Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ben topiğe gelmesemde okuyorum bu akşamda okudum kalktıöm gittim balkona düşündüm yazmak istedim
öncelikle küçük bi giriş konuşması yapmam gerek..
ben evlilimin ilk 11 ayını vajinismus ile gecirdim.. 11.ayda karı koca olduk 13.ayda eşimin kısır oldunu öğrendik.. bundan sonrası klasik zaten.. mikroteseyi tam 9 ay sonra yaptırdık dile kolay 9 ay belirsizlikle yaşadık.. ben garantici insanım sevmem öyle körü körüne bi yola gireyim edeyim bilmem lazım en kötü yolda bile bi kaçış planım olmalı.. bunun ışığında eşime sperm bankası alırmıyız dedim.. bi kaç gün sonra tabii dedi.. peki evlatlık dedim .. oda olur dedi.. nası yaparız nası ederiz dye bir sürü şey konuştuk.. evimizi satarız gider uzak memleketten ev alırız hamile oldumu millete yayarız bebeğimiz gelincede döneriz dedik bizim topraklara bunun gibi aklınıza hayalinize gelmeyecek planlar kurup durduk.. sperm çıkmazsa yapacaklarımızı.. bence zaten hep böyle olmalı bi işin iyi yanı konuşulmamalı kötü yanı konuşmalıki göze alabiliyosan iyiyide haket diye.. buarada zaman gecerken ben hiç yıpranmadımmı çok üzüldüm çok ağladım sadece 20 yaşındaydım ya sadece 20 yaşıtlarım barlarda gezerken ben ne bicim işlerin peşine düştüm .. bu arada çok düşünme fırsatım oldu tabiki her yolu farklı farklı düşündüm.. neyseki 9. ayda beekledimiz değdi ve 20 mayısgünü hayatımız bir anda tersine döndü.. inanamadım.. Allah Allaj sperm çıkkmıştı.. sırasıyla önce sperm için görüştümüz doktoru haberdar edip sonrasında ise çocuk esirgemeye bilgi verip ilişmizi kestim.. ama her iki yolda benim eşimle olan çocumuz kadar kıymetli olacaktı veya olacakta severdim benimserdim gözüm gibi bakardım o evlatlık diye onu ayırmazdım koynumda büyütürdüm onu. vbunu zaman zaman tartıştım bu forum sayfalarında ben dindar biri değilim ama inanclı biriyim Allaha şükürler olsun.. bizim için şuan acılan kapılar kendimizden evlat sahibi olmak kendimizden derken gene tüp bebekle eşimden yani öyle diyim.. ama doktor gene bi noktada derse çocuklar sperminizden dolayı olmuyor bırakın denemeyin derse o zaman ben kendimi tekrar öteki boguştuğum konularda bulacağım.. ve aslında o zamanda düşünmedim bişi keşfettim embriyo nakli! evet evet sperm alıpta eşime haksızlık edeceğime(ki eşim bu konuya sıcak bakıyor) embiryo nakli yaptırırım o doğacak çocuğa ikimizde bir bakıma eşit uzaklıkta bir bakıma aynı yakınlıkta oluruz.. ben bunu yaparım .. sperm çıkmasaydıda bakardım.. veya evlatlık alırdım.. bir çocğunuzun nası olaya baktınızı gördüm aam benim size söylemek istedim Allah başa vermeye görsün ben inanılmaz çok doktorlara gititm bilen bilir mikrotese haric ben 60 milyar harcadım bu işe gitmediğim doktor bilmem ne kalmadı ne türkiyede nede yurt dışında.. sperm çıkmasaydı napardımı düşünmek zorundaydık.. biz çünkü kafaya taktık engel çıksada atlayıp gececeğiz .. kadere inanmam .. kaderini kendi yönlendirir insan.. ayrıca bunu kırılın diye yazmak istemedim sadece benim fikirlerimde bu yönde. bana kalırsa hiç bi aile çocuksuz kalmamalı olmuyorsada bi şekilde bu kusuru kapatmalı veya en olmadı evlatlık alınmalı.. başkasını kabul etmem.. ben asla bi çocum olsun yaşlandımda bana baksın diye çocuk sahibi olmak istemiyorum bu dünyaya benden bişi kalsın isterse beni hiç aramasın sormasın yaşlandımda ben biliyim mutlu çocuğum sağlıklı ben daha ne isterim anne olarak tutarım hizmetcimi baktırırım kendime ne kadar kötü olasada evladım gene gelir.. sözün özü herkez aynı sebebten dolayı anne -baba olmak istemiyor ondan dolayı bi takım fikir ayrılıkları yaşanıyor..
bir dip not : bana göre en büyük günah en büyük ayıp tarafların birbirinden habersiz birbirlerini aldatmaları ve başka adamlardan veyahut başka kadınlardan çocuk sahibi olan insanların boynunadır.. yoksa karı koca oturmuş anlaşmış karar vermiş onun günah boyutunu düşünürüm ben acıkcası.. hangisi daha ağır hangisi daha pis..! evlatlık ise onlarıda bağrınıza basmıyacaksanız hiç kimse almasın zaten anasına babasına sarılamayacaksa çocuk yurta yaşasın daha iyidir..
sevgiler..
Allah kimseyi böyle şeylerle sınamasın.. ama kader sizin elinizde .. ipleri sizler kendinize çeke çeke daraltıyorsunuz.. senin tuzun kuru diyenler olacaktır.. hayır bir gğn öyle olup olmadınıda anlatırım..

kızlar nerelerdesiniz yahu biraktınız bakıyorumda topiği banban nerde acaba hiç karşılaşamadık.....

selam kızlar nasılsınız ben çok yorgunum bugün gene eminönüne gittim kocişe kaan beyin dediği kuru mayveleri aldım bakalım artık hayırlısı
gülencim bacım senn düşüncene saygı duyuyorum ama katılmıyorum imanın esaslarından biridir kadere iman sonra perm yada embriyo doner almak dinimizde haram çünkü islam dini ailenin korunmasına önem veren bir dindir aile toplumun temel çekirdegidir sahih bir yuvada yetişmeli evlat donasyan yntemiyle alınan spermler nikah aktı olmadıgı için dinimizce cinsel ilşkiye girilipte haile kalma gibidir yani veled-i zinadır eger cocuk kız olrsa eşinede ergenlikten sonra haramdır gelelim embriyo transferine oda hem sana hem eşine ait olmadıgı için haramdır bir çok peygamberin dahi çocukla imtahanı vardır hz ibrahim hz zekeriyya ilk aklıma gelenler sonuçta bu bir imtahandır Kuranı kerimdede çok yerde gecer biz kimini kısır kiminede çocuk veririz diye hatta mallarınız evlatlarınız aileleriniz imtaha sebebidir diye bangır bangır yazıyor yani sonuç olarak Allah kullarını imtahan etmek için sebebler verir evet eşlerimiz azospermi ama dermanı yok degil burda kaç kere şahit olduk mteseden sonra drların evlatlık alın diyipte gönderdiği ama birkaç ay sonra kendiliğinden hamile kalan bacılarımız oldu demekki neymiş yasin suresinde geçtiği gibi kün feyekün older oluverir Allah birşeye ol desin yeterki zaten bu hastalıgıda yaratan o degilmi sebebler dairesinde yapılması gereken ne varsa yapıcaz sonrası tevekkül
son olarak helel daire keyfe kafidir

zamancigim yazdiklarinin hepsine katiliyorum bu dunya imtihan dunyasi buda bizim imtihanimiz allahim herseyin hayirlisini versin er yada gec insallah bizde bir gun anne olucagiz

zamancığm bende katılıyorum allahım hayırlısını versin o bize bu derdi verdiyse dermanınıda verecektir

zaman kardeşim agzına saglık...dediklerine katılıyorum ve birde şunları demek istiyorum.benim inancım var deyip Allahın koydugu hududu sırf nefsani istekleri ugruna çignemek nerde kabul ediliyo.....(şimdilerde baş örtüsünün tartışılma konusu olması gibi)
gülencim senin dediklerin sadece sana ait fikirlerdir,saygı duyarım...........ama şu dedigin bana biraz dokundu '' bi aile çocuksuz kalmamalı olmuyorsada bi şekilde bu kusuru kapatmalı ''........................
ya kusur ne demek,,bu nasıl bi kelime
herşey imtihan sebebidir....islamdaki kader inancı konusunda hiçbir bilgin olmadıgı belli.....

ne varsa yapıcaz sonrası tevekkül
son olarak helel daire keyfe kafidir[/QUOTE]

evet canım üstad ne güzel söylemiş:helal dairesi genişdir,keyfe kafidir
harama girmeye lüzum yoktur.....

hayır hayır o kimseye bişi dokundurmak için söylenmedi sakın yanlış anlamayın dikkat ederek yazmamışım sakın sakın.. bende sizin gectiniz yollardan gectim kardeşlerim tabiki bana hak vermek zorunda değilsiniz hatta belki ben bu yolları denememe bile gerek kalmadan eşimden çocuk sahibi olabilirim inşallah hepimize inşallah versin .. bi örnek vermek istiyorum.. 5 nisanda tansel beyde mikrotese olan kuzenlerim yıkılmış durumda napıcaklar napıcaklar ağlıyolar bağrıyolar üstelik üst komşum aynı zamanda bende alty katta nası yüreğim el versin gelim dedim konuşalım böyle böyle bi yöntem var dedim embriyodan bahsettim .. ( buarada kuzenim behcet hastalından dolayı azosperm olmuş ve bugün ameliyat olalı 18.gün fakat dikişleri hala atmadı aksine gecen pazartesi dikişleri patladı tekrar mikrotese olması söz konusu dahi olamaz) kök hücre olayı ise yaşları var genc değiller kök hücre polayı 10 sene garanti bi bekleme süresi var üstelik gelinimizinde yumurtalık rezervi az muhtemelen 4-5 sene içinde menapoza girecekler ..kök hücre tedavisi bunlara vurmayacaktır muhtemelen.. evlatlık işide çok sakat çünkü kuzenimde bende aileler tarafından varlıklı insanlarız gerçi ben kendi aileme ve kaynanamlara evlatlık alırsam gerekirsede bi noterden kagıt yaptırırız sizin bir iğneniz gecmez miras kalmaz ona dedim ve kabul ettiler ama kuzenimin annesi bu duruma sıcak bakmıyor evlatlık içine .. neyse .. anlattım önce cazip gelmesede daha sonraki, günlerde bana dediki önceden önümde umudum mikrotese ve tüp bebekti dedi şimdi ise embriyo nakli dedi.. günah boyutlarını sordular bende bunu müftülüğe sormamız gerektiğini benim aklım ve bilgim yetti sürece ben kendi adıma yarın öbür gün günahını çekmeye razıyım dedim.. onlarda bir sürü şey söyledi sizi elbette ikna etmek için söylemiyorum bunları ama bana gerçekten eğer kendilerimizden olmuyorsa çpocuksuz bi ömür gecirmek çok acı geliyor kabul edemem ben.. şimdiye kadar çocuk sahibi olmamamız kaderdi belkide alın yazısıydı ama bundan sonrası tamamen bizim elimizde.. neyse buarada bahsettiğiim kuzenlerimde şöyle söylim ben acık bi insanım.. ama onun eşi çarşaflı ve hafız.. yani bunu kimlerin deneyeceğide belli olmuyor.. hatta onlara belki acımalıyızda hatta banada acıyın ne kadar caresiz kalmış olabilirizde bu durumuda kabul etmiş olabiliriz düşünsenize çok korkunçç..
bende kendi eşimden çocuk sahibi olmak isterim keşke inşallah hepimize.. ama birde gerçekler var bi yandan..

ben sizin canınızı sıkmak içinde yazmıyorm lütfen belki bana tavırda alabilirsin bilemiyorum ama bende kendi fikirlerimi yazdım bi bakıma fikir alışverişi yapmış olduk.. ınşallah hiç birinizin kalbini kırmamışımdır.. dediğim gibi biz hepimiz hepimiz aynı kaderi paylaşan insanlarız

evet gülencim dogru söylüyosun allahım hepimize yardım etsin ve bu dertden kurtarsın bizleri

yok belgincim bence azospermin ilacı bulundudda bizim haberimiz yok baksana kimseler uğramaz oldu buraya :((

sırnaşık şey

evet hepimiz hamileyizz
caneylom tedaviye başlamışsınn

yok canım 1 ay sonra başlıcam ben caneylom ameliyat ne zaman kısmetse

bizim takibe bağlıya canım yumurta tkibi yani benim tahminime göre 12 yada 13 mayısta olcak ay inşallah bizimkide seninki gibi donduracak kadar çıkar :((

Back
X