Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım daha cok gençsin karamsar olma 10 seneye kadar kök hücre ile çocuk sahıbı olunabılecek o zaman sen 34 yasında olacaksın lutfen karamsarlıga son verelım arkadaslar ..
canım sizin problemıniz neydi biraz anlatsana?[/
canım sağol desteğin için...
bizim sorunumuz eşimin tıkanıklığa bağlı olmayan azosperm olması....yani herhangi bir sebep yok.. genetik testi normal işte hormon seviyeleri fena deil.. fakat azosperm..bikaç yıl öncesine kadar gelişmemiş hücre var denmişti ama heralde zaman geçtiği için kayboldular.... dr bize mikro tese sonucunda herhangi bir hücre bulamadık dedi ve kestirip attı...yapacak bişey yok dendi klasik laflar.... he birde bize bir öneride bulundular sperm dönörü vede evlatlık bir bebek.. bişeyler dedi dr ama o şaşkınlıkla bi anlam veremedim ama dra tabiki hayır dedim..sonuçta ben allahın takdirine rıza gösteririm dedim.. belliki bu usulsüz yöntemle birkaç aileyi ikna etmişler... yanlız birde ailelerin haberi olmamak şartıyla diyede söylediler bize..anne babamız bilmiycekmiş felan filan... neyse şükür geçti gitti düşünmek bile çok acı.. 2005 yılında mikro tese oldu eşim ve ondan sonra herhangi bir ilaç vs kullanmadık...
durumumuz bu canım şimdilik.. işte bekliyoruz kök hücre olayını büyük bir sabırsızlıkla.. tabi oda ayrı bir muamma ama neyse.....
hakkımızda herşeyin hayırlısı arkadaşlar..bu olayı atlatmanın en iyi yolu farklı ilgi alanlarına yönelmek.. mesela ben yarım kalan eğitimime devam ediyorum hayat devam ediyor değilmi arkadaşlar...böyle yaşamayı öğrenmemiz lazım....... a.s.
canım daha cok gençsin karamsar olma 10 seneye kadar kök hücre ile çocuk sahıbı olunabılecek o zaman sen 34 yasında olacaksın lutfen karamsarlıga son verelım arkadaslar ..
canım sizin problemıniz neydi biraz anlatsana?[/
canım sağol desteğin için...
bizim sorunumuz eşimin tıkanıklığa bağlı olmayan azosperm olması....yani herhangi bir sebep yok.. genetik testi normal işte hormon seviyeleri fena deil.. fakat azosperm..bikaç yıl öncesine kadar gelişmemiş hücre var denmişti ama heralde zaman geçtiği için kayboldular.... dr bize mikro tese sonucunda herhangi bir hücre bulamadık dedi ve kestirip attı...yapacak bişey yok dendi klasik laflar.... he birde bize bir öneride bulundular sperm dönörü vede evlatlık bir bebek.. bişeyler dedi dr ama o şaşkınlıkla bi anlam veremedim ama dra tabiki hayır dedim..sonuçta ben allahın takdirine rıza gösteririm dedim.. belliki bu usulsüz yöntemle birkaç aileyi ikna etmişler... yanlız birde ailelerin haberi olmamak şartıyla diyede söylediler bize..anne babamız bilmiycekmiş felan filan... neyse şükür geçti gitti düşünmek bile çok acı.. 2005 yılında mikro tese oldu eşim ve ondan sonra herhangi bir ilaç vs kullanmadık...
durumumuz bu canım şimdilik.. işte bekliyoruz kök hücre olayını büyük bir sabırsızlıkla.. tabi oda ayrı bir muamma ama neyse.....
hakkımızda herşeyin hayırlısı arkadaşlar..bu olayı atlatmanın en iyi yolu farklı ilgi alanlarına yönelmek.. mesela ben yarım kalan eğitimime devam ediyorum hayat devam ediyor değilmi arkadaşlar...böyle yaşamayı öğrenmemiz lazım....... a.s.
selam kizlar uzun zamandir bu topike girmedim..üzücü seyler oluyor galiba...okudum biraz..
hayrunisa bu sorunla yasamayi ögrenmemiz gerekiyor diyorsunda,insan nekadar alistim desede olmuyor..ben yapamiyorum birtürlü nasil yasicaz bu hayat nasil surup gidicek..ilerde bayramlarda herkezin evi coluk cocuk doluyken bizler iki kisi hüzünlü bir sekilde kapinin ardinda nasil dayanicaz??eskiden kendimi kandiriyordum dayanma gücü ariyordum ama artik yolun sonunda oldugumu biliyorum ve bu bana cok koyuyor..icimde firtinalar kopuyor kimseye derdimi anlatamiyorummm..kendi ailem nasilsa olur allah buyuk diyorlar ama derdi veren allah sifasinida verir sifasini vermedimi ölüp giderler ögle degilmi???biz sifamizi bulamiyoruz demekki olmucak...herkezin söylediigi icime isliyor sokakta bebek görüyorum arkasindan baakakaliyorum...
abimin 3. bir oglu oldu tam benim umutlarimin yikildigi kesinlikle yolun sonundasiniz sizin icin yapacak birsey yok denildikten 1saat sonra abimin oglu oldu..ogun hic unutamicam ona baktikca hatirliyorum ve abim bize inat sanki yanimizda onu ölesiye seviyor...hele yengem kardesinin bir oglu var, ikincisi olmuyormusta ona uzuluyorum diyor..ya ben???bizim hic yok...hayat böyle sürüp gidermi???yada nasil gider??
son zamanlarda yasamak cok zor geliyor bana...ailede herkezin sorunu vardi herkez sonunu cözdü herkez okadar mutluki..ucuyorlar...yengemin 3. cocuk olmuyordu oldu,kardesim intihar etmisti sevdigime vermiyorlar diye oda kavustu...abla kocasiyla huzursuzdu simdi oda cözdüü...birtek benim sorunuma care yok...yaprak dökümündeki nejla gibi bende basladim herkez mutlu neden ben degilim???...hayatin rengi farkli mutlu olamiyorum hic birseyden zevk alamiyorum:1no2:
uzun oldu kusura bakmayin kizlar...cok doldummm
Merhaba kizlar.
Geçen hafta persembe aksami ürologa göründü esim. ürolog esimin testisi normal oldugunu söylemisti ve hormon sorunu görünmüyor demisti.
Ben israr ettim tahlil yapalim diye fsh, lh ve testosteron. Doktor gerek yok demisti ama ben istedigim için reçete verdi.
Dün esim kan verdi. Bugün test sonucunu aldik :
- F.S.H. Plasmatique = 5,5 UI/L
- L.H. Plasmatique = 6,3 UI/L
Laboratuarciya sordum esinizin sonuçlari normal dedi.
Testosteron sonucunu bekliyoruz o baska bir laboratuara gitti.
Ben birsey anlamiyorum kizlar. Esim ilk spermiogramda azosperm oldugunu ögrendik. Hormon testleri normal, testisi normal oldugunu söyledi ürolog.
Cuma günü tekrar bir spermiogram yaptircaz.
Sizce esimin azosperm nedeni neden olabilir.
Ayni durumda olan var mi ? Hormonlar hersey normal ama azosperm.
Lütfen yardim edin.
Canım bizimde hormonlar hersey duzgun ama sperm cıkmıyor. Dediğim gibi küçük yaşta geçirilen yüksek ateş kaba kulak gibi şeyler erkeklerde üremeyi etkiliyor. Sperm üreten hücrelere hasar veriyor. Bu nedenle herşey normal iken sperm olmuyor. Ama bizim TESA ile sperm bulunmuştu sende ümidini yitirme belki kanal yokluğu yada tıkanıklık vardır. Bir şekilde sperm bulunur cok yeni teknikler geliştiriliyor..