Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
slm herkese
nasilsinizzzzzzzz arkadaslar
ben coook iyyiiiiimmm hamdolsunnnn
bizde iyiz sağol canım.nerelerdeydin sen? bir süredir görmedim seni topikte.yanlış mı hatrlıyorum yoksa:)) herşey olabilir walla.bir konuya takılıp kalınca insan baktığını da görmüyo...kafamçokkarıştı
günaydın arkadaşlar bir şeyi merak ettim. azoospermide testis küçüklüğü sadece kalıtsal hastalıklarda mı meydana geliyor? biz henüz hormon ve genetik test yaptırmadık.
eşimde testisler sonradan torbaya indrilmemiş ve penis boyu normal. gerçi ergenlik döneminde kabakulak geçirmiş ama çok hafif atlatmış. kalıtsal olma ihtimalinde mtese ile daha zor olur diye biliyorum.
dün güzel bir haber vardı unuttum eşim ultrason sonucu daha önce atrofik denen testisi düzgün çıktı nohut suyundan mı acaba diye düşündüm iki ay önce atrofik demişlerdi.
atrofik ne demek?
anlamadimda
doktor esimin testis boyutlarina kucuk demisti atrofikmis yani
cidden boyutu buyurmu kurlerle buyursede sperm olusurmu acaba
boyutunun büyümesinin bi önemi yok artık. işlevini tekrar kazanması lazım ki bu da sadece kanal tıkanıklığı olanlar için geçerli bi de kaan aydos hoca bunun tedavisini yapıyormuş. başarılı olduğu hastalar var ancak başarıya ulaşan arkadaşlara neden azoospermi teşhisi koydukları önemli. bizim yapabileceğimiz şey bu aşamada sperm bulunan bölgelerde canlı ve genetik olarak iyi durumda olan spermleri tutmak ya da o bölgelerde çoğaltmak. nohut kürü bu anlamda bi yarar sağlıyor mu bulamadım. ben kendimce keçi boynuzu kürü, ballı karışımların ama özellikle çinko ve e vitaminin en azından canlı bölgelerde yarar sağlayacağı düşüncesindeyim. tabi bu sadece bi düşünce henüz öğreneli 4 gün oldu. sürekli araştırma içerisindeyim. çinko ve e vitaminin çok fayda sağlayacağı görüşündeyim. çakşır otu, demir dikeni ve kapari gibi otların ise açıkçası hormon tahlili ve azoosperminin kesin tanısı konulmadan yapılması bana mantıklı gelmiyor.
bir ilacin etkisi ne zaman gecer yeni bir hormon testi yaptirmak icin