bilinçlendirildi hasta istismarının önüne geçildi yol haritası çizildi.bu dönemde de biz kendi bilgilerimiz tecrübelerimiz ile tedavimize devam ettik şuan başka azosperm hastalarının kullanıp olgun hücre çıkışı sağladığı S9 adı verilen macunu ve bazı diğer bitkisel doğal tedavilerle ilk defa motil (hareketli)sperm çıkışı görüldü iki sene boyunca sıksık spermiyogram testi verdik bunlarda motil-immotil sperm bazen grade 4çıkışlarımız oluyordu ve havuzlama yapıldı 2019 da ekim ayında Centrum tüp bebekte tedaviye başladık 6yumurta toplandı 5 tanesi 5.güne gitti ikisi transfer edildi kalanların gelişimi durduğu için dondurulamadı tedavide olumsuz sonuçlanmıştı elimizde bişey kalmamıştı bu olumsuz sonuç bizi perişan etmişti ben kendimi bir türlü toparlayamadım bir 6ay sonra bir daha deneyelim diye düşünürken Recai hoca ve embriyolog Semra hocanın tavsiyesi ile biz önümüzde adet ile tekrar başladık ben iğnelerimi kullanırken eşim her fırsatta tahlil vermeye devam etti çıkanlar donduruldu.4 yumurta toplandı çok şükür hepsi döllendi beşinci gün ikisi transfer edildi ve çok şükür darısı

başınıza bu sefer çift çizgiyi gördük ve şuanda oğlumuzu kucağımıza almak için gün sayıyoruz.Arkadaşlar mücadeleden vazgeçmeyin araştırın doğru kişilerle mücadeleye devam edin