- 28 Mayıs 2009
- 1.517
- 222
- 173
ilaçların hormona etkisini hemen göstermiyor diye biliyorum. çünkü hipofiz bezinden kaynaklanan durumlarda hormonları düzeltmek için en az iki yıl tedavi görüyorlar. demekki hormonları hemen kontrol altına alamıyoruz. tabii bu benim çıkardığım sonuç. ama her hormon testinde hiç bir tedavi uygulanmamasına rağmen çok büyük oynamalar olmasa da farklılıklar çıkabilir. kaan hoca bitkisellerin zararı olmaz demiş. kendi uzmanlık alanı olduğu için ne dese onu yapıcaz. ama küçük oynamalar bile bizim için önemli o nednele tam tanının ortaya konması gerekiyor. acaba sizin azoospermi sorununuz neden kaynaklandı merak ettim. bizde de atrofik testis sorunu var da
ben kurleri sormak istemistim caksir otu ,tribulus,nohut kuru ,keciboynuzu gibi seyler .bunlar hormonlari yukselttmezmi 2-3 ay icinde,ya bizim yuksek ciktida tek umudum bu bitkisellerin bozmus olabilecegi,eger bunlar bozduysa simdi birsey kullanmiyoruz belki normal seviyesine doner.
canim biz 1.5 yillik evliyiz,azosperm oldugumuzu 6 ay once ogrendik,ogrendigimiz ilk 10 gun icinde tese yapildi ve bulunamadi,tabi o zaman ben azospermin a sini duymamistim o ameliyati olduk ne yazikki,ve o amaliyata girerken hic bir hormon testi hic bir test tahlil yapilmadi,ve teseden sonra nerdeyse 10 cesit kur uyguladik,teseden 4 ay sonra gidip hormon testi yaptirdik kaan beye mesajladik test sonuclarini testislerin ilac la duzelemeyecegini soyledi,tabi ben ona inanmiyorum duzelecek insalllah,cunku ameliyat ve kurler hormonlari ciddi seviyede etkiliyo diye biliyorum ben.INSALLLAH OLACAK RABBIMIN IZNIYLE.