• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım eşimde inemiş testisten kaynaklanan azosperm var. tüp bebek denememiz oldu eylül ayında (buna pek deneme denemez ama) eşime micro tese yapıldı sonuç hayal kırıklığı hücre bile bulunamadı.
ama iki ay önceki yaptıkları normal sperm testinde yuvarlak hücre tespit edilmişti. öyle olunca umutlandık eşim o gazla sigarayı bile bıraktı ama yok yok yok...

ya ben de okuyorum ama kafam çok dalgın kim kimdi kimin neyi vardı hiçbirşeyi aklımda tutamıyorum.

arkadaşlar burda kimsecikler yok dertleşelim demişsiniz kendi kendinize mi dertleşiyorsunuz.

Merhaba arkadaslar nasilsiniz ?
Bir ay yoktum türkiye tatile gittim beni unutunuz :((((((((((
kimse beni sormuyor

teşekkürler kaderciğim iyiyim sen nasılsın espoir sitem etme tatlım kimse kimseyi unutmaz burda herkes birbirinin aklında emin ol o yüsden üzülme olurmu

sagol kadercim çok iyi geçti herseyin tadini çikardik (deniz, kum, günes, aile,...)
kaan aydos'un yanina gittik gelir gelmez
esimi muayene herseyi normal dedi tikanikliga yada intihapa bagladi esime ertesi gün spermiogram yaptirdi yine 0 artik alistik bu duruma
esim o zaman yeni baslamisti klomen kullanmaya henüz bir ay olmustu daha erken dedi bir sonuca varmak için yine klomene devam etsin dedi her ay kan tahlili yaptirip sonuçlari bana yazin ona göre dozlari ayarlariz
Fakat esim iki ay kullandi 3cü aya baslarken bir hafta içip birakti fransa'da bir merkezde tedaviye baslicaz geçen hafta esim kan tahlili, spermiogram, ultrason hepsi yeniden yapildi
hafta'ya ürologla görüsüp karar alinacak muhtemelen esime testis biyopsisi yapilacak

ne bilim sevgidolu ismim hiç geçmeyince bir an öyle sandim
ama sende haklisin burda kimse kimseyi unutmaz hepimiz ayni derti burda paylastik teselli bulduk sevindik üzuldük bu aciyi hep beraber paylasiyoruz

teşekkürler kaderciğim iyiyim sen nasılsın espoir sitem etme tatlım kimse kimseyi unutmaz burda herkes birbirinin aklında emin ol o yüsden üzülme olurmu

sag ol canim iyiyim bende canim yaa bir sey sorabilirmiyim bugun sordum ama kimseden cevap gelmedi kaan hoca bize emailde testoderm kullanin demis turkiyeden istedik ama bizimkiler bulamamis oyle bi merhem yok demisler sen boyle bi merhem kullandinmi canim kaan hocayada email attim ama cevap gelmedi tek umudum sizlersiniz canim yaa

sagol kadercim çok iyi geçti herseyin tadini çikardik (deniz, kum, günes, aile,...)
kaan aydos'un yanina gittik gelir gelmez
esimi muayene herseyi normal dedi tikanikliga yada intihapa bagladi esime ertesi gün spermiogram yaptirdi yine 0 artik alistik bu duruma
esim o zaman yeni baslamisti klomen kullanmaya henüz bir ay olmustu daha erken dedi bir sonuca varmak için yine klomene devam etsin dedi her ay kan tahlili yaptirip sonuçlari bana yazin ona göre dozlari ayarlariz
Fakat esim iki ay kullandi 3cü aya baslarken bir hafta içip birakti fransa'da bir merkezde tedaviye baslicaz geçen hafta esim kan tahlili, spermiogram, ultrason hepsi yeniden yapildi
hafta'ya ürologla görüsüp karar alinacak muhtemelen esime testis biyopsisi yapilacak

canim tatilinin iyi gecdigine sevindim.. senin sansin yuksek o zaman ne guzel tikaniklik falansa acarlar insallah keske ilaca devam etseydi esin sonucda bi zarar gormezdi kaan hoca verdiyse neyse hayirlisi olsun canim testis biyopsisi micro tese yani demi insallah hersey yolunda giderde bir suru spermler cikar canim rabbim buyuk

Insallah kadercim
bu arada genetik testlerde temiz çikti karyotipde hiçbirseyde sorun yok
tek sorun menide hücre olmamasi
sence ameliyatta bulunur mu ?
Kafam çok karisik hersey iyi hersey normal ama bir tane bile sperm yok

bizim fsh 5,5
klomeni bir ay kullandiktan sonra 13e çikti
geçen hafta ikinci tahlili yaptirdi esim yükselir diye korktu o yüzden klomeni birakti burdaki ürolog hemen anlar birden niye yükseldi diye bir sürü soru sorar diye esim birakti
siz ne durumdasiniz ?

canim esimin fsh 26 cok yuksek yazin izinde kaan hocaay gittik endol ve trental verdi 1 ay kullanin test yaptitn dedi buarya gelince yaptirdik hic faydasi olmadi sonra simdi tetoderm kullanin dedi oda ilac turkiyede yokmus bende topikdeki arkadaslar sordum kimseden cevap gelmedi ama sukur az once kaan hocadan email geldi testoderm avrupadaki ismiymis turkiyedeki ismi testojelmis simdi ona baslayacagiz bilmiyorum artik ne gibi bi sonuc aliriz

Back
X