• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
eşim 27 yaşında canım hiç ilaç kullanmadık. gittiğimiz tüm doktorlar çok az şans verdi bize. tek çaremizin micro tese ile olduğunu söylediler.ilaç tedavisi veren olmadı. bizde vakit kaybetmek istemedik ve tüpbebek tedavisine başladık. micro teseyle bulundu şükür. en azından bi ümidimiz var şimdilik.
inşallah daha güzel günler görürsün görürüz canım...

canım sagol iyiyim şükür inşallah geçti bu sefer pazar akşamı beni aglatacak kadar agrıdıktan sonra agrımadı.sen nasılsın canım

Slm arkadaşlar, zamancım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah canım. Benim aklıma takılan bişey daha var arkadaşlar maya tüp bebek merkezine giden varmı hiç. Hem fiyat olarak uygun hem teknoloji olarak gelişmiş diye biliyorum. Ama dr ları ile ilgili hiçbişey bilmiyorum.

Zamancım bende rahim filmi çektirdim ilk tedavimi tıp fakultesinde olduğum için. Senin yaşadıklarını 10 gün boyunca yaşadım. Seni o kadar iyi anlıyorumki. Rahim filminde 5 tane bayanı bir dr arkasına kattı ve götürdü elimizde tepsilerle. Bu tepsiler işlem sırasında kullanılıyor. Normalde rahim filmi anestezi altında yapılıyor ama bize kesinlikle teklif bile edilmedi. Benden önce 3 kişi girdi. Ve herkes ağlayarak çıktı hatta bir tanesinin ilacı boşa gitmiş yaptıramamış. Sıra bana geldiğinde benim bütün vücudum titriyordu ama Allahtan dr çok iyiydi ve çok yardımcı oldu. Rahatlattı ve işlem boyunca konuştu. Benimki acılıydı sonrasındada bi kaç saat ağrım oldu ama akşamaına hiç bişeyim kalmadı. Ama herkeste aynı olacak diye bişey yok çünkü kimisinin hiç ağrısı sancısı olmuyor galiba vücudun duyarlılığıyla ilgili. Benim acı çekmemin bi sebebide rahmimi çok zor buldu dr belki ondandır diye düşünüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu çıktığımız yolda neresi hayırlıysa o tarafa yönlendirsin bizi rabbim. Ammmiiinnn...

bende anestezi altında olduğunu duymadım canım...ayrıca ne 5 kişi vardı nede tepsi....1 tane dr işlemi yaptı 1 tanede bayan vardı o kadar....bende çok ağrıda olmadı daha öncede sölemiştim....ne bilim dediğiniz gibi herkeste farklı olabiliyor.....

bende anestezi altında olduğunu duymadım canım...ayrıca ne 5 kişi vardı nede tepsi....1 tane dr işlemi yaptı 1 tanede bayan vardı o kadar....bende çok ağrıda olmadı daha öncede sölemiştim....ne bilim dediğiniz gibi herkeste farklı olabiliyor.....

doktorum banada rahim filmi istedi çünkü tüm tahlıllerim temiz çıktı ama bi başkasıda senin temiz çıkmış film yumurta artımını engeller dedi vaz geçtim acaba yanlışmı yaptım sizce bi fikir verirmisiniz

Merhaba kızlar beni tanıyanlarınız hatırlayacaktır benimde eşim azospermi ve varikoseli vardı ama biz tüp bebek yaptırmıştık eski kullanıcı adımda dryaaa22 ben çoğunuzu biliyorum ve burdan yazılarınızı takip ediyorum sizlere bi haberim var benim bebeğim oldu bilenler hamilelik dönemimdede yazmıştım yine hatırlıycaktır oğlum şu anda 20 günlük ve harika bi duygu asla umudunu yitirmeyin tedavi gördüğüm ve umutlarımı yitirdiğim anda burda çok dertleştim araştırdım ve biliyorumki en ufak bir umut ışığı bile çok önemli dilerim Allahım hepinize isteyenlere nasip etsin amiiinnn sakın vazgeçmeyin Allahım ol derse herşey olur yeterki hayırlısı olsun hepinizi öpüyorum kendinize çok iyi bakın :)

Merhaba kızlar beni tanıyanlarınız hatırlayacaktır benimde eşim azospermi ve varikoseli vardı ama biz tüp bebek yaptırmıştık eski kullanıcı adımda dryaaa22 ben çoğunuzu biliyorum ve burdan yazılarınızı takip ediyorum sizlere bi haberim var benim bebeğim oldu bilenler hamilelik dönemimdede yazmıştım yine hatırlıycaktır oğlum şu anda 20 günlük ve harika bi duygu asla umudunu yitirmeyin tedavi gördüğüm ve umutlarımı yitirdiğim anda burda çok dertleştim araştırdım ve biliyorumki en ufak bir umut ışığı bile çok önemli dilerim Allahım hepinize isteyenlere nasip etsin amiiinnn sakın vazgeçmeyin Allahım ol derse herşey olur yeterki hayırlısı olsun hepinizi öpüyorum kendinize çok iyi bakın :)

canim gule gule buyut bebisini rabbim saglikli sihatli uzun omur versin. canim ne gibi tedaviler oldun biraz anlatirmsiin

rabbim oğlunu sana bağışlasın darısı başımıza inşaallah...

canım sagol iyiyim şükür inşallah geçti bu sefer pazar akşamı beni aglatacak kadar agrıdıktan sonra agrımadı.sen nasılsın canım

iyilik bildiğin gibi ilaçlara devam ..hergün girip bakıyorum ne var ne yok diye meraklımıyım neyimkaydirigubbakcemile3

doktorum banada rahim filmi istedi çünkü tüm tahlıllerim temiz çıktı ama bi başkasıda senin temiz çıkmış film yumurta artımını engeller dedi vaz geçtim acaba yanlışmı yaptım sizce bi fikir verirmisiniz

rahim filmi çektirmek yumurtaların artımınımı engelliyomuş??canım ilk defa duydumm...ben raporlu olduğum için tüm testleri yaptırdım.fakat raporlu olup yaptırmayanlarda var...bu konuya da bi anlam vermiş değilim...neyse soruna gelince dr.un istediğine göre yaptırsan daha iyi olurdu bence yani...kafan rahat olurdu en azından...ama çoğu özel yerler erkeklerde sorun olunca bayandan bu test istemiyor...

canımm ne kadar güzel bişeyyy anne olmakkk...ve sana bu duyguyu tattırmış rabbim inş bizlerde yaşarız bu duyguyu...allah analı babalı büyütsün inşşş....hayırlı olsun....bizim yaşadıklarımızı yaşayıpda hamile olanları duyduğumda çok mutlu oluyorum yaaaa.......darısı tüm isteyen herkesin başına inşş

nasılsın selva gelmiyosun bizim diğer topiğe artıkkk??

yaa bişey söyleyeceğim ben varya gezerken sizin topiği gördüm oraya ilk girişimdi sonra bi daha bulamadım orayı ...çook güldüm kendime çook..sen böyle yazınca senin mesajlarından buldum orayada forumda nasıl kaybolduğumu yazdım...kaydirigubbakcemile3

yaa bişey söyleyeceğim ben varya gezerken sizin topiği gördüm oraya ilk girişimdi sonra bi daha bulamadım orayı ...çook güldüm kendime çook..sen böyle yazınca senin mesajlarından buldum orayada forumda nasıl kaybolduğumu yazdım...kaydirigubbakcemile3

o zaman bende bakıyım bizim topiğe ne yazmışsın. daha girmedim orayaaaa....

kızlar iyi geceler deryacım gözün aydın ben tanıyorum seni peki neden hiç gelmedin nerde tedavi oldun eşinin durmu nasıldı fsh falan iymidi

eee akşam bayagı sakın geçmiş kızlar bende üzülüyordum giremedim diye benim koca bebek nöbetten geldi yorgundu onla ilgilenmiştim giremedim...kaydirigubbakcemile3

hayırlı cumalar kızlar.............nasılsınız ne yapıyonuz bakem dedim...........benim misafirler daha gitmedi onlarda gidene kadar ben yine pek giremeyeceğim topiğe..........derya hayırlı uğurlu olsun bebişin rabbim sağlıklı hayırlı uzun ömür nasip etsin inşallah

kızlar mrb nasılsınız kızlar derya larem ne kadar şanslısınız bebekleriniz var darısı bizlerre

kızlar teşekkür ederim benim tüp bebek oldu tabi eşimde %0 sperm yani hiç yoktu aşırı verikoselden dolayı tese ameliyatı olmak zorundaydı ama eşim kendi gitmiş biyerden bitkisel bi hap bulmuş onu bir ay boyunca kullandı sonra bidaha spermiogram yaptırdık sperm sayısı 28 olmuş çok şaşırdık daha önce görüştüğümüz doktorlar abiki bu durumda normal yolla bebeğimiz olamıycanı söylemişlerdi tek çaremiz tüp bebekti her şekilde ama eşim tese ameliyatı olmaktan kurtuldu çünkü biliyorsunuz tüp bebek yaptırmak için 1 tane bile olsa yeterli neyse ben 10 gün boyunca ilaç kullandım yumurta geliştirici eşimde o hapı kullanmaya devam etti sonra yumurta toplama işlemi için hastaneye gitttik eşimdende sperm örneği almaları gerekiyordu ve sayı 60 a kadar çıkmış inanamadık ogün yumurtalar toplandı dölleme yapıldı ve 3 gün sonra 3 tane embiryo transfer edildi ve 12 gün sonra kanda gebelik testi yaptırmam gerekiyordu gittik yaptırdık ve sonuç 100.59 çıktı hamileydim Allahım şükürler olsun 1 hafta sonra tekrar o testten yaptırmam gerekiyordu sayının iki kat arttığını görmek için böyle olması gerekiyormuş ozamanda sayımız 459 gibi çıkmıştı daha sonrada ultrasyona girdim ve tek gebelik gözüktü ve atan minicik bi kalp inananın anlatmak çok kolay yaşamak çok zor o günleri atlatmak hiç kolay değildi Allahım bu yola çıkanlara kolaylık ve sabır versin. böye işte başka sormak istediğiniz bişey olursa herşekilde cevaplamaya çalışırım sakın üzülmeyin eşime 3 tane ayrı ayrı hastanede spermiogram yaptırdık ve üçündede sonuç kocaman bir 0 dı. Ama Allahım okadar büyükkü ne doktor ne başkabiri nin tavsiyesi değil eşimin kendi bulduğu bi hap ben onu rabbimizin bize açtığı bir kapı olarak görüyorum bizi dünyanın en güzel varlığına kavuşturdu sakın sağdaki soldaki karamsar düşünce ve lafların etkisinde kalıp moralinizi bozmayın ben hep yanınızdayım arkadaşlar mucizeyi yaşamış biri olarak o mucizenin sizide bulmayacağını nerden bileceksiniz umutla bekleyin ve çok dua edin benimde dualarım sizlerle ameliyata girerken de dualar ettim sizin için inşallah kabul olur.Allaha emanet olun güzel haberlerinizi bekliycem:)

Back
X