Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba Kizlar.
Bugün randevumuz vardi tüp bebek merkezinden gelen bir ürologla.
Iyi geçti diye bilirim. Içimizi rahatlatti.
Esimi muayene etti hormon sonuçlarina bakti. üretim var gibi gözüküyor ama tikaniklik olabilecegini söyledi geçis olmadigi için azosperm.
Biliyorsunuz ki azospermin iki çesiti var : birincisi üretim var ama bir yerde tikaniklik oldugu için geçis yok ve digeri üretim yok o zaman daha kritik bir durum.
Tabii yolun basindayiz bir sürü tahlil yapilacak : genetik, karyotip, ultrason,....
Bugünkü doktor bize azda olsa ümit verdi.

espoir canım gözün aydın canım sakıncası yoksa hormonlarınızı yazarmısın, allahım inşallah sonuna kadar böyle kolaylıklarl karşılaşırsınız.

Amin belgincim.
Dotorlarin söyledigi çok önemli çünki ister istemez bizim morelimizi etkiliyor.
Geçen haftadan sonra esim çok sinirli gergin bugün gergindi bu doktorda ters bir laf söyler diye.
Allaha sükür olumlu bakti.
Bizim degerler bunlar :

FSH = 5,5 UI/L (referans degerleri 1,5 ve 12 arasi)
LH = 6,3 UI/L (referans degerleri 1,0 ve 9 arasi)
TESTOSTERON = 2,35 nmol/L (referans degerleri 2,00 ve 9 arasi)

sagol sayescim.
Ama daha belli birsey yok. Doktorun bir ihtimali.
Bir sürü test yaptircaz esim ultrason yaptircak kan tahlili yapilacak.
Yolun basinda oldugumuzu söyledi bir sonuca varmamiz daha erken dedi tahlilerin hepsi yapilmadigi süreci bilemeyiz.
Siz hangi asamadasiniz ?

biz daha bir spermiyogram yaptırdık bayramdan sonra emre bakırcıoğlu na gidicez. ışte tahliller falan o zaman hormon v.s. bakılacak. Zaten bütün testler ultrason falan olmadan kimse tam olarak bişey diyemez inşallah sizinde daha iyi sonuçlarınız çıkar hiç moralini bozma sana ilk zamanda söylemiştim ben hele ki TR deki doktorlar çok daha iyimser yaklaşıyor. Yurtdışında bu işler daha zor bizim doktorlar çok daha iyi zaten siz de Türkiye ye gelmeyi düşünyorsunuz di mi?

Zaten bu azo nun en zoru sanırım genetik olanı araştırdığım kadarıyla ama onda bile başarılı olan mikro yöntemiyle çocuk sahibi olanlar var. Allah dermanımızı da vercek inşallah herkesin bir kere de olur bizim uğraşarak olucak sadece :)))

Biz eylül ekim gibie gelmeyi düsünüyoruz.
Kaan aydos'la görüsmeyi düsünüyoruz simdilik bize ilaç kullanmamizi tavsiye etti.
Acelemiz yok hemen mikro tese düsünmüyoruz.

kızlar ansılsınız bugün bakalım benim moral sıfır canım cok sıkkın

günaydın arkadaşlar nasılsınız bugun.ESPOıR allahım hepimizin yardımcısı olsun.UMUTOLSUN neyin var neden canın sıkkın???

kızlar gün aydın bugün işim çok bi gireyim dedim belgincim cevremde hamileler cogaltıkca bana sorular artınca benim de moralim bozuluyo haliyle

dün bana halamın gelinin hamile haberi geldi diğer yengem söyledi. Çok sevindim çok istiyordu maaşallah halamın oğlunun ikinci evliliği ilk evliliğinden çocuğu var. Gelinimizin yaşı 37 6 aydır uğraşıyordu Allah gönlüne göre verdi. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Tabii diğer yengem de hemen bana sordu yok mu bişey diye, eşimin işini araba aldığımızı bahane ettim gerçekten de borcumuz var o da tabii dedi karar sizin daha sizin yaşınız genç dedi. Vallahi içimden hiç bişey kopmadı hatta adına öyle çok sevindim ki, inşallah bizim de hepimizin de olacak bebişleri Allah ne zaman ol derse:)

kızlar neoldu bugün burası çok sakin kalmış nerelere gittiniz bakıyım...SAYES halanın gelininin adına sevindim darısı bize inşallah canım.

merhaba belgin.
Bugün randevularla urastim.
Haftaya esim ultrason yaptircak.
Birde kan tahlili var genetik için, karyotip.
Bakalim sonuç nasil olacak insallah temiz çikar.

Back
X